ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, July 1, 2015

Pengumuman Kepada Customer Kokoadik Blogshop

Dipendekkan cerita kalau nak parcel anda tiba sebelum Hari Raya Aidil Fitri.. pengeposan perlu dibuat sebelum 10 Julai 2015 ye....
 
Nie pengeposan hari ini. TQ Customer2 saya ye.. Abaikan seliper Jepun tue...
 
Semalam Amana tolong mak dia tampal2 stiker
Tak lama lagi nak train Arief pulak.. asik main IPAD jer tau! hish
Anak bertuah Khairy tak payah suruh.. dia memang willing nak tolon mama dia tapi mama dia yang seram sebab dia main tampal sesuaka hati dia termasuk tampal kat perut buncit dia
 
Stok baru je sampai pada 27/06/15..  tapi dah nak clear.. eh baru 3 hari je stok sampailah... cuma tinggal beberapa kotak sahaja .. yela baru gajikan?
 sila chop cepat2.. sebab saya tak plan nak restok ye.. lagipun pengeposan sampai 10/7/15 je . tinggal 10 hari jerrrr.. kalau saya nak restok pun lepas raya..

 

Tuesday, June 30, 2015

ADLAN KHAIY TELAH DUA TAHUN!! (KALENDER ISLAM)

ASSALAMUALAIKUM SEMUA
 
rasa teruja nak berkongsi cerita
cerita khairy yang dah menjejak 2 tahun
mengikut kalender islam
Khairy lahir bulan ramadan so rasa mcm exited 
kalau ikut tahun omputih khairy lahir 16 Julai 2013
Ikut tahun islam 9 Ramadan 1434Hijrah 

korang boleh carik application nie untuk tahu tarikh korang dilahirkan dalam bulan islam
actually saya sendiri tak ingat Ramadan keberapa Khairy lahir.. syukurlah ada sistem nie.. manalah saya nak ingat.. yang saya tahu masa tue berdebar2 nak ceser.. dahla 2 kali tarikh ceser dicepatkan.. dalam hati "selamat ke anak aku nie.. okey ke dia nak keluar..kuat ke jantung dia?"

masa nak bersalin khairy tue. saya masuk wad dulu.. dijadualkan operate pagi dalam kul 10/11 pagi macam tue.. tetiba nurse datang and cakap "doc maybe nak delay ke petang sebab dari pagi doc dah ada operation non stop" so maybe doc dah letih kot.. saya yang pandai2 assume kiki... tapi nurse2 tue cakap .. doc suruh check dulu keadaan baby sebab puan  "special case" 

nurse2 pun letaklah yang benda kat perut tue.. yang check contraction & jantung baby.. berkali2 buat pastu tengok je muka saya.. agaknya nurse  tak sampai hati nak tanya... saya yang cakap "laju ke? takpe jantung dia memang laju nurse" terus nurse tue cakap "oh ye ke? itulah laju sangat nie puan.." nurse keluar..maybe call prof azurah and masuk balik "puan siap sedia ye.. doc cakap tak mo tangguh ke petang sebab jantung baby terlalu laju..sesaat pun tak nak tunggu"


"Ramadan" Bersama "Ramadan"

adik lelaki saya pun lahir bulan ramadan.. Yang bestnya nama adik lelaki saya Muhammad Ramadan.. Kalau lahir bulan ramadan tapi tak letak nama Ramadan rugi betul!! Saya nak letak nama Khairy Ramadan apa salahnyakan? Sedap je? Kalau nak jugak nama Adlan tue letakla Adlan Khairy Ramadan.. Sedap apa?  Amboi panjangnya.. Dah toksah dikesalkan kat surat beranak dah letak Adlan Khairy jeeee.. grrrr... bukan mudah ye nak beranak bulan Ramadan.. kalau saya boleh pegi pejabat pendaftaran sendiri memang saya pegi & cakap .."ENCIK SILA LETAK NAMA RAMADAN .. DIA LAHIR BULAN RAMADAN" tapi tak boleh gerakkan? dah dok diam2 kat umah pakai pilis param and tahan je sakit perut ceser tue diam2.. :p

