ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, April 24, 2015

kenapa nak kerja semula?

 now saya dah kerja semula.. kalau yg follow blog nie mesti tau.. kalau yang friend dalam FB saya lebihlah tau... so camana business? boleh manage? untuk sebulan nie okey je.. saya masih pos isnin rabu jumaat..

 alamat2 customer saya dah siap2 tulis kat rumah.. kalau ngantuk sangat saya tidur dulu... saya tidur lepas  anak2 makan terutama selesaikan keperluan khairy.. saya tidur then kul 5 pagi khairy kejut.. kekadang kul 4 pagi dia kejut.. haiyaaaa..awalnye ustaz khairyyyyyyyyyyyyy.. suruh mama solat tahajut ke? :)  siapkan baju sekolah anak2... then saya pun  menulislah nama customer.. berkorbanlah sikit... untuk anak2kan?  

 waktu mengepos memang saya korbankanla time lunch.. boleh kurus sikit... kuruslah sangat :p
saya pack barang kat pejabat pos. tak ramai orang pun. relex je..

 
 niela pos hari nie.. 8 parcel.. gajilah katakan...
alhamdulilah..gaji ke tak gaji ke.. ada je order masuk ... rezeki khairy dan anak2 yang lain
Allah akan tahu keperluan kita so dia akan cukupkan

saya sendiri ragu2 nak masuk keja balik atau tidak? ada masa saya cakap kat diri saya yang saya  kena keja nanti tak cukup duit kalau tak keja.. camana belanja perubatan khairy nanti etc etc ... lepas tue cepat2 istigfar sebab selama 2 tahun tak keja Allah memang cukupkan semua untuk saya & anak2.. saya masih bayar keta, hutang, urusan rawatan khairy, bawak anak kuar jenjalan & makan2 etc etc  macamlah saya nie keja...  dapat bagi makayah elaun bulanan walau tak banyak macam  masa keja.. walau makayah tak pernah mintak.. so apa yang saya takut kalau tak keja?

so kenapa saya sibuk sangat nak keja?
kalau sesiapa yang dah merasa duduk kt tempat saya dengan pelbagai ujian.. anda akan takut sangat nak buat keputusan.. apa sahaja keputusan... lebih2 melibatkan masa depan anak... saya tak tau adakah keputusan saya akan memudaratkan anak2.. saya tak kisah kalau diri saya je yang mudarat tapi saya tak boleh kalau ia memudaratkan anak2...

  • kalau saya keja mudarat tak pada kesihatan khairy? bahaya tak dia dijaga oleh orang lain selain dari mak sendiri? 
  •  kalau saya tak keja nanti kalau tetiba khairy kena operate yang bilnya cecah puluh2 ribu camana? sekurang2 kalau saya keja saya boleh simpan duit business utk rawatan khairy.. (ada customer saya anaknya mengidap masalah mcm Khairy . operate di IJN beberapa tahun yang lepas kosnya rm25K.. so kalau time Khairy berapa RM agaknya dengan GST?)   
tak ada sesiapa pun yang boleh beri jawapan tue.. sedang saya sendiri tak tau keputusan apa yang saya nak buat... bukan je libatkan khairy tapi libatkan masa depan amana & arief.. telan mati mak..luah mati bapak.. 

saya ke mekah bukan sahaja untuk selesaikan nazar untuk Khairy... banyak tujuan saya ke sana tetapi nazar Khairy yang utama... saya buat istiharah untuk pelbagai masalah, dugaan dan ujian yang muncul sepanjang 2 tahun saya "hilang".. saya sebagai manusia tak mampu nak buat keputusan ..lebih2 lagi bila melibatkan anak-anak.. dan salah satunya pastilah isu "bekerja semula" 

saya bekerja semula bukanlah kerana diri saya yang nak kerja sangat... atau  kerana anak-anak.. bukan jugak sebab paksaan mak kesayangan saya yang sangat khuatir kalau anak2 perempuan tak keja.. mak saya cakap.. perempuan sekarang kena berdiri atas kaki sendiri sebab banyak lelaki zaman sekarang lupa tanggungjawab sebagai imam di muka bumi.. mak jugak cakap kalau tiba2 suami "tiada" so pada siapa saya nak rely on... dalam hati menjawab "ALLAH kan ada" hikhikhik...  well itu mak saya yang cakap.. banyak yang betul dan saya admit semua kata2 mak yang lebih dulu makan garam... ayah biasalah memang sokong mak saya cakap :)

