ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Monday, March 18, 2013

Beza pindah pertama dan rumah ke dua

Rumah pertama dulu kami beli selepas beberapa bulan kawin n terus duduk.masa tue saya tak tau pun sy prgntkan amana. Tapi terasa letih walau bukan buat apa sangat pun.sekadar datang tgok rumah saya dah terduduk atas lantai. Bila en papa tanya jawapannya "penat" en papa pun buat muka pelik.. sekarang pun sama.. bezanya saya mmgvtahu saya prgnt..dah 5 bln pun..jalan pun lambat.. terhegeh2..
Masa rumah pertama tu tak payah pikir selain pindah rumah.tapi pindah kali ini banyak yang nak kena pikir. Dulu barang2 tak banyak tapi sekarang banyak nyeee barang nak angkut.almaklumlah dah 7 tahun duduk umah pertama ne. Anak pun dah dua..kain baju n mainan diorg je dah banyak..
Selain urusan perpindahan kena jugak pikirkan tadika/nurseri anak2/maid etc etc.
Dan selain itu kena jugak pikirkan rumah pertama yang perlu juga dicat semula untuk tujuan sewa. Amana dan arief yg bijak tue dah banyak sangat lukis mural.takkan nak sewa pada org dengan keadaan rumah yg macam tadika ne..
Rumah baru tue dah pasang kipas lampu..tapi masih ada yg kena beli lagi, grill n awning dah tempah,quotation dapur n almari dah dapat..maybe nak cari lg satu quotation esok..en papa dah ukur utk  langsir pulak.. walau buat sesimple mungkin habis jugak 20k rasanya..fitam gue.. nantila.kalau rajin buat part by part dgn kos sekalinye.. yang pertama.mungkin lampu2 n kipas punya ceritala kot..

7 comments:

edaleeja said...

wah bestnya dh ada 2nd house.. eda yg baru duk 2 thn kt umah baru ni pon lom abih2 lagi touch up. hehehe takpe, pelan2.. yg penting jgn lasak2 sgt, masa ni tak terasa sgt lenguh2, nnt duk berpantang baru rasa sakitnya urat2 badan :)

jeBateja said...

20k...? omak aiiii....dasat tul.....uhukz....

jeBateja said...

Kita duduk kat Bdr Bukit Mahkota, Kajang...sobolah Nilai 3....sebelah KUIS....sobolah Bandar Seri Putra.....ahakz

zarena heeney said...

penatnya klu nk pindah rumah kan..
byk benda yg perlu difikirkan

sal-nurbeena said...

selamat berpindah...selamat menyetap rumah baru...habis la...gondol la poket tp takper, InshaAllah puas hati.

mamaRIFQY said...

bile la na nak ade 2nd house gak ni..huhu...xpe belum rzkii..

cenderamata dari hati said...

hiasi rumah baru anda dengan lampu hiasan comel...
layari http://cenderamatadarihati.blogspot.com