ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, January 2, 2014

pampers2u.com gunakan gambar Arief tanpa kebenaran!

Selalu baca kawan-kawan blogger share citer kat fb yang gambar mereka atau anak2 di dalam blog mereka digunapakai sesuka hati tanpa kebenaran. Tak sangka pulak gambar Arief pun ada yang amik.

Nampak tak? Tak nampak ke?

Tue gambar Arief dengan pampes Pet-Pet

Thanks pada Mira yang wasap saya inform tentang ini.Mira nie tak pernah langsung jumpa saya tapi silent reader blog saya.Tah camana boleh pulak Mira dan saya nie beli rumah kat kawasan yang sama.Mira pernah jumpa anak-anak saya kat taman.siap interview budak2 nie ;) 

Gambar nie diambil sempena menang contest PetPet.. ada kat menu Big Winning tue. Cer tengok.. saya dah emel kat pampers2u.com supaya removed gambar Arief. Memang silap saya tak letak watermark tapi jenuh gak setiap gambar nak letak watermark.. tak boleh ke fikir sendiri setiap gambar ada tuan punya. Lebih2 lagi gambar manusia..

tak pasal2 pampers2u.com dapat free promotionkan? Bak sini stok pampes free sebab guna gambar Arief jadi model tanpa kebenaran.entah berapa lama dah gambar Arief terpampang kat situ. mintak kebenaran dulu pun apa salahnya..paling tidak saya cuma mintak credit ke blog saya.. tapi bila dah guna dulu pulak tue buat dekkk je iskkk ... Photoshoot baru-baru nie pun dapat payment tau.. So sila removed gambar Arief ASAP or give me/my blog/my baby some benefit ok?





6 comments:

Rizziela said...

Atleast bagi credit la kat tuan blog tu

Mama Zharfan said...

esp dia duna pic tu utk biz purpose..sepatutnya kena bg payment/honorarium..suka-suki jer curi pic arief yg cute tu

Mohd Roshaidi said...

tindakan tidak beretika kalau guna pic tanpa kebenaran utk promosi dorang...tak bole la buat mcm tu...at least ada hitam putih dan sedikit saguhati...

shark said...

hishhhh kene saman nih ;p

norhidana miswan said...

nk amik gambar mudah je kan diaorg nih...

Sue-Rya Qistina said...

hissshh..bahaya skang ni kan..guna tanpa kebenaran