SAYA BEKERJA SEMULA KERANA itulah yang Allah tunjuk dan jawab untuk istiharah saya di Mekah... saya nak je duduk rumah.. saya rasa boleh manage financial  dgn online business dan saya percaya Allah takkan bagi saya dan anak-anak "kebulur" . kalau 2 tahun Allah jaga saya dan anak2.. masakan Allah biarkan kami "kebulur"  selepas saya "bertahan"  lalui semua ujian nie... 

tapi apa yang kita fikir baik untuk kita sekarang .. mungkin bukan terbaik untuk kita di masa depan... 
apa yang kita fikir buruk untuk kita sekarang  ... mungkin itu yg terbaik untuk masa depan kita yang kita tak nampak...

JADI SAYA BEKERJA SEMULA KERANA 
ITU JAWAPAN ISTIHARAH SAYA DI KOTA MEKAH DAN MADINAH

bila anda berada di kedudukan saya
anda akan takut nak buat keputusan tanpa petunjuk Allah
bila anda berada di kedudukan saya
anda akan takut nak mendahului keputusan Allah
bila anda berada di kedudukan saya
anda tak terbayang pun macam mana masa depan anda&anak2
bila anda berada di kedudukan saya
anda akan sedar kebahagiaan anda & anak2 hanya ditangan Allah


 so kindly dont ask why im at office again

terima kasih
mama Khairy, Amana& Arief




 

Habatusauda Minsyam: Bolehkah yang merancang untuk hamil amalkan habatussauda?


salam semua
saya selalu terima soalan dari customer lebih kurang macam nie

"BOLEH KE MAKAN HABTAUSAUDA KALAU MERANCANG UNTUK HAMIL? HABATUSAUDA KAN PANAS?

saya tak nak lah jawab panjang lebar cuma bolehla merujuk sendiri pada testimoni yang ditinggalkan oleh seorang reader di blog saya.. baru lagi reader nie comment ... hari nie 24 April 2015... reader nie leave comment pada 22 April 2015...

terima kasih sebab share kisah kakak anda ye... terima kasih jengah blog saya dan share testimoni yang boleh saya share dengan ramai orang.. comment anda di blog saya akan menjawab persoalan yang kerap ditanya oleh customer saya... terima kasih sangat2 yeeeee.....
 
 baca ye ..jangan tak baca.. letihla nak menaip balik comment reader tue.. saya dah printscreen lagi tueeee


   
nama pesakit di atas adalah Shela.. Shela tue kakak saya.. Kakak saya jalani rawatan kesuburan di Klinik Dr Hamid Arshad. Ada ke yang tak kenal Dr Hamid Arshad?  Pakar gyne terkenal di Malaysia... Kalau tak kenal sila tanya pakcik goggle... Dr Hamid Arshad pun ada FB bolehla jadi fans Dr Hamid Arshad.. Banyak kali Dr Hamid kongsikan kebaikan habatussauda di FB beliau.. Beliau memang beri pada pesakit2nya yang merancang untuk hamil.. Nanti kalau ada masa saya tepek screenshoot  FB Dr Hamid yang ada share tentang kebaikan habatusauda bagi yang merancang untuk hamil...

