ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Saturday, October 25, 2014

Alhamdulilah! Big Winning! Peti Sejuk Toshiba! My Dream Come True :) TQ Sunlight-Econsave



Alhamdulilah.. Syukur tak terkira.. Bila sesekali joint contest.. Rasa cam nak lompat bintang bila menang hadiah yang dikategorikan BIG WINNING.. Untuk sayalah.. Big Winning untuk pro comper diorang dah biasa.. Siap jual je hihi.. Saya memang teringin nak menang perkakasan rumah yang besar2 nilainya mcm TV, Peti sejuk, mesin basuh.. Pernah teringin menang TV masuklah contest2 yang hadiahnya TV tak menang2 ..eeeee tensen gue.. Terus beli je TV..puas hati dapat lepas geram! Haha.. Peti sejuk nie salah satu idaman saya dalam bercontest.. Next idaman harapnya dapatlah menang mesin basuh.. Sebenarnya dah banyak kali ada contest hadiahnya mesin basuh tapi kebanyakannya kena lukis-lukis.. Saya tak reti dan tak pandai.. So skip contest macam tue..


Inilah contest yang saya joint tue..Rupanya ada 6 pemenang je. Alhamdulilah terpilih untuk yang 6 orang tue.. Saya perasan ada 20 peti sejuk haha.. Nampak sangat baca form gitu2 je..  Saya hantar slogan nie ada berkaitan tentang emak saya.. How lucky kalau dalam setiap inci kehidupan kita mengaitkan emak kitakan? Dah beberapa contest yg saya joint mengaitkan mak saya..saya akan menang.. SAYANG MAK! Orang pertama yang saya bagitau kemenangan nie pastilah mak :) Rasa nak lompat-lompat je masa bagitau mak tue.. Lepas tue mak saya cakap "lepas nie mak doa angah menang sofa" Alhamdulilah dapat lagi satu doa dari mak :) Tunggu ye saya menang sofa pulak haha... Berangan tak payah bayar ok begitu juga untuk dapatkan doa dari ibu pun tak perlu bayar ...


Makluman kemenangan dihantar melalui message.. Message yang buat saya sengih . Selagi peti ais tak sampai saya duduk depan pintu muahaha.. Agak-agakla lagi 3 minggu baru sampai.. Kekadang organizer ada yang hantar lambat.. ada yg hantar sangat cepat! tak taulah peti ais nie camana.. Tengokla rezeki nanti ye...

Alhamdulilah Ya Allah sesungguhnya benar seperti yang termaktub di dalam Al-Quran..
Sesungguhnya Allah sentiasa melihat setiap satu perbuatan dosa/pahala hamba2NYA

MEMBERILAH KETIKA TIADA BUKAN MENUNGGU KETIKA BERADA



Thursday, October 23, 2014

Legoland: Tobat Tak Nak Main Dah!!



ENTRY LEGOLAND


 Korang nampak tak permainan belakang tue. Saya dengan Amana wahhhhh yakin giler terus naik dengan senyum2 gembira. Tapi bila naik kitaorg dah nak nangis.. Amana siap jerit "MAMA AMANA NAK MATIIIIII" yang mak amana lagi buruk perangai "MENYESAL NAIKKKK!! TAK NAK NAIK DAH. AMANAAAAAAA!!! " serius memang menyesal naik.. lepas tue kalau korang ronda lagi dalam Legoland ada lagi macam benda kat belakang nie tapi nampak gaya macam lagi havoc.. Takpelah yang belakang nie pun dah buat saya& Amana macam nak tercabut jantung.. Bila nampak je mainan yang ala2 macam nie kitaorang lari laju2 jauhkan diri.. hadoii dasar penakut..

Mungkin permainan nie je yang layak untuk kita Amana.. Tak takut just pusing2 je haha.. Saya pun main jugak kiki.. Arief sepatutnya tak boleh main tapi tengokla mana ada orang so adik tue sporting bagi Arief  masuk...



 Amana risau peristiwa  "NAK MATI" berulang lagi.. muka cuak je haha

Gembira sangat Arief.. Tapi dia sakit hati sebab dapat main kejap2 je.. Yela tiket nie nak pusing satu Legoland dalam sehari.. tak ke rushing gile? Ini pun nasib tak ramai orang.. memang tau tak ramai orang haha.. dah pegi masa time sekolah kiki

 Mainan apalah yang layak untukku? Memandang di sebalik tembok besi saja ke?

 Baik blah! Mencik!
Alolo dengan pampes gemok tue nak wat merajuk! haha

 Diorang seronok main benda nie..saya & Khairy pandang je..
 I tak habis trauma main roller coster mengong tue..GRRR

 Malas nak main nanti baju basah.. Alasannnnnnn

 Bosanlah.. saya nak terjun dalam kolam nielah

 Mama, apa yang Khairy boleh main nie? Alolo muka sedih je. Budak nie kalau pegi casting nie bagus.. Berlakon memang teror.. Purak-purak nangis.. purak-purak sedih..muka senyum & angkat kening paling mama suka tau
 
Kenapa mama letak Khairy atas meja? Kahiry nak mainlaaaaa.. Mencila mama nie

Cuba korang tengok banyak meja kosongkan? Siap boleh pilih2.. Tak boleh bayangkan kalau datang time cuti sekolah. Camana crowdednya.. Haiya.. Camana Khairy mengamok.. camana Amana mengamok... Arief toksah cakapla.. Dan saya memang tak boleh nafas kalau ramai2.. Saya lagi rasa nak pitam.. Sorylah ye cikgu-cikgu saya pontengkan anak2.. Bukan selalu.. Lagipun saya nak semua anak2 gembira.. Kalau datang masa cuti sekolah saya mesti susah hati dengan keadaan Khairy plus susah hati dengan Arief yang asik memberontak kena beratur lama2.. Saya dah rasa kat Kidzania.. Camana frustnye Arief tak dapat main... Ok entry lepas nie entry main air pulak.. HOREYYYY


Wednesday, October 22, 2014

Legoland: Bahagianya Bila Legoland Kami Yang Punya


ENTRY LEGOLAND



Okey meh kita mula cerita ke Legoland..  Citer nie akan jadi banyak part mengikut kerajinan mama Khairy.. Korang tengok muka Khairy yang tau dia nak berjalan nie.. Budak nie memang hantu naik keta.. Kalau dalam keta macam satu terapi.. Elok je perangai.. Kalau kat rumah.. Ya Allah semua ko nak panjat.. Kurus mama dia asik kejar dia..

 Bukti Legoland kami yang punya!! Horey!!

 Ala comelnya Amana senyum.. Anak sendiri kita pujila..
 Anak orang pun kita puji berbakul2.. takkan tak boleh puji anak sendiri muahaha
Arief buat perangai sebab asik kena stop amik gambar

 Percaya tak Legoland kami yang punya?

 Khairy dan susu berpisah tiada. Dalam susu tue dah bubuh siap2 ubat dia.. 
Nak bagi pakai sudu/ pcagari? Tunggula semua ubat tue dia tepis sampai tercampak 1000KM! Hamboii

 Amana sila bawak adik jalan pelan2. Terkangkang2 Khairy nak ikut Amana jalan

 Apa yang buat Khairy terpegun tu? Mulut sampai jadi bentu "O"


 Hamboi hamboi jalan sorang nampak?

 Mana semua orang nie?

 Nah dok diam2 dalam nie.Mama letih nak kejar Khairy

My lil princes & My lil prince.. Arief?
 Jangan harapla nak amik gambar.. Dia tak keruan ke sana-sini

Sambung nanti ye.. I pening ngadap lappy dah.. 
Maraton buat 3 entry hari nie. Nanti kita sambung ek



Ekstrak Tongkat Ali -UTM: Testimoni Bantu Aktif Semula Selepas Demam 2 Week


Memang seronok dapat testimoni Ekstrak Tongkat Ali-UTM
Tak ramai yang sporting nak share. 
Tapi napa Ekstrak Kacip Fatimah-UTM ramai yang sudi share ye.. 
Hihi Takpela tak mo share tapi janji beli tau..
Alhamdulilah..Moga makin berjaya  Usahawan Muda nie



"LIKE" ramai-ramai ye :)
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK KACIP FATIMAH-UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK TONGKAT ALI -UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK UTM YANG LAIN?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI


Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK MINSYAM (HABATUSAUDA &ZAITUN)?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI


UNTUK FREE CONSULTATION:
msg/call/wasap/telegram: 017-3201998(ilasaleh)



Ekstrak Kacip Fatimah-UTM: Testimoni Ke 3 Customer Hamil Dengan EKF-UTM



Assalammualaikum Semua
Selamat Menyambut Hari Depavali
Hari nie hari yang tenang.. Dari pagi dah bersarapan dan beli barang basah kat luar plusss beli lauk siap..Sukeeee.. So saya boleh update blog dengan jayanya.. Kalau sempat nak update 3 testimoni berkenaan Ekstrak Kacip Fatimah-UTM, Ekstrak Tongkat Ali-UTM dan juga  Virgin Coconut Oil-UTM. Tapi kita update EKF-UTM dulu ye..


  • Alhamdulilah.. Setiap kali dapat wassup gembira dari customer saya pun dapat rasa seronoknya. Hanya Allah yang tahu penantian tue satu ujian kesabaran.. Lagi2 kalau dah lama tunggu. Kalau yang dah ada anak pun bahagia yang amat dapat berita preggy. Ini pulak yang baru kali pertamakan?
  • Masa mula-mula customer (Puan A) nie nak amalkan EKF (bulan Jun 2014)  beliau baru keguguran 20 hari. Beliau dah gugur dua kali. Kali pertama pada tahun 2012.  Walaubagaimanapun beliau telah dikurniakan 2 anak sebelum ini. Mesti traumakan dua kali gugur?
  • Tiga bulan selepas itu pada September 2014;  Puan A order EKF-UTM lagi, ETA-UTM, VCO-UTM dan Habbatusauda pula. Beliau yang nak order sendiri. Saya tak promote personal pada beliau. Dan selepas itu saya maklumkan pada Puan A yang  pakar kesuburan wanita Doktor Hamid Arshad ada berikan Habatusauda Minsyam sebagai supplement untuk patient beliau yang merancang untuk  mengandung . Kakak dan adik perempuan saya menjalani rawatan dengan pakar sakit puan tersebut. Insya Allah kalau berkesempatan saya carikan maklumat di FB Dr Hamid / tanyakan kakak bil rawatan ubat beliau di Klinik Dr Hamid ya.. Kalau ada saya; tepek kat sini ye..Saya juga guide beliau cara makan ketiga-tiga supplement tersebut :)
  •  Alhamdulilah ada rezeki beliau..  10 Oktober 2014 saya dapat berita gembira ini.. Mari kita sama2 doakan kandungan customer nie selamat ye kali ni.. Semoga selamat hingga bersalin.. Semua supplement nie untuk bantu customer tapi yang tentukan Allah juga. Disamping tue seperti yang pernah Doktor Zubaidi syorkan dalam FB beliau banyakan bersedekah untuk wanita2 yang ingin mengandung ye... Usaha untuk mengandung jangan kita hadkan cuma dari segi supplment dan tumpuan kesihatan sahaja sebab yang menentukan tetap Allah. Apa kata puan-puan cuba baca entry Nurul Badiah Lai- usaha beliau untuk mengandung bukan hanya dari segi meningkatkan tahap kesihatan beliau tetapi juga dari sudut rohani! Dan baca juga  2nd entry nie ye... Saya suka promote blog blogger lain yang memberi manfaat pada semua :)

Nota: Saya sangat gembira terima berita seperti ini dari customer. Saya juga terima berita masalah peranakan jatuh semakin pulih, period panjang kembali normal, keputihan hilang dan lain-lain lagi.. Tapi kalau ada customer yang mengadu kesan negetif pun saya akan bantu sedaya yang boleh dan dapatkan konsultasi dari Doktor Zubaidi dan jika masih memberi kesan negetif yang keterlaluan saya akan pulang semula wang customer sebagai ganti rugi tapi tak bolehla bayar full ye. Sebab dah dibuka botol EKF so kenalah sama-sama tanggung kos penghantaran dan kos EKF-UTM yang telah dibuka penutupnya. Dan TOLONGLAH  pastikan kondisi EKF-UTM adalah dalam keadaan baik ketika dipulangkan pada saya seperti mana keadaannya baik semasa saya pos pada anda. Pastikan ia  dalam keadaan baik sebab saya boleh makan semula dan boleh beri pada family saya juga makan. Setakat nie hanya seorang sahaja yang ada tindakbalas negetif dan rupanya beliau alah dengan herba... Kalau ada alahan atau sebagainya TOLONG MAKLUMKAN TERLEBIH DAHULU..so saya boleh usaha dapatkan pandangan Doktor Zubaidi... Sama ada anda sesuai makan atau tidak.. Saya tak akan jual jika ia tidak membantu atau memberi mudarat pada anda.. Keberkatan rezeki lebih penting dari mengejar kuantiti jualan.. Sekian, harap maklum.

"LIKE" ramai-ramai ye :)

Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK KACIP FATIMAH-UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK TONGKAT ALI -UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK UTM YANG LAIN?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI


Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK MINSYAM (HABATUSAUDA &ZAITUN)?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI


UNTUK FREE CONSULTATION:
msg/call/wasap/telegram: 017-3201998(ilasaleh)



Tuesday, October 21, 2014

Bila Anak Tertelan Guli

Bila tengok gambar nie mesti korang ingat Khairy yang tertelan gulikan?
Gambar nie saya snap lepas Khairy kepenatan tawaf satu wad kanak-kanak kat Hospital Kajang
Bukan main lagi dia gumbira berjalan-jalan
Dia tak tau camana hati mak dia risau yang amat
Tak habis lagi mengah pecut keta laju-laju
Dari Bangi-Tadika-Hospital Kajang
  Citernya macam nie

Jumaat lepas saya dapat panggilan dari cikgu tadika Arief. Suara cikgu dia macam terketar-ketar. Tapi saya maintain relex sebab saya baru je balik dari tadika Arief. Elok je dia tengah makan tengahari dengan kawan-kawan dia.. 

 Tak pernah-pernah saya datang tadika Arief kali kedua . Tapi hari Jumaat tue saya datang lagi bawak buku Arief yang tertinggal. Itu yang saya tau dia ok tengah seronok makan dengan kawan-kawan dia.. Lepas tue saya terus ke Bangi sebab nak pos produk-produk Kokoadik Blogshop 

Dapat panggilan cikgu dia bagitau "PUAN ARIEF TERTELAN GULI. USTAZ DAH BAWA KE KLINIK KESIHATAN" suara cikgu pun terketar2.. saya yang dalam keta lagilah dup dap dup dap.. saya bukak pintu keta terlupa matikan enjin.. saya matikan enjin tutup keta. tertinggal Khairy pulak dalam keta.. punyalah susah hati apa2 jadi kat Arief.. Cukupla saya hampir hilang Khairy.. 


Saya pecut keta laju2 dari Bangi tue. Tapi hati saya rasa nak ke tadika dulu. Sampai tadika cikgu bagitau Arief bukan kat Klinik Kesihatan tapi Hospital Kajang. Punyalah cikgu pun kelam-kabut.. ustaz dia pun tak bawak handphone. Nasib saya datang tadika dulu.. Terus saya pecut pegi Hospital Kajang.. Dalam saya drive tue terselit rasa syukur sebab keadaan Khairylah saya dah pandai bawa keta.. Saya ingat-ingat lupa hospital Kajang tue tapi redah jelah..

Yang si Khairy tak pernah2 melalak boleh buat hal melalak sepanjang2 saya bawak keta ke Hospital Kajang. Agaknya Khairy takut kot tengok saya bawak laju2.. Sampai saya jerit kat Khairy.. Terus Khairy diam ..tinggal sedu2 je . sedih betul tgok Khairy nangis kesat2 mata dia  time tue :(

Saya parking keta.. Cikgu Arief kata Arief kat kecemasan tengah X-Ray. Dahla jauh parking then dukung si demok Khairy. Terkial2 dukung dia..Punyalah kelamkabut sampai lupa stroller ada kat belakang keta. Nak ikutkan Hospital Kajang lagi kecik dari HUKM tapi sebab mak Khairy nie sakit tulang belakang mak aiiii dia punya sakit tue.. Sampai kat Kecemasan katanya takde dah masuk wad kanak-kanak.. Carik pulak kat wad.. Masa tercarik2 wad terserempak ustaz Arief..

Sampai kat wad kanak-kanak tengok Arief terbaring kat kerusi tengah tunggu nak dapat katil. Ustaz & cikgu banyak kali mintak maaf sebab Arief jadi macam nie masa di bawah jagaan mereka.. Saya tak salahkan cikgu2 pun.. tau anak kita camana lasaknya dia.. Yang bagusnya cikgu cakap si Arief boleh bagitau  "CIKGU SAYA TERTELAN GULI"  Syukur alhamdulilah..Bila Arief bangun nampak saya terus dia peluk kuat2... Ya Allah tuhan je tau risaunya hati.. Bersyukurnya masih diberi peluang rasa pelukan Arief!

Tapi sampai kat katil wad memang saya membebel tak payah cakapla.. Saya tanya nape dia telan guli..Jawapan dia "ARIEF NAK BERSIHKAN GULI. TIBA2 TERTELAN" bikin hati mak dia tambah panas! Sapa ajar bersihkan barang guna air liur? Mak dia ajar cuci kat singki.. GRRRR

Waktu Magrib dah dapat balik. Dari X-ray memang nampak ada guli tepi salur pernafasan. Doktor bagi balik.. lepas 1 week buat x-ray lagi. Doc cakap boleh kuar masa buang air. Mak saya punyalah risau terus datang tengok Arief kat Hospital Kajang. Saya tak bagi tapi mak nak datang jugak.. Kasih seorang nenekkan? Bukan boleh halang... 

Balik dari hospital saya terus solat & duduk diam2 dalam bilik. Kepala pening kejar2 sana sini. Sebenarnya terkejut.. Pastu saya memang malas nak cakap kalau saya susah hatti. Pastu belakang saya sakit mencucuk dukung si demok Khairy keliling Hospital Kajang tue.  Arief datang masuk dalam bilik. Mintak maaf kat saya. Pastu ngadu nak makan. nak saya suap.. Bergenang air mata tengok Arief.. Nasib takde apa2.. Kalaula apa2 jadi.. Saya sibuk jaga si Khairy dia pulak macam nie.. 

Saya tak bercakap2 sepanjang kes Arief nie.. Dua hari jugak saya diam je kat rumah. Rasanya saya dah cukup letih dengan macam2 kejutan demi kejutan.. dugaan demi dugaan.. sejak Khairy lahir.. saya nie berlagak je kuat tapi hati nie bukan kuat mana pun.. 

Alhamdulilah Arief nampak macam ok.. Kat hospital sempat berak lagi :P
Nanti saya story camana result x-ray dia minggu depan






Sunday, October 19, 2014

Bila mama buat pan kek :)

 Nasibla anak-anak dapat mak yang tak reti buat kek.. So nak buat anak2 nampak mak dia macam teror buat kek..mohla kita guna tepung instant hihi .. anak2 bukan heran pun mak guna apa janji JADIKKK

 memang ikut arahan betul2 belakang pek tepung tue.. 
siap beli mug nak ukur dalam ML haha.. sian mama diorang nie

 kacau2 ye.. sampai hilang tepung2 tue

 nak kacau nie pun berebut2 sampai tumpah atas lantai..
 haii tensen betul..kalau buat kek hebat2.. tak taulah jadi apa dapur kecik nie

 tak caya cuba tengok keadaan khairy demok nak lepaskan diri dari Amana..
kalau khairy dapat bancuhan pankek tue memang SELAMAT!!

 kat pek tue ada cakap kalau kuar buih2 macam nie boleh terbalikkan..

 kali pertama dah macam roti canai kan?

 kali kedua ok sikit

 
 yummy.. haha..yummylah sangat..

 tak percaya ke yummy? cer tengok ekspresi Amana
 
ini memang penyokong kuat mama.. korang tak payahla tanya sedap ke tak ye.. 
kiri kanan pegang pankek mama kan?
sampai semua orang tak berani dah nak makan pankek mama sebab khairy dah penyekkan 
semua mama masak  sedap kan khairyyyyyy?


Friday, October 17, 2014

BANJER SATU GAMBAR KHAIRY PLEASEEEE

haha
selamat malam semua
dah ngantuk sangat nie
dari tadi dok scan produk2 terkini kat KOKOADIK BLOGSHOP.. 
BLOGSHOP BUKAN BLOGSPOT TAU!! 
LIKELAH RAMAI2.. SAMPAI ATI TAK SOKONG I..
yang selalu add FB personal mak Khairy tue
apa kata add FB Business Mama Khairy
Tak payah tunggu approved pun tau...
gerenti dah jadi FRIEND terus!
 

