ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, November 7, 2013

Suplement-Suplement Saya


Selamat pagi semuaaa
Mcm biasa overtime nyusukan khairy
Meh borak2 kejap je ye
Mata dah ngantuk
Korang makan apa ye masa pantang
Bila anak dah 3 ne mmg rasa tenaga mcm cepat sangat habis
Buat keja sikit je penat ..pastu mulalah jadi mak lampir hihi
Ye ke wat keja sikit?
Mandikan baby je 2x, mandikan arief 2x, sidai kain je 2/3x pusing mesin basuh tue,lipat kain lagi,vakum umah lagi..amik amana lagi,masak lagi.. keja2tambahan bila arief buat sepah, tumpahkan air, etc etc tak campur lagi
Itu rutin tiap2 hari kalau korang penat ke masih banyak tenaga... ke saya dah makin tua..huwaaa

Habbatusauda
Saya memang makan habatus sauda sejak sebelum pregnant. murah je sekotak nie baru 12 hinggit. Saya ada buat entry tentang nie.cuba klik label promosi. banyak kebaikannya salah satunya gejala PMS memang berkurangan.kalau tidak masya allah tuhan jelah tau..PMS tak tau? Cer try tanya pakcik google ;) Habbatusauda pun blh bykksn susu bdn..kira da bgus utk sya kalau khairy dpt menyusu susu bdn setiap kali sesi penyusuan n adakalanya xpyh top up dgn susu botol pun.. biasanya waktu pg ke time tue dia ngantuk sgt ek? Hurmm

susu utk bf
Nie kira supplement ke? :)
harga tak tau sbb free dr contest. Khairy punya pasal gigih telan susu nie.nak termuntah2 rasa sedangkan dah campur dalam milo..help..help.. nampak gambar kat luar gbr ibu peknen kan? Hishh takkanla saya peknen lagi..agak2lakan.. susu ne pun saya baru dapat.ingatkan nak bagi kat sapa2 yg peknen tetiba tengok ada tulis utk wanita menyusu jugak..ok mari kita cuba..haha tah2 sampai khairy 2 tahun susu nie kejung dlm bekas.. takla dah 3x bancuh tau dalam milo... khairy punya pasal..nak banyakkan susu badan.. sekarang nie walau lum berjaya full bf setiap kali penyusuan khairy akan minum susu bdn dulu bila dia mengamok sakan susu dah tak mencapai kehendak dia baru sumbat botol sob sob sob..jeles tgok kwn2 yg susu mcm air paip bocor tue..


gamat
harga lebih kurang rm40++. Saya mmg tak boleh minum pati ikan haruan.masa amana saya try..habis basah katil maka saya dengan muntah saya.. masa arief tobat tak mo makan dah tapi masa khairy sebab ceser tryla minum sama je nak termuntah.. last2 mak bagi makan gamat.sebelum nie mak belikan gamat lain yg glamer.tak bokeh sebut nanti kena saman.dahla ratus2. Manis rasanya.tapi 2/3 kali makan ada ulat.then mak belikan yg baru ada jugak sebab saya ingat tak tutup rapat so masukla serangga. Tapi takkan 2x beli pun macam tuekan? Last2 mak belikan yg nie.. takde perasa lagi bagus.. harga pun tak mahal mcm yg ada ulat tue hikhik agaknya mahal sbb perisa tambahan ulat tue kot..uwekkk


Ekstrak Kacip Fatimah keluaran UTM
Haaaa.. inilah akibatnya kerap mengikuti blog drzubaidi.com ..  harap2 saya rasa lebih kuat utk mengurus anak2+urusan rumahtanga...nie baru dua hari makan.. so takleh komen apa2 lagi.. nanti kalau memberi kesan baru saya review ek.kalau tak memberi kesan saya tak review.. diam2 cukup .. kang bagi review tak bagus bla bla bla kang kena saman pulak.. income blog pun seposen kang kena saman kena bayar berjuta pula..  haha tapi kalau memberi kesan positif harus kena shareee..oh harganya rm90 sahaja..

Ok byeee nak tdo sebab jap lagi kena bangun lagi.. subuh plakkan?

6 comments:

Mama Zharfan said...

byk supplement tu :)

~emi~ said...

Akak try la Ephyra. bagus utk ibu menyusu. Susu jd banyak. Sy pun minum ephyra. Tp sy x kawen lg..sy minum ephyra sebab nk bg bertenaga. Dan alhamdulillah berkesan. Pagi2 pergi ofis sy dah tak mengantuk dah. Kulit muka sy pun rasa makin lembut. Sy baru je guna 2 minggu. Kesan dh terasa sgt. Akak sy pun minum ephyra, menyusu anak dia. Alhamdulillah susu makin byk la kot. Rasa dia sedap kot, mcm perasa oren gitu. Tp agak mahal la ephyra ni. dekat2 rm200 jgk la..huhu. Sy punya dah habis tak beli2 pun lagi.

kinna said...

susu mom&me tu pon hrtu saya dpt free..pastu g cari kat giant/tesco/jusco semua takde stok sebab terlajak laris! sedap susu ni..xmcm susu biasa..minum suam2 pon dh bes..

Rai Ourkizuna said...

gamat tu kalau ada kenalan orang langkawi boleh pesan diorang belikan gamat kering kat sana. rendam dalam air dan minum. boleh jugak rendam dalam minyak utk buat minyak gamat.. mak mertua saya ajar la..hehehe

Nozi said...

Assalam,
Bgs,habatussauda amalan sunnah nabi kita..
Selain dari itu,saya cadangkan Shaklee..the top one product in Malaysia. Sangat laris dan mendapat sambutan..byk testimonial daripada pengguna dan produk ni pun dah 50thn established. Boleh jenguk blog saya utk more info.

Gieyana said...

Ila

Bb sy next week nk msuk 3 bln..so far still fully bf..tp susu x ler byk..ngam2 utk supply keesokkannya jer..sehari dpt dlm 16-17oz. Tu pon gigih pump midnite n pg buta..jeles taw tgk opismate chinese yg kecik molek jer bdnnya tp ss produce byk giler..skali pump dpt 7-8oz..sy cuma 4-5oz jer.

Byk vits ila amik..bgus utk diri kn..sy cuma amik shaklee jer..:-)