ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, June 12, 2013

Ayam Grill Resepi Sendiri :)

Sekarang ne hari keja saya memang tak masak
badan rasa letih sangat
saya balik cuma solat, kemas baju beg anak & tdo
kaki pun dah ala2 bengkak je
lagila rasa tak mampu nak berkuat2 macam masa tak preggy
tapi tekak ne nak juga rasa masakan sendiri :)

baru2 ne saya pg pasar malam buat pertama kalinya kat area umah baru kami tue
seronok sangat sebab barang basah banyak yg fresh
ikan2, gerai jual ayam je sampai 3 gerai, sayur2 yg nampak segar
yg paling tak tahan tue ada jual ayam kampung
excited amana sebab ayam kampung tue hidup lagi
pilih nak yang mana satu then org tue sembelih
masukkan dalam tong sampai mati
tapi saya takkan beli sebab saya tau yg tukang jual tue bukan Islam
halal ke? bukannya islam yg sembelih..

tgok kat gerai ayam & teringat pan ikea yang dok tersadai kat dapur
terus terasa nak buat ayam grill weekend ne..
penah buat sekali.. godek2 blog takde pulak saya tepek
godek2 folder oh rupanya ada snap picture
so saya tepek sini utk rujukan di kemudian hari kiki


saya guna bahan2 ne utk marinate. kawan2 ada tak cadangan/ bahan lain utk sedapkan lagi ayam panggang? meh kongsi.. tinggalkan kat komen ye..

campak hotdog sekali sebab arief&amana suka hotdog 
pastu saya nak perap 2/3 hari..biar mesra gituewww


 masa nak grill saya guna olive oil & mentega daisy..
background umah masa kat pucong..rindu sangat.. pelbagai kenangan manis kat situ


 rupanya bila olive oil & mentega dicampurkan.. guna pan ikea je..

 adoi laparnyeee...


GRRRR..lagi lapor jadiknya.... masa pestime buat ne.. Amana sampai tak cukup.. takpe saya beli 4 bahagian ayam macam ne.. so Arief satu, Amana satu, saya satu, en papa satu.. tak cukup jugak..haiiii.. tak taulah..okla nanti mama masak sekali nasi goreng supaya kenyang sikit ek.. wahhh larat ke nak masak neeee...  oh saya akan marinate siap2.. nanti en papa yg grill.. saya buat nasi grg..
nak buat hari sabtu ke ahad ye? jumaat kena pg hukmsc lagi.. semoga bayi sihat hendaknye..


10 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Ahohoho sedapnya... grill sendiri tu... lama perap ayam tu suhaila.. mesra sungguh tu :D

Mama Zharfan said...

nampak sedap!!

rina_mazlan said...

harummmmm....

Mooniqueen said...

aduhhh sedapnya...

Mrs Lurve said...

yg sy wat...tambahkan sikit rosemary..memg wangi dan sedap.

norhidana miswan said...

emmm terliur lah nengok nih... kalu resepi dana, tambah skit cili boh+madu skit+ mayonis, ada rasa lemak2 n jd lembut daging nyer... ni yg rasa cam nk bt ayam bakar gk nih

Norlizayati Othman said...

Sedapnya ila. Sukatan tu ikut suka campur ek?

Deq's Qienz said...

wahh terliur sy.

eyriqazz said...

Ayam tu nampak macam hangit skit...tapi tentu masih sedap kan?

AyuArjuna BiGoshh said...

waduhhh, rajinnya die...tingin nak membakar jugak weekend ni