ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, October 21, 2014

Bila Anak Tertelan Guli

Bila tengok gambar nie mesti korang ingat Khairy yang tertelan gulikan?
Gambar nie saya snap lepas Khairy kepenatan tawaf satu wad kanak-kanak kat Hospital Kajang
Bukan main lagi dia gumbira berjalan-jalan
Dia tak tau camana hati mak dia risau yang amat
Tak habis lagi mengah pecut keta laju-laju
Dari Bangi-Tadika-Hospital Kajang
  Citernya macam nie

Jumaat lepas saya dapat panggilan dari cikgu tadika Arief. Suara cikgu dia macam terketar-ketar. Tapi saya maintain relex sebab saya baru je balik dari tadika Arief. Elok je dia tengah makan tengahari dengan kawan-kawan dia.. 

 Tak pernah-pernah saya datang tadika Arief kali kedua . Tapi hari Jumaat tue saya datang lagi bawak buku Arief yang tertinggal. Itu yang saya tau dia ok tengah seronok makan dengan kawan-kawan dia.. Lepas tue saya terus ke Bangi sebab nak pos produk-produk Kokoadik Blogshop 

Dapat panggilan cikgu dia bagitau "PUAN ARIEF TERTELAN GULI. USTAZ DAH BAWA KE KLINIK KESIHATAN" suara cikgu pun terketar2.. saya yang dalam keta lagilah dup dap dup dap.. saya bukak pintu keta terlupa matikan enjin.. saya matikan enjin tutup keta. tertinggal Khairy pulak dalam keta.. punyalah susah hati apa2 jadi kat Arief.. Cukupla saya hampir hilang Khairy.. 


Saya pecut keta laju2 dari Bangi tue. Tapi hati saya rasa nak ke tadika dulu. Sampai tadika cikgu bagitau Arief bukan kat Klinik Kesihatan tapi Hospital Kajang. Punyalah cikgu pun kelam-kabut.. ustaz dia pun tak bawak handphone. Nasib saya datang tadika dulu.. Terus saya pecut pegi Hospital Kajang.. Dalam saya drive tue terselit rasa syukur sebab keadaan Khairylah saya dah pandai bawa keta.. Saya ingat-ingat lupa hospital Kajang tue tapi redah jelah..

Yang si Khairy tak pernah2 melalak boleh buat hal melalak sepanjang2 saya bawak keta ke Hospital Kajang. Agaknya Khairy takut kot tengok saya bawak laju2.. Sampai saya jerit kat Khairy.. Terus Khairy diam ..tinggal sedu2 je . sedih betul tgok Khairy nangis kesat2 mata dia  time tue :(

Saya parking keta.. Cikgu Arief kata Arief kat kecemasan tengah X-Ray. Dahla jauh parking then dukung si demok Khairy. Terkial2 dukung dia..Punyalah kelamkabut sampai lupa stroller ada kat belakang keta. Nak ikutkan Hospital Kajang lagi kecik dari HUKM tapi sebab mak Khairy nie sakit tulang belakang mak aiiii dia punya sakit tue.. Sampai kat Kecemasan katanya takde dah masuk wad kanak-kanak.. Carik pulak kat wad.. Masa tercarik2 wad terserempak ustaz Arief..

Sampai kat wad kanak-kanak tengok Arief terbaring kat kerusi tengah tunggu nak dapat katil. Ustaz & cikgu banyak kali mintak maaf sebab Arief jadi macam nie masa di bawah jagaan mereka.. Saya tak salahkan cikgu2 pun.. tau anak kita camana lasaknya dia.. Yang bagusnya cikgu cakap si Arief boleh bagitau  "CIKGU SAYA TERTELAN GULI"  Syukur alhamdulilah..Bila Arief bangun nampak saya terus dia peluk kuat2... Ya Allah tuhan je tau risaunya hati.. Bersyukurnya masih diberi peluang rasa pelukan Arief!

