ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, October 30, 2014

Jom Borak-Borak

assalamualaikum kawan-kawan

Hari ini akhirnya dapat meluruskan kaki di rumah..Luruskan kaki maksud saya takle saya terkejar-kejar ke sana-sini...Hari nie saya tak mengepos.. Hari nie saya nak dok depan pintu tunggu parcel! Bukan parcel EKF... dengan admin EKF senang.. kalau saya order saya tau sampaila dalam sehari dua.. mungkin dah selalu beli so tak de masalah.. tanya apa2 kalau tak jawab on the dot pun saya tahu ada jawapannya..hari yang sama atau esoknya.. saya pun bukan jenis menggangu admin .. saya cuma tanya tentang harga produk2 & order sahaja.. takdenya nak ajak borank2 kosong.. saya tahu semua ada tanggungjawab & mengejar masa.. Tapi kalau ada admin (lagi sekali bukan EKF ye) ada pertanyaan2 saya yang tak dijawab.. diam seribu bahasa.. tapi bila order baru jawab.. my blood go upstairs jugaklakan.. takpe semua hujung jari... kalau tak reti jaga dealer sendiri tak pe saya boleh cari admin lain..mekasih.. eh ini bukan sesi borak..ini sesi luah perasaan haha... 


okeylah kengkawan meh borak...saya cam biasa kat umah..menguruskan anak2 yang ada 1000 keletah.. Tarik nafas..lepas nafas.. tarik napas..lepasssssssssssssssss.... tapi saya sangat bersyukur bila pengorbanan saya berbaloi2.. melihat Khairy yang semakin stabil.. Khairy sekarang dah setahun 3 bulan.. setahun 3 bulan tauuuuu.... alhamdulilah... panjang umur Khairy.... syukur tak terkira... Khairy sekarang kemain eksen tau..kalau saya nak rasa jantung dia.. dia tepis.. wahhh kemain.. macam dia cakap "apa nie pegang2 jantung Khairy..Khairy dah sihat!" dan yang terkini dah pandai mengigit..adoii nie dia amik tuisyen dengan cousin dia si Ecahla tue..sekarang Ecah mak saya jaga sementara.. saya kerap ke rumah mak sebab tiap kali mengepos dah dekat dengan umah mak.. terus singgah.. walau dapat dok sejam dua umah mak jadilahkan.. dapat hilang rindu.. borak sesikit..

asik-asik Khairy.. ok nie ha gambar terkini Arief.. budak nie makin besar makin teruk manjanya.. ada je cara nak carik peluang meleset dengan saya.. semalam tido berbantal lengan mak dia tau.. amboi amboi amboi.. saya ada bagitau arief " tahun depan arief mesti pandai urus diri sebab mama nak keja" selamba je arief jawab " TAK PAYAHLA MAMA KEJA.. NANTI ADIK SAKIT BALIK TAU" amboi amboi dia yang nak manja ..dia kata adik dia pulak..


Amana cam biasa la .. budak dah naik taraf sekolah rendah.. dah berkawan macam2 hal pulak.. masa mula2 masuk sekolah nenek dah belikan beg beroda.. pastu dia kata beg dia besar..sempit van sekolah dgn beg dia.. so saya beli pulak beg frozen sandang belakang.. baru2 nie dia bawak pulak beg ala2 isi quran & rehal nak pg mengaji..ala beg yg selalu dapat kalau pegi event.. wahhhh mak dia naik anginlah.. saya cakap gini "kalau bawak beg kecik lagi..tak payah pg sekolah.. TUKARRRR SEKARANG!!" amana bagi alasan kesian kat acik van asik kena amik beg2 kat belakang van tiap kali nak turun.. saya tanya balik ada tak kawan2 lain tukar beg kecik.. jawapnya takde.. hadoiii perihatin sangat sampai menyeksa diri sendiri payah jugak.. ini ikut perangai mak dia je... hati orang sibuk nak jaga tapi hati sendiri berdarah-darah!