Selepas baca entry diatas uolls rasa boleh ke tak makan habatussauda bagi yang merancang untuk hamil?
Tepuk dada tanya selera .. terpulang pada penilaian dan kehendak sendiri
Saya belum pernah push customer beli apa2  produk sebab pada saya end up customer jugak yang akan menerima kesannya sama ada kesan baik atau sebaliknya.. saya cuma akan syorkan sahaja..

 penerangan diatas untuk yang  merancang untuk  hamil
ada pulak yang tanya 
 
YANG TELAH HAMIL PULA BOLEH MAKAN HABATUSsAUDA?

 BACA ENTRY


"LIKE" ramai-ramai ye :)
 
 
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK KACIP FATIMAH-UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK TONGKAT ALI -UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK UTM YANG LAIN?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI


Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK MINSYAM (HABATUSAUDA &ZAITUN)?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI

Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK SUTRA?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI 

UNTUK FREE CONSULTATION: 
 017-3201998 (ILASALEH)


Wednesday, April 22, 2015

Ubat orang sakit gigi --> Won Complimentary Stay @ Silka Maytower

assalamualaikum semua
semalam saya sakit gigi
rasanya lum pernah sakit gigi yang macam nie
sakit gigi nie sampaikan pegang tulang pipi pun sakit
mata saya pun rasa sakit
dulu saya sakit gigi yang gigi bongsu nak tumbuh pun takla seteruk nie
rasa macam nak lempang orang je
tapi nak lempang sapa hahaha
 
semalam saya siap mc
tapi dapat mc dari doctor klinik biasa
semua klinik gigi kena buat appoment
sakit hati betul
saya cuma nak beli ubat kurang bengkak & tahan sakit je
haiyaaaa
 
last2 tak tahan sangat saya pegi klinik depan opis..klinik biasa je & bagitau saya sakit gigi
doctor tue pun pandang je muka saya dengan seolah2 pertanyaan "nie bukan klinik gigi"
muahaha
dia check and cakap bengkak.. bagi ubat tahan sakit, surut bengkak & ubat antibiotic
terus saya telan walau dia cakap kena makan lepas makan nasi
pedulikan dah sakit sangat
 
balik umah terus tertidur
erkkk ubat2 tue buat ngantuk ke?
ke saya memang sakit sangat?
 
dah kurang sakit saya amik bebudak.. saya amik mcm biasa
macam lepas balik keja
kul6.30 lebih kurang
kalau amik awal.. ada jugakla yg kena marah nanti haha
mak marah khairy paling tak sampai ati
 
tetiba tergerak hati check peti surat
TARAAAAAAAAAAAA
 
 
 mekasih ye PA&MA
suka..suka..
kalau dapat kat JB lagi best boleh pegi LEGOLAND lagi haha
tapi mujur gak dapat kat KL
sebab expired date cepat sangat 31/5/15 je
 
dapat jugak F&B Voucer RM100 utk makan2 kat La Maison Restaurant tue
tue surat sebelah kanan
so mesti ada western food yg sedap haha
I loikeeeee
 
 
mekacihh...
alhamdulilah dgn PA&MA nie boleh kata lucky jugak
I love u PA&MA
nampaknya nama belum blacklist
jangan blacklist saya tau
 
 
okeyyyy saya book cecepat ye
nak lepak2 dgn anak2
anak2 saya memang suka tido hotel
gedikkan?
kalau dapat pegi hotel wahhh lompat2 kemain
nampaknya kena buat rumah ala2 hotellah ye?
 
 
harap2 ada western food yang sedap
tekak nie terasa nak makan western food
baru je nak makan western food kt area bangi
mohla makan kat SILka MAytower Hotel jer
alhamdulilah
satu lagi perkara yang indah dalam hidup utk anak2 :)
 
 
bebelan sendiri:
tadi tengok kakak jual nasi lemak
muka ceria & Nampak muda
sedangkan dah 44 tahun
anak dah 5
orang jual nasi lemak lebih bahagia dari orang yang keja di tempat berhawa dingin agaknya
sebab hidup 100% bergantung pada Allah
rezeki..pelanggan..gaji & kehidupan
nanti kita borak lagi ye kak :)
suka berbual2 dengan orang2 macam nie sekarang
sebab suka nak tau kehidupan mereka macam mana
supaya kita jadi lebih bersyukur
dan sedar hidup ini tak semudah yang kita sangka
dan tak seindah di pandangan mata
 
wahhh I kena hantar manuskrip semula nampaknya nie
 
 

Monday, April 20, 2015

Family Day 2015

salam semua
baru berkesempatan nak masukkan cerita
sabtu lepas opis ada buat Family Day
baru masuk keja dua tiga minggu terus ada Family Day haha
ok jom pegi.. untuk anak-anak..
dah tua2 nie nak tengok anak senyum ketawa je
 
 posing kemain lagi dengan belon
tengok gambar nie macam khairy betul2 tengah amik photoshoot je :p
gaya bukan main
cara pandangan tue


 
 bersungguh-sungguh nak duduk atas belon
kalau meletup awak jugak yang terkejut... end up melalak2 kiki
 
 terkejut tengok muka anak dara saya jadi macam nie
haiii kalau saya yang ikut gerenti saya suruh lukis yg comel2
muka macam nie saya pun tanjat..
 
 mama nak? amikla...
 
 dia tak habis..paksa semua makan...
 
 main air tak sampai separuh hari dah legam
anak2 semua jadi hitam termasukla mak dia
 
 niela keja mak yang kebosanan
amana & arief dah hilang main air..
saya memang jadi penjaga khairy yang setia
dalam hp semua gambar khairy .. takde gambar lain
dah khairy dengan saya je
si arief lagila ..hilang lesap je..

 
  haaa..tue dia.. gambar belakang pun jadilah yek...


 nie apa punya gambar nie?
tahun depan kat mana Family Day?
seronok sebab anak2 kemain lagi happy
masuk keta semua pengsan...
bukan anak2 je mak dia pun sama..
sampai umah semua tido tak sedar diri 
alhamdulilah dengan satu lagi hari yang gembira untuk anak2 :)
lain kali boleh joint lagi


Ekstrak Kacip Fatimah-UTM: TAK PERLU PANTYLINER LAGI!

alhamdulilah satu lagi testimoni customer tentang keputihan
dah puas beliau berubat
jika ada yang alami masalah yang sama
apa kat cuba Ekstrak Kacip Fatimah-UTM
tak rugi mencuba



IKLAN

Ia adalah keluaran Muslim bumiputra sepenuhnya dan dikilangkan oleh Tropical Bioessene Sdn Bhd di Melaka. Kilang tersebut telah diberi diberi pengesahan halal oleh Jakim. Oleh itu semua produk keluaran kilang tersebut adalah halal. Kilang tersebut juga mendapat pengiktirafan Bionexus Award Industrial 2013 dari BioTechnologi Corp. Juga dianugerahkan pensijilan ISO 9001:2008. Diharap pengiktirafan ini dapat memberi keyakinan kpd semua pengguna berkenaan kualiti produk ini
 
Beli untuk isteri dan bagi yang perempuan beli untuk diri sendiri tau.. 
takpayahla ngada2 beli untuk suami.. dah terang2 tulis feminine wash..ahakssssssss.... 





"LIKE" ramai-ramai ye :)
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK KACIP FATIMAH-UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK TONGKAT ALI -UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK UTM YANG LAIN?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI


Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK MINSYAM (HABATUSAUDA &ZAITUN)?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI

Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK SUTRA?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI 

UNTUK FREE CONSULTATION: 
 017-3201998 (ILASALEH)

 
 

Wednesday, April 15, 2015

Kali pertama Khairy bercukur adalah di Kota Mekah


 anak-anak uool mungkin  bertuah.. lahir terus boleh bercukur..
 tapi adlan khairy.. lahir2 terus berjuang nak hidup :)
saya tak pernah cukur rambut khairy langsung
menjaga dia.. menangis melihat dia.. tak tidur melihat dia tercungap2
manalah saya sempat pikir nak cukur bagai
nak buat akikah or cukur jambul? lagi lah tak..
kesian khairy... sedih pulak bila kenang tiada apa2 pun dibuat untuk kelahiran khairy
wahhh menaip nie pun air mata nak menitik