Tapi sampai kat katil wad memang saya membebel tak payah cakapla.. Saya tanya nape dia telan guli..Jawapan dia "ARIEF NAK BERSIHKAN GULI. TIBA2 TERTELAN" bikin hati mak dia tambah panas! Sapa ajar bersihkan barang guna air liur? Mak dia ajar cuci kat singki.. GRRRR

Waktu Magrib dah dapat balik. Dari X-ray memang nampak ada guli tepi salur pernafasan. Doktor bagi balik.. lepas 1 week buat x-ray lagi. Doc cakap boleh kuar masa buang air. Mak saya punyalah risau terus datang tengok Arief kat Hospital Kajang. Saya tak bagi tapi mak nak datang jugak.. Kasih seorang nenekkan? Bukan boleh halang... 

Balik dari hospital saya terus solat & duduk diam2 dalam bilik. Kepala pening kejar2 sana sini. Sebenarnya terkejut.. Pastu saya memang malas nak cakap kalau saya susah hatti. Pastu belakang saya sakit mencucuk dukung si demok Khairy keliling Hospital Kajang tue.  Arief datang masuk dalam bilik. Mintak maaf kat saya. Pastu ngadu nak makan. nak saya suap.. Bergenang air mata tengok Arief.. Nasib takde apa2.. Kalaula apa2 jadi.. Saya sibuk jaga si Khairy dia pulak macam nie.. 

Saya tak bercakap2 sepanjang kes Arief nie.. Dua hari jugak saya diam je kat rumah. Rasanya saya dah cukup letih dengan macam2 kejutan demi kejutan.. dugaan demi dugaan.. sejak Khairy lahir.. saya nie berlagak je kuat tapi hati nie bukan kuat mana pun.. 

Alhamdulilah Arief nampak macam ok.. Kat hospital sempat berak lagi :P
Nanti saya story camana result x-ray dia minggu depan






Sunday, October 19, 2014

Bila mama buat pan kek :)

 Nasibla anak-anak dapat mak yang tak reti buat kek.. So nak buat anak2 nampak mak dia macam teror buat kek..mohla kita guna tepung instant hihi .. anak2 bukan heran pun mak guna apa janji JADIKKK

 memang ikut arahan betul2 belakang pek tepung tue.. 
siap beli mug nak ukur dalam ML haha.. sian mama diorang nie

 kacau2 ye.. sampai hilang tepung2 tue

 nak kacau nie pun berebut2 sampai tumpah atas lantai..
 haii tensen betul..kalau buat kek hebat2.. tak taulah jadi apa dapur kecik nie

 tak caya cuba tengok keadaan khairy demok nak lepaskan diri dari Amana..
kalau khairy dapat bancuhan pankek tue memang SELAMAT!!

 kat pek tue ada cakap kalau kuar buih2 macam nie boleh terbalikkan..

 kali pertama dah macam roti canai kan?

 kali kedua ok sikit

 
 yummy.. haha..yummylah sangat..

 tak percaya ke yummy? cer tengok ekspresi Amana
 
ini memang penyokong kuat mama.. korang tak payahla tanya sedap ke tak ye.. 
kiri kanan pegang pankek mama kan?
sampai semua orang tak berani dah nak makan pankek mama sebab khairy dah penyekkan 
semua mama masak  sedap kan khairyyyyyy?


