ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Sunday, December 22, 2013

OTW to A Famosa Resort, Melaka ;)

Haluuu...haluuu
Wahhh lupa nk bagi salam nampak..assalamualsikummmm... hujung minggu ramai org tak hapdet blog... scroll kt side bar ramai tak hapdate pun..oklah meh saya yg hapdate ye..

En papa & anak2 masih tdo.sy tak leh tdo.laporrrr.. baru sekarang paham perasaan ibu2 yg menyusu baby..asik laparrrr je manjang..hausss je manjang. Sedangkan da mkn byk.. mkn pulak 2 pinggan penuh..sekejap je dah lapar . Lunch tadi en papa beli nasi bungkus lauk asam pedas..opkoslah asam pedas dah kata jenjalan kat melaka.. nasi penuh sampai tak boleh tutup polistren tue tapi tak kenyang jugak mmmm... heppp baca bismillah ye... bangunle cepat en papa..moh carik ikan bakar..nk mkn nsi lemak dgn ikan bakar!!!

Oh nie msih kt melaka lagi. Da msuk hri ke 2.esok balik kajang..  En papa book 3 hari 2 mlm kat A Famosa Resort.. suprise pulak tue.. nak pujuk ke nak amik hati? Ngeh ngeh ngeh.. okla consider hadiah sebab lahirkan baby ke 3.. time amana arief tak dapat apa pun? Muahaha.  Nape time khairy ada suprise pulak? walau dekat je& dlm malaysia je tapi rasa superrrr happy sebab dah lama sangatttt tak bercuti. 9 bln pregnant khairy+ 5 bln usia khairy sekarang..dah setahun lebih tak ke mana2.. rasanya lagi lama kot sebab sy tak ingat bila kali terakhir vacation :( kena korek balik blog nie nak recall ingatan sendiri :)

Ok meh tengok aksi2 homei2 anak2 otw ke A Famosa yek.. anak dah 3 keta dah mcm sardin..kalau keta besar memang dah angkut buai kot.. tapi tawakal je tak bawak buai..lagipun mlm memang khairy tido sebelah saya..tak tdo buai.. siang penuh aktiviti.. harap2 khairy lupakan buai hihi..

Keta dah cukup sardin..amana boleh bawak teddybear besauu yg nenek beli.. sabar jelah..tapi memang tido dengan teddybear nie..manjang berpeluk..

Haha. Aksi arief terbaekkkkkkk!! Mcm2 stail!.jenis tdo mcm berenang. sebab tue tak boleh bagi tdo tepi khairy.ada satu malam khairy melalak kuat2.. rupanya arief tendang khairy..  cer tengok segala jenis kuak lentang dia buat.  Dia tido atas tempat baring khairy grrrr.. eh nie sebenarnya harta warisan sejak zaman amana ;) Khairy dok depan dengan saya.. dia merengek nak mama bila terjaga.. apalagi arief terus lompat tidur kat situ.. suka sangat jadi baby balik..


Macam homei je!!! mcm cute je!! 
Memang homei!! memang cute!!
 Mcm tue stail khairy hisap jari.. satu tangan masuk mulut..satu tangan tampung tangan yg dalam mulut...bijak..bijak..baru tetap kedudukan tangankan? Mcm2 ragam anak2..oh mesti ada yang tanya..saya dah mula bawa khairy berjalan ke? khairy dah sihat ke?
Insya allah next entry ye.. kami baru jumpa doktor khairy minggu lepas :)

Okla sakit leherlah..nanti sambung entry review hotel A Famosa pulak ye.laparnyeeeeee....

2 comments:

Mama Zharfan said...

cutenya khairy ;)

Liza Yati said...

Alhamdulilah. Happy tgk nak2 Ila hapy semuanya. Dah jalan2 cuti-cuto Malaysia tuu. Hve a nice trip!