ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Saturday, April 19, 2014

BUAIAN AKIKAH / BUAIAN BERENDOI



Salam
Meh citer buai pulak
Dulu time Amana akikah tak merasa pun buai2 ne
Buai biasa yg spring tue je
Pastu adik-beradik saya beli bunga lilit2 je keliling besi buai
Itu pun rasa suka tgok effort adik-beradik 
Nak nanges tengok diorang semua sesungguh hati nak meraikan kelahiran anak buah pertama diorang Siapa lagi kalau bukan si Dalia Amana yang mengada-ngada sekarang
Masa Arief buat kat umah family kat Ampang..memang takde berbuai2 nie..cukur jambul je
Time Khairy paling sedih..Takde apa pun..kecuali keluar masuk hospital..
Takpe ye Khairy ..mama akan ganti satu masa nanti majlis Khairy yang best ye..
Harap dimurahkan rezeki mama & dipanjangkan umur Khairy..
Kalau masa majlis tue dibuat;  Khairy masih muat dalam buaian nie mama tempah ye..
Ok jom citer pasal buaian yang menawan..daku tertawan ne..

Kalaulah masa tue Amana dapat berendoi dalam nie wahh? Happening gitu..Macam puteri raja.. nak2 mak dia pulak bersimpuh kat bantal putih munge besar tue..iskkk mak dia pun macam permaisuri :)


 Apasal colorful sangat nie? HOMEIIII

 Bantal yang hijau pink tue boleh pinjam ke?

Pandangan dari sisi mengusik hati
Isk macam pelamin kahwin pun ada

Okla lupa nak puji bantal munge besar gergasi nie..
 ada batu berlian yang memancar2. mana nak dapat bantal nie ek?
 kidnap bawak balik umah mau berebut2 budak2 ne nak duduk

Itu tanglung ke? Bahaya kalau Khairy nampak..mau digigit sampai hancur..
 mau dia bawak tidur dalam buaian leterik dia

 
Amboi amboi amboi
Siap ada air renjisan mawar
Memang havoc ye..mcm pengantin..

Ok dah habis view?
Nak tau pakejnya?
Berbaloi dan berpatuttan
Pilih mengikut budget anda ye?

 
Pakej Do It Yourself (DIY)  (RM150)

-Buaian bayi (beserta bantal dan tilam bayi)
-Carpet Bulu
-Peralatan merenjis
-Hiasan (lantern, bantal, teddy bear)
-Bantal untuk ibu
-Lampu
-Tiada backdrop disediakan
 P/s: Anda boleh pilih theme color anda tapi anda perlu pasang sendiri. Pick up point di Kajang, Bangi, Serdang, Putrajaya

 
Pakej Simple (RM 250)
-Buaian bayi (beserta bantal dan tilam bayi)
-Carpet Bulu
-Peralatan merenjis
-Hiasan (lantern, bantal, bunga, teddy bear)
-Bantal untuk ibu
-Lampu
-Backdrop
P/s: Anda boleh pilih theme color anda dan KAMI akan pasangkan dirumah anda. Tiada kos pengangkutan di kenakan untuk kawasan Kajang, Bangi, Serdang & Putrajaya. Luar kawasan ini ada kos tambahan.
 
 
Pakej Edgy Look

Harga bermula RM350 ke atas!
Yang ini custom design. Anda beri kami konsep anda,nak bunga sakura, nak modern look, nak vintage?  kami akan design untuk anda. Harga boleh dirunding!
   
 
Pengantin kecil di dalam buaian indah nan rupawan
Membuat yang melihat hati tertawan
Marilah para ibu bapa-ibu bapa sekalian
Order dengan Puan Sarina yang menawan
 
Towkey buaian:
Puan Sarina : 017 259 4029
 whatapps/sms/call

 
 
 

AYAM KAMPUNG SEGAR DARI LADANG!!

