ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, December 19, 2014

4hari 3mlm

amacam .... homey tak khairy? nak bagitau dia kenyangla Tue... nak tau tak? saya Dan anak2 dah berkampung 4hari 3malam umh nenek diorang. budak2 ala2 dah Buat perangai nak balik umah sendiri. INI semua sebab keta rosak. yela keta Dan 9thn memangla Buat perangai. tapi rasanya baru he keliar 2k++ betulkan keta Tue...haiyaaaa

dok umah nenek yg best Depan Padang. tapi permainan kat situ mcm bahaya je.. Ada yg rosak...kalau tak hati2 budak2 boleh cedera.and  permainanya mcm tak selamat sebab ruang kosong antara binaan boleh Buat budak jatuh ke tanah.. kalau Kat kajang Padang Depan Umh saya permainannya selamat... 

khairy nampak besarkan? alhamdulilah

lelaki rambut lurus...
pompuan kitin pulak



asik nk beli iceblanded rm1 nie... buat sendiri lg sedap kiki

nostalgia


Thursday, December 18, 2014

Ber"selfie" dengan Ienovo S860

Salam semuaaaa
haiiiii Dan lama kan saya tak menepek Kat blog sendiri.. sebabnya HP "canggih" tak ada camera Depan. lama gak bertahan dgn HP Sony Tue..dgn hp Sony tuela sy berbussiness :) but now I kenot tahan lagi....so mohla kita membeli hp baru... tapiiiii sy simpan HP lama lagi sebab dalam Tue banyak nota2 ekf... byk detail customers.. HP APA sy beli?

HP nie sy beli kt outlet Ienovo bukan kt stall yg jual mcm2 Jenis HP.harga rm899 je. gatal tambah screen protector kaca. add lg rm70...  nk beli Samsung mahal benorrrr.. lgpun Dah pernah pkai Samsung s3.. testla yang lain pulak

hihi... selfie jangan tak selfie
gambar nie otw nak pg spa.. free from makeup... tak kosa nak makeup.. nanti kena facial gak... tanggal semua makeup.. bazir je hihi....saya ada assigment kat spa as blogger. anak2 tinggal kejap kat mak. amana pun dah blh harap jaga adik-adik. 

nantikan entry spa ye sebab ada voucer menarik khas utk readers kokoadik.blogspot.com

stay tuneeeee!!!

Tuesday, December 16, 2014

nak bagi kudap-kudapan apa?

saya memang tak reti Buat dessert. senang aje ye?OK nanti one day try Buat dessert... iyolahhhh... cuti  Sekolah nie rasa kesian Kat budak2.. takkan nak makan nasi je. smlm lepas cod ekstrak kacip Fatimah-utm terus beli benda2 nie..

tamak betul beli eskrim sampai dua. anak ramaikan? kalau korang nak beli biskut eskrim memang suggest beli jenama king. biskutnya rangup 

Anak2 saya tahu Mak diorang tak reti Buat Kek biskut .. diorang mengerti dan terima dengan hati terbuka haha... janji mak carik gantinya. tapi teringin gak nak Buat dessert hebat sekali


khairy nie sampai 3x mandikan dia.. aduss comot sangat



panjang dah rambut arief. sampai tutup mata


tengok gaya pun tau kena mandi byk kali budak nie


merah2 muka makan..cer teka makan apa? ada orang cakap khairy nampak besar dari umur.. seronok rasa .. indirectly mcm org tue cakap " pandai jaga anak" perasaan saya je haha

tengok sampai kelip mata...makan apa tue khairy sayang?
walau saya cuba kurangkan cili tetap rasa pedas. kak long saya mengidam sy masak mee atau mehun goreng.. ada rezeki saya buat utk dia...


Monday, December 15, 2014

Ekstrak Kacip Fatimah-UTM : Testimoni Customer Yang Alami Istihadah Berpanjangan (Haid Melebihi 15)

salam semua, syukur alhamdulilah. akhirnya dapat jugak update blog tanpa buka lappy. saya baru beli HP utk mudahkan keja2 online business. senang nak update Di FB and blog.. 

