ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, September 30, 2014

Cita-cita Khairy


Assalamualaikum semua, mehla kita kongsi cita2 saya.. Kadang-kadang  rasa nak jadi businessman. Selalu tengok mama asik dengan telefon sampai saya pun nk ada satu tepon. Tepon nie Khairy jumpa bawah katil mama. Amacam ada style tak?

Mama pun selalu duduk depan lappy. Kadan-kadang bila Khairy dah tido mama mesti seludup main lappy. Bukan Khairy tak perasan tai takpela lagipun Khairy dah ngantuk sangat. Biarlah mama buat keja mama. Apa dalam lappy ye .. Mama ralit je kalau depan lappy...

Opsss Khairy dah kena tangkap dengan mama

Mungkin juga Khairy nak jadi tukang rasa makanan.. Apa dalam BI ye? Takkanlah tester pulak? haha... suka rasa semua makanan yg mama masak.. Tak sedap takpe.. Janji mama yang masak..

Kiki.. mungkin juga Khairy nak jadi chef atau penjual barang2 leterik.. Tak taulah kenapa Khairy suka sangat periuk nasi ni.. Periuk nasi nie dah buruk pun.. Sebenarnya Khairy carik senduk nasik.Nak korek kerak2 nasi.. Sedap..Khairy makan kerak-kerak nasi kat senduk tue.. Dah banyak kali mama marah tapi bila mama tak nampak Khairy cepat2lah makan kerak nasi tue.. Tapi kali nie dah tertangkap dengan mama.. Mama siap viral dalam blog & FB muhahaha


so apa cita2 anak korang?
For me..jadi anak2 beriman & tau berdiri atas kaki sendiri pun dah alhamdulilah





Monday, September 29, 2014

Design Business Card Yg Super Duper Owsome!!


 Assalamualaikum semua
Seperti yang dah di janji kat entry nie.. saya dah buat list entry yang  akan saya update selepas 1 week blog nie diam membisu seribu bahasa.. So hari nie lepas seminggu menyepikan diri saya nak buat entry tentang satu service yang sangat sangat sangat saya puas hati!! Saya pilih nak buat review tentang ini dahulu selepas seminggu membisu!! Boleh je nak buat entry sendiri dulu tapi saya nak buat entry nie dulu sebab designer nie pun memudahkan dan mempercepatkan permintaan saya walau cuma last minute order! Ingat kedai makan ke main order order? Mihmihmih

TQ ye dik. Sebab design adik yang cun.. produk akak pun laku jadinya.. Eh produk akak pun sedap gak nanti akak bagi adik satu family rasa ... TQ ye dik.. Eh adik..adik..sapa adik nie? Ok saya nak tunjuk dulu hasil keja berdasarkan kisah sebenar.. haha..kisah sebenar tue sebabnya saya & adik bongsu  saya sendiri dah guna service dia.. malaslah nak amik gambar card orang lain.. apa curlassss.. mihmihmih...

Syukur digerakkan hati adik bongsu saya untuk share di dalam whatsapp group adik-beradik kami. Adik bongsu saya nie share design2 untuk kami bagi pendapat tentang businesscard beliau yang pertama.. Oh adik bongsu saya ada buat business Buaian Bayi Untuk Majlis Akikah/Berendoi. Sila jenguk jangan tak jenguk...


Dua deraf diatas designer nie buat untuk adik kami.. So kami bagi pendapat yang kami berkenan. Kami sepakat berkenan yang first design tue tapi cariklah gambar yang menawarkan servise buaian.. Dan ohsome bila designer coming dengan design yang cute miut!

Tengok je gambar nie kitaorg semua cakap " PRINTTTTTTTTTTT!!!"

Saya "tiba-tiba" sangat memerlukan card so terus pm designer nie.. Buat full payment and esoknya terus designer nie come out dengan design2 yang menarik. Saya ne tak cerewet sangat .. kalau hati saya kata suka ok aje & edit beberapa perkataan dah cukup. Terus print.. Designer nie freelance je jangan la aim yang korang dapat cepat sangat design card korang tue . Tapiiiiiiiiiiii nak kata lambat within 1 day je designer  dah come out dengan design utk saya pilih.. hihi..