Friday, October 17, 2014

BANJER SATU GAMBAR KHAIRY PLEASEEEE

haha
selamat malam semua
dah ngantuk sangat nie
dari tadi dok scan produk2 terkini kat KOKOADIK BLOGSHOP.. 
BLOGSHOP BUKAN BLOGSPOT TAU!! 
LIKELAH RAMAI2.. SAMPAI ATI TAK SOKONG I..
yang selalu add FB personal mak Khairy tue
apa kata add FB Business Mama Khairy
Tak payah tunggu approved pun tau...
gerenti dah jadi FRIEND terus!
 

korang boleh tengok segala mak nenek produk-produk baru UTM kat sini
ada masa nanti saya citer satu2 tentang produk2 tue ye..
Minsyam punya lum sempat lagi nak can bagai
ada jugak guna beli scanner nie kiki
ingatkan guna untuk contest rupanya guna untuk online business
mata dah panda nie
tengokla gambar Khairy tue dulu ek
entah bila nak siapkan entry Legoland
Jangan perap sudahhhhh



Thursday, October 16, 2014

VIRGIN COCONUT OIL-UTM: TESTIMONI OLEH IBU MENGANDUNG 4 BULAN YANG MENGALAMI "MORNING SICKNESS"

Sebelum saya lupa.. ini pun dah hampir lupa.. dah lama terperap kat dalam HP.. 
kali nie bukan testimoni Ekstrak Kacip Fatimah-UTM ye..
Kali ni testimoni Virgin Coconut Oil-UTM
Yup saya suka jual produk-produk UTM sebab ia keluaran universiti tempatan
 dan telah  melalui pelbagai kajian..insya allah selamat

Ok back kepada testimoni.. Puan N nie sedang mengandung 4 bulan dan mengalami alahan yang teruk. Katanya dia asik muntah2 dan tak tahan dah..naik lembek badan.. hurmm saya dah alami ..ketiga-tiga anak saya alami morning sickness sampai bersalin!! Puan N minta saya suggest apa yang patut dimakan. Oleh sebab Puan nie mengandung saya sangat hati2 nak advise sebarang produk. EKF-UTM memang sah2 tak boleh makan. EKF-UTM tak dibenarkan makan masa period dan pregnant.

Puan nie nak cuba Virgin Coconut Oil. Macam biasa saya minta pendapat Dr Zubaidi. Dr Zubaidi syor gunakan VCO-UTM di minggu2 terakhir kehamilan. Dr Zubaidi lebih suka ambil jalan yang paling selamat untuk ibu mangandung sebab ditakuti berlaku komplikasi pada ibu dan bayi ditakuti berlaku bleeding  ....  Ada preggy lady boleh tahan dengan apa2 supplment tapi ada jugak yang tidak ..  Saya dah maklumkan pada Puan N tapi beliau tetap nak cuba VCO-UTM sebab ada terbaca artikle yang minyak kelapa dara (Virgin Coconut Oil) boleh mengurangkan gejala "morning sickness" bagi ibu mengandung..

Alhamdulilah Puan N nie siap berjalan jauh lagi. Naik flight ke Australia dan memberi testimoni beliau pada saya untuk tatapan semua :) Semoga Puan N selamat hingga bersalin dan melahirkan baby yang comel2 seperti baby2 beliau yang sebelumnya..Comel tau anak Puan N..Saya dah tengok gambarnya.. Sejuk mata memandang.. Semua bayi adalah comel di mata ibukan? Dan juga comel di mata orang lain sebab baby .. bersih dan tiada dosa lagi :)



"LIKE" ramai-ramai ye :)

Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK KACIP FATIMAH-UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK TONGKAT ALI -UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK UTM YANG LAIN?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI


Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK MINSYAM (HABATUSAUDA &ZAITUN)?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI

UNTUK FREE CONSULTATION:
msg/call/wasap/telegram: 017-3201998(ilasaleh)