adik lelaki yang jadi mahram saya,khairy dan Amana ketika menunaikan umrah di Mekah pada Januari 2015 tahun ini... Baru 5 bulan rupanya saya balik.. rasa macam dah lama je balik dari Mekah dan kerinduan tue dah datang semula.. saya gigih nak mngumpul duit semula nak bawak arief.. tak sedap hati seorang anak belum jejak Mekah & Madinah.. Tapi saya lega sangat2 sebab nazar nak bawak Khairy menunaikan umrah jika usianya mencecah setahun dah tertunai. Sekarang bolehla say buat apa2 yang lain di samping menyimpan utk bawak Arief pulak.. semoga Allah mudahkan.. kalaulah dapat menunaikan umrah masa bulan Ramadan.. ya allah bahagianya...

 
 nie status saya kat Fb personal saya :)
 
bertabahlah ye kawan2 FB membacanya..
panjang lebar status dah macam menulis kat blog kiki
mostly kawan2 Fb saya nie kawan2 seklah, comper and kawan universiti.. so kebanyakan diorang tahu Khairy ada masalah jantung.. dan mereka selalu bagi semangat pada saya... 
 
Khairy lahir 16 Julai 2013
Saya baru post gambar pertama Khairy masa 11 Febuari 2014
7 bulan saya sorokkan Khairy.. ramai kawan2 minta gambar Khairy masa baru lahir
tapi saya yang tak sanggup nak letak gambar anak yang lebam dan lemah untuk tatapan kawan2...
Biarlah kawan2 dan saya sentiasa ingat wajah Khairy yang mulus comel dan tembam


Dagu Tok Ti
kata kawan2 saya

Doa saya moga Khairy dipanjangkan umur untuk menemani saya meniti hari tua saya.. moga Khairy ada ilmu agama yang sangat dalam sesuai dengan dirinya yang kecik2 dah jejak ke Tanah Haram Mekah & Madinah.. moga Khairy berdiri teguh di jalan Allah..moga Khairy membenci perkara-perkara haram.. dan sangat mencintai yang halal..  moga Khairy memberi saya 1000 ketenangan setiap kali melihat, memandang dan memikirkannya.. Amin... 

Kawan2 doakan Adlan Khairy juga ye.. TQ SOOOOOOOOOO MUCH


Thursday, June 25, 2015

DIAN INSTANT SHAWL II FROM TDL!!

YANG DITUNGGU DAH TIBA
CEPAT ORDER SEBELUM PUTIH MATA!!

Harga: rm50 (beli 5 keatas free postage)
Material: High Quality Chiffon Georgette

Size:
Labuh Belakang: +-72cm
Lebar: +-64cm
Ukur Lilit Muka: +-38cm

Pembukaan "Almari Baju by Adrini's"



 Sempoi je trademark dia kan? 
Tapi catchy dengan gambar hanger lagi hihi
Ada sesiapa yang free Sabtu nie?
Anda semua dijemput hadir..
Jom ramai2 meriahkan
Butir2 seperti berikut ye:


PEMBUKAAN "ALMARI BY ADRINI'S:

 Date : 27th June 2015
 
Location : 19A, Jalan Plumbum P7/P, Seksyen 7 , Shah Alam, Selangor.

