ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Monday, December 17, 2012

Officially i"m pregnant almost 2 month

Org kta klau bru2 prgnt tak blh kecoh itu ini begitu begini. Dah anak ketiga dah.. cuma hrapkan yg baik2 jela kan?
Perasaan prgnt kali nie?
Happy ke? Biasa je .Takla sampai lompat bintang. perasaan tue sederhana. Bersyukur jugak prgnt awal utk target si bongsu. Kalau lg lambat i yang mmg lembek ne tak taula jd caner nanti.. ini merujuk kpd diri saya ye. Yg sedia berpenyakit.. Bkn merujuk pd org lain. Kt opis ada je senior yg stedy prgnant umur 40++.
Menyesal? Tak ada istilah menyesal utk jadi ibu. Tak mengharapkan pun baby ne gugur etc etc. Tiap hari sejak tau prgnt doa bayi nie sihat. Dipermudahkan urusan saya dan bayi nie.
Risau? Ye. Sebab thn depan projek yg bernilai jutaan ringgit Cewahhh akan full swing...  lebih2 lagi selepas pembentangan budget 2013.. dah announce ofis saya nie akan dpt peruntukan utk projek nie.. so pepahamla camana progress projek klau peruntukan dah msukkan?  perghhhh... saya terlibat dr mula projek nie bermula 2010.. hurmmm.. tp sy rasa saya akan dapat satu lagi senior sbg team baru.. ngeh ngeh ngeh.. hai kak dot dot dot (kiki suka tak? Suka tak?) And lucky my bos mmg tahu history sy prgnt dari zaman amana.. hrapnya desicatted disc ne boleh dikawal hingga akhirnya. Setakat nie biasa je lagi. Maybe early stage. Bila dah mkin berat nti mungkin akan mula rasa himpitan kt tulang belakang tue.. yg part alahan tuela kelemahan yg nyata... dptla ubat loya. Td doc ckp klau tak lrt sgt dtg masuk air ye.. gulppp...
Tp syukur sgt2 sbb baby ne rupanya da 2 bln. So 7month to go.. time amana dulu mmg rasa da dua bulan tp bla scan bru 2 week? Isk isk isk..
Ok ye. Nti sy kongsi reaksi ank2 n en papa bila tau sy prgnt. Saya pun nak kongsi apa yg saya mkn sampai ter"pregnant" next entry ye...

22 comments:

Asyifa Mustaffa said...

Alhamdulillah..tahniah...
moga bby n mamanya sihat2 je....:)

jeBateja said...

Taniah pren....den pun tgh usaha ni...dah 6 tahun tak pegang baby...ahakz

Wan Afzan said...

Cgrts kak!!! Take care.. :))

yumielufya said...

tahniah kakakku dgn kehadiran anugerah yg tk ternilai.semoga selamat menghadapi 9 bulan dgn jayanya..

Nur-nba said...

Tahniah Ila sebab pregnant anak ketiga.... Moga semuanya dipermudahkan..

Mama Zharfan284 said...

congrats ila :)

ReeneeRaaid said...

Congrats!!!

Saya Disini said...

tahniah

norhidana miswan said...

tahniah2.... akhirnya amana ngn arief bakal dpt adik lagi... apa pun jaga diri yek, jgn lupe banyakkan rehat... akhir2 thn ni dh 2-3 kwn yg peknen... tumpang hepi

Masya said...

tahniah.. jaga kesihatan... moga segalanya dipermudahkan..

mummY daniSha said...

congrat!murah rezeki =)

lovelywa said...

tahniah mama amana..

Allene said...

congrat... wah... rmai kawan mengandung lin tahun ni... happy...!

Kesuma Angsana said...

moga dipermudahkan semuanyer ye

Ummiarissa Mahdi said...

tahniah!bertambah anak...bertambah ceria kan...seronok dengar sana-sini blogger pregnant..

shahida said...

alhamdulillah, rezeki Allah...

maszmadi said...

alhamdulillah, tahniah.....
nak tau jugak apa yang dimakan sampai ter'pregnant tu.. hihi

AdaM Hawa said...

tahniah!!

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Alhamdulillah.. rezeki yg amat berharga dari Ilahi..

Tahniah Ila jaga diri baik-baik..

Cik Norfa said...

tahniah....skrh umur akak dh brp ya?

Pn Kartini said...

Salam kenal dari akak yaa:)

Tahniah!rezeki dariNya..Jaga diri baik2:)

Nafira usof said...

tahniah~ :)