ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, May 21, 2013

3cm.. debar2..

hepp bukan saya ye.. due saya bulan 7.. adik bongsu saya dah admit.. smlm msg saya bagitau dah 3cm.. wah saya yang debar2..mlm tadi saya lak mimpi dia dah selamat bersalin.. anak ppuan.. sebijik mcm muka husbdnya aka adik ipar saya.. yang paling tak tahan saya mimpi anak buah saya  beratnya 7KG! mak aiii..nampak benor mimpi.. terus saya terbangun.. tapi hp hari ne takde msg pulak bagitau dah bersalin ke lum...

semoga semuanay selamat.. harapnya pengalaman melahirkan anak sulung indah dan mudah.. tetiba teringat pengalaman melahirkan amana yg sangat2 sakit.. bukaan dah 3cm dan nk tgu setiap cm sampai ke 10cm sangatlahhhhhhhh azab.. dengan tak amik epidurallnya.. Allah je yang paham.. dan yg dah melalui je yg faham...

okla saya tepek gambar Amana buat kenangan dan kekuatan saya untuk melalui bersalin yang ke 3 nanti.. entah camana pulak pengalaman kali ne.. bila adik saya selamat bersalain maksudnya turn saya pulak makin hampir... oh saya dah start mengalami kesukaran nak pakai seluar/ kain mcm zaman arief dulu.. sampai nangis2la nak angkat kaki. dulu saya pg urut dan alhamdulilah baik.. mak bidan tue kata kaki arief tersepit kat tulang2 saya hihi.. pastu sekarang ne saya dapat rasa tulang rangka (tak tau namanya tapi atas perut)  saya ne makin perit..baby nak besar so mungkin dia menolak tulang2 ne..

9 bulan mengandung bukan senang.. kesakitan nak bersalin lagi & pantang 2 bulan lagi.. boleh kata setahunla jugak melalui dugaan ini.. kalau anak2 & suami tak hargai hurmmmm..  oh anak2 yang comel tue makin besar badan mamanya ..makin sibuk nak berhimpit2 nak tido sama haiyoo.. smlm sampai arief tertekan perut saya.. memangla korang ne saja nak dera mama...

Dalia Amana 060707
Gambar 6 tahun yang lepas..pengalaman yang tak mungkin saya lupakan
kali pertama bertarung nak lahirkan zuriat untuk suami
Kesakitannya.. Allah je yang tahu
Sehari lepas bersalin saya pitam dalam bilik air hospital
Semoga jadi anak yang baik & bertimbangrasa
Mama doakan hidupmu ceria sehingga akhirnya
Dan jagalah adik2 sebaik mungkin..
Love u sayang
Nanti kita lawat makcu dengan cousin Amana kay..

9 comments:

norhidana miswan said...

mati2 ingatkan ila dh dpt bby baru dh... rupenyer bby amana yek...
semoga adik ila selamat melahirkan n bby sihat...

Mama Zharfan said...

semoga selamat semuanya..amiin

Allene said...

comelnya amana.... sakit macam mana pun kita masa melahirkan anak... da keluar rasa lega yang tak akan ada orang lain fhm kan kak... =)

Gieyana said...

comey sgt Amana...tulang rusuk kot beb..mmg makin bb besar mkin rs semput jaa..awak nyer turn dulu n br saya..heww hewww...risau juga! moga process bsalin nnt dpermudahkanNya..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

pengorbanan seorang ibu ni..

Sue-Rya Qistina said...

lama x singgah sini. akak sihat ke? akak dah berapa bulan skang? saya dah hampir 8 bulan. nervous tu tetap ada wpun dah masuk anak no 3. hehehe. take a good care ya!

Rasp said...

mak aihhhh 7kg...
sib baik dlm mimpi je hehehehehhe...

lain anak lain pengalamannya kan...
semoga dipermudahkanNya nanti...

Mooniqueen said...

mak ai kalau betul la ada baby lahir keluar 7kg, besor mana la perut maknya kan... hehehe...

transformed housewife said...

semoga adik Ila selamat melahirkan baby yg comel.