OK sambung balik ye. testimoni fresh from oven. alhamdulilah period yang tak berhenti sejak ogos dah stop... INI bukan period lagi ye...INI dipanggil istihadah atau darah penyakit. period lebih 14 hari dah tak normal ye...

alhamdulilah EKF-UTM serasi dengan customer nie. dalam seminggu amalkan EKF-UTM darah yang non stop dari ogos dah berhenti. mesti lega boleh solat dengan tenang dan tak perlu pakai pad/ pantyliner lagi. eh rimasss tau.. 3 bulan jadi BFF dengan pad/ pantyliner.. tak selesa hokeyyy

kan dah kata... hilang stress customer nie bila EKF- UTM bantu atasi masalah beliau. ingat ye EKF- UTM bukan ubat ia supplment. keberkesanan dan perubahan bila amalkan EKF-UTM bergantung pada individu juga.

  
"LIKE" ramai-ramai ye :)
 
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK KACIP FATIMAH-UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK TONGKAT ALI -UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK UTM YANG LAIN?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI


Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK MINSYAM 
(HABATUSAUDA &ZAITUN)?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI


UNTUK FREE CONSULTATION:
msg/call/wasap/telegram: 017-3201998(ilasaleh)
 
 

Thursday, December 11, 2014

I banjer entry anak-anak menghabiskan cuti sekolah

Salam semua, cuti sekolah dah berminggu baru nak share citer cuti sekolah. Mesti ramai bawak anak jalankan? Takpelah saya baru lagi rasanya bawak anak pegi Legoland. Eh baru ke? Bulan Oktober lah.. Eh baru jugak tue.. Eh lama jugak haha... Tak payahlah nak jenjalan.. Hujung bulan nie nak pegi jauh-jauh-jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh so dok dendiam je kat umah ye anak-anak.. Ada masanya rasa pelik masa keja dulu takle berjalan.. masa tak bergaji nie berjalan2 jugak.. Nak jalan jauh pulak bulan 12 nie ..merentasi benua haha... Pelik..pelik..patutnya masa bergaji tetaplah huhahuha..jalan sana-sini sebab takde  financial problem.. . tapi masa tak bergaji pulak ke sana sini.. pelik jugak... takde yang pelik... Allah yang bagi rejekilah mak Khairy... jauh di sudut hati terasa sangat kasih sayang Allah pada kami... Diberi ujian...diberi airmata.. dilapangkan rezeki..diberi senyuman..  diberi kegembiraan :) Allah Maha Besarkan?

 Saya beli benda nie 3 set tau.. Malas nak dengar ayat2 berebut.. bergaduh..melalak.. untuk Khairy pun saya beli.. tapi akhirnya jadi hak Amana... Amana punya Hello Kity, Arief punya Ben 10, Khairy punya Cars. Tak amik gambar.. Sebab budak2 cecepat amik barang memasing.. Menganga mak tak dapat snap gambar

 Amana memang suka melukis & mewarna

 Cuba tengok.. dah beli sorang satu pun berebut.. 
Tue Amana cakap "itu Arief punya.. buat apa Khairy  nak amik Arief punya?

 Malas Arief nak layan haha..Melalak la Khairy sampai kuar anak tekak

 Happynya Amana

 dah sepah kat luar..masuk dalam balik .. adusss ..tak boleh ke sepah satu tempat je? 

Sungguh-sungguh anak-anak mewarna ..
 gembira bila tengok anak gembira.. tapi bagai diduga kejap je diorang punya exited..
Amana  pandai simpan baik-baik :)
Arief lebih hebat ..simpan dalam almari baju terus!
Khairy paling superb--->>> campak dalam longkang! 

Berdebar-debar nak  pegi jauh..
Nanti insya allah saya cerita bila masanya nak dekat
Happy ada.. takut lagi banyak :)




Wednesday, December 10, 2014

Every Mattress Has A Story With Dunlopillo

Balik-balik umah dapat bantal baru... Wahhhh syoknye sebab bantal kat umah nie dah makin menipis dikerjakan budak-budak aktif nie... Kadang-kadang bila tido dengan bantal nipis mau sakit tengkok tau.. kenalah letak dua tiga bantal nipis untuk membentuk satu bantal Danlopillo yang sedap! Tapi lepas nie dah ada satu Dunloppilo.. Ini mama punya hokey... Jangan nak amik pulak...

