ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Saturday, August 1, 2015

BAYBIE SOAP DAN BAYBIE CREAM


Assalamualaikum
Salam hujung minggu semua,

Hari ini saya ingin berkongsi satu produk lagi.Seperti biasa produk yang saya jual ini juga adalah diatas permintaan customer untuk mencari bagi pihak mereka. Ramai di kalangan customer saya mempunyai anak-anak atau mereka sendiri mengidap ekzema atau priorisis.Kebiasaannya saya akan mengesyorkan menggunakan LRM dan VCO untuk masalah ekzema dan priorisi. Boleh baca disini entry tentang VCO dan LRM membantu merawat masalah ekzema dan priorisi. Ia disyorkan oleh Doc Zubaidi Hj Ahmad.

Walaubagaimanapun terdapat ibubapa yang masih ragu2 nak guna VCO&LRM jika bayi mereka yang mempunyai masalah kulit. Oleh itu saya berusaha mencari produk untuk membantu masalah kulit bayi-bayi. Sebolehnya saya cuba mencari produk yang disyorkan atau dikeluarkan/diformulasi oleh doktor. Akhirnya lepas berbulan-bulan carik sana sini Allah gerakan hati untuk follow FB Dr Zulkifli Sharif. Alhamdulilah beliau telah mengeluarkan produk untuk bayi. Terus saya wassup beliau dan nyatakan untuk jadi pengedar.

  
Baybie Soap & Lotion Baybie
Buat masa ini saya ambil Baybie Cream yang 30ml dahulu

 
 Pasti ada yang ingin bertanya tentang isi kandungan Baybie Soap & Lotion Baybie
Refer iklan diatas ye

Daun gelenggang juga salah satu bahan di dalam Baybie Cream. 
Boleh refer statment Dr Zulkifli di atas untuk makluman lebih lanjut.
 Rupanya banyak kegunaan daun gelenggang nie ya..


 
 Kalau dah doktor tue pasti doktor juga
Salah satu sebab saya sangat ingin menjual produk Dr Zulkifli adalah kerana setiap kali baca status FB beliau, beliau sangat berhati-hati setiap kali mengsyorkan produk pada customer/pesakit beliau.. Pada pendapat saya doktor begini bukan hanya ingin meniaga tapi juga mengutamakan kesan produk-produk kepada setiap customer beliau. Sama macam Doc Zubaidi jugak gayanya :)   Saya banyak kali terbaca Doc Zulkifli menasihatkan pesakit/customer beliau untuk buat PATCH TEST. Tak silap saya juga pernah membaca beliau mengsyorkan patch test juga dibuat untuk penggunaan pada habatussauda. Barulah saya tahu ada sesetengah orang mempunyai alahan juga pada habatussauda. 


Bagaimana  PATCH TEST dibuat?
Baca statment diatas :)

 EXPIRED DATE BAYBIE SOAP & BAYBIE CREAM?
1/8/2016

  Baybie Cream juga sesuai untuk kulit kering dan panau.. Menarik!
Baca statment diatas juga :)

 Tiada pewarna dan pengawet tiruan ya .

  Ini antara testimoni awal. 
Sebelum doktor Zulkifli menjenamakan cream ini dengan nama BAYBIE

 Doc Zulkifli juga telah mewar-warkan saya sebagai salah seorang pengedar produk BAYBIE

 
  
 BAYBIE SOAP (RM19)
 Semenanjung: RM25(termasuk poslaju)
Sabah/Sarawak: RM29(termasuk poslaju)

BAYBIE CREAM 30ml (RM29.90)
Semenanjung: RM35.90~ RM35(termasuk poslaju)
Sabah/Sarawak: RM39.90~ RM39(termasuk poslaju)

BAYBIE SOAP + BAYBIE CREAM 30ml
Semenanjung : RM54.9~RM54(termasuk poslaju)
Sabah/Sarawak: RM58.9~RM58(termasuk poslaju)


 
"LIKE" ramai-ramai ye :)
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK KACIP FATIMAH-UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK TONGKAT ALI -UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK UTM YANG LAIN?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI

 
Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK BIDARA WORLD?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI 


Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK MINSYAM (HABATUSAUDA &ZAITUN)?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI

Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK SUTRA?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI 

UNTUK FREE CONSULTATION: 
 017-3201998 (ILASALEH)


 

 



Wednesday, July 29, 2015

Nisan Grand Livina 1.6 Auto With 100% Loan


Assalamualaikum semua
Masa entry raya yang lepas saya ada janji nak share cerita kereta baru kami
Okey now meh kita story

Sebelum story panjang lebar
 saya letak cerita keta nie sebagai antara kenangan terindah untuk saya  selepas melalui pelbagai ujian sejak Khairy lahir 2013
For those yang bersama-sama saya melalui ujian Allah.. 
I mean yang baca blog nie past 2 years before..
 saya ada juga  catat jugak di sini .. 
mesti tau ..how im struggle a lot bersama Khairy yang ada jantung istimewa nie
My online business, Khairy yang ke hospital dengan anak2 lain, i cuti tanpa gaji etc etc :( 
Rami lagi yang hebat di duga.. saya tahu.. dan saya nampak masa Khairy warded..
Ceritanya berbeza tapi "sakit" tue sama
 bila ada berada dalam "ujian" itu
Baru anda tahu deritanya camana?
SAKITNYA KU DISINI
BAGI 50K PUN TAK HILANG  
I tell U tau
Tapi boleh senyum sikit kalau menang 50K haha

Alhamdulilah now Khairy pun dah 2 tahun..
Khairy lahir bulan Ramadan 2013
Hari nie dah masuk Syawal 2015
and after Khairy lahir pelbagai ujian non stop
Syukur Allah masih bagi kekuatan
Dalam ujian ada rahmatnya
dan rahmat paling besar bila kita rasa Allah sentiasa bersama kita melalui segalanya

Okey tak mo sedih2 meh kita cerita  story keta ek
Keta lama saya MyV masih ada dan dah mula carik pasal GRRRR
Biasalah keta kalau dah 9 tahun
Hampir 6K kot dah habis  kalau dicampur2 utk baiki
And dah fedup
Masih belum fedup sebenarnya kiki
Masih usaha jugak baiki
Dapat jalan area KL cukupla

Tapi sementara nak tunggu keta tue elok
camana kami anak-beranak nak bergerak?
Silap hari bulan raya hari tue tak kemana2
Kalau nak kemana2 takkan kami nak naik basikal pulak
Haishhhhh

Lepas fikir2 saya pun decided untuk beli Nisan Grand Livina
Gambar atas nie saya snap masa hari amik keta dari seller
Macam tak percaya je saya beli keta nie
Sebabnya saya baru je masuk keja semula 2 bulan lebih kurang
Beli keta baru bukan nak menayang masa hari raya
Konsep tue adalah konsep yang salah ye
Saya beli kereta kerana ia adalah keperluan
Bila kereta yang diharapkan asik rosak & jerk
Nak pegi umah mak yang dekat tue pun pikir banyak kali
Sebab takut keta stop tengah jalan
Adohaiii

Oh tak snap gambar dekat2 pulak
Kat bahagian yg ada meter tue ada tulis anggaran kereta kita boleh bergerak sejauh berapa KM lagi dgn minyak yang masih ada

 Cantik tak skirt saya beli tue?
Suka betul pakai skirt stripe mcm nie
Kalau uools tau kat mana boleh beli skirt gini lagi..inform ek
Nak color2 lain pulak
 
 senang nak ubah lagu dan volume radio bila remote ada kat setering


 Alahai nampak separuh je rupa seller saya tue
Yup seller saya chinese
Walau baru jumpa so far  senang bawak bincang
Yela memangla dia nak lakukan jualan dia jugak
Tapi one thing apa yg dia janji nak beri ..dia bagi tanpa banyak cerita
Ada sesetengah seller bila agrement dah lulus boleh lak cakap
 "oh tak dapat bagilah. dah cut budget bla bla bla" 
sedangkan masa sign agrement apa yg dijanjikan? 
saya suka org yang pegang janji
tak kirala bangsa cina ke india ke melayu ke


 
 Yup anak-anak paling happy bila ada kereta baru
Kalau bahagian atas tue takde tak lawa
Saya tak tau namanya
Yang atas bonet tue
Itu termasuk dalam harga kereta
Ada sesetengah Grand Livina saya tengok tak ada
Macam togel & for me tak ngam kalau takde 
Hilang rupa aerodinamiknya kalau benda tue takde..
 Mama, I love u!!

