ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, May 26, 2021

BAWANG LANANG / BAWANG PUTIH TUNGGAL / THAI SOLO GARLIC





Ok kawan2..
Lulus seller shoppe nie.
Cantik sgt bawang solo lanangnya
Dia amik dari thailand
Fuhh tak payah dah berkejar pg jaya grocer bila stok bawang putih nie habis..
Apa khasiatnya?
Banyakkkk... Bacalah dlm gbr2 tue..
Sebenarnya pd mulanya sy beli khas utk khairy..
Tapi bila baca banyak sgt khasiatnya and sy pun nak avoid beli sayur2 dari china.
Terusla sy kekal dgn bawang nie..
Boleh beli lagi dgn seller nie..
Pantas dan cantik sgt bawangnya..
Next sy share bawang merah pulak.
Origin dari india


Saya beli dari Jaya Grocer biasanya.. Lepas tue ada kawan Fb cakap di shoppe pun ada jual

 


Cantik sangat bawang yg seller shoppe  tue poskan 









 



TINGKATKAN IMUN SISTEM DENGAN AIR CENGKIH

 


Saya baca petua nie dari tuan tanah nieee



Ini caranya utk buat air cengkih


Bercampur2 bunga alwang cengkih dengan apa tah tue
Kegigihan seorg ibu dan isteri.
Kalau dlm citer p ramlee dah dapat jadi permaisuriii nieeee



Yay gigih tak mama?



Alhamdulillah mak saya dah cubaaaa..





KAB GOLD : 10K PELANGGAN DALAM MASA 112 HARI

 




JOM BERKONGSI PERASSAN CEO NYA - USTAZ KHAIRUL ANUAR BASRI


Nak berkongsi sedikit kejayaan sebelum melelapkan mata malam ini.
Suatu ketika dahulu saya bertekad untuk meninggalkan empayar emas yang saya bina selama 8 tahun. Semuanya berjumlah sekitar 8,000 orang.
Ramai yang mengambil berat terhadap saya.
“Eh, serius ke?”
“Tak sayang ke dengan bisnes yang dah lama buat tu?”
“Sayangnya... dah elok-elok berjaya, nak buat company sendiri pulak”.
Yang mengancam dan memberi amaran pun tak kurang ramainya.
“Nanti akan menyesal”.
“Tak payah la pening-pening. Susah nanti”.
“Ni jenis manusia degil taknak dengar cakap”.
Ada juga kawan-kawan yang selama ini bermesra dan bergurau senda... sedih bila difikirkan. Mereka semua menjauhkan diri dari saya seorang demi seorang.
Saya pujuk hati saya. Saya bulatkan tekad. Saya serahkan semuanya kepada Allah SWT.
Sebelum berharap orang lain yakin dan percaya dengan apa yang saya buat, saya wajib terlebih dahulu yakin dan percaya dengan diri saya sendiri.
Percaya sebelum berjaya. Itulah pesan ramai guru saya.
Dan.. Alhamdulillah hari ini...
Saya dan KAB Gold mendapat pelanggan rasmi yang ke 10,000 hanya pada hari yang ke 112 kami beroperasi.
8,000 orang dalam masa 8 tahun Allah ganti dengan 10,000 orang dalam masa kurang 4 bulan.
Dalam erti kata yang lain, lebih kurang 90 orang menjadi pelanggan kami setiap hari. Maka nikmat Allah SWT yang mana lagikah yang hendak saya dustakan?
Syukur Alhamdulillah. Terima kasih yang tidak terkira kepada semua yang percaya dan memberi kepercayaan kepada saya dan team KAB Gold selama ini.
Tanpa sokongan dan dokongan anda, mustahil untuk kami sampai ke tahap ini. Teruskan menjadi pelanggan yang baik kepada kami. Teruskan membeli emas dan bercerita kepada orang lain tentang kami.
InsyaAllah semuanya akan diambil kira oleh Allah SWT di hari akhirat kelak.
Selamat malam. Semoga mimpi yang indah-indah.




Cara paling mudah untuk daftar guna link ini sahaja.
Daftar percuma.
Beli emas baru bayar


Boleh klik link telegram nie ye utk info lanjut tentang KABGOLD.
Saya akan update info dari masa ke semasa di link telegram ini.
Jemput panjangkan link ini kepada rakan2 yang berminat juga ya

KAB GOLD : PERINGKAT-PERINGKAT DI DALAM KAB GOLD



4 peringkat di dalam KAB GOLD.
Mari baca info jadi anda pasti tau di mana tempat yg sesuai utk anda
GGM - Gold Group Manager
GM- Gold Manger (saya di sini)
GA- Gold Advisor
GS- Gold Saver
Suhaila Saleh
Gold Manager Kab Gold
KAB00003187


Cara paling mudah untuk daftar guna link ini sahaja.
Daftar percuma.
Beli emas baru bayar


Boleh klik link telegram nie ye utk info lanjut tentang KABGOLD.
Saya akan update info dari masa ke semasa di link telegram ini.
Jemput panjangkan link ini kepada rakan2 yang berminat juga ya














 

KAB GOLD : JIKA TIADA MODAL UNTUK JADI DEALER BAGAIMANA ?

 

Ada kawan2 yang nak joint KAB GOLD tapi belum ada modal.
Jangan risau..
Baca semua gambar..
Jgn putus asa
Jalan tetap ada
Antara nak dengan tak nak je
Permulaan buat dulu tanpa modal
Sementara itu slow2 kumpul modal ye..

Suhaila Saleh
Kab Gold Manager
KAB00003187


Cara paling mudah untuk daftar guna link ini sahaja.
Daftar percuma.
Beli emas baru bayar
😁

Boleh klik link telegram nie ye utk info lanjut tentang KABGOLD.
Saya akan update info dari masa ke semasa di link telegram ini.
Jemput panjangkan link ini kepada rakan2 yang berminat juga ya






KAB GOLD EDISI RAYA 2021



Bagi sini duit raya korang semua..
Kenapaaaaa?
Mama nak beli emas..
-Alaaaa nak beli mainan..
Boleh.. Separuh simpan.. Separuh beli mainan..
-ok!
CUN KAN?
Suhaila Saleh
KAB GOLD MANAGER
KAB00003187


Cara paling mudah untuk daftar guna link ini sahaja.
Daftar percuma.
Beli emas baru bayar😁
Beli emas di KAB Gold ada 2 cara :
✅ Pilih item ready stock yang ada sama ada gold bar atau dinar. Beli, bayar dan pilih cara mana untuk penghantaran. Tiada pilihan lain kecuali simpan sendiri emas fizikalnya.
✅ Beli gram emas menggunakan program Uncang Emas. Kita boleh beli gram emas dan nampak gramnya dalam akaun Uncang Emas. Ada pilihan untuk terus kekal dalam akaun atau keluarkan fizikalnya dalam bentuk gold bar atau dinar. Nanti gramnya akan ditolak dari akaun Uncang Emas.
Senang kan?

APA ITU "UNCANG EMAS"
❤️ Beli gram emas melalui program uncang emas. Yang ini macam akaun. Tak ambil bawak balik pun tak apa. Kumpul dalam akaun.
✅ Para pelanggan akan membeli gram emas milik KAB Gold yang dikongsi bersama-sama dengan pelanggan lain. Sebagai contoh, pelanggan membeli beberapa gram daripada gold bar 1 kilogram milik KAB Gold.
✅ Biasanya orang beli uncang emas sebab malas atau takut nak simpan sendiri.
✅ KAB Gold tak kenakan apa-apa upah simpan dalam uncang emas ini.
✅ Para pelanggan nanti akan dapat lihat bilangan gram sahaja dalam uncang emas, bukan gold bar atau dinar.
✅ Pelanggan juga ada pilihan untuk keluarkan fizikal dari uncang emas. Boleh keluar gold bar, boleh keluar dinar. Tiada masalah.
✅ Bila keluarkan fizikal, ada caj premium mengikut item yang perlu dibayar oleh pelanggan.
✅ Kalau masa pelanggan nak keluarkan fizikal dari uncang emas, KAB Gold sudah ada ready stok item apa yang pelanggan nak, maka boleh terus ambil stok tersebut. Kemudian gramnya akan ditolak dari uncang emas.
✅ Jika tiada item pilihan pelanggan dari ready stok, maka KAB Gold tetapkan 15 hari bekerja untuk adakan item emas pilihan pelanggan tersebut.
✅ Pelanggan boleh kosongkan uncang emas dan tiada penalti akan dikenakan.




 

Monday, May 24, 2021

AMIRUL ARIEF BERJAHIT DAGU


Kalau darah keturunan hang jebat mmg mcm nie.
Kat dahi umur 2 ke 3 tahun
Kat dagu umur 11 tahun. Berjahit. Baru je masuk madrasah dah buat havoc satu madrasah.
Fenin ustaz.
Dah berdarah sana sini.
Tau plk melalak "tak nak jahit ustaz.. Tolonglah jangan jahit. Arief tak nak jahittt"
Tapi bila jumpa mak dia "tak sakit pun jahit nie mama. Sikit je"
Caittt! Mcm mama tak tau apa yg jadi. 😎😎
Dan yg terbaru hilang sebatang gigi!
"ala mama tak sakit pun. Satu batang je. Bukan semua patah"
Whattt!!!! Itu jawapan Arief?
Jatuh masa memancing🀦‍♀️🀦‍♀️🀦‍♀️




 

Saturday, May 22, 2021

RAK PASU CANTIK DREAMFURNITURE040.MY DI SHOPPE


Rakan2 yg tgu update rak besi yg saya beli dari China tue..
Nahhh dah sampai..
Sebulan jugak menunggu
Hampir2 ku ingat kena tipu
Bayangkan kat shoppe katanya delivary tapi yg sampai adalah mask!πŸ˜“
Tapi entahla..
Sejenis yg sabar..
Atau apa..
Sy pm seller.
Katanya masih dlm transit ikut laut..
Sy diamkan je..
Amana asik tanya.. Siap cakap
"mama nie tak takut ke kena tipu? Mama dpt mask je bayar mahal2"
"mama nie byk duit sgt ke? sabar kemain. Reportlah"
Mama tetaplah mama
Bila hati mama rasa boleh sabar
Mama tunggu je..
Alhamdulillah
Bila sampai
Nampak bersinar2 gini..
Terus nak order lagi!
Saya rimas tgok pasu2 bersepah
Dahla depan umh nie penuh motor basikal
Jadi saya perlukan rak pasu
At least satu side kemas
Ini salah satu perkakasan utk prepping ye
Org lain simpan stok2 makanan
Saya tambah prepping dgn menanam sayur2an
Saya tak perlu beli kunyit, daun pisang, daun limau purut, bayam brasil, kangkung
Saya nak mulakan tanaman semula..
Semoga dpt balik tanam pokok cili





 

Wednesday, May 19, 2021

KAB GOLD : INSENTIF GOLD MANAGER DAH MASUK :)





Alhamdulillah
Masuk dah insentif sebagai Gold Manager KAB GOLD.
Untuk permulaan tak banyak mana dan santai2.
Yg joint dengan saya pun baru 24orang.
Semua insentif nie masuk dalam Uncang Emas.
Saya monitor memang ada peningkatan gram di dalam Uncang Emas tue.
Saya pun dah wasup admin katanya dah boleh keluarkan emasnya.
Alhamdulillah.
Pada saya kalau dapat insentif nilai 1g sebulan pun dah cukup. Cukup setahun dpt 12gram yg nilainya lebih RM3K. Saya anggap je saving diam-diam utk modal niaga saya bila bersara nantiπŸ˜„
Btw di KAB GOLD tak semestinya saving di uncang emas. KABGOLD pun ada readystock.
Saya letak di comment apa beza uncang emas dan readystock emas.
sy juga letak di comment readystock emas yg boleh dibeli ya.
Emas readystock nie means beli terus dapat emasnya. Nak pos boleh.. Nak ambil sendiri pun boleh.



Cara paling mudah untuk daftar guna link ini sahaja.
Daftar percuma.
Beli emas baru bayar😁
Beli emas di KAB Gold ada 2 cara :
✅ Pilih item ready stock yang ada sama ada gold bar atau dinar. Beli, bayar dan pilih cara mana untuk penghantaran. Tiada pilihan lain kecuali simpan sendiri emas fizikalnya.
✅ Beli gram emas menggunakan program Uncang Emas. Kita boleh beli gram emas dan nampak gramnya dalam akaun Uncang Emas. Ada pilihan untuk terus kekal dalam akaun atau keluarkan fizikalnya dalam bentuk gold bar atau dinar. Nanti gramnya akan ditolak dari akaun Uncang Emas.
Senang kan?

APA ITU "UNCANG EMAS"
❤️ Beli gram emas melalui program uncang emas. Yang ini macam akaun. Tak ambil bawak balik pun tak apa. Kumpul dalam akaun.
✅ Para pelanggan akan membeli gram emas milik KAB Gold yang dikongsi bersama-sama dengan pelanggan lain. Sebagai contoh, pelanggan membeli beberapa gram daripada gold bar 1 kilogram milik KAB Gold.
✅ Biasanya orang beli uncang emas sebab malas atau takut nak simpan sendiri.
✅ KAB Gold tak kenakan apa-apa upah simpan dalam uncang emas ini.
✅ Para pelanggan nanti akan dapat lihat bilangan gram sahaja dalam uncang emas, bukan gold bar atau dinar.
✅ Pelanggan juga ada pilihan untuk keluarkan fizikal dari uncang emas. Boleh keluar gold bar, boleh keluar dinar. Tiada masalah.
✅ Bila keluarkan fizikal, ada caj premium mengikut item yang perlu dibayar oleh pelanggan.
✅ Kalau masa pelanggan nak keluarkan fizikal dari uncang emas, KAB Gold sudah ada ready stok item apa yang pelanggan nak, maka boleh terus ambil stok tersebut. Kemudian gramnya akan ditolak dari uncang emas.
✅ Jika tiada item pilihan pelanggan dari ready stok, maka KAB Gold tetapkan 15 hari bekerja untuk adakan item emas pilihan pelanggan tersebut.
✅ Pelanggan boleh kosongkan uncang emas dan tiada penalti akan dikenakan.







10g ada readystock 29keping



5g readystock 30keping



1g edisi januari readystock 539 keping



1g edisi febuari readystock 655keping



1g biasa readystock 198keping