ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Sunday, July 26, 2015

Ekstrak Kacip Fatimah-UTM: Pos ke EKF-UTM ke Luar negara (US) menggunakan flexipack


 Assalamualikum semua,
Dah lama nak share entry nie tapi dah lupa sebab macam2 yang disibukan.
Mehla letak sebelum lupa terus..
Saya suka letak dalam blog sebab nanti info2 nie saya jugak yang nak pakai
Mungkin boleh juga jadi rujukan pada yang memerlukan
Tapi please ye info lebih banyak boleh tanya pada pejabat pos
Saya cuma boleh share yang saya tahu sahaja
Entry nie cuma boleh dijadikan garis panduan sahaja
At least bolehla bayangkan camana nak pos keluar negara
Sebelum nie saya ada buat entry
Masa tue saya pos ke Jepun
 Kali nie ada cara baru ye
Horeyyyy


 Kali nie kita guna flexi pack
saya rasa masih baru penggunaaan flexi pack nie
Kalau pegi kat poslaju Kl tue
promo dia besar kat pintu masuk
Kali nie saya nak pos ke US
Alhamdulilah customer saya di US dah selamat terima pun Ekstrak KAcip Fatimah UTM

Sebelum tue saya tanya customer dulu.. beliau nak urgent atau tak?
Kalau nak sampai cepat dalam 3/4 hari rate postage je dah RM130++
Kalau yang dalam dua minggu guna flexipack nie dalam RM30 sahaja
Customer pilih yang postage murah
Kalau saya pun nak yang murah je
Janji sampai hihi

Saya pos pada 5 Jun 2015 dan sampai pada 19 Jun 2015
Lebih kurang 14 hari
 Ini rupa flexi pack
Ala2 pra bayar pos laju
Yang ini bukan timbang2 punya ye
Ini  tak payah timbang dah..
Rate tetap..


 Sila pastikan anda minta pada staff poslaju untuk tracking no
Kalu tak mintak tak dapat ye..


Meh kita mulakan tuisyen menggunakan flexi pack untuk pengeposan ke luar negara
Adik kakak abang pakcik makcik... sebelum memilih flexi pack
Sila pastikan anda nak pos ke negara mana
Sebab flexi pack ada dua color
Satu color MAGNENTA dan satu color BLUE
Pemilihan flexi pack bergantung pada country

 Saya siap minta kebenaran staf pos laju untuk snap info kat atas nie tau
diorang simpan takde letak kat luar masa nie
saya tanya sebab member saya juga nak tau urgent info tentang flexi pack
Tolong kengkawan.. esok lusa diorang tolong kita
tak tolong kita diorang tolong anak2 kita
Dunia nie bulat :)


 
 Nie saiz kecik
Nie utk color magneta
 
 ada saiz berbeza tau..itu yang buat perbezaan harga
samalah macam sampul prabayar dalam Malaysia tue
ada saiz S,M dan L
 
 nie warna biru.. saiz kecik ..
Saya amik yang saiz lebih besar sebab saya letak EKF-UTM dalam kotak 
so kena beli fkexi pack biru  yang lebih besar saiznya

Perasan tak? 
flexi pack yang warna biru lebih mahal dari yang warna magnenta
maybe sebab lebih jauh tempatnya
Kalau uols perasan yang sampul magnenta tue lebih kepada negara2 ASEAN
yang blue tue ke negara2 lebih jauh US, Jepun etc etc
 
 Kotak pun ada tapi mahal lagilah
 
 kan betul yang magnenta lebih murah..
kotak fexi pack magnenta  pun lebih murah dari yang biru


 Sekian itu sahaja info yang ada
Bolehla dijadikan garis panduan untuk mengepos ke luar negara
Lebih mudah guna flexi pack dari cara pengeposan yang pernah saya buat dulu rasanya :)

Oh pada semua customer
Saya dah start mengepos
Sejak cuti raya tue alhamdulilah
Hampir 20 kotak Ekstrak Kacip FatimahUTM telah dipos
Tak termasuk produk2 lain
Mekasih semua customer
Doakan saya dapat buat proper website untuk memudahkan anda semua "bershopping" online dengan lebih selesa ye
So saya boleh masukkan pelbagai produk yg berkualiti untuk anda2 juga
Tolong doa tau!! 





"LIKE" ramai-ramai ye :)
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK KACIP FATIMAH-UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK TONGKAT ALI -UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK UTM YANG LAIN?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI


Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK MINSYAM (HABATUSAUDA &ZAITUN)?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI

Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK SUTRA?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI 

UNTUK FREE CONSULTATION: 
 017-3201998 (ILASALEH)




 

2 comments:

MamaBard said...

jauh juga beza harga antara yang ekspress dan biasa tu kan...kalau ssaya -pun akan pilih yg murah...lambat sikit pun takpela..

A AJ said...

Salam sis, post ni amat berguna bagi saya yg br jk bljr pos ke kuar negara. Cumanya kalau kita mak track flexi pack ni mcm mana ye sis? Terima kasih sis atas pist yg bermanfaat ni :)