korang boleh tengok segala mak nenek produk-produk baru UTM kat sini
ada masa nanti saya citer satu2 tentang produk2 tue ye..
Minsyam punya lum sempat lagi nak can bagai
ada jugak guna beli scanner nie kiki
ingatkan guna untuk contest rupanya guna untuk online business
mata dah panda nie
tengokla gambar Khairy tue dulu ek
entah bila nak siapkan entry Legoland
Jangan perap sudahhhhh



Thursday, October 16, 2014

VIRGIN COCONUT OIL-UTM: TESTIMONI OLEH IBU MENGANDUNG 4 BULAN YANG MENGALAMI "MORNING SICKNESS"

Sebelum saya lupa.. ini pun dah hampir lupa.. dah lama terperap kat dalam HP.. 
kali nie bukan testimoni Ekstrak Kacip Fatimah-UTM ye..
Kali ni testimoni Virgin Coconut Oil-UTM
Yup saya suka jual produk-produk UTM sebab ia keluaran universiti tempatan
 dan telah  melalui pelbagai kajian..insya allah selamat

Ok back kepada testimoni.. Puan N nie sedang mengandung 4 bulan dan mengalami alahan yang teruk. Katanya dia asik muntah2 dan tak tahan dah..naik lembek badan.. hurmm saya dah alami ..ketiga-tiga anak saya alami morning sickness sampai bersalin!! Puan N minta saya suggest apa yang patut dimakan. Oleh sebab Puan nie mengandung saya sangat hati2 nak advise sebarang produk. EKF-UTM memang sah2 tak boleh makan. EKF-UTM tak dibenarkan makan masa period dan pregnant.

Puan nie nak cuba Virgin Coconut Oil. Macam biasa saya minta pendapat Dr Zubaidi. Dr Zubaidi syor gunakan VCO-UTM di minggu2 terakhir kehamilan. Dr Zubaidi lebih suka ambil jalan yang paling selamat untuk ibu mangandung sebab ditakuti berlaku komplikasi pada ibu dan bayi ditakuti berlaku bleeding  ....  Ada preggy lady boleh tahan dengan apa2 supplment tapi ada jugak yang tidak ..  Saya dah maklumkan pada Puan N tapi beliau tetap nak cuba VCO-UTM sebab ada terbaca artikle yang minyak kelapa dara (Virgin Coconut Oil) boleh mengurangkan gejala "morning sickness" bagi ibu mengandung..

Alhamdulilah Puan N nie siap berjalan jauh lagi. Naik flight ke Australia dan memberi testimoni beliau pada saya untuk tatapan semua :) Semoga Puan N selamat hingga bersalin dan melahirkan baby yang comel2 seperti baby2 beliau yang sebelumnya..Comel tau anak Puan N..Saya dah tengok gambarnya.. Sejuk mata memandang.. Semua bayi adalah comel di mata ibukan? Dan juga comel di mata orang lain sebab baby .. bersih dan tiada dosa lagi :)



"LIKE" ramai-ramai ye :)

Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK KACIP FATIMAH-UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK TONGKAT ALI -UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK UTM YANG LAIN?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI


Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK MINSYAM (HABATUSAUDA &ZAITUN)?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI

UNTUK FREE CONSULTATION:
msg/call/wasap/telegram: 017-3201998(ilasaleh)

Legoland: Bayu Marina Resort

Seperti yang dijanjikan di entry Teaser: Legoland Kami Datang mohla kita buat entry cecepat sebelum mood merudum hihi. Saya book hotel di booking.com setelah buat perbandingan dengan agoda.com saya rasa booking.com jauh lebih murah. Saya book selama 3 hari 2 malam dengan harga RM390. Itu dah termasuk segala mak nenek tax ye. Saya booking sebulan kot sebelum tarikh check in. Tapi yang buat berasap one day before nak ke Legoland tue saja gatal2 check rate hotel.. tiba2 rate merudum ke RM336!! Grrrr... Kalau tau memang book lambat2.. Oh saya pergi nie masa hari persekolahan. Nape tak pegi masa cuti sekolah? Saya nak Amana& Arief gembira tapi paling penting Khairy mesti selesa.. Tak nak dia rasa rimas bila ramai sangat orang..Lebih baik saya amik langkah berjaga-jaga walau Khairy nampak makin stabil. HUKMSc bukan dekat dengan Legoland :p

masuk2 je terpana dengan deco.. Tak le terpana sangat sebab dah tengok kat website resort nie..haha..  So serupa seperti yang dipamer di website..

