ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, November 5, 2015

DocLab: Gambar Fefiling Model Dah Edit



 Assalamualaikum semua
Rasa cam lama je tak hapdate blog
Nie belum jadi usahawan dah tak update blog :p
baru jadi  online seller  serabut macam apa haha
Tapi pepatah saya "biar saya sibuk buat keja dari takde keja"

Ingat 5 perkara sebelum 5 perkara
Ingat tak?
So selagi sihat jangan buang masa
Apa yang kita buat pastikan datangkan hasil
walau main game!
Sila main game yg boleh dapat income
Bukan berjudi hokey
Alah game contest
Kawan comper saya ramai yg joint contest game
and dapat macam2 hadiah
so jangan buang masa ye
kadang2 nak berehat tue okey
tapi janganlah sampai tak sedar diri
eh ada orang mati sebab main game tau

semua benda tak jalan sebab game
tengok2 yg main game yg "jalan" dulu
Ingat ye "5 PERKARA SEBELUM 5 PERKARA"


 masa owner product nie suruh saya pakai baju nie dengan tudung hitam saya ala2 pelik
rabun ke dia nie suruh i pakai baju oren dengan tudung hitam haha
pastu baru perasan bahagian depan baju saya tue ada corak2 hitam
dalam gambar atas nie tak nampakla
saya suka gambar nie sebab background cantik sangat
pastu gambar nie seolah2 macam saya tengah pikir
"5 tahun akan datang apa yg akan berlaku dalam hidup saya ye?"

 Gambar nie bahagian muka tak jelas  sebab pancaran matahari tue terik sangat
kalau tak gambar nie memang superb kan?

Saya ikut konsep Tun Mahatir
Biar pakai beg harga RM50 tapi dalam handbeg tue ada RM450
Jangan pakai beg RM500 tapi dalam handbeg cuma ada RM50
BTW saya beli handbeg tue kat Sometimes-jenama Malaysia 
Lebih kurang RM200 kot
Silala bangga dengan jenama malaysia hokeyyyy
so saya kena pastikan setiap kali bawak beg nie;  duit saya kena ada lebih dari nilai handbeg
haha..macam kelakar je benchmark saya

Kalau anda pakai Prada pasikan nilai RM dlm beg  pun lebih dari harga beg
Barulah betul!
Bukan saya cakap; Tun M yang cakap tauuuu

Tapi kalau dalam handbeg ada credit card gold pun tak guna jugak
kalau "gold" atas nama
swipe tak habis2 ..sebenarnya berhutang haha
mengata diri sendiri nampaknya :P 

 Perempuan bila dah makeup memang semua jadi cun
haha
bukan puji diri ye
mostly yang ambil gambar nie biasa2 je rupanya termasuk saya kecuali Azlia
Azlia memang cantik..model profesional
Tapi bila tengok gambar memang totally change

So tak payahla heran kalau artis2 tue lawa
sebenarnya takle lawa mana haha
Kalau yang ada rupa sikit bila makeup .. then gambar edit sikit memang meletopsss
Tapi kalau yang memang cun bangat..  makeup sesikit & amik gambar..edit lagi memang meletops
 boleh jadi permaisuri :p


kurus sangat azalia
nak bagi dia lemak saya sikitlah
nak tak azalia?
and dia sangat sporting
kalau ada rezeki kita jumpa lagi ye

 
 masa perlancaran  Amyra Rosli jadi new faces Faredda 
Azalia pun ada.. tue yang pakai baju merah seluar hitam tue
Dia memang model Fareda 
Sign kontrak dengan Fareda
so kalau tengok dia masa photoshoot memang selamba je 
and pro sangat!
Gambar ehsan dari blog kak ayu rafikah

Okey nanti kita bebel lagi ye
mak khairy ada banyak menda nak settel


2 comments:

Merlyn Hasshim said...

Wa... Ila dah selangkah ke modelling skang.Tahniah yer...

Mama Zharfan said...

very nice experience tu!!