ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, July 24, 2013

selamat berpuasa untuk semua dan selamat berpantang utk dori sendiri

salam kawan2 semua,

mungkin ramai yang tertanya2 ..senyap je dah beranak ke lum..ke mc lama sangat.. ke dah kena warded bedrest kat spital.. ececeh budget glamer mama amanarief ne.. eh kalau berterabur je entry ne sori ek.. curik2 guna hp en papa.. internet kat umah memanv tak leh diharapla..

alhamdulilah saya dah selamat bersallin . sebenarnya..banyak nak dikongsi tapi sebab sakit yang tak tertanggung buat saya hanya baring je. kali ne seperti yang diadvise oleh pakar o&g saya bersalin ceser.due saya patutnya bulan 8.org sibuk nak raya tapi atas sebab untuk keselamatan bayi saya selmat dibedah pada 16/7/13. oh amana dah ada gengnak sambut besday sama2 masa julai.. saya en papa and arief semua lahir oktober..

hari ne masuk 8 hri saya masih belum berurut lagi. sebab bangun pun terkial2 lagi. saya masih gunakan khidmat acik mengurut yang masa bersalin arief. kali ne saya berpantang di umah kajang. en papa beria2 nak jaga. alhamdulilah . boleh bagi 8/10 hihi.. masa saya warded anak2 mil jaga 6 hri. hantar ahad n amik budak2 sabtu. sampai demam2 amana rindu kat papa.lawat saya kat hspital pun dia yg muntah2.. sabar jelah..pening mil jaga amana yg asik menangis.. arief jugak yg stedy..bila tanya "arief tak pujuk kakak ke?" jawapan selamba "dah pujuk, tapi kakak nangis jugak.biarlah kakak nak nagis" ehhhh senang je dia cakap tp mil ckp bila amana nangis..arief pun nangis berjemaah nangis sekali.. amboi cakap kemain je arief tue mcm hati kental je.. berlagak mcm mama dia.ok..ok.. boleh..tapi dalam senyap2 huwaaa... mak datang hari2 masa kt hsptal bawak lauk. bila balik umh mak datang jugak bawak lauk n urut bdn saya.. kalau mak n mil takde susah jugak saya n en papa..

banyak yg saya nak kongsi. tapi entah bila..nak kongsi pglmn bsalin cesr, cerita nnk masuk ubat bius kt tulang belakang ne, keadaan bayi , bil ceser hukmsc utk yg nak bslin kat sana etc etc tapi tgokla keadaan ye...kalau sy sihat boleh update blog ne..

nak kongsi jugak cerita contest.. alhamdulilah dengan kelahiran bayi nie saya menang dua contest yang bernilai rm500 dan rm1k. disebalik dugaan allah pasti ada sembunyikan hikmahnya kan.. alhamdulilah bayi nampaknya sihat, sy insya allah akan sihat dan allah iringi dengan rezeki contest utk kami.nanti saya kongsi citer winning tue ye.. bila? ntah.. till then bye doakan saya and bayi makin sihat ye.. byee..








12 comments:

Khai♥Rin : anies said...

TAHNIAH3 kak...jg kesihatan lek lok ye...

Azian Elias said...

akak pun dah lama tak BW ke sini.. anyway congrats ye.. take care.

norhidana miswan said...

tahniah ila, selamat berpantang yek... tak sbr nk tgk gambar bby baru tuh...

Mama Zharfan said...

selamat berpantang yer ila. take care!!

hanysirah said...

Tahniah Ila...patut lama x nampak

Ummu Madihah said...

Salam Ila,

Selamat menyambut anak ketiga. Lupa nak sebut ya, anak apa, boy ke girl?? Apapun selamat berpantang dan semoga sihat seperti sediakala setelah dioverhaul oleh tukang urut!

Norlizayati Othman said...

Dah bersalin rupanya. Tahniah ila. Alhamdulillah... selamat berehat dan berpantang.

Cute Mum said...

tahniah... selamat berpantang yer..
banyakkan rehat.. blog nanti2 boleh update.. :)

AdaM Hawa said...

Tahniah! Baby boy ke girl.. rehat ya..

transformed housewife said...

tahniah Ila. Selamat berpantang dan berehat.

Kujie said...

tahniah ila... rehat dulu
nanti bila dah sihat, dah dapat sesuaikan rutin hidup dengan baby , baru tulis entri cerita pengalaman

Sue-Rya Qistina said...

Tahniah kak..saya pun dh selamat bersalin awal 2 hari dari akak, 14.07 dan baby bole celeb besday sma ngan mummy..hihi..akak take care k..selamat berpantang!