ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, December 9, 2016

KIDZONAA IOI MALL, PUTRAJAYA


 Memandangkan episod yang paling membosankan dah berakhir
episod berpantang lerr
mohla kita update yang happy2 pulak
happy untuk menggantikan masa "berkabung" untuk anak-anak
kalau saya nie preggy setahunla anak-anak pun terperap
kesian diorang
senyuman anak-anak nie nilainya lebih berharga dari semua di dunia kan?
(ececeh cakap macam mak ayu2 je.. cuba tengok kalau mengamok? haha)
 kalau boleh nak ganti semua semula terutama kepada amana.. amana yang banyak sangat menolong saya. masa mengandung, masa berpantang, masa bersalin dan sampaila masa sekarang.
siapa kata anak perempuan sulung tak bagus?
anak perempuan sulungla tangan kanan mak tau
sapa yang cakap "elokla anak lelaki sulung" ..sila tarik balik kata2 tue haha
allah anugerahkan seseorang tue anak lelaki sulung ada sebabnya
begitu juga kalau allah anugerahkan anak perempaun sulung ada sebabnya
tak payah nak frust2 bila jantina anak sulung tak seperti yang diharapkan
ALLAH LEBIH TAHU
 
 
 
Papa budak2 nie tak ada 4 hari so saya larikan anak2 ke rumah nenek diorang
kemain suka diorang
habis bising umah nenek
pastu buat plan nak bawak bebudak jenjalan
mulanya nak pegi siang
tukar ke malam
siang dah penat menguruskan bebudak haha
macam biasa adik bongsu saya lah yang drive
kalau hakak ko yang drive mau sampai ke Johor kot
SESAT
 
anak special saya Adlan Khairy
 
Mama nak makan apa?
Khairy boleh masakkan
 
eh tiga je? mana lagi satu yang bongsu?
Adam Ziqri kita tinggalkan dengan nenekla ye
Waktu malam suntuk
so kena cepat2 semuanya
 
 
Arief bukan main suka
Puas saya control budak nie
Insya allah satu hari nanti bila dia dewasa saya tahu dia akan jaga mak dia sebaik2nya
so sementara nak tunggu dia dewasa..banyak2la BERSABAR
 
Amana pun masih kanak2
dia tak nak balik haha
mak tinggalkan baru tau :p
 
Opss lupa nak cerita
nak masuk sini
satu budak rm10
tak taula main berapa lama untuk RM10 tue
mayb RM10 per entry bukan kira jam kot
sebab kitaorang main sampai tutup lalalalala
 
elokla muka macam jepun duduk depan kedai sushi
 
niela anak adik bongsu saya
namanya aisya sofea
 sebaya khairy
kalau saya nak bebel2 kat khairy
tak boleh depan aisya
nanti aisya akan buat soalan serius
"kenapa mak ngah marah khairy? khairy nie kawan saya. jangan marah khairy.boleh mak ngah?"
erkkk terkebil2 mak khairy kat situ
 
senyum je amana
 
amik gambar aisya cepat mak ngah
 
sanggup pakai balik stoking sebba nak mak ngah amik gambar aisya dengan stoking
motif?
tak taula
 
khairy tutup kaki & paling muka tempat lain
sebab dia malu ..dia pakai stoking pompuan
pinjam stoking aisya
 
NOTA:
SILA BAWAK STOKIN SEBAB NAK MAIN KAT SINI KENA PAKAI STOKIN.  NANTI TAK MEMASAL JE KORANG KENA BELI STOKIN.MEMBAZIR JEEE
 
mak bebudak nie pulak sibuk dok kat tepi.. try2 gincu FAME
selfie sensorang
 
kalau nak beli gincu fame boleh beli dari trusted seller dua orang nie
 
Erlyna Yati (013-2482548): Putrajaya, serdang, bangi
Azlin (019-2499444) : UOA Bangsar 
Pos seluruh Malaysia
 
next time kita buat entry review fame pulak
best ke tak pakai gincu fame nie ye
babyeeeeee
 
 
 

Bila mak Khairy berehat meniaga POWERGOLD masa berpantang


Dah beberapa rakan kenalan pm saya nak beli emas powergold
Siap tanya saya..
"Ila dah tak nak jual emas powergold lagi ke? Tak de up status powergold/emas lagi pun"

Gelak dulu..haha..
Saya dinasihatkan oleh ramai kawan2 meniaga supaya rehat dalam tempoh berpantang
Saya memang banyak rehat meniaga bukan masa berpantang je masa mengandung pun sama. sampaikan website lenyap dari alam maya pun tak sedar..huwaaa..rugi jeee... takpelah..anggapla itu yurun kebodohan dalam business..nie nanti kita cerita ye..

