ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, January 14, 2014

Amana @ Kidzania - Stabilo Craft Studio

 Mehla kita buat entry yang dah berkurun abad.. Kalau kawan-kawan perasan dah lama saya tak update blog..memangla busy jadi surirumah tapi yg buat malas tue sejak gambar Arief kena curik oleh online shope nie..  Kang kalau tak buat watermark.. orang kata tak learn from mistake pulak.. tapi sebab nak buat watermarklahhhh itu pasal semua cite terperap jadi pekasam.. hurmmm.. senang je online shope tue bagi jawapan..nanti saya shere ek apa jawapan diorang.. takpe kita tunggu berapa abad lagi diorang nak letak gambar Arief kat situ walau saya dah suruh removed..

Ini entry Kidzania yang pertama..  Entry Kidzania nie akan jadi banyak episodlah jawabnya.. mehla sabar menengoknye ye.. Kakak baju biru tima kasih bagi saya ruang amik gambar ye... mekacih..mekacih


Amana makin besar makin nakalllllllll...entah kena vitamin apa tah..melompat je kejanya.. dia lupa dia gegirl kot.. mementang adik-beradik lain lelaki.. jangan jadi tomboy ye nak.. Saya suruh pose dia bagi gambar bibir tersepit kat pintu pulak.. Kang tersepit betul2 bibir  kat pintu kang.. eh baru perasan masa nie ada gigi lagi haha...nampak benor lama mama perap citer nie sebab sekarang gigi depan Amana dah gugur & tak nampak bayang pun nak tumbuh lagi.. HAHAHAHA

 nampak je mama dia nak snap gambar..Amana dah siap senyum..Kidzania nie lighting dia kelam.. so amik gambar tak berapa sharp.. kiki.. s3 tak canggih salahkan lighting..

 Entah nape suka gambar nie.. boleh buat iklan untuk Kidzania..OPSSS i dah watermark siap2.. banyak betul orang yang tak tau erti copyright sekarang nie.. kalau tak paham pun  senang je.. semua benda dekat dunia nie ada empunyanya.. ye semua Allah punya..tapi sila paham kalau sesuatu tue bukan berkaitan dengan anda ....pastilah ada orang yang membuatnya menjadi "sesuatu subjek/objek" yang menarik.. jadi jangan main rembat je ye.. dulu masa kecik2 yelah tak paham.. tapi yg buat nie besar gajah dah pun..kalau pandai upah orang reka website untuk perniagaan awak takkanlah awak tak tau erti copyright kan?

ini ke yang Amana dapat setengah jam dok kat dalam tue?

Hebat anak mama buat craft ye?

eh sapa tau software yg senang utk edit gbr..letak watermark , kecik / crop gambar..resized gambar..meh tlg leave comment.. nk memudahkan nk buat entry blog..ngeh ngeh ngeh..
sy guna cara kuno guna paint & microsoft office


5 comments:

BLuRpL3 said...

http://blurplediary.blogspot.com/

best tengok budak2 ni main. mahal tak tiket masuk kidzania sis? :)

Mama Zharfan said...

even buat watermark pun kalau org nak curi..dia akan crop jer watermark tu..mcm pic aleesya anak ayu zamzarina tu...teruk kan those yg suka mencuri gmbr org lain ni :(

kayyana said...

sis cuba download software photoscape.. bleh edit gambar dan letak watermark sekali.. btul ckp kak suzie tu..even dah letak watermark pun still bleh crop dan copyright.. sis cuba buat watermark kat tengah tengah gambar.. bukan kat tepi.. hehe.. all the best sis.

Allene said...

selamba je yek amik gambo... uhuhhu

lin guna pthoshop je...
tk pun edit guna watermark versi hp...
try dlowd wtermark kat hp. ada software dia

norhidana miswan said...

huhuhu sejak dh tak memanik jarang letak watermark kt gambar blog or fb... seronok nyer amana... nampak muke hepi