ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Sunday, May 4, 2014

Siapa yang lebih banyak berkorban?

Ini satu2nya gambar Khairy di hospital yang saya ada. S3 saya dah rosak. Saya pulak takde buat backup gambar2 tue dalam lappy. Saya sebenarnya nak kumpul gambar2 khairy kat hospital supaya bila dia besar ..insya allah semoga dia panjang umur dan sihat selalu.. saya boleh tunjuk betapa kuatnya dia melawan semuanya.. betapa dia bayi yang sangat kuat sejak dari dalam kandungan..betapa tabahnya dia mengharungi kesakitan semata2 nak mama dia terus bertahan dengan semua dugaan nie.. masih terbayang2 khairy tercungap2 tak boleh bernafas..masa tue saya dalam pantang lagi.. kalau melalak tue tak payah cakaplah.. terus-terang saya cakap kalau khairy takde saya memang dah tak kuat nak harungi semua dugaan yang bertimpa2.. sebab khairy saya masih bertahan.. sebab saya tahu selagi khairy ada saya akan terus kuat kan semangat yang tinggal sisa je nie.. sekarang pun macam mayat hidup je rasa .. macam2 saya buat..pretend everyting okey.. sedangkan deep down saya tahu semua tak okey.. somebody said time will heals everything.. i dont think so.. one month..2 month ..3 month or a year? :( nasib kekecohan anak2 buat saya sibuk..

tiap kali tengok dia lena masa saya drive.. saya selalu tertanya-tanya.. "mama yang banyak berkorban utk khairy atau khairy yang sebenarnya terlalu banyak berkorban utk mama?" kalau dihitung2 terlalu banyak saya berhutang dengan anak ini.. tak terbalas rasanya...

selalu teman mama kat pejabat pos.. tak pernah merungut pun..jauh sekali buat perangai.. untuk khairy asal saya ada everyting will be okey.. hihi..  kalau pergi pejabat pos.. khairy selalu jadi tumpuan.. entah apa yang ada pada anak ini.. banyak kali saya tak perlu dukung khairy.. ramai kat pejabat pos yang nak dukung khairy.. ada sorang pakcik tue siap bawak khairy kat kaunter masa nak berurusan.. seram jugak..kang kena culik pulak si kenit nie.. pakcik tue mcm taraf atok2.. sebelum balik ..pakcik tue siap cakap "nanti atok jumpa lagi dengan kamu" ..itu citer atok belum lagi citer anak2 gadis muda yang suka sangat dengan khairy..bergilir2 dukung khairy.. siap selfie lagi..teringat kali pertama nak daftar arief di tadika.. cikgu2 sibuk bergilir2 ambil gambar dengan khairy... hihi.. 

tatap gambar nie membuktikan betapa khairy banyakkk sangat berkorban nak.. sampai tertido-tido ikut mama ke sana kemari..  kadangkala mama nak je tinggalkan khairy kalau ada sesiapa yang boleh jaga khairy kat rumah.. tapi khairy mesti buat muka kesian kat grill pintu..melalak2 macam mama tak balik2.. akhirnya mama kalah dan dukung khairy.. khairy mesti puas hati sambil melekap kat bahu mama..lonjak2 kan badan bila mama dah mula dukung khairy.. sukalah tue taktik melalak berjaya kan?

selamat beradu khairy.. mimpi yang indah2.. jangan jadi macam mama yang kerap mimpi ngeri lately.. dan tiap kali terjaga mesti mama cepat2 letak tangan kat dada khairy.. letak jari kat hidung khairy..cium khairy sampai khairy bergerak.. dah puas hati baru mama solat atau tidur semula.. moga anak ini akan terus jadi sebab untuk mamanya terus bertahan.. i love u so much anak.. thanks sebab terlalu banyak berkorban utk mama sejak dari dalam perut lagi.. 

jangan sedih ye ma.. khairy selalu ada dengan mama..tengok gigi khairy.. gigi 6 batang nie akan gigit sesiapa yang lukakan hati mama.. seram betul sekarang.. khairy ingat gigit tue macam cara bermanja.. habis saya kena gigit.. kat muka...kaki..pipi..telinga..bahu..huwaa..tajam sangat  gigi khairy..serammmm...


1 comment:

norhidana miswan said...

insyallah khairy ok ila, jgn fkr kan sgt nnti kite yg stress n tertekan... dana faham perasaan n apa yg ila alami sbb dana dh rasa dh... teringat masa aiyan pas kuar hospital dulu, tiap kali dia tido msti ltk tgn kt dada,perati betul2 ada pergerakan org bernfs tak... heheheh smpai skrg kalu aiyan dmm pns mmg perangai lama tu dtg semula...

tp percaya lah ila, insyallah semuanya ok... banyakkan berdoa, fikir yg positif2 je, sbb setiap apa yg terdetik dlm fikiran kite, dlm hati kite itu doa kite... doakn lh supaya khiry terus sihat...

ni dana pun tgh berdebar tunggu IJN bg tarikh utk aiyan bt operate, setelah 3thn akhirnya doc ckp aiyan kene operate gk sbb injap bocor... takpe dana ckp ok, redho asalkan aiyan sihat...