ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, March 15, 2013

HEAVENNYEEEEEEEE

wah bukak2 je entry nampak makanankan? alhamdulilah saya dah tak rasa sangat macam masa awal2 prgnant. masa awal2 prgnant mmg la tak berani nak g kedai makan. takut mual tapi sekarang kurang sikit.. tapi saya tetap kena set kt mind nak makan apa supaya saya tak rasa loya sangat. hari ne amik ikan talapia.. eh tak hanyir.  bersih & putihhhhhh sangat isinya.. bendi.. sambal sikit.. kuah kuning tue lemak cili api.. nyesal tak amik banyak2 sbb kuah dia sedap sangat. yg masak ne macam nenek2 umur maybe dah 60 tahun. org tua kalau masak mmg sedap ala2 kampung gitu...
licin saya makan ikan tinggal kepala ..tulang ikan tue pun rangup :)


cer teka apa ne? cekodok pisang.. panas lagi.. sedap tau..
buat sendiri tak sedap ..napa beli sedap ek? kiki

gambar ne ngada2 dah adjust pun terbalik jugak..
biarlah.. sedapnya sirap..entah napa rasa tak lalu nak minum air yg ada susu
mual.. pg td minum teh tarik pun rasa mual.. yuksss tiba2..

semua kos hari ne adalah rm10.. yg penting kenyang & selera makan
makan dgn semangat sbb tahu petang kang dah ada benda yg fenin menanti utk dibuat
takpe esok cuti ada urusan rumah pulak..
nak bawak anak2 ke umah baru & uruskan pindah sikit2..
alhamdulilah.. semoga semuanya berjalan lancar

oh cita bibik nanti kita buat next entry ye
yg pasti si arief bertambah debommmm & bolatttttt
semoga Allah melindungi & aturkan yg terbaik utk kami sekeluarga
AMINNNN

6 comments:

shark said...

mak buyung mmg cenggitu..
nak mkn je keje ;p
takecare!!

AyuArjuna BiGoshh said...

mmg heaven!!!

Ummiarissa Mahdi said...

nak tumpah air sirap tu...jaga-jaga...hehehe..okaylah tu dah ada selera balik...

Sue-Rya Qistina said...

hehehe..saya pulak kalau bab makan, mmg x bnyk. nak2 bila baby inside makin besar, bertambah kurang la makannya.

sama la ngan saya jugak. awal2 preggy tu, langsung x bole bau masakan apatah lagi g kedai makan. mmg bluwekkk la jawabnye. huhuhu

Liza said...

Sedapnya nampaksgt bungkus mak buyong ni. Dah pindah? Lajunya? Kami baru pesan gril. hhu..

norhidana miswan said...

alhamdulillah dh boleh mkn mcm biasa ek, terliur nengok ikan tuh.... beso tul...