 Sebelum beli kereta nie saya selalu nampak Grand Livina kat jalan
Saya memang dah aim Grand Livina biru
Saya nak yang layout macam nie
Lagi satu yang saya suka sebenarnya adalah Toyota Estima
Tapi my business cuma boleh bayar Grand Livina sahaja haha
Insya Allah kalau Allah bagi rezeki ..now saya minat kereta Range Rover
Oh my!! Berangan memang seronok!!
Dari angan2 jadi cita2 okeyyy
lalalalalalalalala :)


 Nie keta Arief!!

 Boleh Khairy bawak tak?
Kereta nie dapat beli sebab Khairy bawak tuah kan?


 Grand Livina nie ada 3 seat
Saya suka turunkan seat tengah tue untuk bersandar dengan lebih selesa
Eh takkan nak tegak je seatnya 
dah macam duduk dalam bas zaman dulu2 pulak
Seat tue boleh turun naik ke posisi yang selesa
Bila seat boleh turun semaksima mungkin; si Khairy buat gelongsor :p
 
 Tengok tue camana dia buat gelongsor
Arief pun sama
dalam erti kata lain
Alhamdulilah Grand Livina buat masa nie selesa untuk anak2 saya 
Anak-anak saya 8 tahun, 6 tahun dan 2 tahun
Mak dia 35 tahun, Papa diorang 36 tahun tettttt
Dah tua dah..
Nak cecah 40 kenalah selalu beringat & muhasabah dirikan?
Akhirat makin memanggil
Tapi tak semestinya kita tak perlu berusaha untuk dunia
Allah tak suruh macam tue
Amalan yang didunia.. boleh dibawa ke akhirat 
Konsep mak saya
"kalau banyak duit ..boleh buat amal jariah banyak"
dan tak perlulah tunggu duit berlebih baru nak bersedekah bagai 
sebabnya sedekah itu menjemput rezeki tau
 
 Sekarang saya kena duduk line tengah
Kalau jadi co pilot si Khairy tetap nak duduk kat riba saya
Keta dah panjang ke belakang pun nak jugak dok atas saya
Kalau perjalanan dekat takpe lagi
Kalau jauh2 tue alahai..
Kebas kaki
So mehla Kahiry  kita dok line tengah
 
Arief jadi co pilot ye
Lagipun kalau tiga-tiga dok belakang havoc jadinya
pening.. Pisah2kan sikit kurang havoc
Eh itu pun Arief asik pusing belakang nak join dengan kitaorang
 
 Dulu anak-anak selalu gaduh
Saya takpe lagi riba Khairy kat depan
Si Amana & Arief selalu bergaduh time nak tidur dalam keta
Semua nak tidur luruskan kaki
Dalam Myv yg comel lote tue
 dengan barang2 lagi.. adusss.. kesian tengok anak2

Alhamdulilah Allah bagi rezeki beli keta panjang sikit
Amikla korang sorang satu seat
Arief duduk selesa jadi copilot kat depan
Khairy tidur line tengah dengan saya
Amana amik seat  paling belakang 
Dia siap angkut bantal, patung kucing & selimut
Dia ingat line belakang tue bilik dia agaknya

Saya pernah janji dengan Amana yang saya akan beli keta baru kalau Allah izinkan
Alhamdulilah dengan rezeki business online Allah beri,
 dapatla mama rezeki beli keta untuk anak-anak
Actually kalau takde OB saya tak berani gak nak beli keta
Bila masuk keja& beli keta baru nie 
 perbelanjaan bertambah sebanyak RM700
Sebab hantar Khairy ke umah babysiter(sebelum nie 2 tahun saya jaga) RM300
Kete nie tambah bayar RM400 dari keta lama 
 terima kasih customer yang setia bersama saya ye
Kerana anda juga saya mampu beli kereta




RINGKASAN

1) saya beli Grand Livina Blue 1.6 Auto

2) Full loan 100%.
Actually saya dah pegi  2 showroom grand LIvina.  Showroom pertama bayar downpayment RM5K++ tapi installment bulanan hampir sama dengan yang yang ditawarkan seller nie yang dapat 100% loan tanpa downpayment. Dan harga juga lebih mahal tapi spec sama je.. So better beli dengan seller nie kan?


