ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Sunday, November 23, 2014

Karnival Upin & IPin & IOI City Mall


Amboi besaunya gambar.. Inilah gaya mama Amana, Arief & Khairy.. Dari berisiko terlupa meh kita snap je gambar parking keta.. Dengan 3 anak nie.. mau lupa semuanya..

Saya sekarang dah makin berani.. berani sikit2la.. dengan eksennya nak kemana2 mesti buat statment.. takpe ada WAZE.. takpe ada WAZE.. kalaulah founder WAZE tau betapa syukurnya mak Khairy ada aplikasi WAZE nie... sesuai untuk orang yang tau bawak keta tapi tak tau jalan hihi...Saya sebenarnya nak ke sini sebab nak hiburkan Arief yang suka sangat dengan Ultraman. Nak ke Jepun tak mampu nak bawak so bila Ultraman datang Malaysia ingatkan dapatla Arief jumpa.. Tapi nan hado!! Takpe nanati mama  beli je topeng Ultraman ..pastu berlakon je betul tak?

Pendapat sy patutnya ada satu booth Utk ultraman. Jualan brg2 ultraman sikit.. Atau sy yg tak nampak? Rasanya dah pusing2 byk kali  kat hall. Tak nampak langsung booth Ultraman.. Gigih tanya kat vendor situ semua blur ada atau tak booth Ultraman.. Dtg kul 12 . ultraman hanya muncul kul 4.. Tak dapekla.. Klau ank2 tak dpt jumpa ultraman tp Dpt tgok booth ultraman pun dah happy utk diorg.. Ye tak?

Saya pergi hari Jumaat tau. Sebelum ke PICC nie pos dulu produk2 di Kokoadik Blogshop untuk customer. Sebelum berjimba2 selesaikan dulu hak customer.. betul tak? Pastu set PICC guna WAZE and jalan.. jauh betul rasa PICC tue.. hujung dunia..lenguh kaki drive rasanya. hihi.

Saya sampai dalam 12 lebih. Tengok kat jadual Ultraman ada kul 4petang.. Tak dela nak tunggu sampai 4 jam. dengan crowded .. tempat kecik .. orang ramai.. ya allah rasa nak pitam.. dengan 3 anak nie.. khairy okla senyap2 dalam stroller.. yang lagi dua tue.. sampai hilang suara jerit panggil diorang.. takut hilang..

Khairy macam tak selesa je kat sini..
Mungkin tanjat ramai orang.. atau tanjat baru bangun tido

Dalam sejam .. MIL & adik ipar sampai.. so MIL tengok2kan Amana & Arief yang tak reti diam.. Saya bolehla jaga Khairy.. memang mencabar iman bawak 3 anak sensorang.. Tapi nak happykan anak punya pasal..

Elok je Khairy dengan Aina nie.. sikit tak bercekau.. dok dalam stroller je pun elok.. ko pandang aku.. aku pandang ko.. meh kongsi tab ye.. diorang nie beza bulan je..

tue selit gambar saya sikit.. makeup un dah cair.. haiyaaa...

 Rasa serabut gile saya terus seret anak-anak makan kat atas..  Dunkin Donut.. Baru rasa aman tenteram & dapat tarik nafas..

 Bestnye kalau dapat makan Subway yang fresh dengan sayur2..

 Arief makan atas donut tue je.. hampeh betul.. bakinya suruh mak dia pulak makan.. 
eh tak nak la mama.. donut budak2

 Amana makan habis tapi dia komplen air pahit.. macam2 je diorang nie

 Ini paling bagus bawak jalan.. diam je tak berbunyik2

 Gosip dua beradik :P
 
Lepas tue tobat dah tak nak masuk dah kat Upin Ipin tue.. pusing kejap je sebab teman adik ipar..pastu cepat2 lari  keluar. Nak kuar parking pun alahaiiii... Teman adik ipar yang nak ke IOI City Mall yang baru bukak tue.. nampak macam best luas.. itu pun lum habis pusing tau.. nanti saya nak datang sendiri dengan Khairy.. waaaa.. bila nak datang dengan Khairy je? Amana & Arief dah cuti sekolah.. Nak bawak budak2 nie semua sensorang..i is seram tau.. tapi takpe kot kalau pegi time keja.. kawasan luas.. tak ramai orang..insya allah boleh.. yakin boleh ye mak Khairy..

Gambar terbalik.. alah gambar cermin je..masuk kat satu kedai yang ala2 IKEA.. mahal barang2 dalam tue tapi yang best cerminnya murah2... saya beli 3 cermin.. dalam gambar nie dua cermin je.. lagi satu dalam keta ..besau malas nak angkat.. saya beli cermin nak letak dalam bilik air.. rumah dah dok dekat setahun..cermin dalam bilik air pun takde..susah nak tengok gigi.. susah nak picit jerawat kiki.... banyak alasan sebab takde cermin lagi...... takde masa nak carik.. banyak yang lebih penting dari cermin terutamanya menguruskan Khairy :P.. cermin saya beli nie bentuk bulat kecik je... satu RM24.50.. Yang lagi satu bentuk oval besar.. RM41.. so nanti kalau dah pasang saya snap gambanya ye.. meh kita tengok bila cermin tue akan dipasang agaknya yerrr.. minggu depan atau tahun depan :P

Buai nie dalam RM550++.. rasa nak beli je.. haha..lama2 parking rumah tue bukan parking keta tapi letak benda2 lain.. haha.. eh lum belilah.. teringin sangat nak buai nak lepak2 kat depan tue.. kalau buai kayu macam style bali lagi bestkan? muahaha...

satu perkara yang sangat saya syukur.. dalam saya tak berkerja.. Allah masih bagi saya kelapangan gembirakan anak-anak.. masih mampu belanja anak2 macam masa kerja... kadang2 tertanya2.. bagaimana kelapangan rezeki nie hadir? buat yang belum merasa hilang gaji ribu-riban secara tiba2 mungkin tak rasa apa yg saya rasa.. rasa syukur sangat..dalam tiada slip gaji tapi masih ada rezeki Allah beri... baru merasa perasaan itu... dengan sangat dalam... SESUNGGUHNYA REZEKI MEMANG DI TANGAN ALLAH


***** Dijemput utk share experience utk pregnancy & parenting.. nak citer apa? Pengalaman mengandung & melahirkan "ank magic" ke? Tq atas jemputan dan tq sebab hargai mak khairy sbg blogger kecik. Tak perlu tanya2 ada payment ke tidak.. Pihak sana yg tanya berapa rate blog sy utk advertorial etc etc..Ada jugak yg "banjir" klau share experience baby magic nanti.. Saya baru je jawab emel PIC tue.. tapi rasa terharu pulak bila dioffer oleh organizer utk share experiance parenting yang tak seberapa nie..

 



2 comments:

norhidana miswan said...

iela pg hari jumaat yek ptt lah tgk mcm lenggang je, kwn2 yg pg sabtu kata dh mcm apa dh ramai org, dana yg nk pg ahad pun cncel pg sana... tak sanggup bersesak2 msti tak selesa... last2 ke ioimall putrajaya je...

Mama Zharfan said...

me phm bab2 bwk 3 anak tu..me selalu jer kuar dgn my 3 boys..stress gak sbb my ariff jenis aktif and tak dgr kata bila dia nak beli apa2 brg haish