Time : 11.00 a.m - 4.30 p.m

Antara aktiviti yang akan kami adakan seperti :-
"Breastfeeding Season : Soal Jawab breastfeeding Bulan Puasa" by lactation counselor yang bertauliah , " Baby Snapshoot Winner" , " Make Over : Up to date Hijab Style "
Facebook: www.facebook.com/almaribajubyadrinis
Instagram: almaribajubyadrinis
�� : 011-32315954



Wednesday, June 24, 2015

TDL: Officially I'm TDL Agent

 assalamualaikum
salam ramadan semua
haiiiiii

inilah berita yang saya ada umumkan di FB-KOKOADIK BLOGSHOP dua hari lepas!!
setelah berhelai-helai shawl TDL(Terbaik Dari Ladang) saya beli
saya rasa sangat selesa dengan TDL
kainnya selesa, bermutu dan mudah dibentuk
 dah lama sebenarnya nak jadi ejen untuk TDL nie tapi tak jadi2 jugak
  sehinggalah baru2 nie terbaca yang TDL nak ejen
apa lagi terus pm.. then msg..
saya memang ada simpan no stokis TDL tue..
dah kata sebelum nie beli berhelai2.


  NOW OFFICIALLY DAH JADI EJEN TDL!!
 
one of my friend kat ofice tengok saya adjust tudung kat surau & then comment
"wahhh senangnya ko bentuk..jadi tiga segi kat dahi..ada bucu....muka ko takle nampak bulat dengan TDL nie.. nampakla illusi kurus"
(kiki dia nak cakap saya gemuk &muka bulat ye? haha tak kisahla janji nampak kurus dengan TDL wakaka)

then siap pegang2 and cakap pulak
"tak jarangla.. tak payahla pakai inner neck ninja yang panas tue.. ada setengah instant shwal jarang ..kena pakai innerneck nak tutup leher..panas lah " 

ohh boleh baca kat link ini ye.. review masa saya cuma membeli TDL untuk kegunaan sendiri

okey jom cuci mata dengan DIAN INSTANT SHWAL yang saya beli sebelum nie
yang nie semua 1st batch tau
tak lama lagi.. saya akan update dgn 2nd batch DIAN INSTANT SHWAL !
warnanya lebih memukau!! 
 
 masa nie kitaorang bercuti kat PD
opsss lum buat pun entry bercuti kat PD


 
 nie pun bercuti kat PD
eh anak bujang no 2 nie memang anja-anje
labuh instant TDL nie korang boleh adjust labuhnya
selesa untuk yang nak menutup aurat :)

 
 tengok labuhkan?
masa nie saya main pakai je
tak iron pun
nak cepat haha


 
 nie dalam keta je
khairy pun tak mandi lagi kiki
cuba tengok bucu tudung tue
terletak cantikkan?
itulah yang kawan saya maksudkan jadi segi tiga
yang membuatkan muka ilusi jadi kurus ...takla nampak boooolattttttttttttt


NANTIKAN 2ND BATCH 
DIAN INSTANT SHWAL DARI TDL!!!


 

Tuesday, June 23, 2015

Mengimbau kenangan di pejabat pos

 kalau siapa yang follow blog nie mesti tau
saya mula serius onlineshop sejak kelahiran khairy
itu pun secara tak sengaja.. sebab saya alami masalah sebab tak jaga diri masa pantangkan khairy
anak sakit jantung.. caner nak pantang elok2?
mungkin boleh baca semula di link nie 
sebab saya bermasalah masa pantangla saya cari penawar.. dan itulah punca rezeki saya..

tapi itulah Allah dah janji
"kalau engkau sabar, aku tambah nikmat
kalau engkau kufur seksaan ku sangatla pedih"
 alhamdulilah.. dan itulah punca rezeki saya selama saya cuti tanpa gaji menjaga Khairy
Syukur Allah jaga saya dan anak2 selama tue
Rezeki tak putus2..
tak tau nak cakap syukurnya..

dari khairy dalam stroller.. sampai boleh kendung kat pinggang..sampailah saya boleh pimpin tangan dia
saya ulang-alik ke pejabat pos..
belum lagi usung parcel2 tue tau.. parcel banyak jugak..pernah belas2 .. pernah puluh2..
kadang2 kena  fikir dulu.. nak angkat khairy ke parcel2 nie dulu?
sudahnya.. saya letak parcel dalam stroler.. saya dukung khairy..
kadang2 khairy dalam stroller.. parcel dalam beg..
kalau beg muat.. kalau tak muat?
haha...
 
