ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, July 4, 2014

Ayam Goreng Berempah Sempoi Untuk Arief Disaksikan Scott® Calorie Light


Cara saya masak ayam berempah paling simple rasanya.. Saya pernah try macam2 kengkonon nak bagi sedap..taruk jintanla.. taruk tulah taruk inilah..last2 anak-anak tak mo makan..katanya "rasa pelik" grrrrr..okla meh mama buat yang tak pelik tapi sempoi ye.. tapi camanapun kena jugak ada bahan-bahan asas di atas.. kalau tidak, takle jadi ayam berempah anak-anak sayangggggg
 
blend ye.. hancur-hancur.. 
ada orang tak suka hancur supaya masa goreng banyak hampas2..
welll anak saya tak suka tengok benda-benda asing dalam makanan..
 
ini hasil blend..hancur habis..ngeee
 
masukkan dalam ayam bahan2 blend tadi ye.. taruk kunyit, garam secukup rasa.. 
 
gaul hingga sebati.. perap.. masuk dalam peti ais.. kat bawah je..
takyah masuk dalam peti ais yg beku tue sebab saya nak goreng segera
 
okey ye geng.. eksperimen bermula..
tisu yang homei-homei ada corak bunga-bunga tue adalah tisu  Scott® Calorie Light 
tisu yang tak berapa nak cun tue..tisu murah dari kedai runcit dekat umah :P

 Scott® Calorie Light telah diuji oleh sebuah badan bebas, dan terbukti mengurangkan pengambilan kalori daripada lemak sebanyak purata 25%* hanya dengan menggunakan 3 helai tuala Scott® Calorie Light untuk menyerap lebihan minyak dari makanan seperti ayam goreng sebelum ianya dihidangkan. Ia diperbuat dengan teknologi Fiber-Tech terkini dan 100% serat asli, lebih tebal untuk membantu penyerapan minyak terbaik. Tuala ini juga disenduh dengan ekstrak teh hijau, satu  ramuan yang lama dikenali dan digunakan untuk pengurangan lemak.

so kalau guna tisu nie ada harapan diet anda akan berjaya dengan jayanya!!


 Ayam peha itu sudah pastilah hak Amirul Arief

Okey sila tengok penyerapan minyak tue.. 
Scott® Calorie Light  dengan jayanya menyerap minyak 

Bila bukak tisu Scott® Calorie Light nie memang habis-habisan serap minyak..
Sihatlah  Arief ye sebab tak makan makanan berminyak lagi.. hihi
  
Kalau nak tau saya nak tayang ayam berempah nie dengan nasi tomato yang saya buat masa berbuka..
Boleh pulak si Arief makan semua ayam nie.. Sikit pun dia tak tinggal untuk kakak dia Amana. Untuk saya memang dah masak ayam sweet sour.. Nampaknya memang sedaplah ayam goreng berempah sempoi mamakan?

 Ataupun ayam nie lebih sedap sebab tak berminyak hasil sedutan gajah biru  pada tisu Scott® Calorie Light dah sedut semua minyak tue.. hurmmm..mungkin jugak sebab
 Tisu Scott® Calorie Light premium baru diperkenalkan yang mana ianya direka khas untuk penyerapan minyak yang tiada tandingan. Ini bagi menangani kerisauan utama rakyat Malaysia iaitu pengambilan kalori yang berlebihan.. Patutlah lebih sedap dari biasa..kurang kalori.. Arief nie pun jenis geli kalau nampak minyak-minyak..


Yummy!!! Ayam Goreng Berempah Sempoi Untuk Arief Disaksikan Scott® Calorie Light
pasti lebih lazat buatan mama tersayang!!

1 comment:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Salam ramadan Ila..

Ini sure masuk contest ni.. good luck Lia..

Kekadang yg kita masak simple tu lah yg mereka suka Ila..