ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Monday, December 24, 2012

HABBATUS SAUDA - MINSYAM : Supplement yang menyebabkan saya mengandung?


Sebelum jauh saya menceceh.. apa yang saya cerita ini hanyalah berdasarkan pengalaman saya ye.. pengalaman diri saya bukan org lain atau bertujuan nak promote benda ne semata2 .. cuma nak berkongsi dengan kawan2 sahaja... ada kawan2 di luar sana dan di opis ne yang saya tahu ada intention utk dapat baby lagi sama ada yg ke 2/ 3.. dan saya tahu mereka berusaha .. tapi belum ada rezeki lagi..  jadi apa salahnya kita berkongsi .. nak caya ok.. tak nak caya pun tak pe..majukkkkkkkkkk hihi

Terus-terang saya makan habatusauda ne bukan utk prgnant. Pada kawan2 yg selalu baca blog ne mesti tau saya ada desicated disc.. saya bosan asik makan ubat hospital  bila sakit tue datang.. makan ubat hospital ne lama2 akan effect buah pinggang jugak kan? so satu hari kawan saya syorkan saya makan hababtusauda ..katanya.. "habatussauda tue peyembuh segala penyakit kecuali mati"

ok meh kita try.. saya makan dalam dua pek je rasanya.. hihi mmg saya lagi rasa lebih sihat & yg best period saya yg berterabur selama nie jadi regular & ontime.. .. dah kalau regular jadinya terpregnantla.. :) PMS pun tak seteruk dulu tapi alahan mengandung la pulak :) :)

Masa saya makan hababtussauda ne .. adik perempuan saya tegur " angah makan ne sebab nak prgnant ke?" saya ne terpinga2la.. rupa2nya adik saya disyorkan oleh doktor sakit puan makan benda nie jugak. jenama pun sama. adik saya dah kawin selama 6 tahun & ada buat rawatan dgn doktor sakit puan .. alhamdulilah baru2 ne dia dikurniakan dengan baby girl yg comel selepas hampir 6 tahun berkahwin.. Allah menentukan dan kita sbg manusia hanya berusaha ye tak?

oh tak mahal pun.. 2 papan tue rm 12 je.. sekian bye.. nak g muntahhhhhhhhhhhh

20 comments:

Ayu sukatiakula said...

siyesly doc recommend utk conceive ke?? sy makan sbb menyusukan baby.. + memang penawar segala penyakit kecuali mati mcm u kata kan

Eyriqazz said...

untuk kesihatan apa salahnya kan?

p.s : Mohon bantuan utk klik G+ entri ini --> iPhone 5 Gadget Impian

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Boleh bagi tau kawan akak yg 6 tahun kahwin pun tak ada anak... minta dia cuba hababatussauda ni ... :D

norul othman said...


salam kak.dkt mn boleh beli habbatussauda ni...nk cuba gak la

ELLY said...

thanks for sharing...kat mana yer nak beli habatussauda ni?...

mummY daniSha said...

kakak sy pun suggest makan ni...sy dah amek,nampak kurang asma =)

Masya said...

kat mane saya boleh dapat.. ada jual kat farmasi tak??? bolehlah saya cuba .. sebab mahu mengandung juga...

iduraz said...

macam nk try jer sbb mmg plan nk preggy n mau betulkan period yg berterabur..beli mana yerk

Masya said...

saya dah jumpa dan dah cuba makan, saya kongsikan pengalaman awak ni di blog saya...

Anonymous said...

Habbatus Sauda jual di farmasi ada.. :)

Mas Ayu Muhd Hanif said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mas Ayu Muhd Hanif said...
This comment has been removed by a blog administrator.
alin said...

berapa biji mkn sehari?

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mas said...

2 biji sehari...bole contact saya untuk Minsyam Habatussauda & minyak zaitun softgel 60 biji sebotol RM36
019 789 3902

Mohd Fazil Shaffie said...

Sudilah ziarahi FB ana di www.facebook.com/mohd.fazil.7 ana juga memberikan bantuan bagi sahabat2 yg inginkan product pemakanan sunnah minsyam. Call ana di 013 390 1187

Zaleha said...

Alhamdulillah.. tahniah ye atas manfaat yang diperoleh melalui habbatus sauda nie =)

In syaa Allah, habbatus sauda kan saranan nabi saw, pasti ada manfaatnya.

Jengkoil said...

Alhamdulillah.. Kakak sy dah 10 tahun tak mengandung selepas anak sulongnya.. Berita gembira pd family kami awal tahun ni.. Akak ckp dia cuba mkn minsyam habbatussauda ni.. Rezeki, setelah sekian lama tgu.. Boleh la suggest kpd sedara2, kwn2 utk dptkan anak.. Ikhtiar, usaha..in shaa Allah ada rezeki..

Anonymous said...

MCm mana nk dapat produk ni?