 Alamak bila bos kecik yang amik bantal.. Mama terpaksalah diam..
Siap buat muka bossy lagi!

 Amana & Arief pun mana boleh lepas peluang.. Khairy bangun je kejap ..terus ambil alih

 Khairy kena cubit dengan Arief bila Khairy nak amik balik Dunlopillo.. Budak-budak nie kan.. Itupun boleh gaduh.. Tak payah rebut Dunlopillo mama.. Pegi amik bantal2 nipis korang..

Bantal untuk tido.. so Arief pun muka ala-ala Korea K-pop nak tido.. Bantal nie bestla mama.. Beli lagi boleh? Satu untuk semua orang.. Malas Arief nak rebut dengan Khairy.. Mama mesti menangkan Khairy kan?kan?kan? Alasannya Khairy kecik lagi.. Mana boleh!!  Okey bolehhhhhhhh.... Nanti mama beli 100 bantal Dunlopillo supaya tak de kes perebutan lagi.. Cukup??

So apa kisah anda dan bantal? Setiap masa kisah saya sejak jadi ibu  pasti membabitkan anak-anak.. Termasuklah kisah bantal.. So uolls boleh share kisah indah dan memori yang tercipta di FB DunloppiloWorld

ehhhhhhhhhhh ada contest.. 

Get in bed, take a picture worth remembering and upload it in the comments below. Top 10 comments with the most “Likes” will each win a RM500 Dunlopillo voucher! Recreate your most unique memory to win great gifts this jolly season.
Contest ends 25 Dec 2014.



Rasa nak tido pulak dengan bantal Dunloppilo.. Nak kena amik pelan-pelan dari kepala Arief.. 
Kalau Khairy bahaya.. Baik jangan ambik langsung..
Dia bunyi "siren" satu bandar boleh dengar :)

Bye,
mama Khairy


Friday, December 5, 2014

RANA ASWAD ANYONE?

Mula-mula bukak website RANA ASWAD nie mata tertangkap kat model dengan baju merah menyala nie.. Macam Red Riding Hood.. Masa tue tak perasan pun perkataan kat tepi tue memang ada tulis Red Riding  :) dasar rabun kan? Agak-agak kalau mak Khairy yang dok jadi model dalam tue ada ke yang nak tengok? :p Macam korang tau sekarang mak Khairy AKA super mama bak kata abang Khairy si Arief.. masa memang penuh menguruskan anak-anak & online business.. kadang rasa macam lagi busy je dari time keja :) so nak berjalan dari satu kedai ke satu kedai ..satu butik ke satu butik.. memang takde masa... Ingatkan dulu kalau dok umah lagi free . Rupanya schedule lagi padat . Tapi hati nie meronta-ronta nak shopping jubah-jubah yang terkini.. Jubah  tengah IN kan? Jubah sekarang bukan macam zaman dulu.. Warna hitam gelap gelam kelam... Jubah sekarang warna warni... Eh jangan salah faham pulak.. nie bukan online business mak Khairy... saya letak nama blog kat sudut gambar tue untuk elak orang senang-senang amik gambar yang saya penat crop bagai.. Bukan tak pernah jadi ye..Gambar anak-anak saya pun orang selamba amik jadi model kat website diorang... Nanti saya jenguk balik website tue masih guna lagi ke gambar anak saya? Ok meh sambung citer RANA ASWAD yang owsome!!

tak puas hati tengok gambar merah kat teaser website.. godek dalam website pulak.. merah jugak yang menangkap mata.. tapi kali nie bukan color merah sahaja yang menangkap mata.. cer tengok kat pergelangan tangan tue.. macam ala-ala puteri Inggeriskan? kat bahagian pergelangan tangan tue.. Sesuai kalau bawak jubah nie pegi majlis-majlis kawin.. Stylish kan?  Jangan pulak pegi duduk kat kerusi pengantin .. Taulah dah ala-ala puteri / Raja Sehari kalau pakai koleksi RANA ASWAD nie... Tapi sila jaga tingkahlaku ye muahaha...  So nak rasa jadi puteri ke? Jom cuci mata & cuci poket :)

 Siapa kat sini Breast Feed (BF) mama?
ME!!!

