ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, May 23, 2013

Ustaz Don & pestime nak tjuk gambar preggy ne


Assalammualaikum kawan2...
Wah mementang nak citer ustaz don bagi salam pepanjang ek..
Alhamdulilah sangat2 sepanjang mengandungkan si kenit nie dapat jugak saya hadiri beberapa majlis ilmu yang dibuat di ofis ne..selain dari kat opis ne nan ado..

Masa tau ustaz don nak datang ne saya dah rasa macam tak dapat nak join je sbb bertembung dgn event saya.. tapi alhamdulilah ada rezeki.. abis je ustaz don saya terus ada discussion dgn dgn anak buah.. tetiba hsbd call..

"turun jap"
"ada discussion.setengh jam lagi"
"ok tapi sebelum ustaz don balik"
"ustaz don?"

dalam hati ehhh bukan ustaz don dah balik ke?

lorr rupanya ada sesi sign autograph dgn ustaz don.. ustaz don ada buat buku.. so ramai yg beli & mintak sign dia.. termasuklah en papa haha

tetiba saya teringat amana& arief yang sibuk nak ikut datang opis sebab nak jumpa ustaz don
terus saya naik ke tempat saya & amik buku tulisan saya "papa, jom solat" buku "gelora di hati ana" tue tak sempat nak sambar nak cepat..
saya ingat nak tjukla kat amana.. "ustaz don sign buku mama tulisss tau "
tah camana saya masukkan dua buah buku sekali dalam paper beg..
en papa suruh tgu sampi org lain puas amik gambar dgn ustaz don sebabnya nak saya & en papa je amik gambar bertiga dgn ustaz don... lepas je amik gambar saya terus bagi buku saya tue utk ustaz don sign.. org lain hulur buku ustaz don utk sign..yg saya hulur buku lain..kihkih.. itu yang ustaz don belek2 lama sikit..

ustaz don- eh ne buku sapa? sapa tulis..
saya- erkkkk..saya tulis
ustaz don- awak tulis buku? ana muslim ne..
saya: (tergagap nak jawab sbb ada bos2 kat keliling)...aah.. tp nk mtk ustaz sign sebab nak tunjuk kat anak2.. anak2 minat ustaz
ustaz don- nak bagi saya ke?
saya: haaa? (terkebil2 sbb intention lain.lagipun macam malu nak bagi buku sendiri  kat ustaz don..ala penulis kecik2 je kan? sapalah kita dengan dia..) ada ne.. terus saya bagi yg buku lagi satu..
ustaz don: mana sign awak pulak? ucapan jangan lupa..kita tukar buku pulak..
saya: haaa? sign? ucapan... ok..ok..

tulisan dahla buruk giler.. ucapan tah hapa2.. yela sebab dengan event sendiri yg bertembung..& saya tahu mesti ramai yg akan kerumun ustaz don lagila saya tak terfikir nak bagi buku tulisan saya..lagipun saya segan :) kan lebih baik kalau saya tulis kemas2 sikitkan?

rasanya ucapan saya kat ustaz don lebih kurang gini
"semoga kehadiran ustaz memberi berkat pada anak saya dan semoga anak saya mempunyai ilmu agama  yg dalam seperti ustaz"
mmm..  saya maksudkan baby yg saya kandung ne..
ustaz don perasan ke saya ne mengandung haha..kang dia baca ucapan saya mesti dia gelak kan haha. apa lah ucapan penulis ne kat dia..haha

ustaz don cakap
"suami isteri keja satu tempat? alhamdulilah. lain kali kalau jalan sama..pegang tangan & hayun tangan tinggi2"
semua kat situ ketawa..

amboi kemain lagi en papa senyum.. comel je..haha siap ustaz don pegang tangan lagi.. tak pegang tangan saya pun ustaz.. haha.. saja lah tue...

 gambar ne tak nampak perut sayalah.. ne jubah tau bukan maternity dress..
tembam tak muka saya?

antara yg paling saya ingat dalam ceramah ustaz don
"BACALAH QURAN SELALU KERANA DENGAN MEMBACA QURAN IA AKAN  MENJADI PENGHALANG KEPADA FITNAH"





7 comments:

Norlizayati Othman said...

Preggy mom conel je.. mana ada selebet. Temam tu wajib.haha

jeBateja said...

Best laaaa.....hang dapat sain ustad don...buku tulis sendirik plak tu....best....

Ummu Madihah said...

Salam Ila,

Wah seronok dapat bergambar dengan Ustaz Don ya! Comellah orang preggy ni, muka penuh, berseri2! Baru Mak Aji tahu Ila penulis Ana Muslim, femes tu!!

Khai♥Rin : anies said...

Sapa yg plg glamer kt pic di ats? :-)

transformed housewife said...

seronoknya dpt jumpa Ustaz Don. Siap bertukar2 buku lg.

cik dila said...

haha,part yg pegang tangan hayun tinggi2 tu kelakar sgt. comel comel.. :)

Nozilawati Idris a.k.a Nozi said...

Assalam...

Nice blog..
Best ah dpt jumpa ustaz don secara live..ya..semoga anak2 teruskan minat dan beramal soleh..