Designer nie suruh saya pilih design yang saya suka. Tak silap saya designer nie akan amend sebanyak 3 kali design yang diberi pada uools.  Tapi korang tanyalah jelas2 ye TNC designer nie camana. I is rushing so i tak cerewet haha.. Lagipun saya sangat puas hati sebab tak sangka design homey tomey macam nie yang saya akan dapat.. Saya cuma cakap "dik akak nak kad yang bila orang tengok orang sayang nak campak dalam tong sampah. orang akan simpan sebab sangat tertarik menarik& debomm.akak suka yang ceria" itu je yang saya bagitau.. konon tak cerewet tapi ayat je dah lebih 10 patah perkataan :p


 PRINTTTTTTT!!!!


Semua nie saya dapat dari FB adik tue.. Bilalah adik letak kat FB adik ye? muahaha.. Jangan tanya siapa yang buat design awal tue.. Saya tak suka buat entry negetif untuk sesiapa.. yes kekadang bila ditegur ..individu tue boleh perbaiki service mereka tapi saya ada stands saya sendiri.. Tak suka..walk away & cariklah apa yang anda suka.. Lebih2 lagi nak komen itu ini kat blog.. kan ke give bad impact pada business orang.. Kalau niat baik better tegur/pm orang tue dari kita viralkan betul tak? Tapi kalau dah tegur pun kamu maintain ekkkkk hurmmmm memang kena viral!! haha

Dalam kes ini saya just bayar ..suruh print & walk away.. saya pun takde promote ke atau bagitau sesiapa saya buat stiker yg first tue kat sapa.. Design first tue rasanya kurang menangkap mata customer & nampak too simple.. saya dah bayar pun design tue.. Tapi saya tak guna.. perap dalam kotak! Hak sayakan? Yang penting saya dah bayar & tak berhutang dengan sesiapa.. Saya nak guna atau tak..itu hak saya lah sebagai pembeli...

Ini berbeza kalau anda kena tipu dengan penjual.. memang kena viral.. itu pun lepas bagi amaran demi amaran haha.. Online business ada yang tak jujur tau.. My comper friend dah kena.. next time i share entry tue.. tapi nak tanya tuan punya blog dulu kay..

Ok back to the design...Ohsome betul designer  nie buat untuk saya.. TQ dik ye.. we will keep in touch & akak nak order memacam lagi..  TQ sebab sudi layan akak yang order last minute & walau last minute adik tak buat cincai pun.. Sebagai tanda terima kasih akak viral kat blog & FB group blogger servise adik yang ohsome nie okkkkkkkk? Korang nak tau tentang stiker tue pulak? Business apa pulak yang saya buat?  Next entry ye.. Ini entry untuk designer ohsome sahaja!! mihmihmih


ABBYLA STUDIO FB
LIKE JANGAN TAK LIKE! 
nie link FB adik nie.. saya lum berani letak no tepon  anak dara orang sebarangan. Nanti saya mintak izin designer  dulu then saya edit semula kalau designer nie bagi war-warkan no hp dia.
 ok kawan2 blogger & usahawan2 sekalian?


EDIT:

Rupanya ada blog daaaa... Sila jenguk ye
ABBYLA DESIGN BLOGSPOT

011-15651486 
(HP CANNOT WASSUP :p)





Saturday, September 27, 2014

Genap Seminggu

Salam semua

Apa yang genap seminggu? muahaha
Genap seminggu saya tak update blog. Saya busy haha. Statment geli geleman.. Yup betul busy.. Saya banyak nak update berbariz entry blog dalam kepala .. so saya akan list kat sini supaya tak lupa.. Saya kan pelupa sekarang nie haha...Eh bukan sekarang ..sejak dulu lagi...

Idea Entry ( tapi tak janji tau)
1) cita2 Khairy berdasarkan gambar
2) kuar jenjalan dengan nenek
3) businesscard owesome!
4) Bazar Happening
5) ais kering
6) testimoni EKF peranakan jatuh
7) item2 terkini di Kokoadik Blogshop

Wah cukup 7 hari.. Okla kepala dah pening lagipun ada banyak benda menanti nak buat kat bawah tue.. Bye

Sunday, September 21, 2014

GLAM MAMA BAZAAR & BOOK LAUNCH @RUANG,SUBANG


 Salam semua
Saya dah lama sangat tak joint parenting event!!
So meh saya war-warkan parenting event yang terhavoc abad ini

Amacam comey kan mummy dalam gambar tue?
Kalau tengok kat promo event nie pun dah comey apa lagi kalau jumpa inpersonal
Saya dah pernah jumpa orangnya.. comel & baik.. kelakar pun iye jugak
nanti saya printscreen kat event mana saya jumpa mummy adriana nie ye.. 
tak sangka akan jumpa dia lagi ..