aik takkan citer hal anak je kan? Meh citer hal business. Dulu saya dah dinasihatkan oleh Dr Zubaidi supaya asingkan FB personal & business tapi i is degil haha.. bukan degil cuma takut tak boleh nak pantau... Dr cakap rambut manusia sama hitam tapi hati lain2.. okey sekarang fadan muka so saya admit dan walau memang tak reti nak buat FB business saya dengan terkial-kialnya belajar.. sedang blog pun tak sempurna walau dah bertahun berblog ini pulaklah FB.. tapi takpe saya buat je.. dan rasa menyesal jugak tak buat dari awal kalau tidak mesti fan dah ribu riban dgn mengambil kira satu bulan 100 kotak Ekstrak Kacip Fatimah berjaya dijual... sekarang nie saya melihat pertambahan fan hari demi hai. saya tak bayar iklan pada FB lagi.. yg like tue cuma customer & kenalan saya.. so kengkawan add boleh & spreadlah info2 yang dirasa berguna pada FB korang ye.. mekasih daun keladi.. Oh sekarang dah ada tambahan produk tau... bukan Ekstrak Kacip Fatimah UTM sahaja.. sekarang kebanyakan produk UTM saya dah mula jual Ekstrak Tongkat Ali-UTM, Virgin Coconut Oil-UTM, Wisderm Whitening Rejuvenating Serum-UTM,  tak lupa jugak habatusauda, zaitun, losyen zaiton.. nantilah buat entry produk2 yang ada di Kokoadik Blogshop ye.. pendek kata masa saya memang penuh dengan anak-anak &online business nie.. Tak sempat nak sedih-sedih cuma kekadang bila blues datang terutama bila tgok khairy dalam car seat.. tumpah jugakla air mata kenang apa yang jadi sejak setahun yg lepas... setahun lebih jugak dah berlalu ye..

antara yang saya pos pada customer. kadang saya rajin saya snap picture .. upload dalam FB untuk maklumkan saya dah pos.. saya selalunya snap picture borang pos laju je kan ada tracking no kat situ.. alhamdulilah setakat nie kalau har mengepos tue..saya pos isnin rabu jumaat. tiap2 hari memang ada parcel yang keluar.. kiranya alhamdulilah boleh survive lagi... rezeki Allah siapa yang tahukan? 

eh oklah kengkawan.. nak hujanlah. nak angkat kain pastu nak baring kejap..pening..PMS macam biasa haha.. tapi bukan kronik macam dulu.. cuma perlu rehat sebab memang   letihla kan... sapa kata jadi WAHM tak letih.. cer try sekali..  kihkihkih






Wednesday, October 29, 2014

WISDERM WHITENING REJUVENATING SERUM-UTM (SERUM PENCERAH WAJAH WISDERM-UTM)


 Assalamualaikum semua
Hari nie nak promote produk baru. Bagi sokongan tau :)

Alhamdulilah saya rasa target saya dalam penjualan Ekstrak Kacip Fatimah-UTM sedikit sebanyak telah tercapai dengan penjualan lebih kurang 100 kotak sebulan. Alhamdulilah rezeki anak-anak :)  so sekarang nak mencabar diri sendiri untuk promote produk lain. Pasti dari UTM juga sebab sebagaimana saya percaya dengan EKF-UTM yang dikeluarkan oleh UTM sebegitu juga saya percaya dengan kosmetik yang dikeluarkan oleh UTM. Dan sebenarnya saya menggunakan produk ini adalah di atas permintaan salah seorang regular customer EKF-UTM ..katanya dia percaya review yang saya beri sepertimana saya review EKF-UTM dari mula saya pakai.. Hurmmm tak sangka ada customer yang follow semua review saya ketika gunakan EKF-UTM. Yup saya guna dulu dan bila berkesan baru jadi dealer. Ohh pada yang nak baca review saya dari awal guna EKF-UTM boleh baca Kali pertama consume EKF-UTM , Review EKF-UTM hasil pengalaman sendiri So saya akan guna method yang sama untuk serum nie.. Biar saya pakai dulu baru jual ye..