 kalau BFF tengok gambar nie mesti dia bengang
"ila dari zaman amana .. anak ko asikla ko pakaikan baju lubang2"
comel apa???
tak mo bawak khairy sebenarnya..nak bawak amana je
tapi dia boleh buat drama depan pagar.. saya angkatla jugak..
susah betul nak tinggal si kenit nie... tengok air mata dia je ..saya kalah..
 
 
 sibuk dia nak bukak pintu tue
nie hari Sabtu.. nasibla lengang..
puas khairy berlari & main2 kat situ
staff pejabat pos tue cakap
"wahh dah besar.. lasak pulak tue"
hihi
 
 ada yang ketawa bila saya dok citer dalam entry lepas tentang rak pinggan yang saya beli RM150
haha.. inilah rupanya
biasa je tapi entah apa yg saya suka kat rak nie
 
 abaikan rumah yg sepah tue ye

 nie rak untuk letak pinggan ke atau rak untuk letak budak-budak
 
dah khairy duduk situ
abang dia pun nak lepak samalah

camana puasa? entry lepas nie citer posa pulaklah ye..

 

Thursday, June 18, 2015

WEFIE & SELAMAT BERPOSA SEMUA YE.. FROM ME & ANAK2


selamat berpuasa semua
hari nie hari pertamakan?
tapi apasal pagi tadi nampaknya macam "hari raya pertama" bukannya "puasa pertama"
jalan sangatlah jem
macamla tak boleh sampai opis

i knowlah semua nak kejar waktu 7.30 so boleh balik 4.30 petang
tapi please ikut peraturan boleh?
ikutlah jalan masing2
ini sampai jalan motor pun korang amik
jalan kecemasan pun sama
lelaki atau perempuan sama je..
ya allah sabarlah bawak keta tue..
kang accident tau...
rugi posa bilamana sikap tak melambangkan posa
penat je posa tau..

banyakkanlah sabar..
kalau bulan posa pun tak reti sabar..
siapa sebenarnya yang patut diikat?
korang yang tak penyabar nie ke syaitonnnnn yang patut diikat?

cuba bulan2 posa nie perangai elok2...cakap elok2.. cakap lemah-lembut
nanti insya allah.. habis posa pun korang baik macam malaikat
ini dari lahir sampai ke tua cakap macam halilintar
lahir dahla nangis kuat2 sampai jiran belakang rumah boleh cakap "ehh kuatnya nangis"
sedangkan jiran tue pun ada cucu yang sama baru lahir ..secubit pun tak dengar suara nangis
 nie merujuk si amana yg kuat melalak masa baby :p

nabi muhammad tak ajar umat dia berkasar.. 
nabi muhammad tak ajar kurang ajar kurang sopan dimana2 pun... 
jalan raya.. kedai.. pasar.. taman permainan.. kat rumah.. kat sekolah.. 
jangan melukakan hati orang dengan kata2 dan perbuatan di bulan mulia
untuk satu bulan pun tak boleh ke buat orang lain gembira, tenang,senang dan bahagia dengan sikap kita?

membebel di hari pertama ramadan
tapi sori ye... walau i kata jangan marah2 bulan posa
i is garang kalau anak2 tak solat
lagi2 bulan posa..  tak guna posa kalau tak solat
nanti kat akhirat posa kira dulu ke solat yang dikira dulu?
ada terbaca "amal ibadat lain tertolak kalau tak solat"
"solat tiang agama" bla bla bla bla
tapi selamba je tak solatkan?
tapi bila  tak posa malu pulak.. TEEEEEEEETTT


HAI ORANG KAMPUNG SEMUA!!!
POSA TAK? POSA TAK?
KHAIRY POSA!! TAPI POSA COKLAT JE... SUSU KENA MINUM JUGAK!!

walau tue gambar khairy meh citer pasal Amana
semalam saya dengan Amana COD EKF-UTM
saya bawak Amana je
lagipun nak singgah kedai so batter bawak Amana sahaja
customer beli produk RM90 je tapi pg shopping groceries dekat rm300
wakakaka.. bukan beli barang dapur sangat pun..
beli rak pinggan sampai RM150.. beli tong sampahla.. eh buang tebiat
nak sambut posa beli tong sampah & rak pinggan?

opps sori meh cite hal Amana
sambil jalan2 Amana pimpin tangan saya
"Amana sukalah jalan berdua dengan mama je"
sian Amana.. dia mesti rindu nak manja2.. sejak jadi kakak
asikla kena marah... huwaaa...