TAPIIII
mama dah tunaikan janji mama
"mama janji kalau khairy boleh bertahan.. mama bawa khairy ke bumi paling aman"

 saya setuju dengan cadangan mak
"lepas buatkan umrah untuk  khairy ..... kita cukur rambut khairy"
saya ikut jela cakap nenek dia
dah nenek dia yang bantu khairy "sempurnakan" umrah khairy
bacalah kat link tue tentang  dugaan2 yang kami semua tempoh untuk sempurnakan satu umrah sahaja untuk khairy :( :( :(

 mama, tolonggggg
amana gelak2 pulak..

 lain sangat muka dia bila selesai bercukur

 baru nampak "kebesaran" kepala khairy

 mak cakap " dengan bercukur nie nenek doakan 
semua penyakit khairy gugur dan tertinggal semua  kat sini ye"

 terus lena lepas cukur :)

 besar kan kepala dia?
ok mama paham ..kepala besar nak simpan banyak ayat quran kan?
insya allah..amin

 abang sado haha

 mama.. kepala adik gatallah
nie hotel kat Mekah..
hotel 3 bintang je
tapi sangat dekat dengan Masjidil Haram
kitaorang boleh lari2 lagi bila dengar azan..

 mana satu lebih bersinar?
kepala khairy ke mainan tue? kiki

 yang dia pakai tue jubah ye.. tapi sebab panjang saya lipat jadikan macam tshirt
kalau nak tau baju dia pakai nie saiz budak besar..
kenapa terpaksa beli saiz besar?
kepala dia tak lepas haha
memang sahla kepala jenis besar kiki

 mengamok sebab tak nak balik malaysia
nie gambar nak bertolak untuk ke airport

 kat airport jedah.. rasanya..nak balik ke malaysia

kenangan yang tak mungkin saya lupakan
saya nak kesana lagi
kali nie nak bawa arief
semoga Allah tunaikan impian saya lagi
insya allah..amin..

mak saya dah 10 kali kot ke mekah dan pernah juga biaya beberapa orang ke mekah..
 mak pun taja amana & adik lelaki saya ke mekah 
semata2 nak temankan saya tunaikan "nazar saya untuk khairy"

pelik jugak.. mak bukan nye org kaya..kiki... tapi macam yg saya pernah terbaca
"mekah bukan untuk yang kaya .. dan Mekah tidak mustahil dijejaki yang miskin.. 
  Mekah adalah untuk yang dijemput khas oleh Allah sebagai tetamunya"

berapa banyak yang kaya-raya  tak tergerak hati nak ke mekah? mampu melancong London Paris Switzerland etc etc.. tapi belum terbuka hati nak kemekah..
 itulah maksud "mekah bukan untuk orang kaya"

berapa banyak yang miskin dapat  kemekah sama ada secara tajaan atau sebagainya...
itulah maksud "Mekah tidak mustahil dijejaki yang miskin"

dan untuk diri saya..

KALAULAH BUKAN KERANA ADLAN KHAIRY..TAK SAMPAI SAYA KE MEKAH

mungkin lewat lagi saya kesini.. 

dulu saya rasa saya masih muda nak kesini..sedangkan usia sentiasa bertambah.kalau Allah nak amik takkan lewat walau sesat pun...

dulu  saya bagi alasan tak cukup duit lagi... sedangkan saya ke Mekah ketika saya tak ada gaji.. cuma ada online business.. betapa Allah luaskan pintu rezeki seluas2nya untuk saya ke sini.. dapat juga bawak Khairy.. saya bayar utk diri saya dalam RM6K.. Khairy RM2K dan deposit RM2.5K... dengan tak ada gaji bulanan sampai pulak ke Mekah.. saya pun masih bayar hutang-piutang(alamak macam banyaknye hutang haha) yela creditcard..insuran anak2..keta.. etc etc.... boleh pulak saya manage financial di samping menyimpan utk ke Mekah? ... alasan tak cukup duit dulu memang tak releven sebenarnya... bila bandingkan dengan situasi saya masa cuti tanpa gaji tue.. nak ikutkan kalau saya bekerja.. average sebulan katalah 4K.. 2 bulan dah berapa? 3 bulan dah berapa? 10 TAHUN SAYA BEKERJA!! Alasan tak berduit saya bagi? Memang saya kufur nikmat...