Legoland: Bayu Marina Resort

Seperti yang dijanjikan di entry Teaser: Legoland Kami Datang mohla kita buat entry cecepat sebelum mood merudum hihi. Saya book hotel di booking.com setelah buat perbandingan dengan agoda.com saya rasa booking.com jauh lebih murah. Saya book selama 3 hari 2 malam dengan harga RM390. Itu dah termasuk segala mak nenek tax ye. Saya booking sebulan kot sebelum tarikh check in. Tapi yang buat berasap one day before nak ke Legoland tue saja gatal2 check rate hotel.. tiba2 rate merudum ke RM336!! Grrrr... Kalau tau memang book lambat2.. Oh saya pergi nie masa hari persekolahan. Nape tak pegi masa cuti sekolah? Saya nak Amana& Arief gembira tapi paling penting Khairy mesti selesa.. Tak nak dia rasa rimas bila ramai sangat orang..Lebih baik saya amik langkah berjaga-jaga walau Khairy nampak makin stabil. HUKMSc bukan dekat dengan Legoland :p

masuk2 je terpana dengan deco.. Tak le terpana sangat sebab dah tengok kat website resort nie..haha..  So serupa seperti yang dipamer di website..

Bagus nie untuk mak2.. Kalau korang suka masak bolehla bawak induction cooker & tempat masak nasi tue. Saya? Tak kuasa.. asik keja memasak je..haiyaaaa..cukup2la kat umah.. Kata bercuti.. Cutila betul2 kan?

Haha beg besau yang saya sumbat segala mak nenek barang. Barang saya, susu Khairy, makeup etc etc.. At the end senget bahu angkut beg pink nie je..

 Arief wat muka macho

 Ini pun amik gambar? Layannnn

 Bilik air ok. Tapi kalau ada bathtub mesti anak2 lagi happy. 
Alamatnya lagilah lambat nak bersiap :p

 Taraaaaaaaaaaaaaaa!! Ini paling best dapat baby coat FOC!!


Kejap je kan saya transform jadi rumah? Hotel nie buat saya teringat rumah lama di  Nilam Puri, Puchong. Rumah yang beri 1000 kenangan . 7 tahun tinggal di Nilam Puri Puchong takkan boleh lupa..

Kat mana-mana pun Khairy kena buli. Bertabah la ye nak..

So touching bila tengok Khairy tido dalam baby coat. Anak-anak saya tak pernah merasa ada babycoat. Memang nak sangat beli ...  Kalau Amana dah besar & ada anak saya akan sokong apa sahaja Amana nak beli untuk baby pertama dia. Keinginan seorang ibu untuk anak-anak lebih2 lagi anak pertama ... Sampai anak dah berderet pun ingat jugak keinginan yang tak tertunai tue ...

 Toto kenit tue saya tak bawak tau.. Itu hotel yang bagi untuk alas dalam baby coat.. Jadi tempat melepak anak-anak saya.. Tapi cam biasa sila utamakan Khairy :)

 Amboii homeynya Amana tido :)

 Saya asik cakap .. "Birthday Arief mama belanja pegi Legoland" Sedangkan masa pegi Legoland tue birthday saya. Cuma birthday Arief sama bulan  dengan birthday saya..Otober..  TQ pada kawan2 yang wish birthday saya ye.. Nanti wat entry besday pulak lah kiki


 Antara kolam dan sungai :) Kolam nie kat tingkat 9. Sama level dengan tempat makan

Amana buat apa?

My review: 
  • Hotel nie ok untuk satu family. Kalau pilih hotel yang bilik kecik macam biasa tue cam dah penuh sangat rasanya. Nanti rasa tak bernafas :( Saya suka bilik hotel nie. Kalau datang lebih dari 2 family bolehla book yang ada 2 bilik.. Rate mestila mahal lagi hihi
  • kedai2 makan ada kat sekeliling hotel nie. tapi saya nasihatkan kalau anda malas nak keluar msuk hotel better beli makanan siap2 kat luar. Ada satu kedai mamak kat area hotel..Bestttt.. Roti canai best.. Nasi lemak pun best ..aduhh lapar rasanya..
  • Yang leceh hotel nie tiap kali nak kuar keta kena veriry parking card. Pulak tue 10 minit je tempoh nak keluar dari masa verify card parking tue. Dengarnya hotel nie ada resident jugak so maybe sebab security kot..
  • Kalau anda nak ke Legoland dari hotel nie jaraknya dalam setengah jam  (30 KM). Saya pergi masa waktu persekolahan pun setengah jam tau. Nasib ada WAZE. Kalau tidak sesat barat jawabnya. Kalau anda nak ke Legoland, takde WASE, bukan org JB maksudnya tak biasa dengan jalan-jalan  di JB, pergi waktu peak hours pulak tue..lupakan jelah nak stay hotel nie.. Nanti lambat nak sampai ke Legoland dengan nak siapkan anak2..dengan nak sarapan dulu etc etc .. ada jugak anak2 yang mengamok dapat main satu dua game je dalam Legoland nanti. Yelah dah sampai lambat ke Legoland.. Mestila lambat masuk..Kena queue nak main game lagi.. At the end dapat tengok anak2 mengamok GRRR..