Bagus nie untuk mak2.. Kalau korang suka masak bolehla bawak induction cooker & tempat masak nasi tue. Saya? Tak kuasa.. asik keja memasak je..haiyaaaa..cukup2la kat umah.. Kata bercuti.. Cutila betul2 kan?

Haha beg besau yang saya sumbat segala mak nenek barang. Barang saya, susu Khairy, makeup etc etc.. At the end senget bahu angkut beg pink nie je..

 Arief wat muka macho

 Ini pun amik gambar? Layannnn

 Bilik air ok. Tapi kalau ada bathtub mesti anak2 lagi happy. 
Alamatnya lagilah lambat nak bersiap :p

 Taraaaaaaaaaaaaaaa!! Ini paling best dapat baby coat FOC!!


Kejap je kan saya transform jadi rumah? Hotel nie buat saya teringat rumah lama di  Nilam Puri, Puchong. Rumah yang beri 1000 kenangan . 7 tahun tinggal di Nilam Puri Puchong takkan boleh lupa..

Kat mana-mana pun Khairy kena buli. Bertabah la ye nak..

So touching bila tengok Khairy tido dalam baby coat. Anak-anak saya tak pernah merasa ada babycoat. Memang nak sangat beli ...  Kalau Amana dah besar & ada anak saya akan sokong apa sahaja Amana nak beli untuk baby pertama dia. Keinginan seorang ibu untuk anak-anak lebih2 lagi anak pertama ... Sampai anak dah berderet pun ingat jugak keinginan yang tak tertunai tue ...

 Toto kenit tue saya tak bawak tau.. Itu hotel yang bagi untuk alas dalam baby coat.. Jadi tempat melepak anak-anak saya.. Tapi cam biasa sila utamakan Khairy :)

 Amboii homeynya Amana tido :)

 Saya asik cakap .. "Birthday Arief mama belanja pegi Legoland" Sedangkan masa pegi Legoland tue birthday saya. Cuma birthday Arief sama bulan  dengan birthday saya..Otober..  TQ pada kawan2 yang wish birthday saya ye.. Nanti wat entry besday pulak lah kiki


 Antara kolam dan sungai :) Kolam nie kat tingkat 9. Sama level dengan tempat makan

Amana buat apa?

My review: 
  • Hotel nie ok untuk satu family. Kalau pilih hotel yang bilik kecik macam biasa tue cam dah penuh sangat rasanya. Nanti rasa tak bernafas :( Saya suka bilik hotel nie. Kalau datang lebih dari 2 family bolehla book yang ada 2 bilik.. Rate mestila mahal lagi hihi
  • kedai2 makan ada kat sekeliling hotel nie. tapi saya nasihatkan kalau anda malas nak keluar msuk hotel better beli makanan siap2 kat luar. Ada satu kedai mamak kat area hotel..Bestttt.. Roti canai best.. Nasi lemak pun best ..aduhh lapar rasanya..
  • Yang leceh hotel nie tiap kali nak kuar keta kena veriry parking card. Pulak tue 10 minit je tempoh nak keluar dari masa verify card parking tue. Dengarnya hotel nie ada resident jugak so maybe sebab security kot..
  • Kalau anda nak ke Legoland dari hotel nie jaraknya dalam setengah jam  (30 KM). Saya pergi masa waktu persekolahan pun setengah jam tau. Nasib ada WAZE. Kalau tidak sesat barat jawabnya. Kalau anda nak ke Legoland, takde WASE, bukan org JB maksudnya tak biasa dengan jalan-jalan  di JB, pergi waktu peak hours pulak tue..lupakan jelah nak stay hotel nie.. Nanti lambat nak sampai ke Legoland dengan nak siapkan anak2..dengan nak sarapan dulu etc etc .. ada jugak anak2 yang mengamok dapat main satu dua game je dalam Legoland nanti. Yelah dah sampai lambat ke Legoland.. Mestila lambat masuk..Kena queue nak main game lagi.. At the end dapat tengok anak2 mengamok GRRR..

For me pilihan hotel nie menepati citarasa saya dari segi keluasan bilik.Anak-anak selesa itu yang paling penting untuk saya. Dan saya juga bercuti ke Legoland time hari persekolahan so semua yang dirancang berjalan lancar. Alhamdulilah :)








Share It