ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, December 7, 2022

Kuasa Viral. Rezeki tak pernah salah alamat untuk saya dan anak2. Terima kasih Dato Dr Suriyakhatun




Hari ini saya melihat pertambahan follower non stop di shoppe saya..
Untuk yang baru 5 bulan meniaga di shoppe..agak pelik melihat follower shoppe non stop dari pagi sehingga status ini saya buat.

Tetapi saya dah agak juga ini semua kerana BESDA-BERAS WANGI KAMPUNG BEBAS RACUN KIMIA.
Order BESDA juga luar biasa.
Saya terima order BESDA di shoppe  melebihi 15 pek hari ini.
Malah soalan di notification juga meningkat.
Ada yang ingin datang rumah untuk COD.

Rupanya Dato Dr Suriyakhatun yang viralkan link shoppe saya.
Pada yang amalkan pemakanan sihat, gaya hidup sihat, homopaty pasti sangat mengenali figura ini.
Terima kasih kawan2 yang tag dan wassup saya maklumkan tentang ini...🥰

Tak tahu siapa yang beri link saya pada Dato Dr .
Terharu sangat..
Semoga Allah membalas kebaikan yang dibuat ya..
Mudah-mudahan diberi kesihatan dan kebahagian berpanjangan 
Ada saja cara Allah happykan saya dengan pilihan ini..

Saya sebenarnya tak jangka langsung Dato Dr yang viralkan..
Sebab saya ingatkan  influencer medsoc yang lain..
Sebabnya saya macam perasan ada seorang lagi influencer order BESDA dari saya..
Saya cam alamatnya dan nama beliau.
Cuma saya tak suka nak viralkan figura medsoc yang beli dengan saya..
Kan ke itu privacy mereka..
Kalau ada rezeki insya allah seorang lagi figura dalam pemakanan sihat dan better choice akan viralkan BESDA.

Semoga Allah bantu saya  dan Doktor Azman Md Sharif  dalam promosikan beras better choice -  BESDA BERAS WANGI KAMPUNG BEBAS RACUN KIMIA.
Insya Allah..

Jemput bermuamalat dengan kami di Kokoadik Blogshop  di

Wassup https://wa.me/c/601156896377
PGMALL https://pgmall.my/s/NHXU/4752
Shoppe https://shope.ee/1pyAm2jc0m
Lazada
https://s.lazada.com.my/s.4kIJy

https://cikbibah.onpay.my/order/form/kedaionlinecikbibahs/68
Link makanan CIk BIBAH  
-semua produk di link ini  adalah jenama cik bibah sahaja iaitu sos pasta dan RTE - ready to eat untuk prepping,traveling&camping

SOS PASTA BOLOGNESE/CARBONARA/AGLIO OGLIO TANPA MSG,TANPA PENGAWET,TANPA GULA GARAM PUTIH. HALAL&TOYYIB



Dulu saya ingat bila  tak kerja office  banyak sgtla masa saya..haha..
Rupanya lagi sibuk..
Kalau dulu balik office malam jam 10lebih dah siap2 nak tido.
Sekarang kadang2 malam ada harinya jam 10malam masih dalam kuliah haha

So saya tetaplah dengan misi memyediakan makanan kudap yg mudah cepat dah ringkas.
Tapi tetaplah yang best ingredients..

Dulu masa kat rumah lama saya guna jenama LEEGO.
Takde pengawet dan pewarna juga.
Tapi dari Australia.
Saya beli di Jaya Grocer

Kebanyakan rakan2 jenis suka sharing produk sihat.
So asikla lalu lalang jenama CIK BIBAH nie.
TANPA MSG, TANPA PENGAWET, TANPA GULA GARAM PUTIH. GUNAKAN GARAM PINK HIMALAYA DAN GULA TEBU ORGANIK.
And paling utama keluaran orang kita Melayu Muslim.
Dari support negara luar baik support "darah daging" kita.
Islam.Melayu.Malaysia.
Yakin.Halal.Toyyib.
Betul tak?

Dua hari lepas saya masak makaroni bolognese untuk program mawlid di "homescholl anak". 
Berdebar-debar orang kat sini suka ke macaroni bolognese.