3) Instalment RM970 selama 9 tahun
Mak suruh buat 9 tahun. Mulanya saya nak buat sependek yang mungkin. Mak cakap duit yang lebih tue simpan atau buat beli rumah lain.. Erkkkkk

4) Seller nie  senang berurusan
  • Cakap je terus terang- Saya terus-terang je saya baru masuk keja semula. Dah 2 tahun cuti & payslip tak cukup 3 bulan haha. So husbd jadi guarantor. Takde pun mintak mcm2 dokumen.  Ada yang bagitau bank masih accept  kalau takde payslip 3 bulan TETAPI  bank akan mintak surat perlepasan cuti majikanla.. surat tawaran keja dari majikan la... But in my case takde pun Public Bank buat macam tue. Luluskan dan yang dia  cuma minta kad pekerja & diorang photostat itu je. Slip tak cukup 3 bulan pun diorang cakap "takpelah Puan datang dulu sign agrement , nanti masa amik keta bawa sekali payslip untuk bulan ke 3" Urusan loan bank,  seller nie yang uruskan. Dia hantar ke beberapa bank yang dia biasa deal rasanya. . Kitaorang dah cakap paling murah instalment yee...
  • Insuran keta-Seller nie pindahkan insuran keta lama MyV  ke Grand Livina. So insuran&roadtax Grand Livina yang patutnya setahun dalam  2.5K jadi kurang ke RM1.8K untuk first year. Soryla tak ingat RM sebenarnya.. Lebih kurang gitulah .. Insuran roadtax Grand Livina jadi murah bila pindahkan insuran MyV ke Grand Livina.. Senang tak payah pening seller nie uruskan jugak
  • Free Gift- Part nie paling best sebab seller nie tak tipu bila nak bagi gift. Dia bagi je. And siap tulis apa yang dia nak bagi masa kitaorang setuju nak beli keta tue. So masa dah lulus loan kitaorang bawak je apa yang dia tulis tue balik. Dia pun ingat apa yang dia janji.. Senangkan? Manusia berpegang pada janji..
  • Keta nie saya dapat kurang 2 week dari tarikh saya sign agrement!! Horeyyy dapat balik kampung. Kalau tidak senyap2 makan kuih raya depan tv ye.. 

Nanti saya snap lagi ciri-ciri dalam Grand Livina. And uools boleh carik kat web jugak. Tapi biasalah nak tengok jugak gambar dari owner sendiri jugak kan?Kalau nak no tepon seller boleh pm saya 017-3201998.



 

Tuesday, July 28, 2015

Borang Poslaju Yang Baru

 Salam kengkawan
Just quick update & info
Borang telah diperbaharui lagi
So jangan terkujat sangat kalau pegi amik borang poslaju
Kalau yang selalu mengepos mungkin dah tahu
Bagi yang jarang mengepos

 Untuk prabayar ..warna masih dikekalkan
Cuma layout berbeza dan takde tempat nak tulis berat parcel :)

Borang poslaju yang perlu ditimbang pula
dah tukar color dari kuning ke color coco..cantik warnanya
Layout sama macam kat atas


 Oh ye saya dah mula mengepos produk2 di Kokoadik Blogshop ye 
Khabar angin mengatakan lepas raya keringlah account
Nampaknya tidak kepada customer2 saya
Saya belum masuk kerja..lum habis cuti raya
Berdesup2 order masuk untuk Ekstrak KAcip Fatimah-UTM dan produk2 yang lain
Apa2 pun alhamdulilah
Allah beri rezeki pada customer2 saya
Alhamdulilah juga rezeki customer2 saya yang tak surut tue diberi pula pada saya & anak2...

lebih kurang 20 kotak EKF-UTM dah dipos sejak 22/07/15 hingga hari ini.
Pengeposan esok pun dah ada lebih kurang yang confirm 6 kotak
Alhamdulilah rezeki anak2 dan doa semua 
Macehhhh...