 Baca ye pamplet nie

Saya nak promote gambar ke dua tue. Wisderm Whitening Rejuvenating Serum-UTM ataupun Serum Pecerah Wajah Wisderm-UTM. Anti Ageing tue nanti saya buat entry yang lain.. Custaomer saya cakap "ila ..muda lagi nak pakai anti aging.. so buat review whitening serum ye" amboiii pandai ye pancing saya supaya guna serum nie.. 

Dulu masa selalu joint contest dalam magzine Cosmopolitan saya selalu menang produk-produk kosmetik yang mahal-mahal tapi serius saya tak berani guna sebab kulit muka saya sensetif dengan produk yang terlalu banyak bahan kimia.. Kebanyakan saya jual.. Pernah try satu dua jenis tapi lepas tue jadi alahan ..terus tak berani guna .better jual.. dapat income terpijak hihi.. Untuk diri saya sendiri sangat senang nak tau saya alami alahan pada sesuatu kosmetik iaitu bila saya mula rasa gatal-gatal di sudut bibir then saya startla garu-mengaru dah confirm lepas tue bertanda hitam. So bila saya start rasa gatal-gatal di sudut bibir memang saya akan stop penggunaan produk kosmetik tersebut. Sebab tue dari zaman universiti saya cuma guna barang-barang kosmetik indonesia iaitu Sari Ayu. SEKARANG SAYA MULA MENGGUNAKAN PRODUK-PRODUK KOSMETIK DARI UTM SEBAB KEBANYAKANNYA ADALAH DARI BAHAN SEMULAJADI.

Untuk makluman semua, bagi yang tak baca pamplet tue dan lebih suka baca ayat-ayat yang saya type hihi..meh baca ulasan ringkas saya di sini ye.. Wisderm Whitening Rejuvenating Serum-UTM adalah hasil kerjasama IBD-UTM (Institut of Bioproduct Development- Universiti Teknologi Malaysia) bersama dengan Dongguk Universiti, Korea Selatan. Kajian dibuat selama dua tahun mendapati ekstrak HERBA MAS COTEK mempunyai kandungan antioksida yang tinggi dan ia membutikan ia adalah pengganti kepada bahan pencerah sedia ada di pasaran sekarang yang rata-ratanya bukan dari bahan semulajadi (see sebab tue saya pakai takde alahan sebab  ia dari sumber semulajadi tau). Kajian ke atas sel melanoma B16F1 menunjukan HERBA MAS COTEK nie menghalang pembentukan tyrosinase(proses pembentukan sel melanosit dan hasilnya kulit makin bertambah gelap). KESIMPULANNYA , HERBA MAS COTEK BERJAYA MENGURANGKAN PEMBENTUKAN MELANOSIT DAN MERENCATKAN KEAKTIFANNYA SECARA LANSUNG DAN HASILNYA KULIT BERTAMBAH CERAH DAN SEKATA.


Customer memang sangat suka nak tengok isi dalam kotak. Ada customer siap minta saya snap gambar kotak & botol masa nak beli EKF-UTM dulu. Dan saya percaya begitu juga dengan Wisderm Wisderm Whitening Rejuvenating Serum-UTM nie.. Gerenti akan cakap "dik tolong snap picture botol & kotak" Nie ha dah siap-siap snap sebab saya yang guna sendiri. Botolnya tebal. Botol kaca. Untuk menjaga kualiti serum nie.. Tengok dari botolnya setaraf  kosmetik antarabangsa yang selalu saya menang tue.. Mungkin lebih bagus :) Review? Tunggu tau last entry nanti saya bagi review :)

Tangan yang emok-emok tue pastilah tangan saya hihi.. Begini saiz botol Wisderm Whitening Rejuvenating Serum-UTM di tapak tangan saya. Saya rasa produk nie boleh bertahan selama 3/4 bulan dengan penggunaan yang kerap. Saya selalu pakai lepas mandi pagi & sebelum tidur. Saya akan pakai bila saya confirm saya takkan basuh muka beberapa jam. Baru pakai setengah jam dah basuh muka..alamak ruginya.. Pastikanlah serum tue ada kat muka 3/4 jam ..barulah dapat meresap dalam muka.. Masa sebelum tidur paling bagus sebab gerenti tak basuh muka sampai bangun tidur keesokan harinya kan? kalau anda bangun malam untuk solat tahajut pun dah 3/4 jam melekat kat muka..kira okla tue..