Menjawab persoalan tentang Powergold:

1. Saya masih share/jual kebaikan yang ada pada emas iatu Powergold. Saya juga dah stokist sekarang dengan ambil nama anak kesayangan saya KhairyMagicGold

2. Saya bukan tak jual emas Powergold lagi.kalau setakat belian 1g saya boleh uruskan melalui Master Stokist. Tetapi rakan-rakan saya yang nak membeli emas dengan saya rata-ratanya nak beli 10g ke atas yang mana harganya mencecah 2k++. Pernah ada yang beli lumpsump hampir 50g. Nangis mak nak... kalau hilang emas nilainya 2k-10k ..jenuh mak nak ganti anak2 emas sayangku.. Tunggu saya kuat ye., saya ambil COD dengan master stokist.

3.siapa nak joint group emas saya? Leave no hp di comment.jangan risau group nie tentang emas sahaja.tak ada share benda2 lain.. so tak menggangu anda.. belum ahli pun boleh joint..sekadar untuk tambah ilmu apa salahnya.. terutama pengalaman sebenar rakan2 emas di group sendiri pajak di arrahnu

Gambar nie saya amik stok emas Powergold kat Master Stokist dua tiga hari sebelum bersalin. Cer la kira berapa nilainya kalau rajin..πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜† Nie hanya satu order dari rakan emas.. emas yang lain tak muat nak snap picture... bayangkan dengan nilai emas yang cecah hampir RM10k++ masa tue... haiii risau saya... nanti susah hati asik rasa nak beranak je.. tapi masa tue Dah dapat rasa nak bersalin so cepat-cepat selesaikan order rakan taulan emas saya. Lega bila yang order semua dah dapat emas2 mereka..

πŸ’˜πŸ’˜πŸ’˜πŸ’˜πŸ’˜SAYA MASIH STOKIST POWERGOLD YANG AKTIF YA


WA 017-3201998
WA 017-3201998
WA 017-3201998

Kenal saya lagi tak?

Moh citer story khairy
Rasa dah lama tak citer story khairy
Sejak2 khairy dah tak jadi bongsu nie
Dah kurang citer khairy haha
khairy tetap anak saya yang sangat SPECIAL
bersama khairy banyak yang saya belajar
Bersama khairy baru saya rasa apa itu pancaroba kehidupan sebenarnya
Merasa pedihnya satu kehidupan sampai ke ulu hati
Hahaha

Sekarang khairy asik berzikir kat telinga mak dia
"Mama dah tak sayang haily(khairy).mama tak sayang khairykan? Sayang adam je kan?"
Sekali dua saya layan.,eh beribu2 kali saya layan
Tapi hari nie saya penat agaknya.. khairy dapat jawapan yang buat dia terdiam
"Tanya lagi soalan macam nie,mama tak sayang khairy langsung"
Terus muka cebik, mulut kebawah..kening ke bawah.. sedih sangat le tue

Tak tau camana khairy boleh buat memek gitu

Cuba korang buat ..jadi tak?

Ada sekali tue masa saya tengah sibuk siapkan adam
Si khairy asikla membising
"Mama nak susu" 100x khairy mengulang
Time adik nak mandila, khairy nak mandi
Time adik menyusu dia nak menyusu
Time adik nak pakai pampes dia sibuk cabut pampes sendiri
Tak keruan mak dia!
Sampaila khairy sebut
"MAMA TAK SAYANG KHAIRY LAGIKAN. NANTI KHAIRY MATI TAU"
(hilang pelat khairy masa nie )

Apa saya jawab?
Kalau khairy mati, khairy tak dapat jumpa mama lagi.nak ke?

