ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Monday, October 8, 2018

Nasihat yg nie dah terlambatlah abang hihi

-ada rakan2 saya yang berjaya berhenti merokok. Kena ada kekuatan dalaman yang kuat.jadi yg nak berhenti merokok tue rickylah dengan rakan2 yg dah berhenti merokok tue..

-pandang kebaikan lain yg ada pada suami sambil berdoa tak putus supaya suami berhenti merokok.walauoun dalam hati geram je..kalau tak merokok mesti dah boleh pergi Mekah balik hari hahaha...

-abang ezral Nie mmg garang tapi pepandailah kontrol sentap tue..dia bagi sedas je hal emas.. hal peniaga online etc etc.. kadang2 baca tergelak jugak .kadang2 baca terkena hidung sendiri.. kiki


Serius abam nasihat ni untuk anak gadis yang belum kahwin.

Abam bagitau ni coz abam sayang korang.

Nak cari bakal suami, carilah yang tak merokok.

Pasal hukum aku malas dah nak cerita umum dah tau.

If dia sayang kau dia takkan merokok depan kau. Fikir nanti anak kau di kemudian hari.

.

Penghidu asap rokok ni risikonya lebih tinggi dari perokok tu sendiri.

Tak caya kau tanyalah akak2, makcik2 yang dah kahwin apa dia rasa bila suami jenis merokok ?

Time dia mengandung apa dia rasa ?

Time dia dalam rumah apa dia rasa ?

Time nak jimak mulut bau apa ?

Mungkin dia tak cakap takut suami terasa, suami pulak takkan takleh pikir.

Time depan anak apa pandangan anak  ?
Ada jenis bahlol siap suruh anak beli rokok.

Time depan mak ayah, mak ayah mertua ?
Terlajak biadap kau main hembus je rokok tu.

.

Aku cakap terus terang, siapa datang rumah or naik kereta aku, aku bagitau siap2 minta maaf ya kat sini kawasan larangan merokok.

Even dalam tandas rumah aku pun, even kat kawasan halaman luar rumah pun tetap aku tak benarkan.

Nak cakap apa terpulang, daripada aku duk jaga hati kau lebih baik aku jaga diri dan keluarga aku.

Jaga hati kau, tapi kau langsung tak respect, tak peduli pun bahaya orang lain bila kau merokok.

.

Perokok yang nak terasa post ni terpulanglah, hakikatnya takdak sorang pun dalam dunia ni yang kata merokok tu baik.

If kau kata baik, bagus, hasanah, so ajarlah anak dan isteri merokok secara berjemaah.

8 comments:

Anonymous said...

Hey, I think your website might be having browser compatibility issues.
When I look at your website in Opera, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
I just wanted to give you a quick heads up! Other then that,
amazing blog!

Anonymous said...

What's up friends, nice post and nice arguments commented here, I am in fact
enjoying by these.

Anonymous said...

Greetings from Idaho! I'm bored at work so I decided to browse your blog on my iphone during
lunch break. I really like the information you provide here and can't wait to
take a look when I get home. I'm shocked at how quick your
blog loaded on my phone .. I'm not even using WIFI, just 3G ..
Anyhow, wonderful site!

Anonymous said...

Hello! I realize this is sort of off-topic but I had to ask.
Does managing a well-established blog like yours take a lot of work?
I am brand new to blogging however I do write in my journal daily.
I'd like to start a blog so I can share my experience and feelings online.
Please let me know if you have any kind of suggestions or tips for new aspiring blog owners.
Appreciate it!

Anonymous said...

When I originally commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox
and now each time a comment is added I get three e-mails with
the same comment. Is there any way you can remove me from that service?
Thank you!

Anonymous said...

I am extremely impressed with your writing skills
as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you
modify it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it's rare to see a great blog like this one these days.

Anonymous said...

This blog was... how do you say it? Relevant!!
Finally I've found something which helped me. Many thanks!

Anonymous said...

I'm extremely impressed together with your
writing talents and also with the structure on your blog.
Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep
up the excellent quality writing, it's rare to see a great blog like this one nowadays..