ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, May 9, 2013

Bagus! Dah 2 hari tdo sama!


 bila gap nak dapat anak kecik dah jauh jugak.. dah 4 tahun so anak yg 2nd last tue iaitu si arief memangla terlebih manja.. dia rasa dia anak bongsu jugak.. Amana tak pernah pun cakap "MAMA TEPI SIKIT, NAK BARING TEPI MAMA, NAK MANJA DENGAN MAMA" tapi Arief... itula yang selalu dia lagukan bila berdua dengan saya.. manja tak anak i? hehehe

selalu dok pikir caner nak pisahkan arief ne supaya tak asik menepek dengan saya je.. kesian jugak bila kita terus pisahkan .. kang terkejut nanti..  contohnya hari ne ada baby ; hari ne baru start dia tdo tempat lain.. ingat senang ? no..no..no..

tapi... dah dua hari Arief ne akan ikut Amana tido sama.. fuhhh lega.. maksudnya dia takla rasa bonding sangat dgn saya.. walaupun pagi2 dia mengomel saya tak sayang dia sebab tak tdo sama.. at least dia tak terjaga tengah malam & carik saya..lena sampai pagi.. dah dua hari.. good boy.. tapinya si amana pulak yg amik alih tempat arief ..malam2 g toilet pastu dia lak amik kesempatan menempek dengan saya haha...

sebenarnya dah 2 hari saya marah dua beradik ne.. saya nak ajar diorang tdo awal.. kul 10.30 mesti dah tdo..tapi diorang dok bergurau senda dalam bilik & bising2 atas katil.. katil saya & bilik saya pulak tue.. suh pg main kat bilik sendiri tak lama lepas tue datang balik  jugak.. tapi saya perati dua hari ne  bila Amana cakap "dik meh kita main kat tilam bawahla. memang ada tilam single kat tepi katil saya.. si arief dengan sukarela cakap "arief nak tdo dengan kakak" dan memang dua beradik tue tertdo berdua lepas penat main & bergurau senda berdua.. ..hihi..bagus2.. senang hati mama sikit..


ne masa arief baru lahir.. hitam kan arief? tapi tak heranla anak2 saya masa 3/4 bulan mmgla gelap
pastu baru bertukar kulit .. anak dayang senandung ke?

 nasib arief boleh bernafas lagi.. nasib rambut amana tak tutup lubang hidung Arief :)

 ne masa dah besar sikit.. suka amik gambar anak2 tengah tdo.. tapi sekarang sob sob...
takde hp yg bleh amik gambar

haha gaya tdo antara yg ekstrem
kat umah lama
smlm diorang tdo sama2 nampak comel sangat
tapi tak amik gambarla...

7 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Bagus jer tido bersama-sama tu.. comel jer :D

@lfidah @dim said...

alololo..comel je tengok dua beradik tu.tetiba nak korek gmbr lama adriana dan ammar..heeee

Norliza Nordin said...

hehhe macam2 gaye.. :)

norhidana miswan said...

awal nih lum biasa lg kot,bile dh selalu tido sama nnti ok lah, or mungkin mama kene bg sesuatu yg diaorang blh bt berdua dlm blik tido, baru lah seronok...

transformed housewife said...

Ila lebih kurang mcm knur. Anak no 2 dah nak masuk 5 thn baru dpt adik. skrg ni yg no 1 & 2 dah biasa tidur sama2. Nanti yg no 3 tak tahula mcmmana nak join kakak2 dia sbb tak muat katil.

mamaRIFQY said...

amboi amana! tido kemain ganas lagikk....rifqy ni pon same.nak menempek gak tido skali....suh tdo ngn adik na kat bilik die pon taknak ! aiyyaaa..

AyuArjuna BiGoshh said...

alololo