ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Sunday, August 8, 2010

Arief @ Pool

Sabtu minggu ini saya berkesempatan membawa anak-anak ke kolam dan taman di kondo kami. Selalunya saya pasti sibuk menguruskan macam2 especially kain baju yang melambak2 tue. Tapi mengenangkan minggu ini adalah minggu terakhir sebelum puasa dan saya juga dah lama tak bawa Amana ke taman jadi saya tak menghiraukan kain yang bersepah-sepah itu. Biarlah saya ambil masa yang gembira & bahagia  untuk bersama anak-anak.

5 hari bekerja dan pada hari2 tersebut masa amat singkat untuk mengembirakan anak-anak. Dan kerap setiap hujung minggu masa dipenuhi macam2 acara yang melibatkan keluarga. Inilah masanya quality time cuma saya & ank-anak. Walau sedikit penat menghandle 2 org anak secara single player tetapi saya berjaya juga..hehe

Kami ke taman dan kemudian ke kolam di kawan kondo kami ini. Amana yang dah menjadi penakut air cuma duduk ditepi dan masa dah nak balik baru sibuk nak main sama. Itupun naik tercekik leher saya sebab dia tak melepaskan pelukan dari leher saya. Boleh kawan-kawan bayangkan dengan Amana yang bergayut di leher dan Arief yang perlu dipeluk juga.. Akhirnya saya balik cepat2..haha




Arief yang meyenangkan

Tak banyak kerenah

Nampak real air ne walau cuma dalam gambar

4 comments:

Liza said...

Wah..bestnye main air..beli floaties kat arief. mesti lagi suka dia nanti

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sebenarnya tak nak singgah pool nak g taman je tapi tah camana terterjun pulak haha

kinna said...

naper tak ajak?? sy pon single gak wikend pas.. jenuh berkurung dlm umah..mls nak kuar takut budak2 wat hal..alahai ruginya saya..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kinna, selalunya kalau bawak amana pagi2 takkle sehappnening sabtu lepas..ramai budak2..seronok..

lagi s atu sebab balik awal time amana dah seronok sangat sbbnya amana pakai baju yg tak sesuai
yela ingat nak pg taman je so takle pakaikan swiming suit..
baju tdo je..sudahnya dia nak bogel kat pool..cepat2 ila balik hehe..

takpe lepas raya mula operasi bawak dia jalan2 pagi..nanti ila roger
duduk atas langit macam nelah..kena bawak selalu g taman supaya hirup udara segar