Cantik tak kasut blink2 saya
Malam raya baru hegeh2 beli dgn my one and only anak dara saya si Dalia Amana
Rasa mcm bebudak pulak beli kasut blik2 haha
Walau murah tapi selesa
 saya boleh menapak pakai kasut nie ke  pos besar KL
so maksudnya selesalah tue
kan? kan?kan?




 

Sunday, July 26, 2015

Ekstrak Kacip Fatimah-UTM: Pos ke EKF-UTM ke Luar negara (US) menggunakan flexipack


 Assalamualikum semua,
Dah lama nak share entry nie tapi dah lupa sebab macam2 yang disibukan.
Mehla letak sebelum lupa terus..
Saya suka letak dalam blog sebab nanti info2 nie saya jugak yang nak pakai
Mungkin boleh juga jadi rujukan pada yang memerlukan
Tapi please ye info lebih banyak boleh tanya pada pejabat pos
Saya cuma boleh share yang saya tahu sahaja
Entry nie cuma boleh dijadikan garis panduan sahaja
At least bolehla bayangkan camana nak pos keluar negara
Sebelum nie saya ada buat entry
Masa tue saya pos ke Jepun
 Kali nie ada cara baru ye
Horeyyyy


 Kali nie kita guna flexi pack
saya rasa masih baru penggunaaan flexi pack nie
Kalau pegi kat poslaju Kl tue
promo dia besar kat pintu masuk
Kali nie saya nak pos ke US
Alhamdulilah customer saya di US dah selamat terima pun Ekstrak KAcip Fatimah UTM

Sebelum tue saya tanya customer dulu.. beliau nak urgent atau tak?
Kalau nak sampai cepat dalam 3/4 hari rate postage je dah RM130++
Kalau yang dalam dua minggu guna flexipack nie dalam RM30 sahaja
Customer pilih yang postage murah
Kalau saya pun nak yang murah je
Janji sampai hihi

Saya pos pada 5 Jun 2015 dan sampai pada 19 Jun 2015
Lebih kurang 14 hari
 Ini rupa flexi pack
Ala2 pra bayar pos laju
Yang ini bukan timbang2 punya ye
Ini  tak payah timbang dah..
Rate tetap..


 Sila pastikan anda minta pada staff poslaju untuk tracking no
Kalu tak mintak tak dapat ye..


Meh kita mulakan tuisyen menggunakan flexi pack untuk pengeposan ke luar negara
Adik kakak abang pakcik makcik... sebelum memilih flexi pack
Sila pastikan anda nak pos ke negara mana
Sebab flexi pack ada dua color
Satu color MAGNENTA dan satu color BLUE
Pemilihan flexi pack bergantung pada country

 Saya siap minta kebenaran staf pos laju untuk snap info kat atas nie tau
diorang simpan takde letak kat luar masa nie
saya tanya sebab member saya juga nak tau urgent info tentang flexi pack
Tolong kengkawan.. esok lusa diorang tolong kita
tak tolong kita diorang tolong anak2 kita
Dunia nie bulat :)


 
 Nie saiz kecik
Nie utk color magneta
 
 ada saiz berbeza tau..itu yang buat perbezaan harga
samalah macam sampul prabayar dalam Malaysia tue
ada saiz S,M dan L
 
 nie warna biru.. saiz kecik ..
Saya amik yang saiz lebih besar sebab saya letak EKF-UTM dalam kotak 
so kena beli fkexi pack biru  yang lebih besar saiznya

Perasan tak? 
flexi pack yang warna biru lebih mahal dari yang warna magnenta
maybe sebab lebih jauh tempatnya
Kalau uols perasan yang sampul magnenta tue lebih kepada negara2 ASEAN
yang blue tue ke negara2 lebih jauh US, Jepun etc etc
 
 Kotak pun ada tapi mahal lagilah
 
 kan betul yang magnenta lebih murah..
kotak fexi pack magnenta  pun lebih murah dari yang biru


 Sekian itu sahaja info yang ada
Bolehla dijadikan garis panduan untuk mengepos ke luar negara
Lebih mudah guna flexi pack dari cara pengeposan yang pernah saya buat dulu rasanya :)

Oh pada semua customer
Saya dah start mengepos
Sejak cuti raya tue alhamdulilah
Hampir 20 kotak Ekstrak Kacip FatimahUTM telah dipos
Tak termasuk produk2 lain
Mekasih semua customer
Doakan saya dapat buat proper website untuk memudahkan anda semua "bershopping" online dengan lebih selesa ye
So saya boleh masukkan pelbagai produk yg berkualiti untuk anda2 juga
Tolong doa tau!! 





