ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, April 27, 2018

Rendang Maman Sodap!

 
 
 
Salam Jumaat semua
Dulu kalau hari Jumaat time rehatlah paling heaven
Nak-nak kalau time gaji
wah mengukur jalan je
Cuci-cuci mata
selalunya poket pun tercuci sekali
 
Tapi dah dekat 5 tahun tak de mengukur jalan
Sejak Khairy lahir 5 tahun lepas
Saya masuk kerja balik dalam 2 tahun lepas
Tak de episode ukur jalan hari Jumaat
Maybe adalah 2, 3 kali je dalam 2 tahun
Hebatkan?
 
Saya masih pergi office tapi hari Jumaat saya elakkan
sebabnya ank-anak hari Jumaat semua balik rumah
Tak sampai hai jugak nak biar anak-anak berjam2 kat nursery
Kalau hari biasa tak kesah sangat sebab sejam je gap diorang melonggo sementara nak ke sekolah sesi petang
Tapi kalau hari Jumaat berjam-jam melongo
Mehla balik rumah melongo kat rumah bersama adik-beradik haha
 
Tapi hari Jumaat jugak
saya jadi mak lampir lebih awal
Kalau hari-hari lain,  dah malam baru saya jadi mak lampir
  bila dah sampai malam memang bateri nyawa  dah weak sangat
siang dah penat kerja keras uruskan rumah empat kotak nie&anak-anak
 
Hari Jumaat pulak anak-anak melongo sambil melengah masa yg sangat berharga
lagi-lagi kalau si Arief yang suka lengah2 masa makan dan mandi
Eh bukan Arief jelah semua termasuk kakak sulung si Amana
Kitalah dok memekak suruh mandi makan
 
Oklah hari nie saya takde mood nak masak sebab saya lebih banyak mood buat keja opis
lagipun anak no 2 demam
siang dia muntah kat sekolah agama
malas nak memasak baik tengok anak tue demam
 pagi tadi pun saya dah masak kuwetiaw untuk Khairy magic bawak party dia ke sekolah
jadi malas nak masak lagi
Nasiblah ada rendang maman yang saya beli online nie
 
  teringat dulu masa mengandung Amana rasanya saya mengidam maman nie
Seingat saya mak long saya buatkan haha
Mak long saya tinggal kat Gemenceh
Tiap kali raya klau datang mesti tanya mak long ada tak rendang maman
Sekarang mak long pun dah tua selalu tak sihat2
Macam mak sayalah
Nampak je macam sihat
Tapi sekarang selalu cepat sakit
susah hati pun tak sihat
terlebih ke sana sini pun dia tak sihat
 
 Ada member FB letak kat FB ada tak sesiapa minat rendang maman
Dengar pulak dari Gemenceh
Macam lipas kudung saya order
 
RM17 je untuk 200g
ada ayam, daging dan ikan bilis 
 
Risau jugak beli makanan macam nie by pos
kang pecah ke
Minyak terkeluar ke 
Basi ke
 
tapi bila sampai
Taraaaaa
Bungkus macam tak bagi makan je haha
 
 
Yumssss sangat sedap
Saya je kat rumah nie pandai makan
Papa bebudak nie   mana reti makan lauk-lauk kampong nie
Apatah lagi anak-anak
Boringla hai makan sensorangggg
Rasa nak usung makan dengan mak & adik-beradik saya haha
 
 
Nak order?
016-2262996
(ikram)
Jangan call saya ye.. call no yg besar bagak nie
saya tak jual..
biasalah suka share makanan atau benda-benda rare nie
 
 
 

3 comments:

Liza Yati said...

Macam sedap je rendang Maman. Ila, jom jenguk blog Liza. Dah lama tak pergi kan? :) Liza dah mula corat coret di sana.

Amanda Suria said...

Fav akak ni...kalau balik NS memang suruh mak lang buat..sedap...okey nak order la since mak lang pun dah x kuat nak masak..

nila anggraini said...

Wah macam sedap je...memang terbaik kalau dapat merasa ni.