ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Sunday, October 27, 2013

Dekat bau tahi, jauh bau bunga..

Releven lagi ke perumpamaan tue.. dulu2 org kata adik- beradik tak payah dok dekat2. Dok jauh2 lagi baik.. nanti asik bergaduh.. relevan lg ke? oh lupa nak citer rumah baru  saya and adik bongsu saya dekat.dipisahkan lorong.kiranya nanti kalau amana dah pandai naik basikal bolehla saya suruh hantar lauk kat makcu dia naik basikal je hikhik..

Mak yg nak sy & adk bongsu tinggal dekat2. Alasan mak; senang mak nk tgok kami berdua.mak pun ckp nti bila sy& adk dah tua senang nk mengadu sakit pening sama2 sebab umh dekat2.. sy demam adk tgok n belikan ubat begitu jugak sebaliknya.msa tue ank2 kmi dah besar..entah kt mn diorg duduk. .. sejauh itu seorg ibu dah fikirkan?saya yang beli umah kawasan nie dulu.. bila mak tau je saya dah beli rumah kat sini terus mak ajak adik recce rumah lagi satu untuk adik.. dan alhamdulilah impian mak jadi kenyataan.kami dah duduk pun kat rumah baru kami nie.. 

Utk sy ..setakat ini mmg suka duduk dekat adik sy.. msa sya pntg adik ada htr lauk utk sy mkn.skrg da sihat sesekali sy msak lebih n suruh adk amik.tue yg gbr tue lauk sup daging + ikn bilis bercili..dlm mgkuk tingkat lg..hihi

Sy kn housewife skrg..adk plk da msuk keja semula  lps bsalin.. sy ne yg tak msuk2 keja n tambah cuti lagi.. so sy pham caner kelamkbut ibu berkerjaya nie.. dah 7 thn jd isteri, ibu n pekerja.. phm sgt perasaan tue.. so klau sy bg lauk dptla adk rehat sikit hari itu.. beli makanan? Blh tp selama mana tekak tahan lauk beli?  oh khairy n first baby adk sy hanya beza sebulan..

Adk sy pham sy nie susah nk kuar so klau g mn2 mesti adk call and tanya nk beli apa2 ke? Ada sekali tue adk cuti pun adk call nk sarapan tak? Smlm plg best.. adk g OU.. adk tau sy suka garret pop corn..so adk teringat n call sy nk ke tak.. yummy...mcm tau je sy tgh teringin mkn benda manis2.. hri2 mkn nsi pun jemu.. tapi yg terlebih makan amana..kiki..siap buat ucapan "makcu tima kasih belikan garret"..

Pd sy perumpamaan kt ats tak blh pakai dah tp make surela adkberadik kita tue jenis yg boleh berlebih kurang, bukan jenis yg suka amk kesempatan.. takkan kita tak tau perangai adkberadik sendirikn? Last but not least.. ipar/suami kita plk camana? Alhmdulilah adk ipar sy aka suami adk sy baik orgnya.. mesti mak senang ati tgok kmi msih rapat walau dah kwin.. tmsuk adkberadik yg lain jgk.. rindu sebenarnya sbb bila da kwin nie sukar nk jpa mcm dulu walau semua kt kl...msing2 da ada byk tgjwb..

Eh boleh tulis kat celah2 gambarlah..baru tahu..yahoo..happynye.. dahlama tak update guna lappy..nyampah sbb format blog guna lappy dah berterabur..
Makcu..love u makcu.. tq belikan garret..nak harap kami pg ou atau klcc  entah bila..

Lepas nie lagi rajin le i update blog sebab dah tau boleh tyoe di celah2 gambah..mihmih..bertabahla kawan2 membacanya ye.. mihmihmih

4 comments:

kinna said...

kalo pindah umah bangi, dekat jugak dgn umah kakak2 saya tp ade penghalang sket :( syokkan boleh manja2 dgn adik beradik :)

Mama Zharfan said...

memang besh kalau dok dekat2 dgn adik beradik ;)

mamaRIFQY said...

umah na sbelah umah bil.mmg umah semiD.beli bersama2 ngan pak sedara..n dekat umah mil....

Khai♥Rin : anies said...

Ok la tu...kalu jerit bleh dgr :)