ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Monday, September 29, 2014

Design Business Card Yg Super Duper Owsome!!


 Assalamualaikum semua
Seperti yang dah di janji kat entry nie.. saya dah buat list entry yang  akan saya update selepas 1 week blog nie diam membisu seribu bahasa.. So hari nie lepas seminggu menyepikan diri saya nak buat entry tentang satu service yang sangat sangat sangat saya puas hati!! Saya pilih nak buat review tentang ini dahulu selepas seminggu membisu!! Boleh je nak buat entry sendiri dulu tapi saya nak buat entry nie dulu sebab designer nie pun memudahkan dan mempercepatkan permintaan saya walau cuma last minute order! Ingat kedai makan ke main order order? Mihmihmih

TQ ye dik. Sebab design adik yang cun.. produk akak pun laku jadinya.. Eh produk akak pun sedap gak nanti akak bagi adik satu family rasa ... TQ ye dik.. Eh adik..adik..sapa adik nie? Ok saya nak tunjuk dulu hasil keja berdasarkan kisah sebenar.. haha..kisah sebenar tue sebabnya saya & adik bongsu  saya sendiri dah guna service dia.. malaslah nak amik gambar card orang lain.. apa curlassss.. mihmihmih...

Syukur digerakkan hati adik bongsu saya untuk share di dalam whatsapp group adik-beradik kami. Adik bongsu saya nie share design2 untuk kami bagi pendapat tentang businesscard beliau yang pertama.. Oh adik bongsu saya ada buat business Buaian Bayi Untuk Majlis Akikah/Berendoi. Sila jenguk jangan tak jenguk...


Dua deraf diatas designer nie buat untuk adik kami.. So kami bagi pendapat yang kami berkenan. Kami sepakat berkenan yang first design tue tapi cariklah gambar yang menawarkan servise buaian.. Dan ohsome bila designer coming dengan design yang cute miut!

Tengok je gambar nie kitaorg semua cakap " PRINTTTTTTTTTTT!!!"

Saya "tiba-tiba" sangat memerlukan card so terus pm designer nie.. Buat full payment and esoknya terus designer nie come out dengan design2 yang menarik. Saya ne tak cerewet sangat .. kalau hati saya kata suka ok aje & edit beberapa perkataan dah cukup. Terus print.. Designer nie freelance je jangan la aim yang korang dapat cepat sangat design card korang tue . Tapiiiiiiiiiiii nak kata lambat within 1 day je designer  dah come out dengan design utk saya pilih.. hihi..

Designer nie suruh saya pilih design yang saya suka. Tak silap saya designer nie akan amend sebanyak 3 kali design yang diberi pada uools.  Tapi korang tanyalah jelas2 ye TNC designer nie camana. I is rushing so i tak cerewet haha.. Lagipun saya sangat puas hati sebab tak sangka design homey tomey macam nie yang saya akan dapat.. Saya cuma cakap "dik akak nak kad yang bila orang tengok orang sayang nak campak dalam tong sampah. orang akan simpan sebab sangat tertarik menarik& debomm.akak suka yang ceria" itu je yang saya bagitau.. konon tak cerewet tapi ayat je dah lebih 10 patah perkataan :p


 PRINTTTTTTT!!!!


Semua nie saya dapat dari FB adik tue.. Bilalah adik letak kat FB adik ye? muahaha.. Jangan tanya siapa yang buat design awal tue.. Saya tak suka buat entry negetif untuk sesiapa.. yes kekadang bila ditegur ..individu tue boleh perbaiki service mereka tapi saya ada stands saya sendiri.. Tak suka..walk away & cariklah apa yang anda suka.. Lebih2 lagi nak komen itu ini kat blog.. kan ke give bad impact pada business orang.. Kalau niat baik better tegur/pm orang tue dari kita viralkan betul tak? Tapi kalau dah tegur pun kamu maintain ekkkkk hurmmmm memang kena viral!! haha

Dalam kes ini saya just bayar ..suruh print & walk away.. saya pun takde promote ke atau bagitau sesiapa saya buat stiker yg first tue kat sapa.. Design first tue rasanya kurang menangkap mata customer & nampak too simple.. saya dah bayar pun design tue.. Tapi saya tak guna.. perap dalam kotak! Hak sayakan? Yang penting saya dah bayar & tak berhutang dengan sesiapa.. Saya nak guna atau tak..itu hak saya lah sebagai pembeli...

Ini berbeza kalau anda kena tipu dengan penjual.. memang kena viral.. itu pun lepas bagi amaran demi amaran haha.. Online business ada yang tak jujur tau.. My comper friend dah kena.. next time i share entry tue.. tapi nak tanya tuan punya blog dulu kay..

Ok back to the design...Ohsome betul designer  nie buat untuk saya.. TQ dik ye.. we will keep in touch & akak nak order memacam lagi..  TQ sebab sudi layan akak yang order last minute & walau last minute adik tak buat cincai pun.. Sebagai tanda terima kasih akak viral kat blog & FB group blogger servise adik yang ohsome nie okkkkkkkk? Korang nak tau tentang stiker tue pulak? Business apa pulak yang saya buat?  Next entry ye.. Ini entry untuk designer ohsome sahaja!! mihmihmih


ABBYLA STUDIO FB
LIKE JANGAN TAK LIKE! 
nie link FB adik nie.. saya lum berani letak no tepon  anak dara orang sebarangan. Nanti saya mintak izin designer  dulu then saya edit semula kalau designer nie bagi war-warkan no hp dia.
 ok kawan2 blogger & usahawan2 sekalian?


EDIT:

Rupanya ada blog daaaa... Sila jenguk ye
ABBYLA DESIGN BLOGSPOT

011-15651486 
(HP CANNOT WASSUP :p)





4 comments:

mamaRIFQY said...

comeyy la ila !! serius santekkk

Mama Balqis BluePinkBaby said...

business card yg simple tp lawa...sgt melekap dlm otak ni....yg sticker bergambar tu mmg lawa....yg kuning tu....huh! sendiri buat pun bleh!!!

Mama Zharfan said...

siyes cun!

kinna said...

wah..ila dah buat produk seniri..bagus2..rezeki Allah ada di mana-mana. semoga makin murah rezeki lepas ni dah lepas "terbang-cop-bukumerah" :)