For me pilihan hotel nie menepati citarasa saya dari segi keluasan bilik.Anak-anak selesa itu yang paling penting untuk saya. Dan saya juga bercuti ke Legoland time hari persekolahan so semua yang dirancang berjalan lancar. Alhamdulilah :)








Sunday, October 12, 2014

Teaser : Legoland Kami Datang

Kalau korang tgok tajuk memang takde kena mengena dgn gambar. Secara dasarnya .. Ya mcm takde kaitan punnnn tapi sebenarnya sangattttt berkaitan :) haha ngada2.. Nie hotel yg kami stay. Nampak mcm cun je.. Tunggu review yek..  Esok baru gerak Legoland..Malam nie nak relex2.. Makan2.. Esok baru nak enjoy puas2.. Nanti sy update pakai lappy yek.. Tak puas berceloteh dgn hp cinonet nie :)

Friday, October 10, 2014

PANDORA FROZEN @ FROZEN PANDORA? ---> BRACELET FROZEN!!!




AUCHHHHHHHH

dah lama amana tak enteprem kan dalam blog nie? Amana memilih utk low profile.. amana beri laluan pada khairy.. amana dah puas glamor  tapi kali ini amana terpaksa menolak khairy jauh-jauh.. pulangkan semula status selebriti di blog ini kepada AMANA!! DEMI FROZEN AMANA TERPAKSA!! MAAFKAN KAKAK KHAIRY!! muahaha.. ayat tak hengat..cer korang tengok mata amana.. senyuman berbunga-bunga lahir dari hati yang tulus murni ecehceh...

Dahla letih nak buat mukadimah panjang2.. cuba tengok tangan Amana.. cantik tak? cute tak? miut tak? sekarang nie zaman frozen.. semua frozen.. saya sebenarnya dah tak larat nak dengan Amana & sekutunya (Arief) sibuk nyanyi "LET IT GO...LET IT GO" rasa nak pitam dengar ..macam tak de benda lain ..tapi saya lagi rasa nak pitam bila mengutip sisa2 stiker Frozen.. eh ingat saya keja DBKL ke? letih asik mengemas tau..  mengutip kertas2...

Kita tak dapat nak halang kalau anak guna duit belanja dia beli stiker2 merepek mengarut tue.. kat sekolah bukan saya boleh tahan.. takat bebel2.. dia buat balik jugak.. sedar2 dalam beg penuh stiker Frozen!! Arief yang suka jadi polis ..cek beg Amana & mengadu kat saya.. hamboiiii!! suka mengadu ye Arief... Akhirnya saya pujuk Amana.. Saya cadangkan ..kumpul duit belanja dia yang mungkin dibazir beli stiker Frozen tue dengan sasaran menyimpan duit untuk membeli barang2 Frozen yang jauh lebih bernilai.. Kami .... "KAMI"? yela saya & amana! Kami dah berjaya dengan target pertama iaitu BEG SEKOLAH FROZEN... 1/3 dari harga beg adalah  duit simpanan Amana dan macam biasa sebagai emak pastilah duit mak lebih banyak iaitu 2/3..GRRRR .. Beg tue RM99.. Beli kat jusco bukan kat onlineshop..

Target ke dua adalah BRACELET FROZEN!! I kenot tahan tengok gelang nie.. Boleh je diamkan tak bagitau Amana.. Dia bukan tau pun.. Saya yang jumpa kat onlineshop.. Seller nie ada dalam list FB Friend saya.. sebelum nie saya dah pernah beli pin tudung kat seller nie pun.. So bila nampak braclet Frozen nie.. haiyaaa.. saya tahu inilah target kedua KAMI!! Lebih-lebih lagi bila tengok duit simpanan Amana makin banyak.. tak boleh jadik nie .. baik saya beli sesuatu yang boleh buat Amana happy sebelum duit tue bakal dibeli kertas2 yang akhirnya Khairy kutip masuk mulut dia!

 FULL SET FROZEN BRACELET RM 50 (include postage)

inilah yang saya beli.. pernah tengok ratus2 .. itu pure silver.. over budget for me.. so better beli yang macam nie je ..amana dah cukup happy..lagipun budak2 kenit macam tak caya je boleh jaga selama harga pure silver tue haha.. mak pakai emas pun asik hilang.. ini pulak budak tenit... so saya beli yang nie je.. cute cantik..menarik.. memang debomm.. sebab maknya siap tunggu pos laju depan pintu..MANALAH FROZEN BRACELET NIE!!

 RM35 (include postage)

 RM30 (include postage)
rantai Frozen.. nasib Amana tak  nampak

 RM35 include postage


 pengsan mak amana gini

charm nie beli asing2 pun boleh tau.. RM5 each rasanya ..ke i silap haha.....murahkan? pitam lagi :p :p

 camana saya kenal seller nie? saya dah beli pin tudung utk raya sebelum nie!! Jangan ingat dok umah tak boleh shopping tau! Internet kan ada!!


BERMINAT?



Cek Nuffnang dah sampai :)

Saya update blog di pejabat pos. Nak mengepos item2 Kokoadik Blogshop. Dari buang masa mohla kita wat keja sikit utk kuruskan jari :) 

Dua tiga hari nie asik  teringat bilala cek Nuffnang nak sampai. Tup2 semalam  dah sampai. Alhamdulilah boleh buat belanja holiday nextweek. Holidaylah sangattttt.. Nilai cek tak banyak mana tapi kalau makan anak beranak bolehla lepas 2 hari masa holiday tue muahaha..

Holiday sempena besday diri sendiri&arief di bulan Oktober, mengunapakai voucer contest, dan palingggg utama sebab nak memujuk Arief yang tak mampu mama dia nak bawak ikut ke tempat paling tenang di dunia hujung tahun nie.. Insyaallah mama kumpul duit untuk Arief pegi pulak lepas nie ye..

Thursday, October 9, 2014

Ekstrak Kacip Fatimah-UTM: Testimoni Kesan EKF-UTM kepada bayi.

Assalamualaikum semua

Dah malam nie..eh dah pagi tapi macam nielah WAHM kan? Bila anak2 dah tido baru boleh buat kerja. Saya update nie pada jam 2.30 pagi.. Niat nak kongsi semua testimoni yang ada dengan semua. Syukur alhamdulilah saya ditemukan dengan customer-customer yang sporting. Yang sudi berkongsi testimoni bersama saya.. Okey meh kita baca testimoni yang ditunggu oleh kebanyakan ibu yang baru habis pantang dan masih menyusu bayi.

Saya menerima banyak soalan dari customer dan ayatnya lebih kurang begini

"boleh ke makan EKF-UTM kalau menyusu baby?" 
"takde effect pada baby"
 "nanti baby berak2 tak?"

Pada kebiasaannya saya akan bagi link Dr Zubaidi yang menerangkan dengan panjang lebar tentang kesan-kesan EKF-UTM kepada bayi. Boleh refer pada link ini. Saya juga maklumkan saya sendiri amalkan EKF-UTM ketika masih menyusu bayi.  Tapi lepas nie boleh juga beri testimoni customer ini  sebagai tambahan info untuk mommy2.

Saya pernah terbaca satu blog .. Mungkin blog yang sama juga dibaca oleh Dr Zubaidi.. Blog tersebut menyatakan seolah2 susu ibu adalah organ perkumuhan dan lain-lain lagi dakwaan yang tidak berasas. Bacalah di link Dr Zubaidi tersebut ada dikupas lanjut oleh beliau..  Apabila ada readers yang menyangkal dakwaan penulis blog terbabit dengan memberi link ulasan Dr Zubaidi ..penulis blog itu menulis ayat yang lebih kurang begini "kalau anak sakit bawak jumpa doktor. doktor jugak yang untung" . Bila anda menyatakan begitu seolah2 doktor bekerja hanya untuk keuntungan..Banyak doktor yang memberi perkhidmatan berdasarkan keikhlasan dan saya dah jumpa seorang daripadanya iaitu Doktor yang merawat jantung anak saya.. Dan saya percaya ramai doktor yang ikhlas.. Bukan mudah nak jadi doktor.. kalau anak sakit bukankah kita mencari bantuan doktor.. dan memang Allah yang mengizinkan kesembuhannya tapi berjumpa doktor adalah usaha..

Saya harap dengan ulasan dan penerangan panjang lebar dari Dr Zubaidi dan juga testimoni ini mommy-mommy di luar sana tidak ragu-ragu untuk mengunakan EKF-UTM . Untuk makluman juga saya mengunakan EKF-UTM selepas sebulan bersalin dan masih lagi menggunakan EKF-UTM sehingga kini. Adlan Khairy masih menyusu badan di usia 1 tahun  3 bulan walaupun tak full BF sekarang. Kalau diikutkan saya lebih berhati2 dan sangat cerewet untuk makan sebarang supplment/produk  kerana memikirkan keadaan jantung Khairy.. Tapi alhamdulilah seperti testimoni customer di atas yang menyatakan "EKF tidak memberi sebarang effect pada bayinya" begitu juga dengan saya "TIADA SEBARANG EFFECT NEGETIF KEPADA ADLAN KHAIRY WALAUPUN MAMA DIA CONSUME EKF-UTM SEDARI USIANYA 1 BULAN."

Saya makan EKF-UTM bukan untuk mendapatkan bentuk badan semula atau kata mudah nak kurus!. Kalau nak dapat bentuk badan semula dengan makan kacip fatimah dah lama saya makan kacip fatimah dari zaman Amana lahir 2007 dulu. Mungkin masa tue EKF-UTM belum glamor macam nie .. tapi boleh je nak carik kacip fatimah jenis lain tapi tak pernah pulak saya sibuk2 nak carik kononnya sebab nak kurus badan..

Saya makan EKF-UTM sebab saya ada masalah kesihatan boleh baca di link ini dan ini. Saya carik jalan untuk berubat.. Dan saya perlu memilih cara untuk menyembuhkan diri sendiri dengan syarat tidak meninggalkan Khairy walau satu saat pun ketika itu. Dan EKF-UTM adalah cara yang saya dapat bila search "goggle" Alhamdulilah semakin baik ..dah baik kot.. sya dah buat appoiment dengan gyne tapi mesti clash dengan perkara2 yang melibatkan Khairy &anak2 lain :(  alhamdulilah masalah2 yang lain juga turut sama pulih. Seperti mudah  penat & pening2 hampir pitam .. Alhamdulilah tak sekerap dulu lagi.. Pitam dah takde langsung kot..

Boleh dikatakan dalam 1000 custumer yang beli EKF-UTM dari saya ..yang tanya "boleh ke EKF-UTM nie menguruskan badan?" adalah dalam 5 orang sahaja yang tanya soalan macam tue.. hihi.. so dimana agaknya dakwaan yang mengatakan makan kacip fatimah tujuannya adalah untuk kuruskan badan? 

Jangan mudah berkata "ala 2 tahun je sabarlah sampai habis tempoh penyusuan barulah makan macam2.. tak sabar nak kurus bla bla bla..apalah beria2 nak jugak makan kacip fatimah tue"  Mungkin anda belum diduga dengan penyakit jadi mudah berkata begitu.. Once bila anda ada masalah keputihan yang teruk dan tidak baik2 walau makan ubat hospital pasti anda carik alternatif.. atau  bila anda mengalami pendarahan berpanjangan dan juga tidak baik2 walau makan ubat hospital (ubat tahan darah seperti norethisterone) pasti anda akan carik alternative juga.. pendarahan yang banyak boleh menyebabkan keletihan dan pitam.. atau bila anda di dalam keadaan saya ..perlu sihat cepat selepas bersalin  untuk menjaga anak yang sakit ketika pantang ..baru anda tahu langit itu tinggi atau rendah.. 

Jangan mudahberkata2/menulis  jika anda tidak tahu kenapa seseorang itu berusaha mencari penawar untuk masalah/sakit mereka... Sekian




"LIKE" ramai-ramai ye :)
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK KACIP FATIMAH-UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI

JOM CUBA EKSTRAK KACIP FATIMAH (EKF) keluaran UTM!!
msg/call/wasap/telegram: 017-3201998(ilasaleh)


Tuesday, October 7, 2014

Ekstrak Kacip Fatimah-UTM: Testimoni Peranakan Jatuh & Kekeringan Semakin Pulih

Assalamualaikum semua
Dah lama tak update tentang Ekstrak Kacip Fatimah -UTM
Ok meh share lagi satu testimoni ye



Alhamdulilah sebab inilah antara testimoni yang saya tunggu. Kenapa ye? Sesiapa yang pernah baca entry tentang masalah saya sendiri sehingga saya consume EKF mesti tertungu-tunggu nak tau apa sebenarnya "masalah kewanitaan" yang saya nyatakan. Sampai sekarang tak reavel kan? I is malu.. haha.. Oklah sebab dah ada testimoni yang sama macam saya so saya reavel ye.. Yup sebenarnya masalah saya macam testimoni di atas.. Yes peranakan jatuh kerana ketika dalam pantang lebih memberi penumpuaan pada Adlan Khairy yang mengalami masalah jantung. Dah la baru bersalin..anak pulak sakit.. Saya memang tak sempat nak jumpa gyne dan tak sempat nak mintak makcik urut  tengok saya.. Saya terpaksa tanya pakcik "GOGLE"  dan ia menemukan saya dengan blog Dr Zubaidi .. Dan rupanya itulah punca rezeki saya selama cuti tanpa gaji ini.. Alhamdulilah.. Setiap ujian pasti ada hikmah di sebaliknya.. TQ Allah...



Saya sejujurnya tak tau apa yang dimaksudkan dengan peranakan jatuh.. Tapi bila mak cerita "sekian sekian" itulah peranakan jatuh.. Opsss saya rasa terkesima.. Anak dah tiga langsung tak tau apa itu peranakan jatuh.. Saya takkan share apa yang saya alami tentang peranakan jatuh di sini.. Boleh wasup/telegram saya di 017-3201998 ye.. Saya boleh share secara personal..  insya allah..

Anda juga boleh baca satu lagi artikle tentang peranakan jatuh di blog Dr Zubaidi di sini.



"LIKE" ramai-ramai ye :)
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK KACIP FATIMAH-UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI

JOM CUBA EKSTRAK KACIP FATIMAH (EKF) keluaran UTM!!
msg/call/wasap/telegram: 017-3201998(ilasaleh)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...