ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, July 25, 2012

Precious Moments with Trudy & Teddy

Opocot!! Tanjat mama!!
Banyaknye friend Arief! Tak mo kenalkan dengan mama ke?
Ok meh kita story citer perkenalan Arief dengan Trudy&Teddy ek

Saya tak taula mak-mak yang lain camana.. Tapi saya nie memang last minute punya preparation. Raya ke apa ke.. Selalu last minute.. Bukan sengaja tapi entahla.. Bukan tak mo sedia dari awal tapi mcm2 hal.. Berkenan tapi nak rushing, berkenan tapi tak bawak duit or magnetik card kecuali kunci keta & handphone kiki.. Dan akhirnya mesti last minute tapi takpelah kadang-kadang yg last minute tuelah yang membanggakan.. muahaha.. ayat tak boleh blah.. 

Contohnya baju untuk my lil Arief.. Dok serabut pikir.. Mak kata pakaikan Amana gaun tau untuk reception adik kesayangan saya sebab Amana adalah flower girl. Arief nak pakai apa nak pasangkan dengan Amana? Takkan Amana gaun & Arief baju Melayu.. Tak sesuai ok!! Akhirnya menuju ke Parkson Alamanda & mata kakak saya tertacap pada kemeja yang ada BOW!! Ohhhhh sungguh suwetttttt...

Tengok gambar nie rasa sungguh comel anak sendiri. Betul ke budak nie yang keluar dari perut saya dulu? yang color coffe tue? Amana lahir kulit seputih milk tapi Arief sepekat coffe.. Sekarang Arief dah tukar jadi color latte.. wink wink wink

 Baju nie putih bersih tau. Amatla comel. Amik saiz 4 tahun. Yang menariknya BOW tue.. Arief nampak sangat selesa. Walau hari panas terik tapi Arief tetap seronok berlari ke sana ke mari dengan baju Teddy&Trudy nie. Selalunya kalau Arief tak suka baju tue sama ada panas atau tak selesa Arief akan mengamok, menangis dan cuba bukak baju tue.. Tapi dengan Trudy & Teddy sungguh selesa walau panas terik & dikelilingi ramai peminat.. Ohhh statment retisss!!!

 Rasa panas lah. Meh kita nyorok bawah gambar makcu&pakcu Arief

 Ma!! Arief nak buah warna merah tue!

 Isk mama nie lambatla.. Arief amik sendiri lah..

See? nampak sangat happy & selesakan?

Thanks  Trudy & Teddy.
Memudahkan kerja mama last minute ini..


17 comments:

Deq's Qienz said...

nsemnya..ank trona sapa la nih ek..hehee

Ezna said...

handsomenya arief :-)

Liza said...

Comelnya dia... Camna kenduri/ Harapnay berjalan dgn lancar...

Bionic women said...

wah encemnya arif...
memang nampak selesa sangat baju tu.
berbaloi2 beli

norhidana said...

arief the ensem boy...
seronok betul dia... ni dh mcm iklah trudy n teddy je ni hehehe...

.: iEyLa :. said...

alolo...sngat2 comey...
smart and comey sngt2..hiks..

*pic amana xde ke kak?? :)

hazman aka species1980 said...

Memang sesuai sangat collection Trudy n Treddy untuk budak2x pegi mana2x event or function.... dah gaya model cilik pun ade si Arief tu

Masya said...

suke tgk budak² pakai kemeja tapi.. anak sy x suke huhuhuhuhu....

ensemlah dia.. mam dia lambat sangat tgk tembikai tu terliurlah dia...

Kesuma Angsana said...

wah encem giler le budak ni !hehehe

Cinta Misteri said...

Alorhh alorhh...segaknya. Jd flower boy ucu ehh..?

Wanieys said...

alololo sangat smart dan comey la....wani pun kdg2 suka prepare last2 minit hikhikhik

salam kenal dari wani a.k.a Ibu Qalief :))

mama aryan said...

salam kenal..thanks follow saya,ensem arief..

Mama Gee said...

hencemmnya dak tecik ni ;)

pelamin tu walaupun nampak sipi2 tapi cun le...

nazirah said...

hee wah chOmelnye die..
yeah kdg2 last minit ni
tak de mslh .. tp kdg2 pn
brmslh gak.. depends pd keadaan
ape2 pun... comel sgt

HLiza said...

Salam kenal dik! Mmg comey anal teruna ni!

Saya Disini said...

comeinye die

syiela said...

comelnya anak teruna ni.. hehehehe nampak pun selesa..