"Mama, cikgu suruh makan kurma"
Kenapa?
"Cikgu cakap makan kurma 3 biji pun dah cukup. Rumah kita ada kurma?"
Ada..kurma balik mekah tue ada lagi..Kurma Nabi lagi tau...
(dalam hati.. iya2 la nak makan kurma.. puas suruh makan kurma masa kat Mekah.. tak nak pun dia telan)

Pagi tadi sahur.. sahur benjo uools.. Amana suka benjo.lagipun dah lewat bangun. kul 5 baru bangun.. terus lompat pg dapur. .tiba2 je dah siap benjo.. punyalah pantas memasak... haha.. Saya makan cepat2 sebab saya lum terawih..selesai terawih.. Amana cakap..

"Mama, Amana dah makan kurma Nabi. 2 biji je. Tak cukup sebiji"

WOE HEBAT NIE!! CAKAP CIKGU DENGAR PULAK
CAKAP MAMA... NAN HADO...
 
dah lama tak tepek muka sendiri
asik2 muka Ekstrak Kacip Fatimah-UTM kan?
Mohla tunjuk muka towkey EKF-UTM nie
chillll!! 

 gigi taring khairy kat bawah tue menakutkan mama pulak
i is seram
ermm dalam gambar nie khairy mcm muka sayakan?
mestilah anak special mama!!!

 INGAT SEMUA MESTI POSA TAU
JANGAN TINGGAL POSA
JANGAN TINGGAL SOLAT
KHAIRY PUN SOLAT DENGAN MAMA
MALULAH KALAU UNCLE2 AUNTIE TAK SOLAT
NERAKA TUE PANAS TAU
CER MASUK JARI DALAM AIR MENDIDIH ..SAKIT TAK?
CER BUAT2 POTONG JARI ..SAKIT TAK?
ONE DAY INSYA ALLAH PANJANG UMUR KHAIRY IMAMKAN SOLAT2 UNCLE MASA TARAWIH OKEY?
(yang comot2 hitam2 kat muka Khairy tue hasil dia selongkar segala skru dalam keta :p) 
 
 SELAMAT BERPUASA SEMUA
MAAAF KALAU ADA YANG TERGURIS HATI DAN BICARA
MAAF KALAU ADA YANG TERASA
SEMOGA PUASA KITA TAHUN INI LEBIH BAIK DARI TAHUN SEBELUMNYA
SETIAP KALI KITA MENEMPUH PUASA
INGATLAH YANG UMUR KITA MAKIN BERTAMBAH
DAN KAKI KITA SEMAKIN HAMPIR DENGAN LIANG LAHAT....

 CUBALAH BUAT YANG TERBAIK DALAM HIDUP
DAN JANGAN BUANG MASA DENGAN PERKARA2 LAGHA
SEBAB KITA TAK TAU BERAPA LAMA MASA LAGI YANG KITA ADA

SELAMAT BERPUASA DARI SAYA & ANAK2

IKHLAS,
MAMA DALIA AMANA,  AMIRUL ARIEF & ADLAN KHAIRY



Tuesday, June 16, 2015

Kokoadik Blogshop dan Ekstrak Kacip Fatimah bersama no KKM

stok baru sampai lagi...
jemput beli :p
macam goreng pisang panas..