Terus khairy geleng2..
MAMA NAK SUSU
ok dia ulang zikir yang sama juga
Mohla buat susu yeee

Comey tak mok cun?

Budak debab niela yang buat mama lupa buat susu khairy
Mama tak nampak nie
Kalau sabotaj budak debab nie bagi kurus pun ok nie 😎

Besday abang pun dia nak sibuk

Saya dah big boy
Boleh jadi abang kawasan hihi

Mama, khairy sayang mama

Thursday, December 8, 2016

Kali pertama beli Goldbar Powergold

Belek2 gambar dalam folder POWERGOLD dalam hp
terjumpa resit pertama kali beli emas POWERzGOLD
1G dibeli pada tarikh 25 april 2016 : rm177
1G hari ini bertarikh 9 November 2016: rm198

Kalau jual harga ahli dah untung rm21
Kalau jual harga buyback untung rm9
Itu baru 6 bulan je..
Itu baru keuntungan 1G
Kalu beli 10 gram dah berapa untung? 😎😎😎

Jual supplment harga dealer naik tapi harga jual samaπŸ˜…
Lepas tue customer mintak diskaun,mintak free postage
Haii towkay kayu balak pun boleh bungkus
Nasib baik ada emas jadi backup

Emas kalau beli, simpan lama, harga naik
Supplment kalau tak laku, terus tak boleh jual sebab ada expired date

EMAS TAK ADA EXPIRED DATE
LAGI LAMA LAGI UNTUNG
MACAM ILMU ORANG2 LAMA
LAGI VETERAN LAGI BERILMU

Minat simpan emas yg tak ada expired date nie?
Pm mak adam n khairy
0173201998
Stokist powergold


*copy status dari FB dated 9/11/2016 ke blog*

Thursday, December 1, 2016

POWERGOLD MENJADI PANDORA 916





PERKONGSIAN RAKAN-RAKAN GROUP EMAS

Join POWERGOLD untuk menyimpan gold bar sahaja.Tak sangka ramai rakan-rakan yang sudi jadi rakan emas. Hasil share dengan rakan-rakan tentang POWERGOLD sedar-sedar ada buget untuk beli charm PANDORA 916. 


E-wallet tue adalah hasil bonus repurchase kalau ada ahli yang membeli, bonus keyin as stokis dan lain-lain bonus. kalau tengok dari gambar yang rakan emas share nie dalam ewalet tue ada 985. 
itu maksudnya ada RM985.
Untuk dapatkan nilai RM985 tue anda perlu transfer e-wallet melalui sistem kepada master stokist.
Nanti master stokist akan masukan amount RM tersebut ke akaun anda.
Hanya dalam tempoh 2 hari kebiasaannya.
Insya allah saya buatkan step by step transfer e-wallet kepada Master Stokist ya

So kalau sesak-sesak atau nak belanja tanpa guna duit gaji bolehla selalu jenguk e-wallet haha.. tapi janganlah harap miricle. mana ada duIt jatuh dari langit.samalah jugak..mana ada bonus dalam ewalet jatuh dari MASTER STOKISπŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†
Share selalu dengan rakan taulan kebaikan emas dan POWERGOLD 
ramailah yang tetiba minat nak joint ahli atau nak beli goldbar sahaja

JOM KUMPUL EMAS FIZIKAL! 
POWERGOLD DAN PANDORA 916!

WA 017-3201998
WA 017-3201998
WA 017-3201998

😍Emas fizikal adalah emas yang ada di tangan anda. bukan emas dalm bentuk sijil atau di tempat lain. Jadi bila emas di tangan anda,anda yang punya kuasa nak simpan, nak jual atau nak pajak di arrahnu.paham tak? tak paham boleh wassup no atas tu ye😎

Tuesday, November 29, 2016

Fungsikan EMAS Untuk Akhirat


Perkongsian dari group POWERGOLD
Emas tetap emas
Tak kiralah jenis apa pun
POWERGOLD, PUBLIC GOLD, KTJ entah apa2 lagi
Tetap bernilai
Simpanla tak rugi pun..
Dan gunakannya untuk MENDERMA satu hari nanti
Insya allah

Kalau berminat dengan EMAS FIZIKAL POWERGOLD
WA 017-3201999
WA 017-3201998
WA 017-3201999

😎Apa itu EMAS FIZIKAL?
πŸ˜€Anda beli emas dapat emas! Bukan dapat sijil. Emas tue di tangan anda. Ikut sukalah nak simpan atau nak pajak atau nak derma. Baru betul!