Alhamdulillah acik-acik pun makan.
Budak-budak lagila suka.
Adam cakap "mama syedap.kawan2 Adam suka sangat! Adam tambah 5 kali!"
Khairy pulak cakap "kawan2 khairy makan dengan nasi! Semua sukaaaa!"

Alhamdulillah ..
Lulus produk Cik Bibah di tekak anak2 comel dan acik-acik di desa..
Boleh dapatkan pes pasta bolognese/carbonara di: 

-semua produk di link ini  adalah jenama cik bibah sahaja iaitu sos pasta dan RTE - ready to eat untuk prepping,traveling&camping

MAHARNYA: RM*TUJUH*BELAS*RINGGIT*400*G







Sunday, November 6, 2022

KOPI IKAT TEPI, YONG PENG, JOHOR

Tempat yang tenang sempena sambutan hari lahir ayah pada anak2 ku 🥰

chilll kan?

menu 

semua benda budak nie tanya.jenuh jawab
jom masuk birthday boy kiki.. dah anak 4 boy lagi ke

nah minum air dalam pasu haha

pakai pinggan ayan..sedap betul asam pedasnya.ikan fresh sangat
Ada order lagi satu chicken chop.tapi dah kena telan dulu haha


amana takde dia kat pondok

mee kari untuk adam

nasi uduk tue rupanya nasi lemak

okey dah tue je..jom balik.. 



CIK BIBAH SOS PASTA CARBONARA & BOLOGNESE BEBAS PENGAWET, BEBAS MSG & BEBAS GARAM PUTIH.

Assalamualikum...

Bulan November nie dah hampir 4 bulan saya buka account di shoppe.
Alhamdulillah dari ragu2 nak niaga di shoppe setakat nie okey juga..

So saya borak dgn husbd .. seronok niaga makanan "better choice" nie.. Harganya maybe lebih tinggi sedikit dari produk di pasaran tapi tetap ada permintaan dari customer yang memerlukan.

Setakat nie produk "better choice" yang ada di Kokoadik Blogshop  adalah  gula tebu organik,gula kelapa organik, garam pink himalaya natural, kicap aminos dan beras bebas racun kimia. 
Mee sayur segera pula dari jenis YUMNY. Maybe nanti kita jual semula Masyi Mee goreng tue..

Saya memang terfikir  nak tambah produk di shoppe .. tapi tak tau nak tambah apa.. sehinggalah baru2 nie sambut hari Arief.. saja bawa dia makan special sikit..
Mcm biasa Arief order spegeti carbonara.
Memang kalau makan western Arief akan order spegeti carbonara 

Terus saya teringat sos pasta CIK BIBAH.
Jadi kali nie saya jual sos pasta carbonara dan bolognese khas untuk Arief.
And the best part is ingredient adalah "better choice"
BEBAS PENGAWET, BEBAS GARAM PUTIH & BEBAS MSG.

Saya belum masukan produk ini di shoppe.
Insya Allah nanti saya masukkan ye..
Actually saya seronok bila tengok customer add on mcm2 produk makanan better choice di shoppe saya.
Jadi insya Allah  sy akan masukan produk CIK BIBAH juga.

Sementara tue boleh order dulu di link ini ya.
Penghantaran terus ke muka pintu rumah anda juga. https://cikbibah.onpay.my/order/form/kedaionlinecikbibahs/68

NOVEMBER SPECIAL
-RM26
-sos pasta carbonara(270g)+ sos pasta bolognese (270g)
-free bubur nasi 
-270g nie anggaran untuk 3-4 hidangan.

Sunday, September 18, 2022

GULA TEBU ORGANIK HANYA RM12/KG

Asslamualaikum semua..


Kokoadik kini ada menawarkan gula tebu organik juga.. Sebenarnya dah lama kami jual kepada customer-customer lama secara offline.

Untuk memenuhi permintaan customer kami telah mula menjual di 4 platform. Customer bolehla memilih platform yg sesuai ya..

Di sini saya attach info tentang gula tebu organik ya..
Harap baca sampai habis perkongsian Dr Mazliana Mazlan kerana gula adalah sumber masakan utama  di Malaysia. Kita perlu berhati2 dengan setiap yg kita masukan ke dalam perut ahli keluarga kita.

KITA ADALAH APA YANG KITA MAKAN..



Jemput order di 4 platform berbeza:



Dibawah adalah antara gula tebu organik yang masih dan pernah kami jual. Gula tebu organik ini dari negara2 berbeza mengikut stok supplier.
Cuba baca perkongsian Dr Mazliana diatas ..kesemua ciri gula yg baik ada pada gula2 yg kami jual.insya allah.

Dari Brazil

Dari Paraguay

Dari India 

Dari Thailand

Stok yang akan dijual adalah jenis ini. Berwarna putih mulus hampir ke putih.. 

Setiap pembelian kami akan beri sebotol garam natural non sintetik kimia added. Insya allah.

Begini pakaging kami.

Berkotak. bubble wrap

Stiker fragile.insya allah selamat dengan izin Allah.

Tuesday, September 6, 2022

YUMMY MEE SAYUR - PAKEJ DI SHOPPE KOKOADIK


Sebab saya tak reti nak set variation di shoppe maka saya buat je semuanya lain-lain produk.

So di shoppe Kokoadik Blogshop saya Ila Saleh set tiga pakej  berbeza:

1) pakej semua pek
-  RM22.80
- 6 pek berbeza mee dan perisa

2) pakej kari 
- RM11.40
- 3 pek mee berbeza tapi perasa kari
- kalau jenis tak tahan pedas, masukan separuh je serbuknya. 

3) pakej ayam lada hitam
- RM11.40
- 3 pek mee berbeza tapi perasa ayam lada hitam
- sesuai untuk anak-anak sebab tak pedas.




Saturday, August 27, 2022

BENGKEL ASAS MEMANAH TRADITIONAL

Dulu duduk di tempat lama banyak perkara saya tak dapat buat/capai kerana pelbagai kekangan kecuali masalah kekangan kewangan...
 Sebab tue ada pepatah mengatakan "duit tak boleh beli kebahagian&ketenangan"

Duduk di tempat hijrah banyak keinginan saya tercapai. Walau kadang2 impian saya tue biasa-biasa je tapi bila tercapai tue rasa syukur sangat.. 

Kalau bab makanan tue..semua yg saya pernah teringin tue saya dapat di sini.
bukan sekali tapi berkali-kali.. 
sebab tue bila ada orang cakap "belajar agama nanti nak makan apa?" 
Saya senyum je.. 
Bab  "nak makan apa bila belajar agama" nie saya dah dapat jawapan bila saya letak Arief dahulu di jalan agama. 
Sekarang saya&suami sendiri alami seperti Arief  bila memilih agama dari sogokan dunia demi berusaha  mempertahankan taqwa kami.
(Taqwa itu "berhati2")
Kami kadang-kadang sampai tak tau nak makan apa sebab boleh kata "banyak makanan yg terhidang"
Itu baru bab makan..belum bab lain..

Dan belajar memanah  adalah salah satu impian saya. Rupanya di sini impian tue jadi realiti..

Bak kata rakan baik saya di sini "Sebab  Ila Saleh  tinggalkan sesuatu yg berharga kat KL... Allah ganti dengan ape yg ila suka kat sini"

NIKMAT MANA YANG INGIN KAU DUSTAKAN..

Sepertimana aku bertahan menunggu pelangi-pelangi yg tidak diketahui bila munculnya apabila dikurniakan anak bermasalah jantung beberapa tahun yang lepas..

Begitu juga aku akan sabar menunggu pelangi-pelangi bahagia kerana "didikan" discriminate ini.

Syukur alhamdulillah suami beri izin hadir..
sudi hantar dan ambil.
Jaga anak2 di rumah.
Masa amik tue suami siap tunggu dua jam lagi sebab program lambat habis dua jam dari jadual.

Btw dalam tak reti memanah tue..boleh pulak dapat  no 5 dari 30 peserta..🤣



Anak2 saya lebih awal belajar memanah.. diorg dah ada busur masing2..saya yang tak ada busur lagi.. Arief start belajar memanah  secara online dengan ustaz lama di madrasah lama masa PKP. 

anak manja saya si adam ziqri.. tak nak kalah dengan Arief dalam bab memanah..