meh story tentang online shoppe saya
Pada yang tak tau .. saya ada online shoppe ---->KOKOADIK BLOGSHOP
sebelum tue saya hanya menjual thru personal blog nie je
selepas setahun barulah buat FB khas untuk business

 saya jual prdoduk2 keluaran UTM (hot selling Ekstrak Kacip Fatimah, Ekstrak Tongkat Ali & Virgin Coconut  Oil-VCO )
produk2 Minsyam (hotselling habatusauda &zaiton)
susu kambing IQeel
produk2 SUTRA (hot selling Manjakani Feminine Wash)
Jemput like FB KOKOADIK BLOGSHOP tau


dulu beli sampul prabayar tak de GST tau
sekarang semua GST
makan GST, minum GST, tidur pun GST
GRRRRR


 
pembantu kesayangan mak dia.. tapi suka jugak gaduh dengan mak dia.. tak taulah sapa yg carik gaduh dulu kiki... smlm kena marah teruk2 sebab melambat2kan semayang padahal dah banyak kali panggil..magrib kan kejap je.. boleh tengok tv.. ehhh memang saja buat mama dia marah tau...  pastu mintak tolong kemas meja buat2 tak dengar.. grrr.. bia mama penat membebel sekarang dari menyesal kemudian hari.. kan?
 
 kan kecoh cerita parcel2 kat poslaju kena selongkar.. so saya tulis no KKM kat luar parcel
EKF-UTM dan ETA-UTM ada KKM ye
 
menambah keja je menulis no KKM kat luar parcel
tapi risaukan kena selongkar .. gagahla menulis.. ada yang kata rumours je..
orang lain yg jual produk2 kesihatan takde no KKM tapi
 yang ada no KKM pun kena tempiasnya
yang ada no KKM pun kadang2 tipu ye... nantilah lain kali saya share.. 
saya ada share kat FB KOKOADIK BLOGSHOP

okey nanti kita sambung lagi ek 



Friday, June 12, 2015

Sometime By Asian Designer

  salam semua
hari Jumaat yang indah
indah sebab hari nie sampai 2 parcel hasil online shopping 
TEETTTTTT
ala barang2 biasa je bukan beli ribu-riban je
belanja di bawah paras kemampuan bukan ikut kemampuan
dah tak terpakai dah belanja ikut kemampuan
kalau ikut kemampuan memang tak adalah menyimpan
nan hado!!

 wei ini bukan advertorial post ye
kalau advertorial saya dah detail out---->ini advertorail ye..muahaha
ini saja suka2 buat entry..sebab terlebih suka!
i biasalah kalau beli je nak cerita dalam blog
pastu racun kengkawan sama2 beli haha
 saya pun tak ingat camana saya boleh ter"add" FB Sometime nie
pastu bila tengok ..wahhh cantik2 jugak beg2nye and tak mahal
tak lebih rm200 pun okeylah
and nak tau cepat gilerr out of stock!!
i beli handbeg atas nie.. hari pertama ia lunching haha
haha..puas hati..

 parcel pun ada tulis "sometime by asian designer"
best jugak kalau online shop saya boleh buat mcm nie kiki
nampak tak link online sometime kat gambar?
anje2nye reader sekalian..meh i type and link sekali
one of the  designer handbeg sometime nie adalah sazzy falak yg homey lote tue :)
 
 dust bag pun ada.. okey boleh simpan..
target nak beli banyak2 handbeg sometime yg elegent & affordable nie

abaikan jari i yang berwarna biru tue..
itu tandanya orang rajin bekerja.. sampai jari pun melekat dakwat pen
 
 i love it!!

 more love it!!

 itula saiz bag yang i beli
besar tue 
botol air tue bukan nak jual ye wakaka
cuma untuk uolls bayangkan saiz handbeg tue
yes!! puas hati boleh letak macam2 dalam tue
makeup.. pampes khairy.. botol susu khairy.. beg duit..
dalam beg ada beglah katakan!!
itulah wanita!!


nanti kita tengok collection apa lagi i borong  kat sini ye...
jomlah beli ramai2
i dah add FB Sometimes so i aleart kalau ada new collection
JANGAN JELES!!