ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, July 9, 2015

JOM BORAK!! LAGI SEMINGGU JE NAK RAYA KAN?

Salam semua 
Jom kita borak
lagi seminggu je nak raya
camana persiapan?
I have nothing!!
HAHA

Amana baru beli dua tiga hari lepas 
Itu pun sepasang je baju kurung cotton polkadot
Adehh satu helai je?
Saya kepingin nak belikan Amana skirt labuh
Rasanya dah masanya ajar Amana pakai pakaian sopan2
Amana dah 8 tahun
Saya dah tak bagi Amana keluar pakai skirt pendek lagi
Big NO NO NO
Seluar panjang bolehla
Lagipun Amanakan dah jadi "Hajah Kecik"
Oh baru teringat Amana ada satu jubah pink yang beli kat Mekah..Comel jubah tue
(tiba2 rasa lega) haha
Kasut tarak.. macam kena beli je utk dia...
Arief & Khairy satu helai pun tak beli :(

Si Khairy saya boleh lagi sedapkan hati
Untuk seluar kasual boleh je pakai seluar2 masa pegi umrah
Seluar pegi umrah tue agak mahal & kualiti
Sebab takut Khairy kesejukan/kepanasan kat Madinah so memang beli yang high kualiti
Tebal tapi tak panas.. Beli dekat 4 pasang seluar untuk Khairy masa tue.. so tinggal nak beli tshirt.. 
and maybe nak beli baju Melayu utk Khairy
Kalau boleh nak merah!! Sebab Amanapunya baju polkadot merah
Kasut.. mcm tak pasti nak beli ke tak sebab si tenit nie mak dia yg asik mendukung plus seliper dia pun dah cukup cute...

Arief yang paling kesian
Maaf ye nak
Nanti kita carik
Arief memang dah kena beli seluar&baju baru
Kalau Arief nak kasut baru pun mama belikan..
Tapiiii sempat ke?

Saya?
Nasibla teringat ada 4 pasang baju kat tailor tak amik
Konon utk baju opis
Hoii janganla tailor tak jahit
Patut siap bulan 5
kalau akak tak jahit lagi.. saya nanges!! 
Pastu tergatal beli handbeg SOMETIMES lagi
Sebelum nie dah beli satu SOMETIMES
Aiyoo macam besar sgt je..
So kali nie beli yang kecik punya
Tapi masih sesuai utk sumbat mcm2
Ala beg murah je.. RM129 je
Warna Merah pulak tue haha
Nak sedondon dengan Amana ke
Tak.. bukan itu sebabnya.. nak beli unggu dah habis..
Amik jela merah
Harap2 sempat sampai sebelum raya

OKEY MOH TENGOK GAMBAR


 Bila tengok gambar nie.. rasa bahagia dan bersyukur.. melihat khairy senyum ketawa sampai nampak gusi.. Sporting pulak dia.. mak dia nak amik gambar. macam2 pose dia bagi... Saya sangat cintakan Khairy .. sampai tak terluah.. Dengan Khairy saya belajar banyak perkara.. Bertuah Allah masih pinjamkan anak ini nyawa utk saya jadikan dia punca kekuatan meneruskan semuanya.. Kalaulah Khairy pergi... saya ikut sekali... Thats it.. Cakap macam org takde iman! Haha.. Masa itula..... Tapi saya percaya kalau ia terjadi Allah akan beri saya satu sebab yang lain pula utk saya kuat... Perancangan Allah tetap paling hebat. Siapalah kita manusia nak merancang.. So sekaang saya memang tak suka merancang.. Saya follow je hari2 yang mendatang.. Saya buat apa yg saya rasa nak buat.. Saya buat apa yg saya happy.. Dan kadang2 saya diam tak nak buat apa2 selain membebel kat anak2 tettttttttttt


Oh gambar nie OTW nak pegi berbuka puasa. Untuk pertama kali opis buat buka posa kat masjid.. Nampaknya sambutan sgt bagus.. Hiccup tue biasalah.. Dah majlis yang manusia aturkan.. AJK dah try buat yg best2 tapi kalau Allah kata "kun fa yakun" nak kata apa.. kawan2 saya dah buat terbaik utk majlis nie.. Semoga mendatangkan pahala yg banyak utk AJK2 yang terlibat.. Insya Allah...