Siapa suka ayam kampung?
Saya selalu beli kalau makan kat kedai. Tapi mahallah.. Satu potong kalau amik kat kedai tue RM7 kan?Baik beli mentah terus. Boleh makan satu family... Tak tau nak beli kat mana? Takpe order je nanti ayam tue datang terbang sendiri kat umah korang mih mih mih
Saya pernah beli yang mentah. Sedap sangat bila goreng..sampai tulang pun gigit2.. Pada saya ayam kampung nie goreng je pun sedap.. Liat? Yang saya beli kat towkey ayam nie tak liat pun.. Yang liat tue ayam tua haha.. Ayam yang liat adalah ayam tua bukan ayam kampung ye.. Ada sekali tue saya cuba beli ayam kampung kat satu kedai.. hurmmm..mcm tak sedap je.. tak manis pun mcm yg nie..

 ala tomey2 nye banner

 Comelnye.. boleh buat jadi pet tak?
Dah cukup besar baru tuan dia jual..
kalau tak besar tuan dia yang makan sendiri haha

 kalau Arief nampak semua ayam kampung nie..mau dipicit2..

 rajin tak? rajin tak? eh nak promote ayam ke towkey ayam?

 ala towkey tak mo pandang camera ke?

 Dah nama ayam kampung..mestila tinggal kat kampung..udara segar..kesihatan terjamin..
 tak makan junk food tau.. 

Ayam-ayam nak tido untuk tumbesaran yang sihat :p


"1 ekor pun kami hantar"
(eh belila dua ekor terus..bukan tak boleh simpan dalam peti ais ..
tapi comel je motto diorang)

Ayam hidup $10/kg
Ayam proses $14/kg
(Bulat/potong 4/8/12/16) 
(Purata Berat Ayam Kampung: 1.0~1.2kg selepas proses)

  *Penghantaran #PERCUMA untuk tempahan 10 ekor ke atas!

Mesej/Whatsapp: 019 363 6060
Mesel/Call: 010 23 240 23


Friday, April 18, 2014

Alahai si tenit Khairy!!

 masa ne OTW pg umah mak saya.. mak tolong rescue kejap!! dah 3 hari si tenit khairy demam. masa hari pertama dia demam tue memang seram!! bukan seram apa.. dia melalk non stop dekat sejam lebih..macam masa saya tgh pantang tue.. saya dah start nak trauma.. fobia semua ada.. saya ingat sakit dia datang..sebab malam dia melalak non stop tue badan dia langsung tak panas.. adoiii.. bangun duduk.. berdiri..dodoi..masuk dalam buai..ulang berpuluh2 kali.. sampai sakit belaknag saya.. ini time dah sihat pun sakit belakang.. mcm tue jugakla saya masa pantang tau.. dahla ceser.. lagi hazab.. esok pagi baru badan dia demam betul..

bagi ubat demam pun tak kebah so bawak pg jumpa doktor. doktor kat area sini mmg tak pernah nak bagi khairy antibiotik. saya rasa dengan semua baby practice dia macam tue. lagipun mana elok baby kecik2 makan antibiotikkan? tapi masa bawak jumpa doktor nie..doktor nie cakap khairy masih  panas walau dah 2/3 hari bagi ubat demam.. masuk ubat bontot & doktor terpaksa bagi antibiotik.. tak taula kalau doktor ne risau sbb kami pernah bagitau khairy ada "sakit" tue.. tapi kami dah pernah tanya doc HUKM yg rawat Khairy..khairy boleh makan ubat demam mcm baby2 lain.. tak akan effect  ubat yg memang khairy tgh makan setiap hari tue..

 
si amana suka betul dukung Khairy debab. Khairy tak debab mana tapi dah bestla peluk dia compare masa dia sangat2 tak sihat dulu.. gambar pun gigil2 sebab Amana tak boleh nak dukung lama2 si Khairy
  
 kalau Khairy dah jalan dah nak separuh pinggang Amana kot.. tue Khairy buat muka cemik sebab nak mama peluk dia..biasalah anak omakkkk!!
 
