ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Saturday, November 9, 2019

Bila Sakit kritikal lebih cepat kita ingat Allah berbading sakit biasa

https://www.facebook.com/OnlineMajlisIlmu/videos/471057887087355/UzpfSTEwMDAwMDAxNTc3MTYyODoyODYxNzIzNjM3MTcxNDY3/ Selaju itu jantung annaku khairy berdegup.
Selaju itu membelek doa2 perlindungan dan sembuhkan penyakit di dalam Al Quran. Semakin yakin Quran itu shifa.
Selaju itu kaki ini melangkah tunaikan umrah.
Selaju itu buat kebaikan atas nama Adlan Khairy.
...
Betul kata ustaz rizam
Setakat sakit demam, selsema tak sekuat itu kita ingat pada Allah tetapi bila berkaitan jantung cepat saja kita ingat pada Allah.
Setiap kali tengok Khairy
Setiap kali rasa syukur yang amat Allah anugerahkan maslah jantung itu padanya.
Setiap kali jantung khairy berdegup setiap kali itu juga tak putus serahkan nasib diri dan anak pd Allah.
Khairy kuat semangat luaran dan dalaman dan kekuatan itu Allah yabg beri. Jadi pemangkin semangat ibunya utk berdiri juga.

Satu masa pernah rasa penat sgt dengan didikan Allah yg tak putus2 tapi bila sujud.. Bila baca Quran sampai tulisan pun tak nampak yang penuh hanya air mata.. Dan mengadu pada Allah "Aku tak perlukan yg lain hanya perlukan pelukanmu ya Allah" Seseungguhnya dengan mata manusia memang tak ada pun pelukan Allah tetapi dengan mata hati kita merasa pelukan rahmat Allah. Bantuannya satu per satu hadir.. Bila kita perlukan ia hadir.. Bila kita sesak ia turunkan rezeki.. Bila kita buntu dia berikan jalan.. Mudahnya meminta pada Allah berbanding meminta pada manusia.

Melihat Adlan Khairy itulah anak yg memanggil ibunya dekat.. Dekat.. Dekat dengan Allah..
Sekarang hidup Alhamdulilah makin lega dqn tenang.. dipermudahkan urusan.. tapi ketakutan itu tetap ada..Ketakutan jika ketenangan ini boleh melupakan kita pada Allah. Kelalaian itu sangat bahaya.. Semoga sentiasa berada di dalam rahmat dan kasih sayang Allah. Sentiasa dlm perlindungan Allah..


No comments: