ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, March 5, 2015

Pin Shwal Yang Vintaj :)

 satu hari yang hening... hati tengah geram nie.. entah geram kat sapa tah..
 tetiba dapat kiriman pin2 shwal yang comel... terus hilang geram.. realy make my day!!

 yang hitam tue macam jam kan?

 saya suka tue macam batu aked

 cepat-cepat sebelum kehabisan

 SP68 Ruby/Emerald/Black Onyx /Turquoise
RM25 per pair (include postage)

emak-emak yang risaukan jarum pin tue mungkin tercucuk jari baby, pepahamlah kalau ada baby nie..apa yang ada kat kepala kita tue memanglah sangat menarik perhatian diorang grrrr...
so saya suggest beli yang jenis macam nie..sebab ada penutup pin kat bawah.. bukan je elakkan tercucuk jari baby  malah ia  elakkan tercucuk kulit kepala sendiri jugak!

dulu saya pernah promo seller nie jugak.. saya promo yang braclet frozen ... sampaikan hp saya asikla berbunyi2 orang wasuup tanya kat saya "puan jual ke bracelet frozen tue?"  adehhh..meh saya letak link besar2 kat sini..uolls boleh contac online seller nie.. oarangnya jujur dont worry.. geng2 online seller saya semua boleh dipercayai ..insya allah.. oh seller nie jual lagi frozen braclet..entah bilalah demam frozen nak habiskan? demam frozen nie rasanya mak2 yang lebih teruk :p


 BERMINAT?
(contact online seller nie ..jangan contac  saya pulak kiki)



 

Wednesday, March 4, 2015

Ekstrak Kacip Fatimah-UTM(EKF-UTM): Testimoni Endometesis

Baru-baru nie ada customer call tanya tentang saya ada tak customer sebelum nie yang amalkan EKF-UTM dan menghidap endometesis. Saya nie kan jujur.. Terus mengaku "tak ada.. yang ada fibroid dan cyst sahaja dan alahamdulilah kesan posif dan mengecut. Tapi endometesis belum ada"

Nak membantu customer.. cepat-cepat tanya geng dealer.. rupanya ada dealer EKF-UTM sendiri yang menghidap endmetesis dan amalkan EKF-UTM dan hasilnya endonya mengecut dari 4cm ke 2cm.. Alhamdulilah.. so saya pun maklumkan pada customer semula..  Mana yang saya boleh bantu..saya bantu... tak boleh tanya Doc Zubaidi :)

DISCLAIMER: Kesan penggunaan Ekstrak Kacip Fatimah UTM adalah berbeza antara individu berlainan. Ia bergantung kepada tahap kesihatan dan juga  tempoh masalah yang telah dihadapi oleh individu terbabit. Masa lebih lama diperlukan untuk mendapatkan tindakbalas positif jika masalah kesihatan tersebut telah lama dihadapi.


"LIKE" ramai-ramai ye :)


Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK KACIP FATIMAH-UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK TONGKAT ALI -UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK UTM YANG LAIN?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI


Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK MINSYAM (HABATUSAUDA &ZAITUN)?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI


UNTUK FREE CONSULTATION:
017-3201998(ilasaleh)



WISDERM WHITENING REJUVENATING SERUM-UTM (SERUM PENCERAH WAJAH WISDERM-UTM) : Testimoni Pengguna Jerawat Hilang & Kulit Tak Kering



Mungkin ada yang terlupa.. Inilah serum-serum keluaran UTM.. 
Boleh baca semula pada yang terlupa :)

Boleh terlupa nak update.. saya update dalam FB KOKOADIK BLOGSHOP je


"LIKE" ramai-ramai ye :)


Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK KACIP FATIMAH-UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK TONGKAT ALI -UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK UTM YANG LAIN?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI


Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK MINSYAM (HABATUSAUDA &ZAITUN)?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI


UNTUK FREE CONSULTATION:
017-3201998(ilasaleh)

Habatussauda Minsyam: Testimoni Customer Yang Menghidap Masalah Usus




Alhamdulilah.. Jual supplement pun selain memberi pendapatan dan membantu orang lainkan? Happy rasanya :)

"LIKE" ramai-ramai ye :)


Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK KACIP FATIMAH-UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK TONGKAT ALI -UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK UTM YANG LAIN?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI


Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK MINSYAM (HABATUSAUDA &ZAITUN)?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI


UNTUK FREE CONSULTATION:
017-3201998(ilasaleh)


Tuesday, March 3, 2015

Ziarah Madinah : Jabal Uhud

Salam, kawan-kawan yang disayangi..mehla kita sambung cerita umrah yang tertanguh-tanggu.. Khairy tido and hari nie saya tak ada pos barang hihi.. so bolehla hadap blog kejap.. tapi ada harapan kena stop kejap lagi... Khairy akan bangun kejap lagi..

 Alolo monyok je Amana tue.. tue muka baru bangun.. dia tido dalam bus


 Ermmm nak harap saya yang dukung? Sori ye i tak larat.. takpelah mahram dia ada kan?
Khairy lahir bulan Ramadan.. adik lelaki saya nie pun lahir bulan Ramadan.. elokla rapat berdua :)
tengok mata Khairy ..melilau carik.. "mama mana?"



 Tak beli pun kurma kat sini ..tengok-tengok je

 tapi kalah dengan Amana.. sibuk nak beli payung kecik... 
budak kalau dah tau meminta.. ikutkan je.. bagi dia happy
payung yang dia nak sangat beli tue..  dia guna masa baca doa untuk rasullulah masa ziarah wida

 sayuppp..nie bukan jabal uhud ye..


tue mutawif kami..yang baju putih..belakang amana...dengarnya menuntut di universiti madinah.. besar harapan kalaulah khairy dapat belajar di madinah.. dulu ye saya rasa best kalau anak2 dapat belajar oversea..tempat-tempat yang bersalji ...  tapi sejak2 tua nie saya harap ada anak yang dapat belajar di madinah.. ada yang jadi tahfiz.. saya betul2 dah mcm orang tua rasanya.. peredaran usia mengubah kita...

saya dah merasa ke negara2 lain.. walau tak banyak.. tapi hati saya gembira ke mekah dan madinah.. contohnya kalau tempat yang pernah saya pergi ..bangkok, korea, singapore tue tak ada rasa nak datang lagi pun.. cukupla dapat pegi sekali.. pastu bila kat sana hati nak je cepat balik teringat Malaysia tanah tumpah darahku... tapi di mekah dan madinah.. tak pulak ingat nak balik rumah hihi... saya selalu berdoa moga2 dapatlah saya datang lagi ke  mekah dan madinah kalau dapat datang lagi dua tahun kan best.. harap dapat kumpul duit dan dipermudut dan dipermudahkan... okey kita tengok ye..2017 dapat tak saya ke sini dengan arief :) tapi dengarnya arief kena sunat dulu.. ye ke? nanti saya tuntut ilmu lagi...

KHAIRY BANGUN NANTI SAYA SAMBUNG...
TENGOKLA GAMBAR DULU EK...

3.40 petang
ok jom sambung..khairy dah tido lagi hihi


hai mak...
eh baru perasan matahari macam tepi kitaorang je...
patutla terik

gambar saya asik takde je.. mentang2la saya yang snap picture.. hishhh


itulah JABAL UHUD...  tue gunung yang warna merah tue...
 Jabal Uhud terletak di utara Madinah lebih kurang 4 kilometer dari Masjid Nabawi. Jabal Uhud ialah gunung tunggal, yang tidak bersambung dengan banjaran atau bukit bukau yang lain. Jabal Uhud ialah gunung yang istimewa. Nabi Muhammad s'a.w sendiri suka melihat Jabal Uhud. Nabi Muhammad s'a.w ada menyebutkan yang Jabal Uhud adalah salah satu gunung yang ada di syurga. Kalau melihat Jabal Uhud di Madinah, maka akan melihatnya di syurga nanti.

Tak silap mutawif ada bagitau kalau melihat Jabal Uhud dari atas..ia membentuk nama nabi Muhammad..


 Jabal Uhud memanjang dari timur ke barat dengan lereng yang menurun ke arah utara. Panjangnya ialah 7 kilometer. Kebanyakan batu Jabal Uhud terdiri dari batu granit merah. Ada bahagian yang berwarna hijau gelap dan hitam. Saya ambil info dari sini

Itu Masjid Saidina Hamzah.. Di sinilah berlakunya Perang Uhud yang mengorbankan bapa saudara Nabi Muhammad s'a.w bernama Hamzah bin Abdul Mutalib yang digelarkan 'Singa Allah', gugur syahid. Masa mutawif  nie cerita rasa nak nangis.. Sungguh-sungguh mutawif nie cerita.. Katanya masa perang uhud memang berlaku kacau bilau yang dahsyat di dalam tentera islam sendiri.. Kalau korang ada masa bacalah sejarah perang Uhud....

yang paling saya ingat mutawif  cerita .. sahabat yang memegang panji islam adalah anak orang kaya.. jutawan..kiranya kalau sahabat nabi nie  lalu kat Kota Madinah setiap gadis berpalinglah..dahla hensem..kaya pulak tue.. dahla kaya..anak jutawan pulak tue..  kalau keluarga beliau basuh baju di hulu sungai (hamba dioranglah yang basuh) semua penduduk akan tunggu dihilir supaya wangian pakaian keluarga beliau melekat pulak pada pakaian penduduk madinah.. so penduduk madinah akan tunggu waktu pakaian keluarga sahabat nabi nie dicuci dengan harapan baju2 diorang pun terpalit wangian tue.. saya lupa nama sahabat nabi tue... bila beliau masuk islam tak dapatla mewarisi harta-harta keluarga.. dikatakan wajahnya mirip baginda rasullulah... beliau ditugaskan memegang panji islam.. masa perang Uhud tangan kanan beliau dipotong sampai siku..beliau pegang dengan tangan kiri... tangan kiri juga dipotong beliau kepit bendera islam dengan kedua2 tangan yang kudung.... bayangkan.. beliau bertahan dengan cedera parah.. semata2 tak nak bendera islam jatuh.. kalau bendera islam jatuh umpamanya islam kalah... dek kerana wajahnya yang seiras nabi muhammad ...bila beliau meninggal.. ia sangat melemahkan semangat tentera islam.. mereka ingatkan nabi muhammad yang wafat.... 

sedihkan.. nabi muhammad dan para sahabat berjuang bermatian2an pertahankan islam.. tapi anak2 islam sekarang berjuang bermatian-matian kat kelab malam buat benda2 haram... bukan semua tapi ramaikan islam yang buat benda haram? moga dijauhkan dari anak-anak saya dan kita semua...

nampak tak tepi tue ada kawasan yang di pagar..
 tak silap saya di situlah para syhada perang uhud dikebumikan
oh kami ada baca doa yang diketuai oleh mutawif

haaa.. nie jelas sikit kot...

pakcik ramai yang meninggal kat sini ye?

Jabal Uhud.. memang nampak merah kan?

berat tau budak kenit nie.. nasibla adik lelaki saya ada tolong dukung khairy
korang nampak macam panas kan? terikkan?
 ye terik tapi sejuk nyaman je..

masa nak bawak anak-anak ke sini..saya selalu risau.. boleh ke anak-anak asik nak ikut saya beribadat je.. saya pun manalah pernah datang ke sini... tak tau jadual etc etc.. saya memang fikir nak beribadat sahaja di mekah & madinah.. tapi anak-anak? mereka kecil lagi.. suka bermain2... bila sampai sini barulah saya tahu ada juga program ziarah diatur.. so anak-anak gembira juga dapat ke sana-sini.. ziarah ini pun kita dapat menambah pahala juga.. sebab kita menyelusuri setiap jejak rasullulah nabi muhammad SAW... kita melihat segala perjuangan dan pengorbanan baginda dan para sahabat untuk memastikan islam sampai kepada kita..

dan anak-anak sangat happy ke masjid nabawi dan masjidil haram.. suka agaknya main dalam masjid.. tengok semua orang beribadat.. tengok anak-anak arab yang comel-comel... so jangan underestimate ye kesanggupan anak-anak untuk beribadat bersama... khairy selalu main acah2 dengan semua orang arab kat situ.. dan paling saya ingat ada seorang petugas di masjidilharam..ambil khairy.. dan doakan sesuatu di kepalanya...

nanti kita sambung lagi.. jangan jemu tau baca kisah saya dan anak-anak di bumi paling aman di Mekah & Madinah...

