ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Monday, September 15, 2014

Kegirangan Tanpa Mengeluarkan Modal :)

 Salam
Pada yang baru first time bukak blog nie mari saya kenalkan 3 cahayamata .. jantung hati saya.. Baju biru itu budak "magic" Adlan Khairy, baju pink & satu2nya girl Dalia Amana dan yang nampak kepala sahaj tue Amirul Arief. Arieflah yang paling buat saya selalu istigfar panjang.. barula saya tahu camana mak2 bersabar dengan anak lelaki.. masa dia kecik2 takle lasak sangat.. Nie dah besar nie.. Allah jelah yang tahu... adik lelaki saya pun mengucap panjang kalau bawak dia ke mana-mana

 Makan dalam kolam.. Dah puas berendam kelaparan pulak. Si Arief nie dulu gemok jugak.. Debab jugak.. bila makin tinggi makain kurus.. tapi dia punya tulang ya allah kuat.. kalau terkena saya memang sakitla.. Ke saya yang lembek?

Anak magic saya Adlan Khairy. Kenaa magic? Sebab Khairy mampu bertahan sehingga kini. Tak sia-sia saya ambil cuti tanpa gaji bila lihat Khairy makin sihat, makin demok & makin keletah.. Alhamdulilah Khairy dah boleh berjalan tau. Dapatlah banyak langkah dalam 10 langkah.. Tapi bila bosan berjalan dia maintain merangkak jugak.. Mesti lepas nie rindu nak tengok Khairy merangkak :) 

 Lencun

 Bersungguh2 Arief nak ajar Khairy berenang. Macamlah Khairy faham hihi.. 

Arief memang sayang sangat dengan Khairy tapi cara dia kasar. Yelah dah namanya budak lelaki. Khairy dibuatnya macam anak patung. Dibaling-baling je.. Adoiiii.. Khairy memang melalak kalau dibiar tinggal dengan Arief tapi kalau dengan Amana Khairy ok.. Elok je main dengan kakak dia..Perempuan kot so lebih bijak layan adik & lebih lembut 

Masa entry nie dipublish sepupu-sepupu budak-budak nie tengah bergumbira kat Australia. Adik ketiga dan adik bogsu saya berjemaah holiday kat Australia. Takpe ye bulan depan mama bawak jenjalan itupun hasil menang contest hihi. Jadilah walau dalam negara. Khairy pulak kalau murah rezeki mama bawak jauh sikit ye. Khairy je ye.. sebab Khairy spcial & magic :) :) :)


6 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Keluar modal pun sekali jer Ilah masa beli kolam tu... Lepas tu boleh lah mandi sepuas hati kan.. anak2 kalau dpt berendam memang kesukaan mrk kan ;)

Jamian Sarif said...

bestnya tengok budak2 tu main air...

CikLily Putih said...

ermm swimming pool depan umah, terbaek tuh.. bestnya kalau ada swimming pool saiz dewasa letak depan umah kan...

elly-daily said...

Children are priceless :')

AMIIZAA said...

salams kenal dari kak mieja...
seronoknya mereka main air:):)

mamaRIFQY said...

wahh syok tgk khairy mandi ngn abang ngan kakak !