Korang perasan tak promo nie ada MPH logo? Kalau MPH pun dah wat promo mesti event nie bestkan? So buku Mummy Adriana -Babywearing Made Simple yang georgous nie akan ada di MPH. So nanti carik2lah ye.. Wah agaknya buku saya Papa Jom Solat &Gelora Di Hati Ana "bertemu" buku "Babywearing Made Simple" di dalam bookstore MPH tak? Tapi bestkan? Mummy Adriana jadi cover buku sendiri .. "jeloustakpasalpasal#

Saya tau camana gembiranya bila tengok buku sendiri berada di pasaran. Sama ada dapat sambutan atau tidak itu adalah perkara ke2,3,4,5! yang penting satu kepuasan bila buku kita dicetak dan diedarkan.  Pastu yang best boleh kecoh kat anak2 selama berabad-abad sampai diorang besar "tengok nie buku mama.dah publish!!" Amana dah naik pening dengar citer yang sama bertahun-tahun.. Tiap2 kali citer kat Amana mesti dia cakap "mama, Amana tau mama buat buku"  tapi kalau jumpa buku saya kat mana2 bookstore Amana yang akan lompat lebih-lebih "ehhh nie buku mama!!" Sekarang soalan yang tak sanggup nak dengar "bila mama nak buat buku lagi?" #sentaptolongjangantanyasoalantue!#


Even GLAM MAMA BAZAAR & BOOK LAUNCH nie akan di adakan di RUANG@Subang. Tua ada peta. Jangan pulak cakap tak tau tempat. Dah bagi peta sebesar alam nie tau..


MESTI NAK TAU KAT MANA FIRST TIME SAYA JUMPA  ADRIANA THANIKAN?

 
How times flies!! Saya berjumpa dia hampir 3 tahun yang lepas di dalam event GREAT CLOTH DIAPERS CHANGE 2011!!  masa tue arief baru jalan tatih..Itulakan hidup nie memang akan berpusing2 dan akan bertemu semula juga. So berbuat baikla dengan sesiapa pun sebab one day mungkin kita akan jumpa semula.. eh tetiba wat ayat ilmiah pulak :) 

wahhh masa nie pun saya dah cakap dia comel haha.. saya print screen je dari entry 2011 tue. so agak2nya saya buat apa kat event GLAM MAMA BAZAAR & BOOK LAUNCH @RUANG,SUBANG tue ye? Jadi pengunjung ke? mihmihmihmih


INSYA ALLAH!!SEE U THERE!!!
SAYA BUKAN BUKAK BOOTH EKF-UTM atau MINSYAM PRODUCT YE
NAK SKODENG? JOMLAH DATANG!! 

Friday, September 19, 2014

Pengalaman Buat Pasport Anak-anak di Jabatan Imigresen Malaysia cawangan Stesen Bus Kajang

Salam semua,
Hari nie nak share pengalaman buat pasport anak-anak
Mulanya nak buat satu pasport je.. Nak buat Khairy punya je tapi dah mak saya  nak buat Amana punya jugak.. ok so layanlah permintaan nenek diorang nie.. Mulanya plan nak buat kat Putrajaya tapi akhirnya tak jadi. Buat di Jabatan Imigresen Malaysia di Stesen Bus Kajang. Nasib baik buat kat sini.. sungguh cepat & efisyen!!

Khairy dah macam anak Jepun pulak

Saya datang lebih kurang jam 10.00 pagi. Ingat nak datang awal lagi tapi taulah kalau pegi dengan anak-anak. Nak siapkan diorang je dah amik masa.. Pastu nenek pagi2 dah lapar ajak makan nasi lemak pulak haha.. Ingat cucu2 je yang buat lambat..nenek pun nak manja2 jugak haha.. So lepas makan baru pegi Jabatan Imigresen di Stesen Bus Kajang tue.. Alahai dekat sangat dengan umah saya Tapi saya dari Serdang sebab saya tido umah mak.