Friday, November 25, 2016

Ekstrak Kacip Fatimah UTM: EKF dan Endometriosis

Assalamualaikum semua
Hari nie saya nak berkongsi pengalaman customer saya yang menjalani pembedahan endometriosis bersama Pakar Sakit Puan terkenal iaitu Dr Hamid Arshad. Terima kasih sangat sebab beliau selalu berkongsi masalah dan pengalaman dengan saya. Mungkin kita sihat dan tidak melalui pengalaman seperti beliau tetapi kita perlu juga mengambil tahu sebagai panduan.

Customer saya nie memang dah amalkan Ekstrak Kacip Fatimah UTM sebelum menjalani pembedahan endometriosis. Beliau juga sedang berusaha untuk mendapatkan cahaya mata.

Beliau jalani laparoscopy dan D&C untuk cuci rahim. Jangan silap faham tidak semestinya D&C hanya untuk keguguran ya.


Jemput baca gambar-gambar yang saya sertakan juga.
 Tulisan saya hanya mengambil rumusan sahaja dari perkongsian beliau bersama saya.
 
Beliau ambil Ekstrak Kacip Fatimah UTM 4 hari selepas pembedahan. Alhamdulilah sangat berkesan untuk beliau. Rasa ngilu dan rasa lesu tiada selepas consume Ekstrak Kacip Fatimah UTM. Malah wajah juga tidak pucat. Untuk makluman semua; Ekstrak Kacip Fatimah boleh diambil oleh pesakit yang menjalani pembedahan samaada ceser atau pembedahan seperti customer saya ini selepas pesakit telah boleh mula makan nasi,minum air dan sebagainya kecuali doktor yang merawat tidak membenarkan atas alasan-alasan tertentu. Tanyalah pendapat doktor yang merawat anda sebelum consume any supplement.Itu yang terbaik. 


 

 Inilah pembedahan yang dijalani oleh customer saya.
Boleh baca perkongsian Dr Hamid Arshad  yang lebih jelas di sini
Dr Hamid Arshad sendiri menulis tentang pembedahan ini di FB beliau.
Rupanya customer saya ini alami endometriosis stage 4.
Seperti yang customer saya kongsikan dengan saya pembedahan ini pada mulanya hanya dirancang untuk bedah kecil sahaja tetapi menjadi besar kerana darah banyak di dalam perut.


 
 Saya juga berkongsi pengalaman saya consume Ekstrak Kacip Fatimah UTM selepas pembedahan melahirkan anak saya yang ke 3 dengan customer ini. Anak ke tiga saya mengalami masalah SVT iaitu masalah pada jantungnya. Oleh sebab itu saya perlu melahirkan bayi saya secara pembedahan. Boleh baca pengalaman saya consume Ekstrak Kacip Fatimah di sini.

 
 Saya selalu teringat custumer saya nie jadi saya bertanya kabar pada beliau beberapa lama selepas itu. Alhamdulilah beliau seorang yang sangat positif. Mengakui sentiasa sihat dan cepat sembuh. Beliau juga merasakan Ekstrak Kacip Fatimah UTM banyak membantu penyembuhan selepas pembedahan tersebut malah kebanyakan yang mengenali beliau terkejut beliau sembuh dengan kadar yang cepat. Beliau juga mengakui perbezaan yang sangat ketara sebelum dan selepas consume Ekstrak Kacip Fatimah UTM.

 
 Beliau berusaha untuk mendapatkan cahayamata selepas pembedahan endometriosis tersebut. Beliau bercadang untuk menjalani IVF. Saya berterus-terang yang Ekstrak Kacip Fatimah UTM tidak digalakan diamalkan bagi yang menjalani IVF atau IUI supaya pesakit dapat menumpukan sepenuhnya rawatan bersama pakar. Beliau stop Ekstrak Kacip Fatimah selama 2 bulan untuk rawatan IVF. Walaubagaimanapun  beliau tidak dapat menjalani IVF kerana period beliau tidak datang selepas pembedahan endometriosis tersebut.

