ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, March 28, 2013

bila jumpa otai comper.. CIKGU ISMAIL

hari ne saya rasa kurang sihat.. bos tanya pagi2 "u ok ke? macam tak okey je".. sengih2 jawab "ok..ok saya ok puan" padahallllllll tgh tahan mual.. rasa nak muntah.. tekak rasa geli.. adoiii dah 5 bulan hokey... tak pe biasala.. itu adalah biasa utk isteri en papa.. mabuk sehingga bersalin.. sabar.. sabar itu tandanya bayi tue sihat haha.. tadi masa meting ada kakak opis bagi gula2.. hilang sikit rasa mual tue.. ne datang balik.. iskkk ..

baru2 ne saya terjumpa dengan sorang comper hebat masa amik hadiah .. kalau geng2 comper kami mesti kenal.. cikgu ismail.. saya tengah selebet2 ne pun dia boleh cam.. lagi2 bila receptionist sebut nama penuh saya dengan kuat .. lagilah cikgu tue dengar.. siap sebut nama FB saya lagi.. haha .. bila comper bilis dikenali comper jerung .. hihi .. malu ada.. segan pun ada.. dia yg tegur dulu.. saya rasa kenal tapi .. rasa nak tegur .. tapi ragu2.. i is segan you know... kihkih.. masa tue pun saya tgh pening yg amat sangat.. tapi bila berborak pasal contest hilang pening sikit..

cikgu ne dah ke merata2 dunia disebabkan contest.. sebab tue dipanggil otai comper..  cikgu tanya saya.. sejak bila join contest? saya jawab setahun lebih kot..on off..ikut hati & gerak hati... ayat tak boleh blah..ikut gerak hati..kengkonon yg tergerak hati tue menangla.. haha...  dan bila cikgu tue cakap "baru lagi tue tapi dah nampak banyak juga hasilnya" :) SUKA2 BILA OTAI COMPER BAGI KATA PUJIAN & LEBIH KEPADA KATA2 SEMANGAT.. saya siap bagitau saya "cuti contest" sampai bersalin.. sempatlah jugak berbual2 macam2 .. suka dengar otai comper bercerita tentang passion beliau tentang contest.. dan bila dgn contest juga beliau dapat mengembirakan isterinya.. cikgu ne guna nama isteri dia utk satu contest & hadiahnya melancong ke austrlia bersama siti nurhaliza.. ada masuk dalam melody dulu.. wahhhhhhhhhh so touching.. bestkan? nak jugakkkkkkkkkkkk melancong freeee...

dan kami akan berjumpa lagi utk satu event penyampaian hadiah.. mamee slurpe yg saya menang 3K tue.. cikgu ne menang  GP ke old trafford & beberapa ribu dalam contest mamee slurp ne jugak .. jangan prize giving ne dibuat masa saya bersalin/pantang  ye... haha.. melepas nak join prize giving kali kedua.. ohhh.. saya lum buat entry prize giving kali pertama dengan mph&fajer parker -yg menang s3 tue lah.. nanti ek saya godek gambar2..

sepatah nasihat dari otai comper "giatkan usaha, akan banyak lagi hasilnya"  baik cikgu.. saya cuba lagi ye.. saya rehat beberapa bulan je lagi.. hati ne sebenarnya dah gatal nak join macam2 contest yg best haha.. tapi nak beli pop..pos.. etc etc... and sekarang tgh serabut nak pindah mmmmm... buat saya simpan dulu hasrat hati nak joint contest tue..

p/s: no picture dgn cikgu ismail sebab saya segan nak ajak bergambar :)


6 comments:

eika_jps said...

salam perkenalan.....selamat menjalani trismeter kedua....bestnya dapat join peraduan2 n menang plak tu....

jemput singgah blog eika yer...mak budak baru belajar menulis...

http://atikarafina.blogspot.com/

AyongAtikah Zaid said...

wahh!! bestnya...ayong pun baru berjinak2 dgn contest..tp skrg lbh nak fokus bg slmt kawin dulu..pas kawin je nak fokus jd comper pulak..hehe...

Liza said...

Bestnya, bila pulak menang yg mamee slurp tu? Baru ek? Tahniah2

Khai♥Rin : anies said...

mesti cikgu tu seorg yg gigih berusaha kn? dasat2 hadiah yg dia mng tu

Elieza said...

terernya masuk contest asik menang... boleh ikut jejak nih :)

Mama Zharfan said...

wpun ila menang sekali sekala tapi sgt lumayan tu!!!