 Amana macam mualaf pulak hihi...

Masa mula2 sampai kat stesen bus kajang tue dok pusing2 keliling bangunan. tak jumpa! akhirnya mak ringankan mulut bertanya. Rupanya korang kena bawak keta sampai roof top kat stesen bus kajang tue. Parking. Then amik lif bahagian tengah turun ke tingkat 3 ye.. 

Haaaa? Macam tak caya je kan? Sungguh mesra kanak-kanak .. ada tempat untuk anak2 melepak.. Saya baru perasan masa dah nak baik..kiki..kalau tau memang awal2 dah letak Khairy & Amana kat sini.. Khairy suka sangat sampai nak amik gambar pun blur haha

Ok meh letak muka Amana macam cikgu besau. kiki


Kronologi buat pasport: .

1. sampai kul 10 pagi.
2. beratur amik no giliran. Kat kaunter no giliran tue pegawai tue mintak surat beranak amana & khairy. suruh ukur tinggi budak2 nie  kat tepi & bagi no angka giliran
3. Terus ke kaunter khas sebab ada Khairy. Tak silap kaunter khas nie untuk budak bawah 2 tahun/ ibu pregy/warga emas. Kat kaunter nie pegawai tue masukan butir2 diri dalam sistem & amik gambar budak2 nie. Siap ada mainan kat atas tempat amik gambar utk tarik perhatian budak2 untuk pandang kamera.. Hihi..homey je kaunter kerajaan ada mainan budak2 ..so suweetttttt. Banyak kali gambar Khairy kena snap sebab dia asik pandang mama dia bukan pandang kamera
4. Pastu bayar dua pasport budak. Amana (7 tahun) & Khairy (1 tahun) untuk tempoh 2 tahun adalah RM160. Maksudnya sorang RM80. 
5. Lepas tue amik pasport yang dah siap. Khairy tak payah nak test ibu jari kat pengimbas sebab kecik lagi. Tapi si amana kena buat ujian pengimbas tue. Asik fail je. Tukar ke pengimbas kaunter sebelah pun fail. Apa kena tah jari budak Amana nie..Haha
6.Alhamdulilah dua pasport budak2 nie siap dalam tempoh kurang 2 jam.. Bestnye!! Alhamdulilah Allah permudahkan urusan pasport anak-anak...






Thursday, September 18, 2014

Adlan Khairy@HUKM ---> CEK MATA PULAK

Entry ini adalah tentang Adlan Khairy tetapi gambar mula2 sekali adalah gambar abang Khairy si Amirul Arief.. Amana mana? Amana dah beberapa hari request nak duduk umah nenek dia AKA mak saya.. Takpelah bagilah Amana rehat. Kalau tidak asik kena bebel je kat umah nie "Amana tengok adik" "Amana mama nak masak tengok Khairy" "Amana cubalah mengalah dengan Arief" "Amana adik panjat tangga takkan tak nampak!" ... pening Amana dengar mama dia berleter.... Itulah nasib seorang kakak sulung wakaka.. so mama bagi vacation kat umah nenek kiki... Dalam gambar nie Arief tengah stress sebab tak boleh berlari sana sini..siannnnnn...


Selalu kalau cek jantung Khairy  memang cek di HUKMSC dengan Prof Bilkish di tingkat 7 tue tapi kalau cek mata Khairy cek di HUKM govement.. Bayaran RM20 sahaja kalau anda bukan kakitangan kerajaan.. Setiap kali kat bahagian pendaftaran akan cakap "Puan keja gomen ke swasta" Saya jawab "semigov" dan soalan seterusnya  "bawak GL tak?" jawapan saya ialah " ofice saya tak cover goverment hospital" pastu gerenti kat bahagian pendaftaran kerut2 kening... "Eh tadi kata semigoverment? kan ke semigoverment masih cover medical staff di goverment hospital" Saya senyum sambil hulur RM20. Alhamdulilah RM20 mampu bayar lagi...