Sunday, March 1, 2015

menggamit kenangan indah

tanyala sesiapa pun..mesti tak  boleh lupakan rumah petama yg dibeli. lagila kalau dah bertahun2 duduk Rumah Tue. lahir 2 Anak Di Rumah ni... 7 tahun tau dok umh nie.. sebelum   amana lahir lagi



mama, flying without wing!


khairy asik menatap kolam.. dia dok kutil2 ayam tapi tak mkn pun :p


 
arief da besar... manja tak berubah


nak mandi maaaa


 
berat sgt budak botak nie 

byk kenangan tercipta
yg sedih yg suka yg duka
tertawa gembira menangis duka
hidup kena teruskan juga

anak2 mesti diutama
setiap masa setiap ketika 
betul tak?
kata super mak!! :p



Friday, February 27, 2015

Aduhai Adlan Khairy Bintang Hati Mama

 saya rasa semua mak-mak akan selalu citer tentang anak yang paling kecik. ke saya sorang? haha
khairy baby special saya..so sekarang citer pasal khairy memang best
syukur dia panjang umur
syukur dia keletah
syukur nazarnya selesai

 
 ke mana-mana memang dia peneman saya
kedai mamak
pejabat pos
kedai runcit
mydin
billion
semua tenpat barang2 rumah je? haha
 
tiap kali dia tido saya akan tatap dia lama2
eh kalau ikut hati memang semua keja tak siap
menatap dia je

 
 boleh jadi model nie
lagi hebat posing dari arief :)
paling suka iklan Qu PUteh

 
pemangkin semanga saya
dari usia dia 5 bulan dah start teman saya uruskan produk2 di KOKOADIK BLOGSHOP
dari duduk dalam stroller sampailah sekarang saya dah tak heret stroller
saya dukung je dia
dulu masa baby wajib angkut stroller sebab kekadang dia nak tidur
bila pikir semula setahun ke belakang
macam tak caya je saya harungi mcm2 dgn Khairy

 
 hobi khairy..tido atas meja makan
makan pun atas meja makan

 
 mickey mama tido nyenyak
 
 nie saya yang suruh senyum
 
 ye di mana2 saja
hatta dalam bilik air
 
 tensen mama khairy
mama suruh makan eskrim
tiba2 dia korek aiskrim & sapau satu muka dia
pastu buat gaya "QU PUTIH, BARULAH PUTIH!"
 
 wohaaaaaaaaaa
 
 makan berry
 
 jadi alibaba.. amanalah punya kerja :)
 
 cepat mama..naik..naik..
jom kita pegi pejabat pos
 
 gud nite alll!!!!
 

CELEBRITYLASS : PENGALAMAN SENDIRI



salam semuaaaa
okey mehla kita kongsi produk baru
 sebelum nie..kalau saya nak jual apa2 produk saya mesti test dulu
produk2 sebelum nie  bukan bertujuan nak jual sebenarnya
produk2 sebelum nie saya makan bertujuan untuk selesaikan masalah kesihatan sendiri

masalah saya masa lepas bersalin Khairy saya makan Ekstrak Kacip Fatimah-UTM.. boleh baca review saya di sini. Review saya pada 30 November 2013 ye.. dah setahun lebih saya makan EKF-UTM .. saya sendiri pakai elok baru saya jadi dealer ...