dulu alasan anak-anak kecik.. Khairy tue kira kecikla sampai ke Mekah.. baru setahun 5 bulan..  kalau anak2 Arab tue lagilah baby dah sampai ke Mekah.. mmm..mungkin tak heran sebab diorang memang tinggal kat sana.. tapi kalau dah tekad ... saya kuatkan semangat... saya usung jugak Khairy rentasi dunia.. nak ke Mekah.. dari Malaysia ke Madinah.. dari Madinah ke Mekah.. Dari Mekah balik ke Malaysia.. berapa jauh perjalanan.. berpa jam masa saya tempoh dengan anak2?  bukan mudah ye.. dengan penyakit dia tue.. macam mana dia tak selesa dalam flight dari Malaysia ke Madinah..... pramugari tenangkan dia..pujuk2 dia.. main2 dengan dia...  saya asik2 bertapa dalam toilet sebab Khairy rimas tengok ramai sangat orang kat seat...bila duduk dalam toilet baru dia diam & tenang... baru dia senyum.. baru dia ketawa...  belum lagi dia melalak 8 jam dalam bus dari Madinah ke Mekah..kelam-kabut saya carik ubat dia... belum lagi saya tolak whell chair (Amana&Khairy terlentok2 dalam whellchair tue) untuk selesaikan umrah pertama jam 5 pagi sebab tak nak terikat dengan pantang-larang ihram ...  semua saya lalui.. alasan anak kecik dulu memang tak releven.. dan saya ke mekah bukan sahaja dengan anak kecik.. dapat pakej penyakit jantung lagi.. sampai pulak?

alhamdulilah.. Allah jemput saya.. jemputan itu disedarkan dengan pelbagai dugaan yang menimpa .. bukan setakat Khairy sakit je... pada rakan2  yang membaca.. tanamlah tekad nak ke Mekah.. janganlah tunggu dugaan tiba baru sedar macam saya .. kerana dugaan tue sangat perit.. sampai mati pun tak akan lupa... tapi saya bersyukur ADLAN KHAIRY mengajar saya dan menunjuk saya pelbagai perkara.. alhamdulilah saya sedar sebelum semuanya terlambat.... harap2lah lum terlambat :)




Tuesday, April 14, 2015

SUTRA Manjakani Feminine Wash: Yes dah siap!!!

HOREYYYYYYY
DAH SIAP !!!!
MULAI NEXT WEEK DAH BOLEH SELIT DALAM PARCEL CUSTOMER

INSYA ALLAH LEPAS TUE RAMAILAH CUSTOMER YANG SETIA ORDER :)

HARGA : RM25 + RM6(Semenanjung)@10(Sabah/Sarawak)
(1-2 botol harga  postage masih sama)

KALAU BELI 10  BOTOL FREE POSTAGE 
dan hantar ke satu alamat. 
saya pernah pos  6 botol Sutra Manjakani Feminine Wash.. total RM16 untuk kos postage 
(beli kotak kat poslaju: RM2 + timbang 1.8kg RM14)

 Feminine Wash nie berat kerana ia cecair yang pekat!! 

