ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Saturday, February 23, 2013

Menjenguk blog sendiri

Bila tgok blog sendiri yg da bersawang ne..senyum jela.. mmg harap sangat dapat mem"blog" mcm dulu tapi apa kan daya.. tima kasih bila ada kawan2 msih sudi jenguk..komen .. sori kalau saya tak jenguh blog kawan2 ye.. blog sendiri pun jenguk ala2 je.. nanti org igt blog vee and shidee plak sebab lama sangat gambar diorang kat first entry kiki

Keadaan saya alhamdulilah. Semoga semuanya sihat hendaknye. Cuma mesti ada masanya kesihatan tue tergangu jugak.saya perlu rehat yg cukup supaya saya tak muntah.tak pening.. tak rasa nak pitam..
Arief mkin petah betkata2 dengan segala perkataan yg mencuit hati. Amana semakin melihatkan sikap seorang kakak. Rumah kami makin mcm tongkang pecah.malas nak pindah tapi bila adik dok tayang rumah dia yang dah boleh masuk jeles plak.sibuk dia carik perabut etc etc. Rumah pertamalah katakan..saya dah alami rasa tue masa mula2 beli rumah yg kami duduk  sekarang.

Saya rasa kurang exited nak pindah rumah mungkin kerana otak saya lebih sarat memikir hal ofis.badan saya pun penat jadinya. Bertuah sungguh jika dapat jadi housewife.. bertuah bukan sbb saya kata housewife tiada kerja sebanyak ibu bekerja.. housewife keja tak penah habis hokeyyyy...bertuah kerana mereka tidak dihimpit rasa bersalah anatara kerjaya dan keluarga. Tak perlu serbasalah  bila balik lambat dari pejabat,tak perlu serbasalah sbb masa badan letih sangat masa tuela anak nak bermanja, tak perlu serbasalah bila anak makan lauk beli, tak rasa bsalah bila tak dapat hadir hari2 yg best dlm hidup anak2 mungkin kerana masa tue outstation.. dll . One fine day saya akan duduk rumah jadi housewife.saya tak nk pikir segala mak nenek punya liability.thats not my duty as wife n mother.

Sy nk menulis, msuk contest, join blogger event dgn tegar (buat msa ne ada yg kena tolak) n plg penting melihat ank2 membesar depan mata setiap jam.. setiap minit n setiap saat.. perasaan itu pasti ada dlm setiap ibu berkerjaya bila bilangan anak mkin bertambah.. kalau takde rasa  tue adakah sy silap klau sy rasa mereka bkn ibu yg normal?

5 comments:

Mama Zharfan284 said...

saya takkan mampu jd suriruamh sepenuh masa kerana faktor finance...apa2 pun i'm happy with my life :) i doakan ila's wish will be granted when the time comes insya Allah:) :)

Liza said...

Ila, take your time, rest. Kesihatan lebih utama. Memang ada rasa berslah, tapi kadang-kadang bila letih sgt, emosi tak stabil, mtu yg anak-anak terbiar. huhu...

Anyway, Thanks Ila suggest nama Liza utk Milo tu. Liza beranikan dir pergi. Hahe

AyuArjuna BiGoshh said...

ila, akak pun rs nak jadii cam iila iimpiikan...cuma keadaan skrg mmg takleh menginzinkan...jeles tengok..yati dari sawanila.com :)

transformed housewife said...

tak perlu rasa beralah Ila. Ibu bekerjaya pun seorang ibu yang sempurna di mata anak2. Kita buat apa yang kita mampu dan tak perlu paksa diri nak jadi SUPERMAK sbb kita ada cara kita tersendiri utk melayan keluarga kita. Org2 yg jadi HOUSEWIFE pun kdg2 ada perasaan teringin nak bekerjaya sbb nak rasa macam mana bila dpt pegang duit sendiri. Remember that "Grass always looks greener on the other side".

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Ila dah pegang duit sendiri sejsk grad hmpir 10 thn ke dah lebih? Dan ila nk rasa memegang ank sendiri dr lhir sampi dia besar tanpa org lain / taska yg menjaga dia dr merah darah. Duduk ofis bkn tenteram sgt pun..lg2 bla ank2 kecik n bwh setahun..Duit bila2 blh dpt dr pelbagai cara tp msa ank2 tak akn pernah pth balik..