ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Saturday, March 22, 2014

Syoknye dengan nenek!!

Assalammualaikum
Cuti sekolah dah mulakan? Bg yg ada kampung sesetengah parents "pos" anak2 kat atok nenek. Pada yg takde kampung mcm amana arief khiry nie.. mama "pos" 3 beradik kat nenek jugak tapi mama jugak "pos" diri mama sendiri kt nenek...perghhh patah pinggang nenek nak jaga 3 beradik nie.. siap warning "sapa tak dengar ckp nenek sila dok rumah sendiri!" Semua tak mo balik.. boleh behave utk 5 minit sahaja..kiki

Nenek ajak semua cucu pg jenjalan..inilah budak bandar habiskan cuti sekolah..pg shoping complex! So bored! Tapi dr terperuk kt umah je baik ikut nenek..ye tak? Nenek yg Drive..dr dulu nenekla yg bwk mama jenjalan.. syg nenek ketat2!!

Harta-harta saya.. moga menjadi anak2 yg beriman dan baik bila dewasa nanti.. jgalah diri..jgn dipengaruhi Gejala2 tak elok diluar sana ye.. doa mama sentiasa iringi ank2 semua.. 

Mkn kt pizza hut tapi alas perut dgn auntie anne dulu! Ank2 semua ikut mama. Suka betul dgn cekodok gulung cicah coklat ne hihi

Adik2 sy ckp sy dah kurus mcm bujang dulu..jumpa client2 ekf (ekstrak kacip fatimah) pun.. yg kebanyakan ambil no contac dari blog kecil ne beri komen " ila nmpak kurus dari gambar dlm blog" hihi.. yg memahami je yg faham kenapa sy bertambah kurus.. tp msa bujang berat sy 53.. pinggang pun 25.. sekarang pinggang tak 25 pun..tang mana yg kurus? Mihmihmih

Basah muka dengan air liur si kenit ne

Mana nenek ne???

Boleh ke arief dok mcm ne kat strolker khairy mama? Baguslah! Klau patah mama kuar duit tabung haji arief..belikan stroller baru khairy nak? jawapan arief "TABUNG HAJI TUE APA?" 
:P

huwarghhhhhh..ngantuknye mama!!

Cakkkkk! Khairy buat magic! Tukar baju.. kt piza hut kemain kmu mkn mushroom sup cicah garlic bread..dlm msa yg sma kmu poo sekali..hebattt..nasib bawak bju lebih.. sampai seluar pun kena poo..hishh....

Khairy kena amik darah baru2 nie utk diuji lagi..utk further treatment.. yela..takkan doktor nk sebarang je bg ubat kan?  doktor khairy tak pernah putus asa cari punca kenapa keadaan khairy mcm nie..semua mcm normal.tp kenapa khairy tak normal mcm bayi2 seusia..

 ALLAH LEBIH TAHU SEGALA YG TERSEMBUNYI.. SAME GOES TO MH370.. HANYA ALLAH YG TAHU PUNCANYA...

nanti ila share citer khairy amik darah ye..and next week khairy ada appoiment mata dgn doc mata..jauhkanlah kesan sampingan ubat ini dr   mata khairy.. aminnn


3 comments:

Liza Yati said...

Ye. Ila nampak kurus mcm mula2 blogging dulu la. Hehe..

Moga khairy sihat nanti. Mungkin sekarang je dia kurang sihat utk menguji mak ayah diaml. InshaAllah nanti dia akan sihat mcm baby lain.

norhidana miswan said...

ok lah tu kan, jnji boleh cuti2 jln2 dr dok umah je kan ila... auntie anne tuh pun feveret tp dana suke yg garlic ngn cheese tak minat lak yg cicah cokelat hehehe....

moga khairy kekal kuat n makin sihat, sabar lah ila, mcm aiyan jgk bkn je jantung dia,tp berkait kt lain2... tp skrg bersyukur walaupun lambat, walaupun payah nk membsrkan aiyan tp skrg bersyukur dia aktif mcm bdk2 lain... dana pasti khairy pun bdk yg kuat mcm aiyan nnti

Mama Zharfan said...

khairy sgt comel :)