"LIKE" ramai-ramai ye :)
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK KACIP FATIMAH-UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK TONGKAT ALI -UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK UTM YANG LAIN?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI


Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK MINSYAM (HABATUSAUDA &ZAITUN)?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI

Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK SUTRA?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI 

UNTUK FREE CONSULTATION: 
 017-3201998 (ILASALEH)


SUTRA Manjakani Feminine Wash: Teaser Pamplet

 CANTIK TAK???

untuk product SUTRA saya nak tumpu dulu feminine wash... so saya buat sendiri pamplet untuk promote Sutra Manjakani Feminine Wash nie.. Pemplet SUTRA ada dibekalkan pada dealer  tapi put all the produc dalam satu pamplet.. Kalau saya pun rambang mata haha.. 

shower gel.. yang nie RM25 (250ml)

Product SUTRA nie banyak.. antaranya shower gel.. memang macam2 bau .. macam kat spa.. murah pun murah jugak.. RM25-RM29.90.. pakaging macam gambar kat atas..   lepas tue ada produk alovera yang elok untuk kulit.. rasanya semua tau khasiat aloverakan?ada multipurpose spray.. macam2lah lagi produk... tapi saya tumpukan dulu feminine washla ye.. nanti free2 saya tapek semua  product2 lain keluaran SUTRA..

berbalik kepada pamplet SUTRA nie saya buat 600 keping.. so tiap kali saya pos parcel saya akan selit sekali.. selain promote produk dalam FB dan blog itu cara saya advertised produk2 yang saya jual.. saya memang jual online so saya tak jual secara mulut ke mulut.. maksudnya saya approach customer.. bila pulak nak buat macam tue? saya uruskan anak2.. bla bla bla. ewah macam sibuk benor.. 

pendapat saya promote melalui pamplet/broshur masih releven sebab bila ada produk baru saya selit je dalam parcel pada customer2 saya.. dan alhamdulilah mesti ada order lepas tue.. tapi nak edar pamplet pun kena tengok orang juga..kalau main edar je..rugi.. saya edar pada customer yang memang customer saya.. diorang memang suka produk2 natural & produk2 yang diyakini..

saya selective sikit nak jual produk dalam KOKOADIK BLOGSHOP
pernah test satu produk untuk jual.. teruk jadinya muka saya.. mungkin kulit saya yang tak sesuai.. mungkin orang lain sesuai.. tapi sebab saya tak reti nak tipu bila customer tanya "akak/adik sendiri dah pakai ke? ok?" adehhhh... dah kita sendiri tak sesuai pakai lagi mau jual.... takpela.. saya carik produk yg saya sendiri pakai okey.. baru saya jual ek...
okey dah banyak membebel.. bye..sakit perut pulak :)

 

Monday, April 13, 2015

CRADLEYSIOUS INGIN MENAJA PELAMIN BAGI MAJLIS PERTUNANGAN


pada sesiapa yang ingin bertunang..
inginkan TAJAAN PELAMIN TUNANG?
jom joint contest mudah ini..



Sempena #anniversarycradleysious yang pertama, kami akan mengadakan contest untuk mencari satu pemenang atau pasangan bakal pengantin yang bertuah untuk memenangi

1) Pelamin Nikah/Tunang

Cara penyertaan CRADLEYSIOUS 1st ANNIVERSARY CONTEST
1) Like FB kami –Cradleysious The Event Planner
2) Follow IG kami –Cradleysious
3) Tag kawan di post ini
4) Repost&share gambar kami dengan caption “Saya ingin memenangi contects #CRADLEYSIOUS1stAnniversaryContest kerana…………………….(tidak melebihi 20 patah perkataan)



 Pemenang akan dipilih berdasarkan

1) SHARE & REPOST dengan minimum 20 likes dan
2) Caption harus menarik

Terma & Syarat
1) Tarikh majlis Nikah/Tunang mestilah sebelum Sept 2015
2) Majlis di Klang Valley/Putrajaya/Bangi/Kajang (luar kawasan ada charge)
3) Tarikh tutup contest 21 April 2015

Pemenang bertuah akan memenangi
1) Pelamin Nikah/Tunang (Bernilai RM850)

#CRADLEYSIOUS1stAnniversaryContest #Cradleysious #Pelamin




(UNTUK INFO LANJUT CLICK FB INI)