ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, April 5, 2013

Wardrobe Built in & Cost

Ini rupanya lemari saya. Saya terpaksa buat jugak almari untuk pindah sebab saya memang takde almari.Umah lama tue pun builtin jugak so takkan nak cabut pulak? Buat rosak je. Baik tinggalkan untuk disewa. Nape saya pilih warna ala2 putih? Sebab dah bosan umah lama warna coklat dah macam raksaksa je tertonggok dalam bilik hikhik


Okey itu dua tkenit kesayangan saya. Masa ne saya tak ikut. En papa yang pegi dengan anak2. Bawak sikit2 barang. Time keja tau. Betapa heaticnya balik keja terus ke umah baru ne. Kontraktor sikit pun tak cakap dah siap. Tiba2 je taraaaaaa.... Yang paling best esoknya saya terus call contractor ne tanya bila dia nak saya bayar.. dia boleh cakap " takpelah kak..payment tue tak penting sangat" Haaa? What? Muahaha.. Tak mo duit ke? Hikhik.. Maybe sebab dia pun lum buat inspection keja staf dia. Dia cakap nak datang dulu tgok keja staf dia.. Baru dia amik balance payment. Tapi sebelum tue kami dah bayar RM2K (deposit utk kabinet dapur + wardrobe)

Oh wordrobe nie lebih kurang 12 x12 sampai atas siling. Harga ok kot.. Tak taulah mahal ke murah RM3400. Yang penting buat&siap ontime tak pening kepala nak kejar kontraktor etc etc.. Senang hati.. yang tau siap jer & bayar.. Habis citer.. Dalam keadaan sekarang saya tak mo  kontraktor buat masalah, lembab etc etc.. Kepala dah cukup serabut.. GRRR..  Nak bukak laci tue dia guna slow apa tah.. kalau slinding door namanya anti jump tapi kalau pintu ne ada namanya "slow dot dot dot" So bila bukak je laci tue takle tersekat2 tapi smooth & balance..cewah..

Sekian. nanti kos dapur kemudian pulak .. assalamualaikum.


Update on 30/11/13:
Sila refer link ini untuk contact no kontraktor almari  di atas

25 comments:

syalinda johari said...

cantiknyaa..syoknya nanti nak isi baju2...hehheee

Nafira usof said...

canteknyeeeee...
teringin nak ade wordrobe cam nih besar~

Mama Zharfan said...

bestnya ada built in wardrobe :)

Ujie said...

saya pun tgh survey ni, elok sgt la share..

Khai♥Rin : anies said...

kalu kayu yg berkualiti, mmg berbaloi dgn harga tu..

sarina saleh said...

heh. eksyen. kihkih. nnt tumpang boh baju adik sekali :)

Anonymous said...

hectic kan pindah rumah ni.

KaK LimAh Si SupiR said...

huarghhh..ahahha..syok ye blh dok kt dlm tuu..hihihi

azelyusoff said...

bestnya. memang tengah planning nak buat built in wardrobe jugak. nasib ila ade buat entry pasal ni. bolehlah take as reference.

zarena heeney said...

mmg cantik..tapi ena suka yg jenis slinding

ALoNa CintamaniszLite said...

wahh..bestnya ada wardrobe mcm ni. byk baju leh muat..rm3400?? eh, ok ler kot sbb buat khas, kan..

Ummu Madihah said...

Salam Ila,

rasanya berpatutan kos tu sebab saiznya 12 x 12. Memang cantik putih, memang warna yg in-trend sekarang!

Anonymous said...

Salam..
tengah survey2 pasal built in wardrobe tersinggah ke blog ni..
boleh tak share siapa contractor yg buat ni?sbb rasa harga tu sgt berpatutan..:)
kalau tak keberatan bole tak bg infor kat email saya...
wolvess@gmail.com.
and your wardrobe pun sangat cantek!!
Thankss...

Intan Nazirah said...

Salam..
Sy pon tengah pening nk cr contractor utk built in wardbrobe. tgk u punya wardrobe cantik!!! Nak jugak..so kalu x keberatan sy nk contact no contractor tu or any email address or blogs yg boleh sy contact dorang..ni email address g_venus09@yahoo.com..

Thanks

Anonymous said...

As slm...boleh tak nk mintk contact no kontractor yg wat wardrobe tu atau company name?email me ya....tq

insan.rabbani@gmail.com

Anonymous said...

Assalamualaikum, boleh Tak share dengan Saya juga. Boleh tlg email Saya nama, phone number and company contractor tu. Thank you. Alamatnya maryamrahim@hotmail.com

NISA DAHRI said...

salam,

sy pun tgh mencari utk buat wardrobe camni..if u dun mind, blh emelkan contact number & company yang buatkan u pny wardrobe ni? TIA

NISA DAHRI said...

salam,

i pun tgh survey kontraktor utk wat wardrobe cmni. If u don't mind, blh bg contact number company yg buatkan u punya wardrobe ni?

nisadahri@gmail.com

Anonymous said...

Salam...rm 3400 amat berbaloi dgn 12 x 12 boleh tau contact no yg bt u punye wardrobe ni

nurulfae@gmail.com

Anonymous said...

Salam...rm 3400 amat berbaloi dgn 12 x 12 boleh tau contact no yg bt u punye wardrobe ni

nurulfae@gmail.com

Anonymous said...

blh bg contact no utk wardrobe
qistina@hotmail.com

Myraz Fitness Studio said...

hai blh email saya juga siapa contractor ni.. at mayvis303@gmail.com

nafisah azmi said...

Boleh x share contractor wardrobe ni

nafisah.nafandco@gmail.com

thanks

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

bole x email sy contractor tu