ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, May 31, 2013

017-4985122 : Biro Angkasa? Tak payah nak menipulah!!

Ok siapa yang pernah baca entry saya tentang penipuan orang yang mengaku dia adalah orang Biro Angkasa kat sini? Hoiii memang tak serik2 ek orang yang mengaku dia Biro Angkasa ne.. Ada ke time nak rehat tadi call lagi. Dahle guna no hp takkanlah Biro Angkasa nak call pakai no hp.. Nak tipu pun agak2la.. Tapi kali ne malas nak layan sebab dah pernah kenakan? Refer entry lama tue. Lagipun nak cepat tadi..Kalau tidak syok jugak nak tengok sejauh mana permainan dia kan?

Ok kali ne sikit je soalan sebab saya dah cantas awal2.. Dia call hp saya tau.. No 017-4985122 kat  tue sila hati-hati

017-4985122 : Hello boleh cakap dengan Puan Ila (sebut nama penuh sayalah)

Saya: Ya, bercakap.

017-4985122 : Saya dari Biro Angkasa. Saya ingin sahkan butir-butir diri Puan

Saya: (mengeluh dalam hati. Haiyaaa.. Tak serik2 kena bambu hari tue kot.) Dari mana?

017-4985122: Dari Biro Angkasa Puan.

Saya: Kalau u ne dari Biro Angkasa yang u nak sah-sahkan butir-butir saya buat apa? Semua ada dalam sistem Biro Angkasa.

017-4985122: Kami cuma nak update fail je Puan. Puan ada pinjaman dengan Biro Angkasa sebanyak XXXX. Puan kerja kat XXXX kan?

Saya: (haii kalau depan mata memang dah kena lepuk dah ne. Dia nak tunjuk yang dia memang ada butir2 diri kita so dia akan bacalah data2 kita utk dapatkan kepercayaan kita. So beware ye kawan) Tak payahla nak menipu. U ne dari MBSB ke dari Biro Angkasa?

017-4985122 : Saya memang dari Biro Angkasa Puan. Boleh saya tahu bila loan Puan habis? (suara dah terketar2 sikit)

Saya: Kalau u ne memang betul dari Biro Angkasa takkanlah u ne tak tau bila loan saya habis? Macam ne lah kalau saya teringin nak update data saya;  saya sendiri akan call Biro Angkasa. Tak perlu u all sibuk2 nak call saya.

017-4985122 : mmm.. oklah macam tue Puan (suara dah lain macam)

Kalau nak tawar loan cakap je dengan profesional macam CitiBank tue.. Senangkan? Apa yang nak menipu sangat. Tak pahamla mentaliti sesetengah orang macam ne. Nanti nak cari FB Biro Angkasa & bagi link blog biar diorang buat siasatan.. Sakit ati bila dah 2 kali org call menyamar jadi Biro Angkasa. Kalau ada yg lurus bukan ke semua data terlepas.. Last2 semua duit dalam account lepas.. Percayalah dah ada dah kes macam tue...

Boleh tak carik keja halal? Hari2 Jumaat ne keja asik nak menipu orang je.. Buat dosa je..

6 comments:

norhidana miswan said...

penah terkene gk ila, masa tu tgh cek peknen aiyan... udahla tgh pnt menunggu doc, dia tepon lak... mule2 ye ye kan jelah, tp pelik naper butiran yg dia bg jumlah pinjaman tak betul... pastu pkr2 bile dia kata nk antar borang... dana ckp lah antar je kt opis, tp sampai sudah takde dpt apa... mmg dsr menipu kan

nsb lah terpikir apasal lain mcm je,kalu tak msti terpedaya

mama maman aka yana said...

diorang menipu bukan kira ari apa.. kiki.. blm pernah kena tp selalu yg call sibuk nak jual insurance.. nak suruh gi ambik barang free la.. kalu nak kasi cuba bawa kat sini depan mata.. senang2 nak kasi kat org benda free eks..

Khai♥Rin : anies said...

nk menipu tuuuu ada je akal nyer...dia igt kite ni bodoh agk nyer

Khai♥Rin : anies said...

nk menipu tuuuu ada je akal nyer...dia igt kite ni bodoh agk nyer

Nia said...

Bagus jawab mcm tu kat diaorg ni. Nak cari makan jgn la temberang orang.

hizat_shakila said...

huh...saya baru je jawab call td..igt ada urgent sape2 call..sebiji ayat yg dia guna cam awak post tu..thn ni pn ada juga..siap promote wat loan 90k lagi..2hari lulus..xabis dia call dia sms lak sy suruh wat loan tu..cina lelaki yg call..haihhh..menipu je kejenya