Eh takkan saya sorang je dok angkat tangan? Takpe saya nampak ramai yang jawab "me" .. slow-slow je ye jawab.. nanti bocor lak rahsia kat jiran partition sebelah yang uools tengah skodeng blog i kan? hihi.. Sekarang nie saya memang tengah cari jubah yang mesra BF.. mata cepat je melekat tengok color nie.. and bila baca info jubah RANA ASWAD - RANA ELEANOR PEACH dah terbayang .. selesanya dengan Khairy nanti dalam flight .. Khairy kan BF lagi.. Saya nak ke mana naik flight dengan Khairy? Next time story yek..

Type : Modern Dress (A Cut)
Material : Mixed Soft Poly
Front Button (Breastfeed Friendly), Side Zip
Balloon Cuff with Button
Size available: XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL

RANA ASWAD - Rana Madeline Purple nie pun BF Friendly.. mungkin ini lebih sesuai untuk mak Khairy  sebab warna gelap sikit.. boleh sorok lebihan spare tyre.. Jubah yang cantik-cantik nie boleh view di sini ye. Jubah-jubah nie sangat sesuai untuk mummy-mummy yang inginkan keselesaan dan keanggunan walau ketika kelam-kabut menyusukan bayi-bayi tercinta dan tercomel :)


Saya masih suka pakai shawl. Memang mudah pakai tudung instant tapi kalau jenjalan yang santai saya masih suka pakai shawl terutama yang corak abstarak. Bila padankan dengan baju kosong memang cantik :) Untuk lihat shawl2 yang cute nie kat sini . Shawl halfmoon pun ada kat sini . Harapnya lepas nie ada butterfly shwal.. wink wink... Pasti saya borong!!

Adakah saya tertinggal keretapi? Boleh ye kat FB tue buat menu Review? Menu Review nie ada baik buruknya. Kalau pujian yang diberi memang menaikkan jualan & ratingkan? Tapi kalau comment buruk yang diberi memang sentapppppp... Tapi tabik spring  RANA ASWAD berani buat review menu.. Kalau tak de menu review pun orang boleh komplen jugakkan? hihi.. Tapi ia nampak lebih profesional dengan menu review nie.. Menyediakan ruang untuk customer memberi pujian dan teguran untuk penambahbaikan .. So jom cuci mata & poket di sini.. Insya Allah tak mengecewakan.. Mereka juga ada Return Policy. So kurang sikit debar di hatikan? kan?kan?



At RANA ASWAD
our philosophy is to provide muslimah women with quality fashion that not only compliments her personality, and lifestyle, but also empowers her to feel confident and to love herself and her beauty.


WEBSITE----> WWW.RANAASWAD.COM
FB -------> RANA ASWAD




Monday, December 1, 2014

Citer Ahad


Ahad hari nie takde buat apa2.. Minggu lepas dah puas meronda .. Pegi MAHA .. Sebelum tue dah pegi PICC.. pegi Jalan TAR teman adik lelaki.. eh nak tercabut kaki mak Khairy.. tapi syok.. bila jenjalan rasa hilang kejap serabut hihi... Bawak Khairy pulak memang mudah ...

Hari nie dalam kul 6petang baru keluar rumah. Dah budget cantik-cantik.. Si Amana& Arief tengah main kat padang. So boleh menghilangkan diri dengan jayanya. Khairy mana boleh tinggal. Saya nak jumpa supplier amik produk then nak beli barang2 kering.. Khairy cam biasa dah nampak saya pakai tudung..apalagi.. dia mula tak keruan.. mengekor saya dari dapur ke depan.. dari depan ke dapur.. mata tak lepas2 dari pandang saya.. once saya pegang je kunci keta..dia dah mula lagu haha..melalaklah.. bila saya tutup pintu tak angkat dia..lagi kuat lagu dia.. bila start keta lagilahhhhhhhhhhh kuat lagu nak lawan bunyi enjen keta.. Yela mama mengalah.. mama angkat Khairy masuk keta.. dan hasilnya tak sampai 10 minit Khairy dah lena diulit intan muahahahaha