Masalah PMS saya yang kronik saya makan habatusauda minsyam..ini lagi dahsyat dah lama makan.. boleh baca review pertama di sini  review pertama pada 24 Dicember 2012.. dah bertahun baru sibuk nak  jadi dealer.. itupun sebab customer yang suruh belikan..

begitu juga untuk produk2 yang lain seperti Serum Pecerah Wajah Wisderm-UTM 
saya mesti test dulu, VCO-UTM, Zaiton Minsyam ..eh boleh kata semua saya test dulu... kecuali Ekstrak Tongkat Ali-UTM (ETA-UTM) takkan saya nak test? haha .. ETA-UTM sahaja satu-satunya  produk yang saya tak test.. customer yang makan dulu & bagi testimoni :) 


okey berbalik kepada CELEBRITYLASS(CL) apa yang buat saya nak try?adik bongsu manja sayalah.. hari2 asik dok promote..bos dia SIS EMA jual produk CL.bagus bla bla bla.. kawan dia ada pakai..memang badan jenis berbau ..bila pakai hilanglah bau badan..bla bla bla bla.. angah juallah..angah juallah... (dalam family panggil saya angah) ..jawapan saya mudah je

"malas nak jual sebab tak pernah cuba"

"angah cubalah"

"eh angah mana ada masalah bau badan . buat apa nak cuba? produk Online Business kat KOKOADIK BLOGSHOP semua angah  try dulu ..ok..berkesan baru jual tau...

"sombong!" 

haha.. adik bongsu kalau kita tak ikut cakap dia.. mula nak hentak-hentak kaki.. tapi saya tetap tak layan pun... dipendekkan cerita saya TERbeli satu trial CL.. RM15 takde postage sebab yang jadi posmen si adik bongsu.. dia yg beria-ia so silalah jadi poslajunya kan?

pakai CL adalah 2/3 kali... sekali anak-anak boleh buat main pulak trial CL tue..dicampaknye... ..sampai tak berfungsi  botol tue.. dalam hati.. hurm biarlah.. bukan nak pakai sangat pun..eksen lagi tue.. tapi lepas tak pakai beberapa hari.. rasa lain macam... masa pakai CL rasa kering selesa..dukung anak2... beli stok produk-produk..hantar anak pegi sekolah... pos barang.. rasa keringla.. bila tak pakai mula rasa tak selesa... carik balik botol trial CL tue.. dah rosak..rosakla.. usahalah sampai cecair CL tue boleh letak kat tapak tangan.. dah pakai..wah lega..rasa kering selesa dan nyaman... sampailah trial tue habis...




dalam hati tertanya2 apa kandungan CL ye.. selamat ke tak... tapi saya pakai trial tue okey je... so selamatlah...  tapi kesibukan masa tue menghalang nak search..menghalang nak PM sis ema...  masa tue sibuk nak buat persiapan ke umrah... urusan dokumen ke umrah  memang mencabar bila gunakan mahram belah perempuan.. emosi betul masa tue.... so saya lupakan kejap citer CL nie.. walau rasa nak beli lagi.. tangguhkan.. tangguhkan.. sampaila saya balik umrah saya PM Sis Ema semula...

nak tau kandungan CL tue ha.. ada tercatat kat situ... 
jengukla website untuk maklumat lanjut lagi kat CELEBRITYLASS.COM

  saya letak satu testimoni dulu ye
nie sis ema yg bagi
nanti lain kali saya letak testimoni customer saya sendiri
lagipun dah ada yang beli.. dah pos pun... sukeee :)

 

entry kemain panjang
tapi takde bagitau harga.. sori ye i takde tulis PM..PM.. haha..
customer yang suka..tolong PM saya.. kiki.. nie harganya

CL trial 5ml :RM15+ 6(postage Semenanjung ) /10 (postage Sabah/Sarawak)
promo CL  trial 5ml : beli 2 (free 1) +6(postage Semenanjung ) /10 (postage Sabah/Sarawak)
TOTAL PROMO TRIAL 5ml : RM30+postage

CL 50ml : RM85 +  6(postage Semenanjung ) /10 (postage Sabah/Sarawak)
promo CL50ml: RM75+6(postage Semenanjung ) /10 (postage Sabah/Sarawak)  
TOTAL PROMO LARGE 50ml: RM75+postage

kalau ada yg beli produk2 lain di KOKOADIK BLOGSHOP saya masukan je CL dalam tue..
waivela postage tue.. sama ada beli CL besar atau kecik

okeylah panjang sangat entry..sambung lain kali ye
dah ada yang beli..so saya tunggu testimoni customer saya sendiri ye
BYE