ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, June 20, 2013

Alhamdulilah

Dua hari lepas saya tak boleh tido.. baby ne memang tak benarkan langsung tido mengiring. asal tido mengiring je.. baby akan tendang dengan cepat.. seolah2 bagitau "baby tersepitla mama!" kalau time amana kalau tendang pun ayu je.. bergerak pun lembut je.. kalau time arief .. lagila penyabar.. nak rasa tendangan or pergerakan alahaiiiii....  tapi bila arief keluar asiklah nak jadi "otromen" .. ok sambung pasal baby ke 3 ne.. so saya tdo terlentang.. bila asik tdo terlentang sakit lak belakang.. kekadang saya tdo je mengiring jugak walau baby tendang2 marah :) pastu bila nak bangun/ tdo telentang balik..hamik.. memang sakit gile..  so dua hari lepas memang saya tak leh tdo.. terkebil2 sebab tak tau nak tdo posisi macam mana pastu perut rasa tak sedap..pastu asik trejaga2.. pg opis kepala rasa berat & weng2 je...

so balik opis semalam memang dah niat nak solat, makan cecepat & tdo.. smlm beli makanan je..  makan, solat magrib & isyak terus lompat atas katil.. anak2 ne pun bila nengok mama dia tdo diorang pun sibuk sama.. padahal awal lagi.. mata masing2 saya tengok cergas lagi tapi nak menyempit atas katil dgn mama diorang punya pasal masing2 sanggup tue..  dan alhamdulilah.. Allah bagi saya tdo nyenyak sehingga saya terjaga jam  1 pagi.. Tengok Amana & Arief yang juga tido... Then saya boleh sambung tdo lagi sampai subuh.. Alhamdulilah sangat... Nikmat tido nyenyak yang Allah beri...

Hari ne saya tetiba lunch nak makan ayam dengan kari.. Msg en papa mtk belikan.. Siap ada telur masin lagi.. wah makan dengan best sangat.. opsss pagi tadi sarapan roti canai + air sirap dgn en papa.. alhamdulilah sarapan & lunch yang best.. sekaang ne teringin plak nak beli cappucino kat San Fransisco kat bawah.. adoii macam2 mintakla baby ne hari ne.. ok nanti kita pg beli kejap ye.. hari ne rasa nak memasakla.. dah turunkan sotong & ikan.. ingat nak masak sambal sotong, grg ikan kembung kecik2 yang comel tue & kalau tak penat ingta nak buat grg sayur bayam merah..ikan dah siap cuci & letak kunyit, sotong pun sama, cili dah blend.. harap2 kuat nak masak hari ne.. teringin nk mkn masakan sendiri lagila ne..hurmmm

Maybe sebab esok nak g checkup lagi so baby request memacam kot.. hihi.. takut ke baby nak buat detail scan & jumpa doktor lagi? harap2 esok semuanya ok dan ada perkembangan yang baik ye...


4 comments:

Wansteddy Tales said...

semoga ila n baby sihat2 belaka. xsabar nk tgk baby baru ^^

Khai♥Rin : anies said...

baby x sabar nk kuar tu kot... hehehe

norhidana miswan said...

dia dh tak sbr nk kuar tu kot, tak pun tak selesa utk dia... sbb tu dia bg amaran cepat2 hehehe...

Shafiza's said...

Bestnye dia dah nk tambah lagi sorang, take care yea. semoga baby & mama sihat & selamat... :)