Sampai je kat hypermarket.. Terus dia jaga.. Tue Khairy minum ke dia amik bau? :p Saya yang minum.. Bekas je bagi Khairy.. Pahit sangat nak bagi Khairy rasa... Selamba je saya angkut Khairy pakai baju lubang-lubang. Bukan nak g mana pun.. BFF saya dulu selalu bising.. "ko ne banyak baju cantik2..tapi apasal ko suka pakaikan anak ko baju lubang2? tensen aku tengok.." kiki jawapan saya "anak aku panas" lagi panasssss hati BFF mendengornya.. I miss u so much LINDA!!

Saya amik stok nie.. Habis dah kapsul zaiton.. Dulu ingatkan habatusauda je laku.. Tak sangkalah pulak zaiton pun banyak permintaan.. Ada satu customer..exofficemate dulu.. dia kata "doc akak suruh akak makan habatusauda, zaiton & vco"exofficemate tue ada masalah dalam rahim dulu...

 Pembantu kesayangan saya.. Suka betul dia dapat tolong mama buat keja..pastu saya mintak tolong pulak cop-cop detail saya kat pamplet.. baru buat keja sikit tangan dah luka ..paper cutter.. kiki.. cian anak mama.. mama sayang amana..bak kata kawan-kawan "love u to moon and back"

 Esok saya pos nie.. Dah siap parcel2 nie senang hati.. sebabnya kadang2 ada tambahan order tiba2 esok..  so tak kelamkabut bila yg sedia ada dah siap... Esok nak pos semua nie dengan angkut 3-3 anak..huwaaaa.. bak kata stacy& adam "bergabung meletop!!" mak diaorg boleh meletop tengok aksi keja-mengejar..sorok-menyorok kat pejabat pos nanti...

supper kami malam tadi...  orang lain hebat2 pandai buat kek.. pandai buat biskut.. i buat roti bakar je..haha.. anak2 suka jugak kan?bila anak2 cakap "sedapnya mama..." memang ikhlas apa diorang cakap.. oh saya ada beli something utk anak-anak.. biasalah online shoping.. harap2 sampai esok.. dah tensen hari2 anak tanya.. itu yg malas kalau dah cakap awal2 kat bebudak nie.. dituntut sampai lubang cacig kat mak dia.. sampai berlubang telinga mak dia dengar.. haha... ok nanti "benda" tue sampai ..i story-mory ye.



Sunday, November 30, 2014

MAHA 2014

Salam kengkawan semua, korang dah pg MAHA? Saya dah pegi tapi rasanya tak puas sebab tak dapat memenuhi tuntutan anak-anak. Diorang sibuk nak tengok arnab. tapi hujan so macam payah nak tengok kat area arnab tue. Kitaorang pegi hari Jumaat. Tak sanggup nak pegi Sabtu&Ahad gerenti sesak bangat .. Sebelum korang pegi sana parking keta RM5 ye.. bayar masa nak keluar hihi...Mula-mula sampai je nampak lori nie.. nak panggil lori ke? Gasaklah... Budak-budak dah jerit "mama nak naik loriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii"

Mohla tengok gambar2 yang ada. Sampai-sampai bebudak dah haus. Anak-anak memang hantu iceblanded. Kat sini je beli 3 botol ice blanded. Lum masuk dalam lagi ye..

Abang nie patut rasa bertuah sebab ada peminat setia. Haha.. Amana sorang je dok duduk tengok abnag nie nyanyi.Paling depan& sorang2 dok merenung abng yang nyanyi tue.. Syabas anakku :p Sebenarnya dia penat tengok nenek dia beli-belah sayur & buah..

 Mak saya frust je tak dapat beli lempuk durian nie.. Eh mak buat sendiri pun sedap  mak!!

 Masa buat entry nie rasa air liur meleleh pulak :)

 Entah apa Amana pujuk nenek dia tue.. Sibuk borak cuba tengok Khairy tue tengah buat apa?