"LIKE" ramai-ramai ye :)
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK KACIP FATIMAH-UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK TONGKAT ALI -UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK UTM YANG LAIN?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI


Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK MINSYAM (HABATUSAUDA &ZAITUN)?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI

Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK SUTRA?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI 

UNTUK FREE CONSULTATION: 
 017-3201998 (ILASALEH)




 

Thursday, July 23, 2015

Al-Laziz : Kambing Perap Sejuk Beku Yang Best


 assalamualaikum semua
Hari nie dah ramai yang masuk kerja
seronok sikit
semalam takde orang
i is seram dok ketuk2 keyboard komputer senseorang
pastu mulalah dengar ada orang pun ketuk keyboard jugak..
Haha perasaan sendiri jerkk
kalau dah memang dasar penakut.. penakut jugak :p

Displaying IMG_20150708_191152_wm.jpg
sebelum saya teruskan entry
SAYA TAK JUAL YE KAMBING PERAP AL-LAZIZ..JANGAN CALL/WASSUP SAYA :)
SILA CALL ARSHAD- 0126964790
(bukan no yang tercatit kat bekas)

macam yang kengkawan tau saya selalu beli AYAM KAMPUNG RARE
dulu saya selalu amik dari towkay dia-Raja Sharil
tapi sekarang dah maju setapak.. AYAM KAMPUNG RARE  dah ada ejen
alhamdulilah.. tumpang gembira melihat perniagaan rakan-rakan makin maju

Satu hari tue saya nak beli:
 4 bekas ayam kampung(sebekas rm15) dan 4 bekas puyuh perap(RM12 sebekas)
Saya call Raja Shahril dan tak lama kemudian ejennya call saya
Ejenya  promote kambing perap sekali
Promote by phone je
Saya memang suka kambing perap so saya kata okey..nak cuba sebekas


 Sebenarnya ragu2 gak nak beli kambing perap nie sebab saya pernah beli satu kambing perap..
Rasa mcm loya sebab manis gile(terbalik lori gula ke) & bila telan ada bau
Pakaging je cun..  :(
Tapi tak boleh reavellah jenama apa
Tak baikkan perniagaan orang..

Tapi Al-Laziz nie alhamdulilah tak hamis dan tak berbau
tak manis macam lori gula terbalik
rasa dia tak pedas sangat so kalau kanak2 nak makan pun boleh
Disyorkan untuk cuba
 

Comey je adik Arshad nie bila dia foward E-Invoice 


E - Invoice

1. Ayam kampung : 4pek x RM15.00 = RM60.00

2. Puyuh (biasa) : 1 pek x RM12.50 = RM12.50

3. Puyuh (marinated) : 3pek x RM12.50 = RM37.50

4. Kamping perap : 1pek x RM23.00 = RM23.00

Delivery charge : RM5.00

JUMLAH : RM138.00

Thank you


Bolehla call ARSHAD- 0126964790 untuk delivary :
ayam kampung RARE
Kambing perap sejuk beku  Al-Laziz, 
puyuh perap  tue takde jenama lagi
dan yang terkini adik nie ada ladang ROCK MELON

kawan-kawan pernah makan ke rock melon?
nanti saya share ye cerita rock melon pulak
adik arshad nie(panggil adik sebab muda sangat dari saya) ada share gambar ladangnya
Actually saya suka tengok orang bekerja/berniaga sendiri
suka bagi mereka sokongan terutama kalau itu org2 yang saya kenal dan pernah jumpa

 saya belum lagi bekerja sendiri
insya allah ke arah itu
cuma Allah belum izinkan saya bekerja sendiri sekarang
Allah suruh saya masuk keja semula
pasti ada hikmahnya 

okeylah sambung entry lain kali yek
banyak dah parcel online shopping sampai kat rumah mak
hikhik
nanti i buat entry lagi
bubye :)