Dan kebanyakan saudara-mara yg kebanyakannya keja goverment & semigoverment akan  cakap "nasib baik angah keja semigoverment so mesti medical Khairy cover" Lagi sekali nak kena jawab "semua medical Khairy angah bayar sendiri.  HUKMSC tue memanglah angah bayar sendiri sebab itu kiranya hospital swasta tapi masa masuk wad goverment (Prof Bilkish) admitted  Khairy 2 kali di wad goverment di HUKM pun angah masih bayar sendiri" so lagi sekali sedara-mara kerut2 kening.. soalan seterusnya "berapa bil masa admit.lama jugak dia masuk hospitalkan?  "masa first admited tue almost RM1500 yang ke2 admited dah tak ingatla..." Mama Khairy ingat yang first je sebab for me amount banyak juga sebab bukan RM20..muahaha.. yang kali kedua pun lebih kuranglah kot..sungguh tak ingat sebab Khairy memang lebih "mahal" compare dengan Amana& Arief dalam hal medical..   so dah menjawab lumpsum pertanyaan2 yang bertanya tentang bil Khairykan?

Kalau ada yang cakap "napa tak amik insuran? Bukan ke anak2 yg lain  Amana&Arief amik insuran? Kenapa tak amik insuran ..itulah Melayu tak pikir masa depan?" bla bla bla...  Meh sini saya bagi tazkirah sikit.. Saya adalah bangsa Melayu yang tidak pernah menolak kebaikan insuran.. Saya adalah bangsa Melayu yang memikirkan masa depan & kesihatan anak2.. Saya sangup ketepikan salary bulanan untuk insuran anak-anak sebab saya tahu banyak kebaikannya terutama bila anak sakit mengejut..  Saya bukan jenis bangsa Melayu yang cepat2 tutup telinga bila orang cakap tentang insuran.. Keluarga saya semua ada insuran kecuali Khairy. Kenapa Khairy takde? PENYAKIT KHAIRY DIKESAN SEJAK KHAIRY BERADA DALAM PERUT SAYA KETIKA KANDUNGAN SAYA BERUSIA 7/8 BULAN .. haiyaaaa takde syarikat  insuran yg nak cover daaaaa.... syarikat insuran  tau mesti kuar masuk hospital punya.. Insuran kan amik masa sihat bukan amik masa sakit.. Takkan Khairy baru sebulan dalam perut saya dah sign surat insuran ..agak-agakla..

Alhamdulilah Allah masih beri rezeki & alhamdulilah bil rawatan Khairy belum lagi cecah puluh2 ribu tapi kalau ada buat operation di IJN nanti mungkinlah akan berpuluh "K" jugak.. Semoga Khairy tak perlu lalui operation & kalau terpaksa moga ketika itu rezeki mama dia macam hujan lebat masa musim tengkujuh ye.. AMINNN..

Ada pulak soalan nakal.. So sebab tue ke saya pergi ke HUKM? Sebab tak mampu ke swasta? Jawapannya mampu atau tidak itu jatuh pada perkara ke dua. Me & husbd dah pernah discuss if anything semuanya di luar kawalan kami akan jual rumah pertama kami utk cover expencess medical Khairy.. Khairy adalah segalanya.. 

So perkara pertama yang membuatkan kami setia di HUKM ialah.. Adlan Khairy disambut oleh Prof Bilkish (cardiac specialist untuk kanak2)  dari awal kelahiran dan keadaan Khairy dah dimaklumkan dari awal oleh Prof Azurah gyne di HUKMSC. so rekod-rekod segalanya.. deal dgn IJN atau apa2 treatment semuanya Prof Bil yang monitor.. uruskan dari awal sampai Khairy setahun dan sampai bila2lah rasanya.. Alhamdulilah.. Semuanya berjalan lancar.. Insya Allah apabila Khairy pandai solat & doa sendiri nanti saya akan pastikan dalam setiap doanya akan ada nama Prof Bilkish..

Mana nak carik doktor yang magrib2 sanggup turun ke wad nak tengok keadaan Khairy? prof Bil punyalah pujuk saya masukkan Khairy ke wad. Masa tue saya hanya datang untuk injection sebulan. Masa tue jantung Khairy dikesan semakin tak normal.. Lepas bersalin ceser Prof Bil benarkan  bawa Khairy balik sebab rhytm jantung Khairy dah ok.. Mungkin ketaknormalan tue cuma dalam perut je (Mak over stress ke?) Tapi rupanya gerak hati ibu tak pernah salah.. Saya berkeras nak Prof Bil yang suntik Khairy untuk usia sebulan. Sedangkan boleh je suntik dekat klinik2 biasa.. Dahla HUKMSC tue jauh jugak dari umah  Kajang nie.. Saya cakap dengan husbd "kali pertama nie je..lepas nie suntik kat klinik biasa" Rupanya sampai dah setahun masih gigih buat appoiment dengan Prof Bil :) Saya masih ingat camana saya diam membatu tak tau nak jawab bila Prof Bil pujuk nak warded Khairy.. Dan masih teringat bila  nurse2 di HUKM call and cakap "Puan katil dah siap. Prof Bil cakap anak Puan kena masuk jugak. Bahaya.." Hurmmm rasa baru semalam perjalanan yg memeritkan tu saya lalui bersama Khairy...