 Amana posing :)


Khairy dah mula buat muka cemik. Sebab dia tak nampak mak dia le tue.. Tapi serius bawak Khairy berjalan best. Dia tak banyak ragam. Dia pandang je.. Suka tengok keliling. Agaknya dah biasa meneman mak dia pos produk-produk Kokoadik Blogshop  .. teman mak dia pos produk-produk ke sana sini.. Itu yang dia jadi suka keluar & melihat-lihat semuanya...

 Masa tengok udang-udang nie ada yang cakap "isk aku terbayang sambal udang" hikhikhik

Hai udang!!! Amana kat sini... Awak kat mana ..awak kat mana?
 
 Amana siap senteng seluar. Masa nie dah hujan.. Sibuk tunggu lori

Dah macam pendatang asing semua haha.. Pendatang paling comel mestilah yang duduk bersila berbaju biru tue.. Paling anggun yang berpayung tue.. paling sopan  yang bertudung duduk kat kerusi.. paling garang yang bercekak pinggang baju merah belang-belang putih :p

YESZAAAAAAAAAAAA!!! Akhirnya...
Arief siap interview konduktor lori tue....Bukan yang bawak lori nie..Ada satu staff yang akan pastikan semua pengunjung selamat naik & turun lori nie..  Letih abang tue layan Arief haha. Entah apa yang dia borak sampai abang konduktor lori tergelak-gelak layan dia.. 

Meh skodeng apa yang dapat dibeli. Suka tengok teknologi Jepun nie. Boleh terus makan ye..Tak payah nak rebus ke apa ke.. bila bukak plastik tue bahagian dalam macam item yang pertama dalam gambar nie.. Orang jepun semuanya nak cepat&mudah.. semuanya instant...Tapi kalau bagi anak-anak kecik yang baya-baya Khairy makan hati-hati ye. Tak payah bagi banyak2 .. takut perut anak korang tak tahan. Khairy cirit birit ye.. Maybe perut dia tak tahan.. sian...

Tak habis-habis dengan baja... Semua nie RM10. Untuk sayur-sayur yang saya sayang dalam pasu. Kalau korang nak tau. saya dah banyak kali petik bayam, kangkung, daun kunyit dalam pasu.. coming soon pengaga.. sukaaaaaaaaaaaaaaa.. Yang kelakar adik yang jual nie cakap "nah kak saya bagi pen free 6 batang sebab anak akak ada 6" Dalam hati ehhhhhhhhhhh bila pulak ada 6 anak? Rupanya dia pegi kira anak orang lain yang menyelit kat anak-anak saya ... muahaha.. dalam gambar ada 5 pen je sebab satu pen Arief dah songlap..

 Nie baja beli kat kat booth  UTM.RM10 .Kalau mati pokok-pokok saya siap ye!!

Balik dalam hujan renyai.. Tengok gambar nie saya faham macam mana kasihnya nenek pada cucu. Amana kalau datang rumah mak saya memang tido dengan mak saya. Cucu sulung.. Ingat lagi masa saya habis pantang Amana..mak hantar saya balik rumah.. mak hantar saya cepat2.. takde cium Amana pun.. mak terus pusing masuk lif & saya nampak mak nangis.. Air mata saya yang berderai-derai..  saya faham mak sayang Amana tapi mak tak nak jaga Amana lama-lama.. sebab kasih nenek dengan cucu nie lain.. silap2  mak jaga Amana terus tak pulang balik Amana kat saya.. hihi.. Itu yang mak saya tak nak jaga Amana berterusan dari baby... Bayangkan kalau dah nenek jaga dalam pantang.. lepas tue jaga lagi sampai berbulan-bulan.. jaga sampai setahun.. boleh ke nenek tue pisah dengan cucu? takdenya... Dan cucu nie kalau nenek yang jaga terover manja... . susah nak ditegur.. Mak sendiri pun tak boleh tegur sebab nenek asik backup.. Bukan saya je cakap ye.. most of my friend pun cakap macam tue.. Dan mak saya pun cakap macam tue ..haha.. seramlah tue nak jaga cucu lama2.. takut terlebih sayang... nenek akan lebih sayang cucu dari sayang anak sendiri tau... 

Mekasih mak teman angah bawak anak-anak berjalan.. Kalau saya lah bawak 3 anak sorang-sorang .. mau jadi pontianak tengah hujan renyai :p :p :p











Share It