ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Saturday, March 30, 2013

UKMSC -1st check up


Baby dlm perut dah 5 bln bru terhegeh2 nak bukak buku. Sy rasa saya call msa baby 3 month. Tp sy mmg tahu doktor2 kt sana mmg fully book. And alhmdulilah kndungn 5 bln dpt jugak bukak buku. Appoiment sbnarnya ada jugak set masa baby 4 bln tp tpaksa btalkn sebab msa tue ada event penting kt opis..
Smlm dah dpt jumpa prof dr azurah. Nanti sy citer lebih detail dr segi cost etc etc. So klau ada yg nk bersalin di UKMSC blh jdikan guideline. Kalau tgok kad temu janji umur saya 29.. mak muda u kiki.. sedang dah 33.. 29 tue umur masa sy lahirkan arief.. no rujukan (np) msih guna no yg sama.. setakat ne puas hati dgn prof dr. seri suniza ( doc msa amana-2007) dan prof dr. Ani amelia (doc msa arief-2009)
Nti smbung bila ada kesempatan ye.. ;) nk g umh bru tue lg.. sikit2 bwk brg..
P/s: oh terima kasih pada ann isyak yg perihatin. Sebenarnya mmg cara saya dr bersalin anak pertama. Appoiment dgn hukmsc mmg dibuat bila kandungan  dah besar tapi sebenarnya kali pertama  dpt tahu saya preggy;saya terus buat monthly checkup di klinik swasta berhampiran rumah utk monitor perkembangan sy n baby ;)

4 comments:

Liza said...

Umah dh nk siap la tew.. Hehe..

Ann Ishak said...

kandungan dah besar baru berpeluang jumpa doctor ek, mujur takde apa2.

Mama Zharfan said...

mesti dh menghitung hari tu kan ila hehhe

mama said...

Tahniah kandungan dah berusia 5 bln..semuga dipermudahkan segala2nya olh Allah..amin..