ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, March 23, 2017

selamat tinggal credit card..ini cara saya..jom tiru

 
 
Assalamualaikum semua
Saya nak share berita gembira di hari jumaat yang mulia
inilah jihad kecil saya untuk diri saya
insya allah ada beberapa hutang kecil-kecil yang akan jadi makanan "biskut kuning" nanti
 
 
 
 
Alhamdulilah akhirnya secara rasmi dah batalkan card credit
Selepas hampir 14 tahun menggunakannya sejak umur 23 tahun.

Dari had limit hanya rm3k sehingga had limit 20k...
Dari kad biasa sehingga ke gold card
Dari usia 20an hingga 30an (nasib tak cecah 40an)
Berkali-kali cuba tutup dengan bonus dan personal loan tapi gagal
Gagal kerana kurang ilmu dan hati pun tak cekal
Bukan main seronok ada gold card
Sedanangkan lebih seronok "bebas hutang"

Alhamdulilah rupanya "biskut kuning" jalannya
Syukur dibukakan jalan dan dipertemukan dengan yang ada ilmu
Belajar dari rakan-rakan yang ada ilmu emas dan riba

So lepas nie pakai debit card je ye
Tq Nur Ammar Hafiz untuk segala perkongsian yang secara tak langsung
banyak membantu keluar dari card berhantu

Alhamdulilah FUNGSIKAN EMAS ANDA
walaupun emas itu hanya 2g
Pusing-pusing sampai semua hutang selesai
Kenapa nak malu masuk ARRAHNU? Masuk bank relex pulak kan?
kita mencagarkan harta kita bukan harta orang
so awat hang nak malu masuk arrahnu?
 
kalau nak tau peniaga-peniaga wanita di kelantan
inilah caranya
mereka pusing-pusingkan emas untuk meniaga
so lepas nie tak yahlah nak buat statment
"perempuan Kelantan kat pasar siti Khadijah tue kalau pakai emas sampai ke siku"
hello itu modal pusingan meniaga diorang tau
kita je yang tak tau
 
sebelum saya tutup saya redeem cepat-cepat point saya
haha
ini toys baru amana
nanti nak ajar amana masak guna benda nie
bolehla dia belajar masak sayur bagai
 

Air lemon dan minyak bawang putih untuk adam

 
 
 
Assalmualikum semua
Dah lama tak story hal anak
Biasalah kalau cite hal anak nanti terlebih menceceh
kalau entry copy paste senang je hahahaha
 
Dah hampir 2 minggu anak-anak bersilih ganti tak sihat
yang tak sihat tue adam dengan khairy
penatnya allah je tahu
kalau saya sihat ok lagi
saya boleh je uruskan semuanya
masalahnya saya pun demam sekali
kepala denyut toksah cakapla
berdenyut2 sampai rasa nak pecah kepala
lama tak kena macam tue
sejak adam lahir
hampir 6 bulan
inilah kali pertama saya tak sihat sampai pg klinik amik ubat
last week saya sampai mintak amana ponteng sekolah
untuk tolong saya jaga adam and khairy
nasibla hari last sekolah tue amana dah habis peksa
 
bayangkan saya sampai nak pitam
saya sampai lupa camana nak masak nasi ayam
bukan tak boleh beli makanan kat luar
tapi nak drive pun tak boleh
lepas tue nak pegang adam pun dah tak nampak
haishh
kang jatuh pulak si adam
 
itulah kan
bila allah Tarik nikmat kesihatan
baru tau camana
so kengkawan untuk kesihatan jangan kedekut
lagi2 kalau dah 30++
memang kena jaga pemakanan dan makan supplement
 
 
adam dah dekat 2 week batuk demam selsema
bila kul 3-5 pagi dia boleh batuk non stop
kesian sangat
kita pun sama kepala wengla tak tidur sempurna
asik-asik bangun tepuk dia
pujuk dia
budak2 mana reti buang kahak
last week bawak klinik terpaksalah neb
 
khairy yang sakit jantung tue pun tak pernah neb
tapi khairy "neb" lain haha
nak ikutkan khairy sebenarnya anak yang paling kuat dlm anak2 saya
khairy jarang sangat sakit..sakit demam selsema sangat jarang
6 bulan keatas baru dia demam
tapi sekali sakit tue memang lama la
maybe sebab khairy menyusu badan lama..
pulak tue dari kecik khairy memang amalkan  zaiton softgel dan air zam-zam
 non stop masuk dalam susu
nie khairy dah jarang menyusu tengah pk camanalah nak bagi dia makan zaiton tue
camana nak bagi dia makan ubat jantung dia
any idea?
 
adik saya syorkan mandikan adam lemon
ok jommm..mohla mandi lemon
wangiii sangat
 
 
adam siap main-main dengan lemon tue
alhamdulilah dah 6 bulan usia adam
saya selalu monitor perkembangan adam
sama tak dengan anak-anak lain
sekarang adam dah boleh golek-golek..
bila pegang barang tue boleh pindahkan barag dari tangan kanan ke kiri
alhamdulilah
Nampak mcm anak-anak yang lain
insya allah sihat
mohon jauhla semua yang tak baik
nakpak je "lain" masa dalam perut
kat luar adam i sihat dan kuat
mcm abang dia si khairykan?
 
lepas tue adik saya suruh buat minyak bawang putih
bakar bawang putih
lepas tue campur dengan minyak masak
sapu kat dada, tapak kaki and betis
malam tadi adam batuk takla seteruk sebelumnya
takle sampai 2,3 jam non stop batuk
malam tadi batuk dalam beberapa minit pastu dia sambung tidur
alhamdulilah
bagus jugak minyak bawang putih nie
anak dah 4 baru saya try haha 
 
 
adam dah 6 bulan
mak cakap macam muka saya si adam nie
 
muka bebudak cuti sekolah
anak ramai takdenye rumah ko kemas macam rumah contoh kat developer tue
ko dapat lalu & jalan tak terpijak mainan pun dah syukur tau kiki
 
cuti sekolah nie  amana arief hantar ke kem cuti sekolah
nanti kalau dah lapang saya share ye citer kem cuti sekolah tue
 
 

Monday, March 20, 2017

Prelove Handbag GUCCI & DKNY To LetGo


 
Assalamualaikum semua
Amacam cuti sekolah?
Korang cuti ke?
Saya? Tak taulah nak cuti ke tak haha
Sebab macam biasa kalau statistic lum cukup mak khairy kecut-kecut perut nak cuti haha
Tapi anak-anak saya si Amana& Arief dah selamat post laju ke kem cuti sekolah tau
Tak lama pun 3 hari 2 malam je
Tinggalkan Khairy dengan Adam je
Insya allah nanti saya share cerita anak-nak ke kem cuti sekolah
first time untuk mereka ke kem macam tue
 
Okeylah disebabkan sekarang cuti sekolah
mehla kita cari dana nak melancong haha
Nie ada handbeg prelove
cantik lagi
mehla beliii
ORIGINAL YEE
 
 
bukan saya punya lalalala
saya takde handbeg mahal-mahal haha
kalau menang contest lain le wakaka
kawan saya punya
mengenali beliau yang memang sangat sayang handbegnya
saya tahu handbeg nie semua berkeadaan elok lagi
jom scroll
 
HANDBEG PERTAMA :DKNY BIRU  
tengok lawakan?
bersih lagi
hurmm kalau saya dah lama dah berpeta-peta beg tue
 
lawanya bahagian belakang
bersih mcm yang depan kan?
 
DKNY
Nampak ke tak?
kalau tak nampak pegila buat spec
 
bahagian dalam pun bersih
iskk kawan saya nie tak pakai kot handbeg nie
dia simpan buat pekasan
dok diam2 dalam dust beg kot 
 
bersihnya
dia vakum ke bag dia nie?
 
jap saya call tuan beg nie
dia guna ke tak beg nie?
apasal mcm baru sangat?
 
HANDBEG KEDUA: GUCCI  
ini beg kedua yang nak dijual
GUCCI
 
 nie nampak tak?
kalau Nampak okla tak payah buat spec haha
 

ada calar sikit so pepandaila korang deal ya
 
elok lagi
tak pecah-pecah bahagian luarkan?
 
 
 
HANDBEG KE 3 :GUCCI
 
 saya naik confused handbeg kedua dan ke tiga
hampir sama je
tapi tuannya kata mana sama
okla orang takde handbeg mahal manalah tau lain haha
mataku nampak sama je
maybe kena pakai spec tebal sikit

amboi memancar
sakit mata menengoknye
 
 
 
Kalau saya;  saya suka beg DKNY yang putih biru tue
menawan sangatkan?
kalau yg minat nak nampak mak datin-mak datin mesti suka yang coklat
amikla no tel nie
malas nak cakap banyak-banyak
bukan saya dapat pun haha
semuanya original
tuan punya nie memang pengumpul handbeg
dan jaga handbeg dengan cermat
tak de letak kat kaki bagai
lainla mak khairy main letak je kat lantai kat kaki
janji selamat haha
 
 
okey jemput call dan discuss harga ye
 
019-2499444 (AZ) 
  

Friday, March 17, 2017

Syurga yang dibenci

SYURGA YANG DIBENCI
 
 
1- semaknya lahai. Masuk je pagar dah bersepah mainan dari ruang tamu hingga ke dapur. Dengan anak comot tak mandi bagai.
 
2- semaknya lahai. Harap le juga bini tunggu depan pintu wangi-wangi. Rupanya sampai rumah bini ntah di mana-mana dengan baju kelawar dan bedak sejuk.
 
3- semaknya lahai. Nak cium dahi bini pun bau bawang la, belacan la, minyak masak tanpa GST la...
 
4- semaknya lahai. Kekadang bini bukan sampai rumah lagi pun. Ntah di atas jalan mana sangkut jammed balik keja!
 
5- semaknya lahai. Dulu bini bersize kerengga sekarang bersaiz lori alam flora pula.
 
6- semaknya lahai. Asal balik je dengar bini membebel itu ini. Dengan jeritan anak bergaduh bagai.
 
7- semaknya lahai. Ipar duai mengadu bini saya tidak sempurna dan tidak baik juga.
Dan banyak lagi kesemakan yang kita rasa sebagai suami. Kita rasa kita tersalah memilih isteri. Kita rasa kita adalah suami yang paling malang di dunia.
 
Ya.. Sebagai arjuna perkasa kita tidaklah update di FB atau Insta tentang kekecewaan kita. Kita juga tidaklah menangis call mak di kampung untuk bercerita. Namun di dalam jiwa, kekecewaan kita meronta-ronta dan akhirnya bertukar menjadi barah yang memakan diri.
 
Maka duhai arjuna mulia, perlahan-lahan kita mula jadi pendiam, kita bagi silenced treatment pada anak isteri, kita semakin kurang senyuman, kita mula lepak di mamak tengok bola malah yang semakin hardcore, kita mula angkat tangan kaki kepada isteri. Tersalah kari terlebih masin, pinggan mula dibaling ke dinding.
 
Duhai arjuna sang suami mulia, pada saat akad dilafaz maka segala dosa pahala wanita diserahkan dari sang bapa kepada sang suami. Ironinya jasad, jiwa, hidup dan mati seorang wanita dipersembahkan sepenuhnya kepada anda aduhai suami mulia.
 
Sang isteri tinggalkan ibu, tinggalkan ayah, tinggalkan keluarga dan tinggalkan keseronokan hidup sebagai gegadis muda. Penyerahan yang dipenuhi kepasrahan dengan harapan beroleh bahagia.
Duhai arjuna, sesekali pandanglah wajah isteri. Tenunglah setiap garis-garis airmata di pipi. Seperti mana anda tidak bahagia, begitulah juga wanita. Sebab itulah sang isteri membebel itu ini. Wanita mahu didengar. Terkadang marahnya memuncak dan emosinya celaru. Peluklah isteri berbau bawang anda itu. Kasihanilah dia...
 
Ya... Dulu dia bersaiz kerengga, secantik secretary di office anda, sewangi Mira Filzah dan selincah Neelofa. Namun, tanggungjawab keluarga didulukan dia. Dulu wang gajinya untuk perfume Estee Lauder, kasut Bonia, make up Loreal dan handbag Gucci. Namun kini wang gajinya untuk kos sara hidup bersama anda. Maka anda masih tertanya-tanya kenapa isteri tidak sewangi dulu?
 
Jika di zaman gadis dia punya kawan. Di hujung minggu dia ke SPA bermandi susu. Kini di hujung minggu dia bersama anda dan mengendong anak-anak. Manalah lagi bajet pembelian baju cantik selain set kelawar yang dipakai dia?
 
Duhai arjuna mulia, bila isteri bercerita sahutlah dia dengan cinta. Janganlah menjeling hatta bergurau untuk berpoligami dengan Neelofa. Biarpun sang isteri tersenyum, hakikatnya dia terluka. Jiwanya jadi takut dan risau. Manalah tahu kalau-kalau suami sekacak bangla dirampas sesiapa?
 
Duhai arjuna mulia, sejenak usaplah tangan isteri. Lihatlah tangan yang pernah gebu kini bercalar dengan minyak panas akibat berusaha menyediakan makanan buat keluarga.Ya, wanita bergelar isteri mengorbankan keseronokan di zaman remaja demi membina hidup bersama kita.
 
Tidak cukupkah lagi sembilan bulan sepuluh hari wanita ini mengendong zat zuriat suami yang paling dicintai? Malamnya berkeluh kesah tidak mampu lena akibat tendangan bayi.
 
Tidak cukupkah lagi wanita berkali-kali mati demi melahirkan zuriat yang paling istimewa. Tanyalah secretary secantik Neelofa, sanggupkah dia mati untuk anda?
 
Usahlah bandingkan isteri dengan kejelitaan Che Ta. Che Ta bermandi susu sedangkan isteri bermandikan airmata.
 
Tidak cukupkah lagi wanita menyusukan anak hingga dua tahun? Segala bentuk badan mula mengendur dan segala kecantikan mula pudar. Badan mula penat dan mulut mula berbunyi. Jangankan make up, mahu disapu bedak sejuk ke muka juga sudah tidak punya daya?
 
Ingin juga dibayar bibik dari Jawa namun gaji kita pula tidak seberapa. Maka sang isteri yang penat gagahkan juga uruskan kerja di pejabat berserta hal ehwal keluarga seusai subuh pagi sehingga lewat senja.
 
Di manakah kita? Sedang menonton bola bersama rakan, bergelak ketawa dan bergembira minum teh bersama secretary. Kita mungkin sedang membina badan di gym atau bermain golf di padang ketika isteri menggelupur kelelahan.
 
Sampainya hati kita mula rasakan dia tidak teristimewa seperti dulu. Terkadang mahu dihulur wang untuk dibeli barangan dapur pun kita marah bagaimana mahu ditaja peralatan make up pula?
 
Duhai arjuna mulia, kita bukan Tan Sri berharta. Kita juga tidak sehensem mana. Bersyukurlah isteri kita sentiasa setia. Pedulikan saja umpatan ipar duai hatta mentua jika ada. Baik atau tidak, isteri anda adalah ibu kepada anak-anak tercinta. Isteri juga punya hak yang perlu dijaga. Jika salah, betulkan dia selayaknya. Jangan diabai, dibenci dan dikasari hatinya.
 
Duhai arjuna mulia, beritahu isteri betapa istimewanya dia dihati anda. Khabarkan betapa anda cintai dia minimum sepuluh kali sehari. Ciumlah dahi isteri setiap pagi, tanda dia sepenuh hati kita dicintai.
Dengan kuasa cinta anda duhai arjuna mulia, sang isteri akan menjadi luar biasa jelita, luar biasa bahagia dan luar biasa gembira.
 
Yakinlah, jika sentiasa saling memperbaiki diri, rumahtangga tidak akan menjadi SYURGA YANG DIBENCI.
 
Salam sayang
#kongsiilmu
#learnfromobservation
#copypaste
#sharingjumaat
#bukannukilanmakkhairy

Monday, March 13, 2017

DINARPAL : MEMFUNGSIKAN EMAS SECARA ONLINE


Adalah diingatkan setiap perkongsian adalah untuk info bersama. Mohon amend or adjust dengan diri sendiri. Sebab kita semua tak sama dari segi komitmen, kepeluan, kehendak, financial dan lain-lain.
Lihat intipatinya dan sesuaikan dengan diri sendiri sebab akhirnya yang menangung tetap kita sendiri.
Dan perlu ingat setiap perkara ada risiko.kalau ada keuntungan tetap itu namanya RIBA!
 
Untuk perkongsian kali ini sepanjang pengetahuan saya tiada arrahnu yang boleh menjelaskan bayaran pinjaman atau mendapatkan pinjaman  dengan mem"fungsi"kan  emas secara ONLINE kecuali DINARPAL.

Jika anda tahu ada arrahnu yang mempunyai kemudahan seperti itu boleh berikan info di ruangan comment.Sementara itu boleh follow rapat-rapat founder DINARPAL Tuan Arash Rashid Al-Saadi yang owsome!
 
PANDORA 916 by GELIGA GOLD,  DINARPAL, PUBLICGOLD , POWERGOLD mana yang sesuai untuk anda? Boleh pm saya nanti saya share info yang saya tahu.. khas untuk yang berlapang dada dan yang mencari sesuatu positif adalah sangat dialu-alukan
 
Love,
Kokoadik Gold
 
 
 
 
 
 
BERMINAT UNTUK REGISTER DI DINARPAL?
KEAHLIAN- TIADA BAYARAN
EJEN- BELI 0.5G GOLD BAR 2 KEPING SAHAJA
 
KLIK DI SINI-->> DINARPAL REGISTRATION
 
 
 
 
 

Saturday, March 11, 2017

Pandora 916: Bead Pandora 916 by Geliga Gold diterima untuk pajakan di Arrahnu Pos

 

Assalamualaikum semua
 
 meh meh meh baca cerita happy kat blog saya
terutama PANDORA 916 LOVERS
 
Jom kita selesaikan hutang-piutang kita dengan gunakan minat dan kecintaan kita
jangan jeles ye pada yang tiada
kalau tiada takpe boleh adakan
klik je nanti terusla masuk ke wassup saya muahaha
saya jual Pandora 916 tauuu
 
Ok jom sambung story happy sayeee

 
Beberapa hari yang lepas saya meringankan kaki ke Arrahnu Pos
Sebelum tue saya dah datang
saja je ricky-ricky kawasan haha
so selepas ala-ala yakin saya pun teruskan niat
 
Sharing is caring
Saya nie pun lambat sangat nak celik arrahnu
Kalau sebelum nie saya tau loan pegi bank sahaja
Alhamdulilah dah mula fungsikan emas dengan kata sebenarnya
Disebabkan sekarang saya dah jadi pandora 916 lovers ...
Saya akan pastikan minat tak jadi sia-sia
Sekarang bukan zaman budak2 nak kumpul barang untuk masuk tong sampah akhirnya
Umur sekarang kalau nak minat sesuatu biar ia bakal jadi aset kita dan anak-anak

 Sebelum nie saya terbaca kalau pajak pandora 916 perlu pajak keseluruhan gelang termasuk charm2 barulah laku untuk pajajakan
malah terbaca bead2 pandora yang berwarna-warni tidak laku untuk dipajak.

Semua anggapan tue salah!
-pajak sebijik charm pun dah boleh dapat pinjaman
-bead berwarna-warni bentuk love pink (rujuk gambar) tetap diterima untuk pajakan.
emas tetap emas😍


Nilai emas rm936.90
Dapat pinjaman rm702
Upah simpan hanya rm8.03
Boleh simpan di sini up to 6 month.
Nak bayar pinjaman sikit-sikit pun boleh
Nak bayar sekaligus hujung 6 bulan pun boleh
incase ada masalah kewangan sangat boleh dipanjangkan sehingga 3x
3x maksudnya adalah 3 darab 6 bulan 
 so dalam setahun lebih juga boleh dipanjangkan tempoh pinjaman
lepas tue baru lah dilelong
sementara tak mampu nak setel pinjaman tue uools bayar jelah upah simpan
dalam kes nie upah simpan kalau 6 bulan pun baru RM48 muahaha
 

so uools yang ada Pandora tue..Pandora 916 ye bukan Pandora silver yang oiii..
agak-agak hujung bulan sementara nak gaji tue tetiba ada urgency nak pakaiii sangat duit..
datang je Arrahnu Pos bagi seketul bead Pandora pun diterima..
bagi bead Pandora 916 korang tue merasa bermalam kat asrama Arrahnu Pos kiki
 
Di Arrahnu Pos  emas bernilai 0.5g ke atas diterima
Bead Pandora akak semua 1g keatas dik non
Bila my little sis cakap "haiyoooo mahalnya benda kecik tue"
Bila saya tunjuk surat pajak nie terus my little sis gelak and said "wah berbaloi ada benda kecik yang mahey.boleh jadi modal niaga.modal setel hutang bla bla bla"

 Berbaloi tak minat pandora 916?
Jangan kata hakak tak payung
Somi2 sila sokong minat wifeymu
Mulai hari ini hadiahkan saya seketul bead pandora 916 tiap kali hari jadi saya 😆😆
 
 
Berminat ?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Friday, March 10, 2017

Pandora 916 : Pandaila ila pilih😍

Benda paling syok bila ko meniaga
bila terima feed back aka testimoni dari customer
Kalau dulu saya suka kumpul testimoni Ekstrak Kacip Fatimah UTM
now nak kumpul pulak tesstimoni EMAS
jom baca :) :) :)

seronoknye bila customer suka dengan pilihan kita
charm ne memang saya yang pilih
saya memang aim bead nie
tapi tak beli-beli
akhirnya bila customer mintak saya pilihkan
dah tentulah saya pilih yang paling saya suka


baru je charm dan rantai tangan yang saya pilih sampai kat customer tue
tetiba order lagi satu dangle
kalau dah mula jadi collector
memang rambang mata
tapi jangan risau semua nie aset tau
boleh pajak
boleh jual balik
jual kat mana?
boleh jual kat kedai emas
atau boleh jual di group  FB Pandora 916 

SUPPORT ME AT
 

ADAKAH NAMA ANDA TERCATAT (TERUKIR) DALAM PENDAFTARAN MILIK ALLAH?

