ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Tuesday, June 14, 2016

Cincin 916 : Mengembirakan hati Amana ke hati sendiri



 Hadiah untuk anak perempuan yang terlalu banyak menolong ๐Ÿ˜

Dialah tangan kanan ibunya
Dialah tempat melepaskan amarah tanpa sengaja
Dialah yang turut menjaga adlan khairy yang special
Dialah yang turut membantu mengemas rumah dan kain baju
Dialah anak perempuan nan seorang
Banyak sungguh tanggungjawab walau masih kecil

Mama kenapa mama tiba2 nak belikan amana cincin?
Mama dah nak bersalin.. kalau apa2 jadi.ini kenangan mama dengan amana.jaga baik2..
Tiap kali tengok cincin nie..ingat mama tau..jangan ingat mickey mouse pulak!

Nampak sayu dari matanya..sayu lagi mama๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

amana pilih cincin mickey nie.. amana pilih yg color emas
ada lagi satu jenis cincin mickey tapi ini yg amana suka

nie emas 916. Bukan emas celup.. tak taula sejak mengandung yg no 4 nie memang terjebak dgn emas-emas .. itu yang ingat dapat anak girl.. rupanya anak boy jugak
dokla membelek..dinarla, gold barla,siling emasla.. dulu memang tak suka emas2 nie.. dah terjebak baru tau penangannya

tak mahal sangat 
masih mampu milik 
tapi saya belum tau harga sebenar
sebab saya tempah ikut saiz jari amana
bukan beli yang siap
deposit RM50 je
saya beli onlinelahhhhh
nampak terus order
mana larat saya nak ke sana sini
nanti dah sampai saya share yeee

#BILA TENGOK ANAK GEMBIRA SAYA PUN RASA TERLUPA KEJAP MASALAH +STRESS YANG MEMENINGKAN KEPALA#







Friday, June 10, 2016

Update Adlan Khairy

salam kawan-kawan
dah masuk hari ke empat posa kan?
actually saya tak de mood pun nak update blog nie
tapi saya update utk citer si adlan khairy
kenapa?
dulu selalu update citer adlan khairy.. selalu dapat doa dari kawan2
so bila jarang update saya tiba2 terasa.. "terkurang" doa2 yang baik dari kawan2 semua :)
sambung doa utk adlan khairy semula boleh???


 
 adlan khairy mcm biasa
anak yang sentiasa "nampak sihat"
kalau letak 10 budak normal dalam satu barisan memang tak akan nampak kurangnya
kalau suruh lari pecut agaknya khairy menang kot
sebab khairy lari memang laju :)
tapi cuba letak adalan khairy dengan 10 budak tue dan suruh masing2 test dengan mesin ECG nie utk rhythm denyut jantung
memang adlan khairylah paling win!
SUPERMAN!!
 
tak mo tulis banyak2
sebab baru type sikit air mata dah berlinang2
kang satu keja pun tak jalan
mak dia memang sensetif..nak2 tengah preggy nie
sekarang khairy tak suka pakai baju
katanya panas
tapi kalau dok dalam aircond suhu 17 pun dia kata panas
hurmmm..
tapi takdelah pelik pun sebab masa dia kecik2 lagi memang dia relex je tdo dalam aircon dyg sejuk2 tue
og lain gigil2 dah siap kelubung.. dia selesa je
kalau padam aircond dia nangis
ubat yg dia makan tue mungkin buat badan dia selalu rasa panas

 

masa saya msuk keja balik.. rhythm jantung dia sangat positif and ada harapan normal
yang membuatkan treatment yg "berat" tue hold dulu
tapi baru nie semuanya jadi "superman" balik :( :( :(
serius frust sungguh tengok bacaan jantung dia

sanagt2 berharap doktor boleh cakap "well done mama.. adlan khairy now normal mcm budak2 lain"
tapi angan2 jelaaaaa....

gambar nie pegi umah lama.. ada pool..
saya tak ikut
buat keja opis..haha
balik je khairy sibuk cakap "mama kolam jom..jom..mama ikut ye"
iyolaaaa

kekadang tertanya2 "why i preggy lagi?"
allah bagi anak lelaki pulak tue..
saya ingat kali nie preggy anak pompuan (pertama kali tersilap meneka jantina anak)
nak gantikan adlan khairy ke?
and lepas tue saya istigfar banayk2
and ada satu malam tak tdo langsung
menafikan benda2 yag lalu lintas dalam kepala
peluk khairy kuat2...
janganla amik khairy mama..
inilah kekuatan mak dia...
tapi dalam masa yg sama.. teingat yang saya dah dipinjamkan khairy lebih dari masanya...
teringat detik2 dia keluar wad lepas bertapa utk monior jantung dia kali pertama.. khairy baru sebulan lebih kurang..
mlm tue dia tercungap2.. memang nampak nazak sangat sampai papa dia cakap
"pegila khairy..tak perlu seksa diri..papa reda.."

rasa nak je cakap kat papa dia "eh suka2 je cakap "pegila..pegila..redalah..redala.." kita nie sakit perut operate pun tak habis lagi..luka operate pun tak cantum lagi.. jalan pun tunduk2..nak suruh baby kita pegi2 pulak" 
dalam hati jelah.. dok dalam bilik.. sampai suara khairy takde..sampai khairy diam..
pelan2 kuar.. usik2 khairy.. hidup lagi tak?
ohhh mmg tak sanggup nak ingat...

 
khairy dengan anak adik saya.. mak cu dia selalu jaga dia sekarang :)
 
bulan lepas 2 kali kami ke hospital
selang seminggu je
untuk monitor jantung dia
"dia nampak sanat sihat walaupun dengan jantung mcm nie"
tak tau nak cakap apa..nak senyum mcm janggal.. nak nangis dah tak mampu..


cuma berharap kawan2 tolong doakan adlan khairy ye
kalau memang itu "kelebihan" dia
semoga dia bertahan dan bersama mama dia
menengok dia yang "kaki bodek" sekarang nie
lagila... jatuh cinta juta2 kali :)

"mama nak tab boleh?"
"mama nak tido boleh?"
"mama nak makan boleh?"
"mama jom jom jom.."
apa yan jom?