ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, April 21, 2016

assalamualaikum


Assalamualaikum semua
lama rasanya dah tak update blog nie
semalam ada yg wassup dan tanya "lamanya tak update blog"
Dan terima kasih untuk soalan yg sgt2 mencuit hati saya "apa khabar khairy?"
Ini gambar khairy yang terbaru
baru je tadi saya snap
alhamdulilah..khairy masih setia menemani mak dia
Allah panjangkan umurnya untuk menjadi penghibur hati mak dia
khairy masih ada apoiment berkala utk masalah jantung dia
tapi alhamdulilah stabil...
bersyukur dengan kesihatan dia compare masa kecil dulu

Kenapa tak update blog berbulan2?
mak khairy tak larat..
alhamdulilah dah masuk 5 bulan..khairy bakal jadi abang. Insya allah
nak kata sihat selalu takla
cuma takla mcm 5 bulan sebelum bie
saya hanya mampu tengok jam berputar dan hari habis begitu sahaja..
pernah juga mak datng rumah tgok saya yang hampir pitam
saya tak lalu makan.. dan kandungan kali ini adalah paling kurus
dah 5 bulan pun berat saya sikit je
sahabat saya datang melawat siap cakap "apasal tak mcm preggy.kecik je perut"

Dan kali nie pecah rekod
dah 5 bulan baru saya buka buku monthly cekup bersalin huwaa
salah satu sebabnya saya minta kebenaran utk cekup bulan di klinik kesihatan dr hospital yg rawat khairy dulu
klinik lama tak berani amik kes saya mengandung kali nie sbb khairy ada masalah jantung
katanya kena dapatkan kebenaran dulu dari hospital yg rawat khairy
sebab kedua..serius saya memang tak larat
nak bangun pun tak mampu
lagi nak pegi check up

Kalau nak tau macam2 cara mak dan adik nak buat say selera makan
beli mcm2 makanan
beli nasi beriani dari restaurant insaf yg glamer kat kl tue
saya? Air mata je mengalir sbb tak rasa apa pun
nikmat selera tue mcm allah tarik
so korang kalau nak makan ..makan jelah.. tak payah nak sekat2

Apa perasaan pregy kali nie?
kandungan yang tak disangka
so apa yg uools rasa?
Berbelah bahagi antara khairy yg masih saya ingin beri tumpuan sepenuhnya
memang rasa depress
mungkin itu yg buat saya lagi lemah kot
dan saya juga sangat takut kalau bayi nie juga  alami masalah mcm khairy
adohai makin depress rasanya

tapi saya tahu ada hikmahnya
Masa saya tau saya mengandung kali nie saya tahu ada hikmahnya
saya je yg cuba nafikan..

Alhamdulilah sekarang dah dapat terima yg sy akan ada anak keempat insya allah
moga2 anak ini sihat
dilindungi selalu
dan semoga saya tak perlu lalui segala yg saya dah lalui bersama khairy dulu
walau semua cakap saya ibu yang kuat
saya je yang tau camana saya berdiri
tapi setiap anak itulah kekuatan ibukan?

Ok sampai di sini
entah bila lagi nak share di sini
entah2 lepas bersalin
sem9ga semuanya baik2
doakan saya ye

Assalamualaikum





2 comments:

Didie Kamila said...

Tahniah bkal dpt cahaya mata baru..
Semoga semuanya baik2 je utk ibu, baby dan keluarga..

Diapercakes by Arissa said...

Tahniah Ila. InshaAllah, Allah ada jaga kita...