Beliau juga alami simptom seperti menepous..panas sejuk.panas sejuk.. Beliau amalkan kembali Ekstrak Kacip Fatimah UTM dan mengakui yang EKF UTM mempunyai fungsi untuk menghilangkan symtom menepous tetapi dalam kes beliau adalah disebabkan perubahan hormon yang berlaku.


Alhamdulilah
Akhirnya period beliau kembali semula selepas beberapa bulan menjalani pembedahan endometriosis. Selepas consume Ekstrak Kacip Fatimah UTM selama 15 hari period beliau kembali semula

Ekstrak Kacip Fatimah UTM hanya iktiar untuk masalah dalaman wanita. Selebihnya adalah aturan Allah. Sama-sama kita semua dokan semoga beliau dikurniakan rezeki untuk menimang cahaya mata yang diidsan-idamkan. Amin.Insya Allah.


 
"LIKE" ramai-ramai ye :)
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK KACIP FATIMAH-UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK TONGKAT ALI -UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK UTM YANG LAIN?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI

 
Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK BIDARA WORLD?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI 


Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK MINSYAM (HABATUSAUDA &ZAITUN)?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI

Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK SUTRA?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI 

UNTUK CONSULTATION : 
 017-3201998 (ILASALEH)








Bersyukurlah

Assalamualaikum semua

Semoga perkongsian ini membuka MATA HATI kita untuk lebih mensyukuri nikmat kurniaan ALLAH.
Mungkin kita merungut tentang ketakcukupan dari segi wang ringgit dan nikmat-nikmat yang lain
Tetapi KESEMPURNAAN ANGGOTA badan satu anugerah yang sangat bernilai.

Ini regular customer saya tapi baru saya tahu yang dia punya "keistimewaan" pada matanya.
Dalam perniagaan selain menambah pendapatan dan bertemu dengan pelbagai kerenah manusia..perkara-perkara sebegini menimbulkan keinsafan dan menambah rasa syukur pada setiap rezeki yang Allah hadirkan.

NIKMAT MANA YANG ENGKAU DUSTAKAN

#kokoadikblogshop
#kokoadikcollection

Thursday, November 24, 2016

POWERGOLD : Cara Keyin Bonus Repurchase

Salam semua,
Sambil mendodoi adam..saya dodoi adam guna kaki ye..haha mohla saya update blog..multitasking kekdahnya.. malam nie free so saya buat entry tentang POWERGOLD ya.
Masa saya mula2 jadi stokist saya terkial-kial nak key in repurchase bonus ahli yang beli emas.padahal alahai senangnya! Untuk kemudahan di masa akan datang saya tepek step by step untuk key in repurchase bonus tue di sini.
Bila kita key in repurchase, baru la dpt bonus repurchase.  Terus masuk ewallet
Ahli kita dpt bonus rep rm1 segram
Org yg sponsor pun dpt rm1 segram
Stokis yg key in dpt rm2 segram

Macam nielah cara dodoi baby guna kaki


Lepas uools masuk ke sistem powergold
Keyin username dan password
Then akan masuk ke member profile
Klik menu register 
Akan keluar seperti gambar di atas
Klik submenu REPURCHASE

Lepas klik submenu REPURCHASE
Skrin akan terpapar seperti di atas


Masukan detail ahli anda
Jika username betul 
Secara automatik detail ahli anda akan keluar
Ia akan memaparkan nama penuh dan juga alamat ahli

Keyin amount dengan betul ya.jangan silap pulak
Amount.. dlm gram
1g key in 1g 
5g key in  5g
10g key in 10g

Kalau byk jenis.. kna kira total


Okey ini dah final
Username ahli emas dah betul
Gram pun dah keyin
Klik SUBMIT PURCHASE

Alhamdulilah 
Selesai


Insya allah jika berkesempatan saya akan share pula cara-cara transfer ewallet pula
Semoga jadi rujukan untuk bakal-bakal stokis ya

Assalamualaikum
Selamat malam
Sleep tight