Tengok penutup Wisderm Whitening Rejuvenating Serum-UTM. Siap ada tiub lagi.. Hihi.. Bahagian atas tue untuk dipicit masa nak ambil serum tue.. Yela kalau dah tinggal sikit sampai ke dasar botol takkan korang nak tonggang terbalikkan botol tue.. Sibuk tonggang terbalik botol.. silap-silap  terlepas.. pecah berderai.. kan dah rugiiii... Adalah  lebih mudah penutup yang boleh picit gini.. wahh feeling macam dalam makmal biologi pulakkan? Dah nama produk hasil universiti mestilah ala-ala makmal :p Tetiba rasa rindu masa matrik dulu.. saya ex  student matrik biologi tau...



bahagian depan kotak Wisderm Whitening Rejuvenating Serum-UTM.

Bahagian belakang kotak Wisderm Whitening Rejuvenating Serum-UTM.

Walau tak berapa jelas.. Nampakkan bahawa Wisderm Whitening Rejuvenating Serum-UTM.  adalah keluaran oleh Institut of Bioproduct Development (IBD) Universiti Teknologi Malaysia, Skudai Johor.

Okey nampak tak seal tue? Seal tue membuktikan bahawa Wisderm Whitening Rejuvenating Serum-UTM belum pernah dibuka.. Yela kalau nak bukak boleh je.. Tapi kalau tak hati2 seal tue boleh terkoyak tau.. Saya try jugak nak buka tak dapat.. Mugkin saya si lembek hihi .. Tak berani takut seal terbukak so nanti tak boleh jual pulak pada customer


MY PERSONAL REVIEW

Seperti saya pernah bagi review yang paling jujur untuk EKF-UTM.. kali nie saya akan bagi review yang juga jujur ..insya allah.. saya guna dah hampir 2 minggu.. nak masuk 3 minggu.. untuk 2/3 hari pertama biasa lagi.. TIADA ALAHAN YANG BERLAKU.. yang pasti saya rasa KULIT MUKA RASA TEGANG. saya rasa semua serum bertindak yang sama... kulit muka akan tegang .. ye  ke? Siapa pakai serum taulah kot.. saya nie mana pernah pakai serum-serum.. setakat regim 3P je (pencuci, penyegar, pelembap) .. tapi lepas dah pakai 2 minggu and masuk minggu ke 3 saya  rasa sesuatu yang paling best.. bukan putihla.. haiyaaa.. uools nie kalau sesuatu produk tue cepat sangat buat kulit muka uools jadi putih mesti ada something wrong.. takkan kulit gelap tetiba jadi cerah macam diana daniell korang tak rasa pelik? Nak putih biar selama2 ye ..jangan lepas putih dalam seminggu..lepas 2 minggu kulit jadi macam terbakar pulak ye.. biar lambat asal selamat.. ok sambung.. apa yang saya rasa ialah  BLACKHEAD & ;WHITHEAD TELAH BERKURANGAN & MACAM TERENCAT (TAK KELUAR LAGI) ...hihi.. selalunya masuk 3 hari gerenti kulit hidung & dagu saya ala2 menggurutu.. tensen.. sebab blackhead & whitheadlah..and baru2 nie my sister yang ke 3 yang dah lama tak jumpa saya buat statment "ANGAH DUDUK RUMAH KULIT MUKA ELOK & BERSERI JUGAK YE" muahaha ok satu kejayaaan produk Wisderm Whitening Rejuvenating Serum-UTM selepas diguna selama hampir 3 minggu haha.. okla nantila saya bagi review lagi..lepas sebulan.. ingat BIAR LAMBAT PUTIH ASAL KEKAL SELAMANYA



Buat entri dah panjang lebar tapi tak tau pun harga ye.. Harga Wisderm Whitening Rejuvenating Serum-UTM adalah RM190. wahhh ada yang kelip-kelip mata rasa mahal ye.. Yup saya pun rasa mahal tapi bila fikir boleh pakai selama 3/4 bulan dengan penggunaan yang kerap ..sejuk sikit hati saya & saya nak juga promote produk nie sebab saya percaya ramai wanita-wanita di sana yang tak kisah untuk melabur duit untuk cantik. 