 sibuknye budak tue.. saya kat dapur..diam je si khairy..arief takde.. hari jumaat arief pg tadika cam biasa tapi Amana yg pg sekolah lewat... so aman kejap rumah tanpa arief haha....kalau tidak rumah ne memang kalah pasar malam.. bergaduhhh je.. dia usik dia..dia nangis.. dia marah..dia gaduh..tensen mak gini tau.. saya biar je..sekali saya mengamok tau diam.. tapi kejap je..itu yg sakit ati tue.. hihi.. 

mama..khairy nak buat homework..
 
redo je kakak dia tgok khairy main buku dia.. amanala punya keja masukan khairy dlm container buku dia.. pandai tak saya? sakit mata tgok buku sepah2 ..saya beli container.. so amana campak semua buku dia dlm ne.. bila nak susun buku ikut jadual sekolah dia selongkarlah dlm container ne.. dlm ne letak buku sekolah agama & sekolah kebangsaan.. yang tak paham amana tak nak letak container ne  kat bilik dia.. sangup tue letak dlm stor kat tingkat bawah.. ada bilik tak mo guna pun payah jugak ne..
 
mama!! penatla baca buku.. dukung khairy masuk buai boleh tak?
 
waaaa.. dah penat..tak mo baca buku.. susahla semua buku ne..tak paham.. nak susu!!
 
mualaf!!

 

SEMINAR DR ZUBAIDI : Ekstrak Kacip Fatimah untuk kesihatan wanita dalam perubatan moden"

TERINGIN JUGAK NAK PERGI TAPI JAUH NUN KAT jOHOR
SESIAPA YANG DEKAT TUE PERGILAH YE.. KALAU BERMINATLAH :)


DENGAN ADANYA SEMINAR YANG DIKELOLAKAN OLEH DR PERUBATAN BERTAULIAH HARAPNYA PENGGUNA2 DI LUAR SANA LEBIH YAKIN BAHAWA EKSTRAK KACIP FATIMAH-UTM ADALAH PRODUK YANG SELAMAT DIGUNAKAN DAN BUKAN HANYA UNTUK TUJUAN KOMERSIAL SEMATA2

ENTAH BILA DAPAT JOIN SEMINAR YANG DR ZUBAIDI MENJADI PANELNYA.BANYAK YANG DAH TERLEPAS..KALAU SEBELUM NIE KEBANYAKKANNYA ATTEND SEMINAR HARTA INTELEK JE..NAK JUGAK LUASKN MINDA YE TAK?

YANG NIE DAH TERLEPAS
 

DR PUN BUAT BUKU JUGAK.JOM TUKAR BUKU NAK? HIHI


#SEMUA TULISAN BESAU.. HAHA.. BIAR BESAR MATA ORANG MELIHATNYA HIHI

 

Daftar haji sangat mudah!

  
Entah berapa kali dah tangguh nak daftar haji.. menyesal tak buat awal..bukan payah pun..hulur je buku Tabung Haji tue.. saya daftarkan Amana & Arief jugak. Khairy lum ada akaun Tabung Haji lagi. Insya Allah saya akan buat juga nanti.. saya buat kat Bangi. mak & along teman.. oh Khairy pun teman.. Khairy mana boleh pisah dengan mamakan?  kebetulan mak nak pergi Bangi Gateway. Mak bawak saya sekali pg daftar haji..Mulut ne memang dah asik sebut nak daftar haji tapi asiklah tertangguh..

Akhirnya tercapai hajat saya.. Mak kata kalau kita meninggal sebelum sempat buat Haji; sekurang2nya dapat pahala niat.. Kalau ikut giliran umur 91 baru dapat pergi..entah2 dah aruah.. tapi staff Tabung Haji tue cakap itu hanya panduan biasanya 7/8 tahun sampailah giliran.. Alhamdulilah harapnya sempat siapkan diri..

Haji lambat lagi rasanya kalau tgok pada gilirannya.. 
harapnya dapatlah pg umrah dulu.. end of this year..maybe or maybe not?  
Niat je pun dapat pahalakan?
Moga dipermudahkan...



Wednesday, April 16, 2014

AKHIRNYA STOK EKF SAMPAI!!

