ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, August 6, 2015

Adlan khairy tak sihat

Assalamualaikum
Dah 6 hari blog nie tak berupdate
Gara2 si montok Adlan Khairy demam panas
Demam stright 5 hari sampai mata kuar taik mata
Dengarnya sebab panas dalam

 
 Babysitter wasup Khamis lepas yang badan Khairy panas
Babysitter kata dia cuma inform saya tak perlu balik
Hati saya rasa tak sedap sangat
Lepas lunch saya bekejar balik
Sampai je umah babysitter tengah mandikan Khairy
Ya Allah merah padam muka Khairy
terus saya peluk Khairy
Ya rabbi memang panas
Dan jawapannya Jumaat saya EL
Nampak demok lagi masa nie

 Ini masa hari Jumaat
Saya bawak Khairy semula ke klinik sebab mata di lain macam je
Rupanya panas tue dah sebabkan infecion kat mata
 
 Saya bawa Khairy makan kat luar
Kot2 dia nak merasa makan kat luar
Saya makan kat Umai di Bangi
Ok restaurant tue harga reasonoble price plus tempatnya sangat selesa
For me :)
Tepi OUM University

Masa sampai Khairy merengek sampai saya tak dapat order makanan
Sampai je makanan..  dicampak2 nasi ke bawah meja
Nasib orang tak ramai
Haiiila anak.. tak pernah buat gini
Saya pujuk.. pok pok dia..
Akhirnya saya bukak video anak Indonesia; si Kaisya yang pandai mengaji tue
Terus Khairy diam & buat gaya Kaisya mengaji
Alhamdulilah
Lepas tue mood dia ok
Makan pun banyak
Siap main nyorok2 keliling restaurant
Masa nak bayar saya mintak maaf kat towkey sebab anak saya sepahkan restaurant dia

 
 Tue mata yang bengkak
Jumpa balik doktor dapat ubat mata yang baru 
hari Jumaat tue berpeluk jelah dengan saya
Tak boleh saya kemana2 
Mesti duduk depan dia..
Mesti peluk dia kuat2..

 
 Hari Isnin saya ke pejabat 
Khairy hantar..hebat Khairy pandai bawak keta kiki
Jumaat saya dah EL
so Isnin mesti keja
 
 Demam 5 hari memag jadi kurus Khairy
Kalau banding dgn gambar gedebab kat paling atas
Memang beza

Cer tengok muka
Kan dah kurus
Khairy hilang selera sebab demam
Smlm masa tidur nampak pulak nadi dia laju
Hati saya dah tak sedap jugak
Cepatlah 20/8 ada appoiment doc jantung pulak
Tak sabar nak tau bacaan terkini jantung Khairy 

Tapi saya usik Khairy yang dia sengaja je buat2 demam :)
Khairy sepatutnya ada check up mata masa dia demam nie
Check up mata untuk mengesan sama ada terdapat mendakan atau tidak
 kesan daripada pengambilan ubat jantung  pada mata dia
Untuk buat pemeriksaan tue.. mata Khairy perlu "dikopak" guna besi macam besi klip besi kertas tue
Sebelum tue doktor akan masukan ubat tahan sakit dan ubat besarkan retina mata pada mata Khairy
Sakit la kot..sebab tiap kali buat pemeriksaan tue Khairy meraung
Mula2 dulu saya rasa macam tak nak bagi je doktor buat pemeriksaan tue
Lebih2 lagi pemeriksaan nie dibuat pertama kali masa Khairy baru  sebulan lahir.. ..

Tapi sekarang saya akan pujuk & peluk Khairy
"sabar sayang..sabar Khairy..sekurang2 doktor tak belah dada Khairy macam kawan2 Khairy yang ada sakit jantung .. nie sikit je..sabarla.. Khairy kan kuat..Khairy kan hebat"  

Khairy akan peluk saya kuat2 and angguk2 
HEBATNYA ADLAN KHAIRY!! 






6 comments:

norhidana miswan said...

aduh bila baca nih rasa sedih nya....
mcm dana dulu tiap kali aiyan dmm mmg mcm2 duk terpikir tkt sgt lah...
mmg kalu bdk ada masalah jantung bila dia dmm mmg amik masa skit n pastu cpt trn bdn dia... takpe kita cuba bg suppliment bg mkn mcm biasa insyallah naik balik berat tuh

aiyan smpai skrg pas dh operate vsd tuh pun msh lg bdn tak naik2... mkn banyak membuang banyak kui3... takpelah as long dia sihat... alhamdulillah dh

norhidana miswan said...

oh ye,... gws buat khairy... acik tau khairy bdk kuat...

Ikhlas Dari Hati.... said...

khairy kuat...
ila, kita nak anak kita kuat, kita kena kuat kan ila, hanya tuhan je yang tahu apa jadi dlm hati kita...

Moga khairy terus kuat dan kuat dan kuat dan sihat spt kawan2 lain ..
siapa tahu kuasa Allah Taala, kan...

AyuArjuna BiGoshh said...

khairy makin comel...

moga sentiasa sihat khairy!!

adianiez AIDA said...

once ijat kena infection mata.
bertahi mata...
but kejap je, dpt ubat titik mata.
then ok...
doc kata maybe sebab habuk & cuaca masa tu.
panas kering that tiem...

acik aida wish adlan khairy cepat pulih 100% ye...

Khai♥Rin : anies said...

syafakallah khairy...cpt2 sembuh yaaa