ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, March 4, 2014

Hotel Selesa, Port Dickson


Sabtu lepas area umah kitaorg takde leterik.start dr kul 7 sampai kul 5 petang..dlm notis sampai kul 5 petang..dibuatnya sampai ke mlm camana? So mehla kita pg jln2 secara  tak dirancang..dlm hidup nie bkn semua yg dirancang menjadi.. sebab aturan Allah jugak yg menjadi kan? So tak yahla rancang..ikut je flow.. sampai kemana cerita & kisah kita..

Nak jadik cerita pgla Port Dickson.paling dekat..teringin nak g cameron tapi risau khairy nak naik tinggi2 mcm tue.. nak jadi cerita ada event kat bandar PD..aiyoo jem sangatttt... banyak hotel full.. last2 amikle Hotel Selesa nie. Not bad jugak.. nama je tak commercial..mcm hotel murah.. tapi harga boleh tahan. Maybe weekend &ada event..sampai penuh bandar PD tue dengan manusia..
satu malam RM290++.. sebab bilik mengadap pantai..sory tak snap gambar bilik.. sebab sampai je terus anak2 sepahkan :p

Kolam pun ok..ada kolam dewasa &kanak2..anak i siap pakai life jacket.mama tak reti berenang nak..so semoga allah melindungi korang dgn adanya life jacket tue..nie area lobby hotel...

Nie pemandangan bilik yang berharga RM290++. Kalau mengadap jalan RM250++

Kan saya dah janji tak mo sorok khairy..inilah nyawa saya.dah ada dua batang gigi..Masa mula2 ada gigi masa menyusu mmg hazab sikit..tp sekarang dia good boy..

Mama!! Tolong khairy nak tumbangggggg!!Bagi khairy main dgn pasir nk latih motor tangan dia. Nanti doc khairy tanya apa yg khairy dah pandai..mulala omak dia tergagap2 nak jwb hihi

Eh patut gbr nie dulu..kang ada yg kata bju anak dah berpasir bwk pg makan pulak hihi..korang tgok muka Amana..tensen mak dia tengok..itula muka Amana tengah lapar hihi

Haaa nie muka kenyang :p

Nie time nk check-out.. da hilang muka comel kanak2.. dah mcm anak bujang je.. inila yg mama hrap selalu teman mama nanti.. isk mama tamak..nk semua ank2 teman mama buleh?

Itu gunanya life jacket..hati2 anak2 mama..

Itu jela yek..utk mengubati kerinduan kwn2 semua.. ada yg ckp sy nampak ceria je..tak mcm ada masalah pun.. mengambil ayat2 keramat mak saya "BILA KITA JADI IBU, HIDUP KITA BUKAN LG UTK DIRI KITA.TAPI HANYA UNTUK ANAK2" 

Walau dlm hati menangis..hati berkecai2 mcm kena lenyek steamrool..kita kena senyum selalu depan ank2.. walau kekadang terlepas jugak air mata tue.. mama gagahkan diri ke PD pun sebab nk ank2 happy..supaya ank2 tak rasa mendung yg melanda keluarga kita.kesian kt anak2.. harapnya amana arief blh jga khairy.. jgn berkasar dgn dia.. sebab msa kita semua utk bersama tak tau sampai bila..hargai apa yg ada sebelum semuanya hilang dr pandangan mata..betul tak?

Bulan 3 ne ada appoiment khairy lg.. belum sitdown & discuss pun keputusan kesihatan khairy yg warded baru2 nie..

9 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Best jugak jejalan tanpa dirancang ni kan Ila... akak tengok Khairy semakin ceria... dah pandai main pasir tu :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Best jugak jejalan tanpa dirancang ni kan Ila... akak tengok Khairy semakin ceria... dah pandai main pasir tu :)

Ayu sukatiakula said...

tertanya2 sy apa sakit khairy sebenarnya. apapun, sy doakan semoga khairy diberikan kesihatan yang baik & sembuh penyakitnya

Rizziela said...

saya masih tertanya2 kenapa dengan Hairy?

Allene said...

lin pernah stay kat sini. not bad. =)

Tihara said...

best jugak hotel ni ea :)

kinna said...

betul sangat nasihat mak ila tu..mak saya pun nasihat gitu gak..nak buat apa2 pun (esp bila geram dengan pasangan), kena fikir nasib anak-anak in the future..

Liza Yati said...

Have a nice day Ila.

Ikhlas Dari Hati.... said...

Ila... rindu kat ila.. sedihnya baca rangkap2 akhir tu..
take care and akak doakan agar khairi dikurniakan kesihatan yg baik dan happy selalu.
kita teruskan doa utk adik khairi.