Hari ni khairy tak behave masa cek mata. Doc dah luaskan mata dia dengan cangkuk  besi. Dengar doktor cakap "spectulum" iskkk entah apa nama besi tue..lebih kurang gitulah.. Cangkuk besi tue akan di cangkuk di kelopak mata Khairy.. So kelopak mata Khairy akan terbuka luas & doktor akan suluh mata Khairy guna lampu dan dibiaskan dengan macam kanta pembesar ke dalam retina Khairy.. Lampu tue doktor sangkut kat kepala doktor.. Dah ala2 orang dalam lombong korek emas... ketuk2 dinding gua nak korek emas.. macam tuelah rupa doktor jadinya..Hati mama Khairy pun dah keras mcm besi. Masa mula2 tgok khairy kena mcm tue masa baru2 lahir  menitik2 air mata tengok tapi now dah kebal .. ada mak2 lain lg hebat diduga..

Tiap kali nak cek mata..kena besarkan mata Khairy dulu.. Kena masukan 2 ubat supaya mata hitam Khairy jadi besar.. Then tunggu setengah jam.. Kalau tak besar jugak..masukkan ubat tue lagi.. Biasanya 2 kali jugak kena pakai ubat besarkan mata hitam dia tue.. Kalau Khairy good boy tak perlulah pakai cangkuk besi tue tapi kalau Khairy tak behave/meronta2 kena pakai cangkuk besi tue tapi sebelum tue doktor akan titik ubat tahan sakit...

Next appoiment doc mata akan cek lebih detail.. Akan buat ujian reflction.. tak paham sangat.. Tapi lebih detail katanya.. Hari nie pun ada tambahan ujian mata.. Ada satu doktor bagi Khairy tengok kadbod macam2 color&kedudukan nak tengok tindakbalas mata Khairy.. Alhamdulilah ujian pada kali nie didapati belum ada lagi kesan  mendakan  ubat jantung di mata Khairy.. Syukur.. Saya selalu perasan mata Khairy selalu berair walau tak menangis.. Doktor suruh urut2 pangkal hidung Khairy tapi katanya doktor akan buat juga ujian untuk next appoiment..

Moga semuanya semakin baik & tabahkanlah hati Mama Khairy nie..






Wednesday, September 17, 2014

Ekstrak Kacip Fatimah-UTM: Tindakbalas EKF-UTM pada diri customer

 Assalamualaikum semua
Saya terima banyak pertanyaan dari customer .. macam mana ye nak tau EKF-UTM nie dah bertindakbalas dengan badan saya?

Mari kita tengok review customer.. Baca whatsup tue ye.. Pada petikan " Di samping itu bagi sesetengah wanita, tanda proses kesembuhan bermula apabila beliau mengalami tanda-tanda seperti keputihan yang banyak dan keluar darah hitam untuk beberapa waktu. Rasa sakit pinggang dan sakit pada ari-ari juga menandakan kesan positif EKF “membersihkan” rahim. Info artikle dari sini

Customer nie dapat rasa tindakbalas EKF-UTM pada diri beliau dan tindakbalas tersebut sama seperti yang dinyatakan..


Alhamdulilah testimoni lagi.. Ramai yang bagi testimoni keputihan dah takde bila consume EKF-UTM. Satu lagi testimoni keputihan hilang bila consume EKF-UTM kat sini.


"LIKE" ramai-ramai ye :)
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK KACIP FATIMAH-UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI

JOM CUBA EKSTRAK KACIP FATIMAH (EKF) keluaran UTM!!
msg/call/wasap/telegram: 017-3201998(ilasaleh)





Monday, September 15, 2014

Kegirangan Tanpa Mengeluarkan Modal :)

 Salam
Pada yang baru first time bukak blog nie mari saya kenalkan 3 cahayamata .. jantung hati saya.. Baju biru itu budak "magic" Adlan Khairy, baju pink & satu2nya girl Dalia Amana dan yang nampak kepala sahaj tue Amirul Arief. Arieflah yang paling buat saya selalu istigfar panjang.. barula saya tahu camana mak2 bersabar dengan anak lelaki.. masa dia kecik2 takle lasak sangat.. Nie dah besar nie.. Allah jelah yang tahu... adik lelaki saya pun mengucap panjang kalau bawak dia ke mana-mana

 Makan dalam kolam.. Dah puas berendam kelaparan pulak. Si Arief nie dulu gemok jugak.. Debab jugak.. bila makin tinggi makain kurus.. tapi dia punya tulang ya allah kuat.. kalau terkena saya memang sakitla.. Ke saya yang lembek?

Anak magic saya Adlan Khairy. Kenaa magic? Sebab Khairy mampu bertahan sehingga kini. Tak sia-sia saya ambil cuti tanpa gaji bila lihat Khairy makin sihat, makin demok & makin keletah.. Alhamdulilah Khairy dah boleh berjalan tau. Dapatlah banyak langkah dalam 10 langkah.. Tapi bila bosan berjalan dia maintain merangkak jugak.. Mesti lepas nie rindu nak tengok Khairy merangkak :) 

 Lencun

 Bersungguh2 Arief nak ajar Khairy berenang. Macamlah Khairy faham hihi.. 

Arief memang sayang sangat dengan Khairy tapi cara dia kasar. Yelah dah namanya budak lelaki. Khairy dibuatnya macam anak patung. Dibaling-baling je.. Adoiiii.. Khairy memang melalak kalau dibiar tinggal dengan Arief tapi kalau dengan Amana Khairy ok.. Elok je main dengan kakak dia..Perempuan kot so lebih bijak layan adik & lebih lembut 

Masa entry nie dipublish sepupu-sepupu budak-budak nie tengah bergumbira kat Australia. Adik ketiga dan adik bogsu saya berjemaah holiday kat Australia. Takpe ye bulan depan mama bawak jenjalan itupun hasil menang contest hihi. Jadilah walau dalam negara. Khairy pulak kalau murah rezeki mama bawak jauh sikit ye. Khairy je ye.. sebab Khairy spcial & magic :) :) :)


Ekstrak Tongkat Ali-UTM : FITNESS TERASA

Assalamualaikum semua
Gigih mengumpul testimoni customer untuk Ekstrak Tongkat Ali-UTM
.. Alhamdulilah masih ada yang share testimoni ETA.  
Ada sesiapa yang sudi nak share lagi? 


Jemput "LIKE" FB Kokoadik Blogshop
  
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK TONGKAT ALI -UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI

JOM CUBA EKSTRAK TONGKAT ALI (ETA) keluaran UTM!!
msg/call/wasap/telegram: 017-3201998(ilasaleh)



Sunday, September 14, 2014

Amana&Arief @Kidzania - Honda


 Assalamualaikum

 Untuk makluman semua nie semua adalah gambar lama. Saya korek2 lappy nie rupanya ada gambar yang tak share. Cuma sempat buat dua entry je untuk Kidzania. Ini first entry di Kidzani dan ini entry kedua Amana di kidzania stabilo craft studio

Patutnya Arief tak boleh masuk sini .. staf2 kat sini dah banyak kali cakap tak boleh tapi Arief mana nak dengar.. yang tak boleh tue lagi dia nak buat :)

Sesi penerangan untuk Amana& Arief

Teruja anak-anak

Amana mengintai apa Arief buat

Amana dah tau eja nama sendiri

Ini mama dia yang buatkan


Apa yang tak puas hati tue Arief?

Tak sabar budak2 nie nak masuk Modelling Area



Baju putih yang dah tak putih hihi.. Dah ramai budak2 yang pakai memangla macam2 color yg ada

Khusyukkk



Serammmm tengok si gigi rongak!!




senget2 kepala amana nak warna model keta dia


nanti saya masukan lagi gambar2 kat Kidzania mengikut tempat yang diorang masuk ye.. banyak tempat jugak tak dapat masuk.. tak sempat & tak perasan ada level lain rupanya haha..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...