ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, November 26, 2013

FUHHH!!


Salam
Lma tak updatekn? Busyyy le sgt walau kejanye berulang2 tapi tak habis.. pelik jugak ek? Hihi..

Ok meh cite hal surirumah berjaya hari nie. Korang dah daftar ke utk ank2 sekolah thn depan.thn depan amana darjah satu &kafa, arief tadika 5 tahun..khairy pulak dok umh babysitter.. 

Amana dah setel darjah satu kat mana. Confirmla sekolah kat kajang nie haa..tp kafa ada dua kt sini.lum finalize lg sebabnya mestila nk letak semua setempat kalau boleh. Setempat maksudnya utk transit atau daycare.klau khairy nk dok umah babysitter pun nk dok yg dekat2 dgn transit abg n kakaknya.baru la kurang sikit kelamkabut waktu pagi..

Utk tadika arief pulak en papa dah berkenan satu tadika yg ramai benor org kt sini syorkan.. dannnnn saya yg ditugaskan utk pg investigate!! Oh noooo.. dgn budak2 semua nie.. kang khairy melalak caner? kata nk sgt dok umahkan?? Nk sangat jd surirumahkan? OK!! JGN TAK CAYA I PEGI NIE DGN BUDAK2 NIE.. 

Siapkan semua pagi2 sebab kalau dah tengahari kirim salam nak pergi..khairy jenis tak tahan panas..kang dia buat amokan tiger..habissss.. satu benda tak jalan.. 

sampai kat tadika idaman en papa adala pulak sambutan besday budak kat situ.. saya tgh discuss dgn cikgu besau kat situ tau apa arief buat? Huwaaa lap air mata mama ko tengok peel ko arief.. nie besday orang lain..apasal ko pulak yg duduk depan kek & nak tiup lilin..siap duduk kat kerusi khas lagi.. dahla nie pestime ko datang tadika nie.. haiiila arief.. si amana bisik2  "MAMA ARIEF NIE BUAT MALU JE..ADA BUDAK TUE TANYA . EH ITU SAUDARA KWN KITA YG SAMBUT BESDAY KE?" 

Ok lupakan arief yg selamba.. sy discuss dgn cikgu besar.. cikgu2 yg baik ati kt situ amikla khairy msa sy isi borang pendaftaran..sedar2 nampak cikgu2 tue berganti2 amik gbr dengan khairy.. semua dok pakat suka kat rambut kitin khairy.. hihi.. rambut yg tak potong2 dr lahir..tah bila nk cukur.. lps kuar hospital bru cukurlah ye.. nanti admit lagi kalau rambut botak mudah masuk angin..kalau rambut byk ala2 filter . Angin tak masuk hihi..pandai je mamakan?

Pastu singgah tadika lama budak2 nie.amik gbr konvo amana..nti sempat wat entry konvo amana pulak ek.. cikgu bagi goodies n ada tabung untuk budak2 nie.. hasilnya???

Taraaaa..
Diorang korek "tabung kosovo" papa diorang then masukkan dalam tabung baru diorang kiki..  tabung biru tuela yg cikgu tadika lama bagi

Tengoklaaaaa sakit kepala mama diorang tengok sepah2 gini.patutla ting ting ting je bunyi kat depan.. saya Kat dapur kemas barang2 basah.. hebat jugakkan? Pergi reccce tadika arief, transit budak2, pg tadika lama budak2..beli barang basah.. memang berjaya sungguh jadi housewifekan? Tapiiiii semua cepat dan pantas.... sempat jugak menyusukan khairy kat tadika idaman en papa tue.. sabor jelahh..

Dah marah suruh kemas duit2 syiling arief wat havoc lagiii.. dia pegi basuh motor nie.. haiiila arief!! Motor nie mana boleh basuh.. hadoiiii 

Dah marah pasal duit syiling .. dah marah pasal motor  ... dah tak boleh nak marah bila dia naik walker nie keliling rumah.. urut dada tengok korang nie.. khairy je yang baikkkkk... nantila papa balik siap korang semua!!


4 comments:

msredcheesecake said...

Happy bila tengok anak2 happy

Liza Yati said...

Kahkahkah.. gelak2 liza baca. Notti si atief yer. Saja nak usik2 mama dia.

Scorpio Girl said...

oh yes - jd surirumah mmg kena bertabah..he he he he... semua kena setelkan sendiri tp lambat laun nanti selesa dan lebih suka buat sendiri dr mengharapkan bantuan orang.. dulu masa mula2 duduk berasingan dgn Inche' SO kelam kabut juga tp lama2 alhamdulillah dah ok..Inche' SO pun dah tak risau sgt dah sbb tahu Mommy ni boleh handle semuanya, inshaALLAH..

transformed housewife said...

sabar jelah senjata kita bila jd housewife ni. Ni pun Ila bukan housewife sementara je kan. Jd enjoy the moments. hehe