ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, September 22, 2015

BIG WINNING!! PARTY WORTH 50K!!! Alhamdulilah





Displaying IMG-20150714-WA0037.jpg
Assalamualaikum semua
Pada mulanya saya tak berani nak share berita ini
Sebabnya saya ingat ini hanyalah PRANK
Tetapi bila saya sampaikan berita ini di kalangan kawan2 contest
Rupanya kemenangan nie dah lama diwar-war didalam social media
Ada seorang comper Badz terus attach linkyang mengesahkan kemenangan saya nie
Syukur alhamdulilah
Bukan PRANK rupanya!!



Korang jangan salah faham pulak saya tak menang pun keta atas nie haha
Saya cut paste dari blog tue yang story cerita kemenangan saya tue




Dipendekkan cerita saya ada beli kereta Nissan Grand Livina. Saya ada buat entry di sini. Memang masa tue ada contest tapi alahai kebarangkalian menang tue sangatla tipis.. 3 pemenang sebulan dari seluruh Malaysia. Yang isikan borang tue pun seller keta tue.. Mak Khairy cuma sign sambil ketawa2 gelihati. Gelihati mengenangkan diri sendiri yang dah lama sangat tak joint contest.. Actually saya memang rindu nak masuk contest. Tapi masa sangat mencemburui saya. Ayat skema sikit. So memang tak harapla menang untuk contest nie lebih2 lagi nilai kemenangannya 50K... Dalam hati "bertuahla sangat kalau saya menang" sambil ketawakan diri sendiri kiki

Tak sangka satu hari masa saya tengah kelam-kabut kat dapur.. Ada orang call. Saya kena jawab satu soalan walau saya blur2.. and  caller tue cakap "your are the winner for Nissan Riang Raya!!" saya terus cakap .. "eh.. betul ke? saya menang apa?" Then lepas tue ada orang lain pulak call... Lepas tue adalah 2/3 orang call.. EHHHHH.. betul ke dorang nie semua...  Saya terfikir jugak takkanla kawan2 contest saya nak PRANK. Setakat nie diorang semuanya busy isi fom contest.. takde masa nak PRANK sesama sendiri... kiki... And semuanya berjalan satu demi satu... PIC call,Event Planner call etc etc etc.. Syukur alhamdulilah. Moga2 semuanya berjalan lancar. Satu majlis untuk anak2 yang saya pernah impikan direalisasikan...

Korang jangan pulak nangis ye.. Saya belum habis type dah nak menitik air mata nie.. jujurnya sebagai ibu saya sedih melihat Khairy. Tak ada satu sambutan pun sejak dia lahir. Takde majlis apa2 saya tak kisah tapi cukur rambut pun takde. Dengan keadaan Khairy yang asik ulang alik hospital... Sebagai ibu memang saya susah nak reda melihat Khairy (again ramai ibu kat luar sana lagi teruk diduga.dugaan saya kecil je) tapi sebagai hamba kena pujuk2 hati reda..."

Tapi sekarang saya sangat2 yakin bila Allah berjanji
 " jika engkau sabar, aku tambah nikmat; jika engkau kufur seksaanku sangatlah pedih"

Saya tahu Allah sangat melihat dan memerhati tiap ketabahan hamba2nya... tiap air mata saya yang menitis saban malam.. tiap malam pohon pada Allah kuatkan semangat saya lalui semua dugaan yang tak henti2... syukur sangat masa tue cuti tanpa gaji.. kalau tidak hari2 kawan2 tengok mata bengkak..tiap dugaan yang saya lalui dan tempuh sejak Khairy lahir.. how im struggle dgn anak2.. Allah beri rezeki online supaya saya kuat berdiri... Allah beri rezeki ke Mekah.. now rezeki ini pula...

"saya cuma teringin untuk cukur rambut Khairy seperti anak-anak lain tapi Allah takdirkan rambut Khairy dicukur di Mekah" (puasnya hati saya melihat Khairy bertahlul di Mekah lepas Khairy tunaikan umrah)

"saya cuma impikan satu majlis yang kecil untuk menyambut Khairy tapi Allah anugerahkan majlis bernilai 50K tanpa saya keluar dari poket sendiri" (janganlah mata bengkak di majlis tue)

Bila Allah nak rentap bahagia kita sekelip mata semua hilang;
Bila Allah pulangkan bahagia tak mampu untuk kita menadah rezekinya
ALHAMDULILAH 

Mama yang sangat emosi hari ini,
Mama Amana, Arief & Khairy



 Link nie saya baru jumpa masa goggle sendiri

5 comments:

Khai♥Rin : anies said...

Alhamdulillah...tahniah kak!

p/s jgn lupa jemput sy nnt tawwww ;-)

Sura Mohd said...

tahniah..tahniah..akak tumpang gembira..
rezeki dari Allah..:)

echa takashimaya said...

rezeki.alhamdullillah.tahniah kakkk :)

aeinna Musa said...

Bestnye..masyaAllah..tahniahh

Diapercakes by Arissa said...

Waaa. Tahniah Ila. Terkilan jugak xdpt p majlis Ila ritu.