ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, September 11, 2015

KEHIDUPAN INI SATU PERJUANGAN


Assalammualaikum semua
Salam Jumaat yang indah
Dah lama sangat tak buat entry
Busy sangat
Busy business & busy keja opis
Dan busy dgn lain2 benda yang mendatang
Meh kita borak2 ye

 Kalau dulu saya tak sangka saya ada kekuatan yang sangat hebat. Tapi sejak budak kecik nie ada dalam perut saya. saya tau yang saya sangat HEBAT! Tak sangka saya boleh heret kaki ke hospital tiap2 minggu cuma untuk pastikan anak hidup atau tak. Kalau orang lain buat checkup untuk tahu saiz baby, tau jantina baby, tau air ketuban banyak ke sikit. 

Tapi saya? 
CUMA UNTUK TAU ANAK MASIH BERNYAWA ATAU TIDAK?
Kalau dah meninggal kena keluarkan cepat2 
sebab akan mudarat pulak pada saya kalau dibiarkan mayat bayi dalam tue...

 
 Khairy sememangnya anak magic.
Doktor cakap jarang masalah jantung yang dihadapi Khairy nie berlaku pada bayi sejak dalam perut..lebih2 lagi tak ada langsung kekurangan pada stuktur jantung khairy. Tak ada rongga atau ruang yang terbuka. Tak ada pulak jantung dia tak boleh pam darah. Keempat2 bahagian jantung dia sempurna.
 Tapi kenapa jantung Khairy laju?

 
 Melihat dia yang berjuang untuk hidup membuatkan saya TERPAKSA kuat
Anak2 kekuatan setiap ibu.
 sebagai ibu kita kena kuat untuk anak
ANAK TAKKAN HIDUP KALAU IBU PATAH SEMANGAT.

 
 Ya Allah tombamnya pipi Khairy nie
Kalau dari sini macam muka adik lelaki saya masa kecik2
Adik lelaki saya masa kecik putih. lagi putih dari Khairy
entah camana dah besar2 nie jadi hitam haha
  
sejak khairy lahir juga saya jadi lebih positif
kalau ada org sakitkan hati saya 
saya mudah je
kembalikan pada Allah

baru2 nie ada orang sakitkan hati saya
sampai ke hulu hati rasanya
apa saya buat?
cuma solat hajat minta di tenangkan hati
walau air mata tak berenti menitis

dan saya rasa allah mendengar
dia beri saya "HADIAH YANG SANGAT BESAR"
setanding dengan kelukaan hati saya
saya pasti share bila sampai masanya tau!!  

 Bila pelbagai masalah melanda
saya tatap Khairy puas2
kalau saya mengalah camana dengan anak kecik nie
hari2 saya pasak kat kepala
ANAK2 TAK BOLEH HIDUP KALAU MAK PATAH SEMANGAT
kuatnya saya ketika itu kerana Adlan Khairy
Saya belum puas melihat dia berjuang bersama saya
Ketika di Mekah saya bisik di telinga Khairy
"tabahla Khairy. Kalau kita lepas dugaan di kota Mekah, kita akan lepas semua dugaan di dunia"
 
 Saya bisik ayat yang sama juga di telinga Amana
Amana anak perempuan saya yang akan warisi tiap kekuatan yg saya ada
Dia kena berjuang atas kaki sendiri

 tiba2 teringat status FB seseorang yg katanya mak2 zaman sekarang menyediakan anak2 perempuan utk jadi terlalu berdikari. Mak saya dah sediakan saya berdiri sendiri sejak kecik. saya mungkin manja dari segi berhantar berambil tapi dari segi lain terutama kewangan saya tak bergantung dgn mak. lebih2 sejak saya ada PTPTN. saya bagi mak lagi PTPTN saya.. eh lum habis bayar PTPTN haha..
dah 10 tahun bayar ye.. saya pembayar tegar.. jangan tahan paspot saya ye kastam!


   
 Ada yang comment anak saya mcm mak saleh bila saya post dalam FB
haha.. takdenye mat saleh.. kalau mat cina mungkinla sikit
sebab darah2 cina tue ada sikit

saya terpaksa edit gambar nie supaya saya nampak sama putih dengan khairy haha
sakit hati betul tau
sejak salah pakai produk tue memang effect semua kulit muka saya
konon nak jual so try kat muka sendiri
terus jadi rosak muka.. nak nangis pun ada huwaaa
padan muka!
end up saya takut nak pakai apa2 

tapi takpe saya dah call beauty consultant saya
dia dah siapkan jadual & treatment yg sepatutnya
i is tensen bila semua gambar kena edit bagi flawless
tapi baru2 nie saya up kat FB gambar kulit muka saya & khairy yg ketara sangat perbezaan warnanya
tensenlah..

NEXT!!
PERJUANGAN UNTUK BAIKI KULIT MUKA DENGAN SPA & PRODUCT ??????
nantilah share 









3 comments:

echa takashimaya said...

happy nya muka kiddos :) comel jeeee!

Allene typicalmommy said...

besar dah khairi....

echa takashimaya said...

entah.setiap kali masuk blog akak.rasa sebak.rasa yang tetiba je datang, tapi apa pon stay strong! anak anak akak comel and adorable :)