Stok yg ditunggu da sampai.seksa dealer & buyer menunggu. dlm entry sebelum ne da bgtau hp sy rosak.Sy da msg/whatsup no2 yg sy sempat tulis tangan. Pd yg mmg da order ekf secara cod/pos tp sy takde call/msg bgtau hp sy rosak TOLONG MSG/WHATSUP sebelum stok ne hbis.pd yg bru nk order pun blh. Utk makluman satu kotak dr gbr kt atas da hbis dlm msa sehari je sampai sbb mmg customer da preoder awal2.
Ini stok yg dah pos hri nie. Lebih 30 parcel

Ini utk esok -10 kotak
alhmdulilah rezeki org cuti tanpa gaji

Mtk maaf kes hp hilang. Semua lesap. Customer yg kt jbtn pertanian upm & yg cod kt minlon tlggggg msg sy yeee


Monday, April 14, 2014

HP SAYA ROSAK!!!

HP S3 DAYA ROSAK. REDA JELAKAN.

Pada kawan2:
jgn kecik ati bila saya Tanya "sapa ne"
jangan kecik ati bila sy tak jawab "wasap/msg" . Mungkin sy tak dapat  msg korang tue. Takpun tgh pk korang siapa.. Lebih2 kalau tak introduced urself... Sori eyes

Pd customer EKF:
Tolong pm sy kembali detail contact anda ye. Stok EKF yang korang& saya tgu sebulan lebih dijanjikan akn tiba esok. So cepatla msg saya ye. ..yg sy janji nk COD tue msg sy balik ye.. Semua no tepon hilang huwaaa.. Sori atas segala kesulitan.

Itu jela... Sedih ke hp rosak? Sedih sikit sbb dlm tue byk2 testimoni EKF &gbr2 anak2.. Khairy kat wad.. Gbr 3 beradik ne... Takpe mesti ada hikmah..

Sunday, April 13, 2014

Permohonan Cuti Tanpa Gaji DIluluskan..Alhamdulilah

Salam 
Masa entry ne type.. dah pukul 3 pagi..Dah lama tak menaip panjang2...  Lepas geram...Sebenarnya dah lama tak bukak lappy..Yang selalu saya update tue guna HP.. HP pun dah ala2 buat hal..carik lappy balik hihi... Khairy lena kat sisi saya.. Tengah2 menaip ne sempat lagi letak jari kat hidung dia.. Nak pastikan nafas dia ada lagi ke tak.. Tak rasa nafas... tonyoh2 hidung Khairy pulak sampai Khairy bergerak.. Macam apa je kan? Sebenarnya tiap2 mlm saya macam tue..

Saya lahirkan Khairy pada 16/7/2013. Waktu bulan puasa.Saya nak sangat letak nama Ramadan.. Khairy Ramadan  tak best ke? .. Tapi en papa tak bagi..nak jugak Adlan Khairy.. Oh takde huruf "A" Puas dia fikir  nama tue sesuka hati je saya nak tukar ye? Bukan senang nak bersalin bulan Ramadan..   Plus saya suka nama Ramadan sebab adik lelaki saya pun nama Ramadan.. 

Bulan Ramadan memang bulan ujian untuk semua umat manusia. Sebelum nie saya cuma merasa  ujian lapar dan dahaga je..rupanya ujian Ramadan saya untuk tahun 2014 lebih dari itu. Sebenarnya sepanjang mengandung Khairy memang banyak ujian yang saya lalui. Ada yang saya sedar dan ada yang saya tak sedar ... sehingga Allah beritahu.. Jangan tanya macam mana Allah beritahu... Saya pun tak tahu..  Rasa kesian kat diri sendiri :( :( Walau sekarang saya nampak senyum ketawa.. tapi Allah tahu saya hanya lindungi hati & perasaan saya.. saya takkan lupa semua ujian yg hadir masa tue....  Allah sangat baik.. walau ujian tue sebenarnya serentak.. dalam masa yang sangat hampir tapi saya hanya tahu satu persatu.. .. Kalau saya tahu semua sekali.. ada jugak yang meroyan.. dah kata dalam pantang.. ye tak? Bila saya rasa lega.. Datang lagi satu ujian.. datang lagi ujian..sampai saya rasa ..saya memang  takde sesiapa kecuali Allah.. Alhamdulilah merasa ujian2 nie.. Cuba reda..cuba tabah .. walau sebenarnya tak mampu.. Tapi takpe Allah melihat Allah memandang.. ada ganjarannya nanti.. Dihadapan ..siapa yang tahukan? Kalau ganjarannya bukan kat dunia.. di akhirat sana..harapnya..