 Gambar nie masa carik baju raya budak2 nie kat Bangi Gateway.
Yang dapat hanya baju polkadot Amana.
Pegi lepas buka puasa.. Terkejar2 takut kedai tutup
tahun lepas saya beli kat kedai tue jugak
Rasanya baju2 tue pun recycle saban tahun.. 
Sebab saya cam beberapa helai baju tue saya ada tengok tahun lepas haha
Tapi baju polkadot tue memang sesuai utk Amana. Terletak & seolah2 dijahit utk Amana

 Ada customer wassup.. Comelnya dua orang anak ila
Terus saya cakap.. Anak ila ada 3 lah..
Khairy hidup lagi...
Susah hati bila org cakap anak saya hanya dua
Anak saya 3 ye.. Nanti saya tukar header blog nie.. Letak tiga2 anak 


 Bulan posa nie Arief baik sikit
Dah beberapa hari dapat puasa 
Okla.. alhamdulilah...
Tapi yang geram tue ada beberapa minit je lagi nak buka posa..

saya beli makanan kat gerai
Patutla saya tengok dia dok diam je belakang kereta
Ingatkan main hp saya
Rupanya dia makan
Bila tanya kenapa makan? Rugi je tinggal beberapa minit
Jawapan dia buat marah tue beralih kat Amana pulak!

"Abang lapar. Abang bagitau kakak. Pastu kakak cakap.."nah makan coklat diam2 kat belakang kerusi. diam-diam jangan bising"

So sapa yang saya nak marah? :p

 Gambar nie pulak saya singgah Wangsa Walk lepas majlis buka posa opis tue
Singgah makan kat sini
Pastu bawak anak main2 kejap
    
 Saya beli depan opis
donut ala2 Big Apple
Rasa? Biasa je
Satu biji RM3 
Kalau beli kat Big Apple tambah sikit dapat 8 ketul kot
Sebab total nie RM9
  
Buat bergedil
Simpan dalam peti aias buat stok
Baru teringat nak keluarkan utk sahur esok kiki
 
 Tak ingat bila buat lauk nie
Sambal ikan tongkol
Isk lapar jadinya

Adohai udang masak lemak nenas
Scroll laju2 sebelum air liur meleleh

  
 YUMMY SANGAT!!
Pada yang tak tau.. saya sangat suka kambing!!
Saya pernah beli satu kambing perap..
Rasa mcm loya sebab manis gile(terbalik lori gula ke) & bila telan ada bau
Pakaging je cun..  :(
Tapi tak boleh reavellah jenama apa
Tak baikkan perniagaan orang..

So kali nie saya test lagi satu kambing perap
Adik yang hantar ayam kampung kat umah saya yang suggest
Macam tau je saya suka kambing kiki
Saya cakap okey saya cuba.. Kalau sedap saya promote
Alhamdulilah.. walau pakaging cuma dalam  container plastik biasa
Tampal je stiker jenama mereka
tapi Kena dengan tekak saya. 
Saya makan dgn sos cili, mayonis & 1000 Island
Saya makan semua cuma tinggalkan satu slice seciput kot2 ada org kat umh tue nak rasa haha
Lain kalilah saya promote ye..Buat full entry..

Auntie2 udah2 la tengok lauk-pauk mama tue
Kang batal posa!!
Nak tam2 Khairy? 
 

2 comments:

Rosmadi Shakri said...

Selamat Hari Raya :)

adianiez AIDA said...

wah wah mcm2 citer ada.
tertarik dgn semua lauk pauk :)

aida pun da x pakaikan anak2 dara skirt start diorang thn.
seluar and skirt labuh aje :)