Bestnya tazkirah ini... malu rasanya bila baca.

ADAKAH NAMA ANDA TERCATAT (TERUKIR) DALAM PENDAFTARAN MILIK ALLAH?

Kisah seorang persara (bukan group ini) bermusykil seorang Ustaz:

"Ustaz. Mengapa saya merasa bosan dengan hidup saya yang begini-gini juga? Terus hambar, tak tentu arah dan tak ada nikmatnya. Bosan saya Ustaz! Saya ingin bahagia tapi kenapa susah sangat utk mendapatkannya?"

Ustaz pun menjawab: "Ooooh... Mungkin dimasa ini Allah juga sedang bosan dengan tuan."

"Allah bosan dengan saya? Maksudnya bagaimana Ustaz?"

Ustaz menjelaskan: "Mungkin Allah telah letih mencari tuan, namun tuan tak pernah ditemui dimana-mana.

- Dicari diantara kumpulan solat Dhuha tak ada.

- Dicari diantara kumpulan solat Tahajjud tak ada.

- Dicari diantara kumpulan puasa sunnah juga tak ada.

- Dicari diantara kumpulan yg sering bersedekah, juga tak bertemu.

- Dicari diantara kumpulan Tadarrus Al-Qur'an, tuan juga tak ada disana.

- Dicari diantara kumpulan orang orang melakukan ibadah Umrah, namun niat tuan pun belum ada.

- Dicari diantara orang2 yang khusyuk solatnya, tak ada.

- Dicari dimajlis Maulidur Rasul dan majlis Selawat tak ada.

- Dicari diantara yang menuntut ilmu agama pun tak ada. 

Allah SWT nak mencari tuan dimana?

Cuba tuan beritahu?

Maka menangislah si persara sambil mengusap air matanya lalu beristighfar berulang kali.

Segeralah kembali kepada Allah. Dekatkan dirimu pada Allah. Hanya Allah SWT sahaja ZAT yang boleh menenteramkan hidup kita. 

PASTIKAN NAMA KITA  SENTIASA TERTULIS DALAM DAFTAR YANG DISEBUT.

Selamat berjuang saudaraku.
In shaa Allah... Allah akan kurniakan rahmat bagimu.

PENAWAR DALAM ISLAM:

✿ Sering sakit = berpuasa sunnah Rasulullah Isnin dan Khamis.
✿ Wajah gelap = solat Tahajjud.
✿  Hati yang sempit = perbanyakkan baca Al-Qur'an.
✿ Tidak bahagia = solatlah tepat pada waktunya.
✿ Cepat marah = berwudhuk dan perbanyakkan istighfar.
✿ Gelisah = perbanyakan berdoa.
✿ Tertekan = perbanyakan berzikir "Lahaula walaquwwata illa billah".
✿ Rezeki kurang barakah = sering berdoa untuk orang tuamu.
✿ Hidup miskin= perbanyakan bersedekah jariah.

Kongsikan pesanan ini pada sahabat yang lain agar bermanfaat.

Wednesday, March 8, 2017

Cicin Suweetttt Sangat By Geliga Gold

 



Assalamualikum semua
Sebab dah jadi hantu emas mohla kita cerita tentang emas
Kali nie tentang cincin pulak
asik-asik cerita tentang Pandora 916 je kan?
Ok kali nie jom citer cincin
Cincin nie pun order dari bos-bos Pandora 916 jugak

Saya dah pernah pun beli cincin nie
Saya hadiahkan untuk kakak sulung saya
Serius kemas sangat buatan Geliga Gold nie
Nanti saya rasa saya pun "terpaksa" tempeh untuk diri sendiri
sebab cantik sangat
sesuai jugak untuk majlis bertunang atau akad nikah
Anggrana berat dalam 3.4G



Ini salah satau cincin yang mencuri hati saya
Rasa elegen sangat bila pakai
sebenarnya cincin nie didatangkan dengan gelang
Kalau nak order gelang sekali pun sesuai
cantik sangat
 
Amacam rasa berpinar tak mata?
 
 
 
SUPPORT ME AT