 Melihat Khairy..melihat Amana..melihat Arief..saya tahu anak2 nie sentiasa perlukan saya.. Walau saya ne mak lampir ...garang dengan anak2.. tapi tak pernah anak2 berpaling dari saya.. saya ada tanya Amana " mama ne garang, baik Aman dok nursery" Jawapan tulus Amana "takpe Amana boleh tahan garang mama.Amana sayang mama jugak.Tak nak dok nursery. Nanti mama keja baru Amana dok nursery" Siapa boleh nafikan kasih ibu dan anak? Kasih ibu&anak bukan senipis kulit bawang..bukan macam daki yang disental2 akan hilang.. Boleh tengok kasih mak pada saya dan adik2 yang lain.. selalu risaukan kitaorang.. selalu cuba bantu walau mak pun dah makin berusia.. Kasih ibu...


Cuti bersalin saya ambil 3 bulan dan tamat pada 11 Oktober 2013. Tapi sebab keadaan Khairy yang masa tue tak stabil ..saya ambil cuti separuh gaji selama 6 bulan.. Itu paling lama cuti separuh gaji yg dibenarkan di office saya..  Itupun last minute saya apply.. Saya lupa kuasa Allah..saya target Khairy sihat dlm tempoh 6 bulan.. hurmmm..memang saya terkhilaf ..bukan saya yang tentukan kesihatan anak saya..

 Saya jumpa DG untuk minta kebenaran cuti separuh gaji nie. Siap bawak Khairy yang masa tue baru 3 bulan.. Saya jugak jumpa bos saya dari sejak mula keja . Lum sempat cakap apa2..dah berjurai2 air mata bila nampak dia.. and ye saya tersentuh bila saya rasa dia berkongsi apa yg saya rasa.. sebab dia pun seorang ibu.. bergenang air mata dia bila nampak saya.. masa tue bos lama saya baru keluar dari managment meeting.. ingat lagi katanya "takpe cuti ye..jaga anak baik2..lupakan hal office" dipeluk saya erat..usap2 badan saya..gengam tangan saya kuat2.. macam mak saya je..
 
Akhir bulan Febuari Khairy warded lagi untuk monitor keadaan dia..dengan mesin2 tue semua.. Walau banyak perkembangan yang positif masih tak normal jugak seperti bayi seusianya.. Tengok angka2 kat mesin tue luluh hati rasanya.. Saya memang ingat Khairy sihat & bolehla saya masuk kerja.. Khairy tak nangis sampai putus nafas lagi macam dulu.. Khairy nampak elok je bergurau dgn Amana&Arief.. Mestilah ingat Khairy sihat.. rupanya Tipah tertipu... mmmm... bak kata doktor "Khairy dah terbiasa dengan keadaan dia.. Tapi itulah yang bahaya.. Tak boleh dibiarkan nanti..." malas nak sambung ayat tue..   Saya masuk wad dgn harapan angka2 yg dipaparkan di paras normal.. 4 hari kat wad rasa stress tgok mesin tue.. Cuma kali nie saya dah tak buat perangai tutup mesin tue macam masa mula2 Khairy warded.. Khairy siap berguling dengan semua wayar mesin tue.. siap gigit2 wayar mesin tue..  takpelah Allah masih nak uji saya & Khairy..