PROMOSI POSTAGE
RM190 adalah harga termasuk kos postage dengan cara pengeposan yang insya allah selamat!

RM190 tue adalah harga Wisderm Whitening Rejuvenating Serum-UTM tidak termasuk postage. So untuk promosi kali nie RM190 adalah harga termasuk postage. Saya akan pos Wisderm Whitening Rejuvenating Serum-UTM dengan cara pengeposan yang berbeza dari EKF-UTM . Saya bukan pos guna sampul RM6 prabayar poslaju tue.. Bahaya tau.. Produk dah mahal tapi disebabkan tidak mengepos dengan pengeposan yang betul .. bila sampai ke tangan customer.. botol dah pecah  hancur berkecai.. rugi jeee...saya akan pakai kotak .. Memang macam kelakar je.. kotak Wisderm Whitening Rejuvenating Serum-UTM nie kecil tapi dipos dalam kotak yang besar (kotak khas dari poslaju) nanti korang mesti rasa macam carik harta karun dalam kotak poslaju tue.. hihi.. takpe janji selamat... 

PROMOSI TESTIMONI WITH GIFT
5 customer pertama akan diberi hadiah iaitu Losyen Zaitun Minsyam  
 
Jika anda memberikan testimoni penggunaaan Wisderm Whitening Rejuvenating Serum-UTM.. Testimoni secara wassup sangat dialu-alukan.. Kalau nak bagi gambar lagi comel & homey... Kalau ada gambar nanti kita tambah gift lain jugak ye.. Tapi kalau ada testimoni wassup sahaja .. saya akan bagi hadiah seperti yang telah disebutkan ye...


# baru-baru nie saya pos produk-produk Kokoadik Blogshop  dan terserempak dengan satu kereta sedan Honda yang juga nak mengepos. Penuhhhh bonet dia dengan barang2 untuk dipos. Bayangkan beg IKEA biru yang besar tue.. dia ulang-alik 4/5 kali pun tak habis-habis pos lagi.. Dan saya kepoci tanya.. "Apa awak pos?" Jawapan wanita itu "kosmetik...Macam-macam kosmetik" Terus saya terpegun... Sambil driving saya terfikir-fikir .. Sampai begitu sekalikan wanita obses dengan kecantikan.. so why not saya tak cuba promote produk-produk kosmetik UTM yang telah menjalani ujian klinikal dan insya allah selamat sepertimana EKF-UTM yang dah membantu ramai customer saya.. customer saya lebh kurang 1K++ jugakla dengan anggaran 100 kotak sebulan dan saya dah jadi dealer lebih kurang 10 bulan...  ... ..  Kosmetik UTM nie juga ada kerjasama dengan Universiti Dongguk,  Korea.. cantikkan kulit wanita-wanita Korea? Dah pasti tahap ujian klinikal mereka juga tinggi.. Mesti ada sebab kenapa UTM melakukan kerjasama dengan universiti Koreakan? So sekarang saya akan mula promote produk-produk kosmetik UTM.. Stay tuneed!!! 


TQ SEBAB SABAR MEMBACA REVIEW PRODUK INI SEHINGGA TAMAT!!



"LIKE" ramai-ramai ye :)
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK KACIP FATIMAH-UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK TONGKAT ALI -UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK UTM YANG LAIN?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI


Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK MINSYAM (HABATUSAUDA &ZAITUN)?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI

UNTUK FREE CONSULTATION:
msg/call/wasap/telegram: 017-3201998(ilasaleh)










Monday, October 27, 2014

Legoland: Last Episod..Tak Larat Dah Nak Wat Entry




ENTRY LEGOLAND


Salam korang, semua nie last episod.. Dah tak larat nak buat dah citer Legoland nie.. Korang tabah jelah tengok episod last yang gambar bersepah-sepah nie ye.. penat masukkan gambar tetiba jadi cacamarba.. Takpe korang tengok pun scroll je kan? haha.. sampai ati korang.. babap tangan tue kang..

yang nie kitaorang tak sempat masuk.. tengok dari luar je.. nantila kalau ada rezeki boleh datang lagi... takdenye nak datang lagi baik pegi tempat lain pulak wakakak..


Arief buat perangai!

unta tue tunggu Khairy kot?

Hai mama...

Kadang gaduh..kadang baik.. pening mak korang.. saya sekarang lepuk je dua-dua.. mana boleh sorang je kena.. bergaduh sama-sama.. so sama-sama kena merasalah..














Amana jerit-jerit "Chima" ..Apa "Chima" tue?



KLCC di Johor


Belon pedang tue dapat kat sorang "joker" dalam nie

Hai sayang mama Khairy..

Tue nak tunjuk mama dia belikan lego cinonet. Mahallah mainan dlaam tue.. dengan masa yg terhad .. legoland dah nak tutup.. kita grap yang paling murah haha

Eh gambar hotel? Nie dah balik hotel.. Nak babom dah nie

Kakak kesayangan Khairy



MAMA NAK SUSU!! NAK SUSU! SUSUUUUUUUUUUUUUUU
Suara Khairy besar.. bingit kalau dia menangis haha


Bersungguh-sungguh siapkan lego.. arief memang tak sabar.. satu benda pun tak jadik.. pulak tue beli lego kecik memangla tak sabar.. saya pun maleh nak buatkan.. tapi Amana berjaya buat 2 lego cinonet tue jadi macam dalam gambar.. patut amik gambarkan?

Okey meh kita kembali ke legoland semua... haha.. dah kata gambar bersepahkan? Sayang sangat Arief tapi sekarang keletah dia memang bikin semua orang panas hati.. suka kacau Khairy.. kacau Amana.. manja mengalahkan Khairy.. kalau nampak je saya naik tangga .. dia pulak bising "mama nak pegi mana tue" dahla saya naik atas pun macam pencuri sebab takut Khairy nampak. punyala terjengket-jengket.. si Arief boleh pulak memekak smapai Khairy nampak.. Kalau Khairy nampak memangla saya tak boleh naik atas untuk mandi /solat..

lena budak tenit nie.. bawakla stroller ye.. patah bahu korang nak dukung kalau anak tido.. rasanya macam nampak ada stroller Legoland.. tapi tak taulah kena sewa ke apa..

masa nie kitaorang dah tukar baju dah..maksud saya gambar nie lepas lencun main air.. dah tukar ke baju lain. eh itu pun nak bagitau.. hihi.. bawak baju secukupnya ye.. takkan korang nak keluar dari water park & jalan satu legoland dengan baju basah dengan alasan "jalan satu legoland boleh keringkan baju" haha.. digelakkan orang je

my girl yang sporting bergambar.. ada masa tak sporting jugak hihi





macam datang tempat berpuaka je.. takde orang :p









naik kuda berpuluh2 kali pusing.. last2 terpaksa cakap "kalau pusing lagi mama tinggalkan" haha






benda nie pun naik berpuluh2 kali pusing.. tolonglah..pening.. sebab saya pun kena joint sekali.. cehhh


saja letak gambar blur sebab muka semua dah penat.. tunggu giliran nak tengok wayang

saya terlelap dalam wayang nie.. kat luar panas gile. dalam nie sejuk ...kaki dah penat berjalan...mana tak ngantuk:)

spek nie semua bawak balik.. tapi Amana baik dia pegi pulangkan haha..

tadi tido tetiba je terjaga.. dia pun khusyuk tengok wayang



lawa sangatla buat muka macam tue Arief!!  okla kengkawan.. ngantukla.. nak tido..habis dah citer Legoland.. ada rezeki kita pegi bercuti tempat lain pulak.. tapi tunggulah next year .. sebab hujung bulan 12 nie ada perjalanan yang panjang untuk kami meninggalkan tanah air.. Insya Allah.. Amin.. Moga dipermudahkan..




Share It