Jadi saya buat permohonan cuti tanpa gaji pulak.. Kali nie setahun.. Alhamdulilah diluluskan. Berdebar2 takutla kalau2 tak lulus.. Sapalah nak jaga Khairy?  Kali ne saya takde target Khairy sihat dalam setahun.. Saya hanya berdoa Khairy panjang umur..dapat temankan saya hingga akhirnya.. Hanya berdoa moga2 di satu hari yang indah ..doktor Khairy boleh bagitau "Khairy dah sihat..tak perlu makan ubat & tak perlu operate" 

Nanti saya share gambar Khairy kat wad ye? Comel!!

 

Saturday, April 12, 2014

Ekstrak Kacip Fatimah : Testimoni Customer Yang Mengalami Alahan Pada Jamu/Herba

Salam
Semua org dok post entry pasal tudung Fareda..takpelah sy lum nk buat entry tue.. dari sy buat entry citer Fareda tue baik saya citer isu sensasi  EKF.hihi.. kenapa? Bila baca berita yg reporter tulis..sy pulak pening kepala.. tolong tanya pd yg tahu ye cik/en reporter. Tulisan awak dah kelirukan satu malaysia termasuk ownernya sekali.pg bca fb owner tudung nie.. mana ada terma "hakcipta paten" . Hakcipta lain.. paten lain.. tudung fareda tue mana blh dilindungi di bawah Akta Paten.. haishhhh.. 

meh bca testimoni customer yg memang alah pd produk herba/jamu... lg berfaedah!
Actually ne member lama sejak zaman sekolah. Dah bertahun2 tak jumpa.lebih 10 tahun. Tp customer nie memang ada dlm friend FB saya.. kita gelarkan Puan Z. Puan Z pm kt FB sy nak test EKF dan tak lupa juga bagitau saya masalahnya yg alah pd herba/jamu.

Oleh sebab nie kwn lama.so buat deal mcm zaman sekolah hihi.. Bacalah screenshot pahamkan?

Alhamdulilah mmenyelesaikan beberapa masalah beliau tanpa alami alahan! anak semua lelaki..oh blh byg lasaknya. Arief yg sorang ne pun tak terlayan kiki.. so mmg perlu byk tenaga nk jga ank2.. 

Setiap org berbeza penerimaan tubuh pada produk herba tp sekurang2nya testimoni nie blh dijadikan sandaran pd puan2 atau adik2 yg mengalami alahan pd produk jamu/ herba untuk tidak takut mencuba EKF.

Jom cuba!
Whatssup/msg/call: IlaSaleh (017-3201998)


Tuesday, April 8, 2014

Ekstrak Tongkat Ali UTM (ETA-UTM)


Bila dah ramai sangat  customer Ekstrak Kacip Fatimah (EKF) bertanyakan supplement untuk suami mereka saya rasa saya perlu carik geng untuk EKF. Tapi saya nak carik yg keluaran UTM jugak.Yang melalui proses R&D yang selamat dan dipercayai.. Akhirnya jumpa jugak :)
Saya dah post dulu dlm FB :)

Meh kita panggil Ekstrak Tongkat Ali nie sbg ETA. Kotak ETA nie serupa sangat dengan EKF. Beza color je.

Saya tak amik banyak utk first stok. Akan ditambah bergantung pada permintaan. Cepat tau. Dah laku dua kotak tau. Tinggal 8 je.. so placed your order now!! 

Kegunaan ETA: sama mcm EKF. cuma terbalikkan fungsi2 EKF tue untuk lelaki .More detail ETA coming soon.Nie baru pengenalan... lagipun masa buat entry nie khairy tengah galak tarik rambut saya!Sakittt!! Bye!!

Edited:

Untuk para isteri yang nak beli utk suami: boleh call/wasap/msg saya
-->ilasaleh (0173201998)

Untuk para suami yang segan nak beli dgn saya: boleh call/wasap/msg suami saya.lagipun dia yang makan..dia yang tau perasaan makan Tongkat Ali tue.so para suami bolehla chichat dengan lebih jujur, telur dan tanpa segan dgn suami saya ye..kalau dgn saya mesti segankan?
--> fadzli (012-3279165)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget