ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, January 17, 2013

Amana dan rambut kitin

Mama, bila nak bawak amana rebonding rambut

Eh kenapa plak? (Over plak.mama rebond rambut pun bila  da besar.guna duit sendiri.amana rebon nk pkai duit sapa? Korek tabung haji amana nak?grrrrr)

Kawan amana cakap rambut amana kerinting.buruk.

Ye ke?(alamak. Tak boleh ne.ini nak merendahkan keyakinan amana ne)

Amana pg cakap kat kawan amana macam ne. Dengar ne mama ajar! Rambut kita memang kerinting tapi kita dah dua kali menang princess. Dalam fb n majalah. Awak yang rambut lurus tue penah menang ke? Lagi satu penah tengok snow white? Mesti tak penahkan? Snow white tue kulit putih macam kita.rambut hitam kerinting macam kita. Awak macam siapa?   Lagipun da besar nanti kita pakai tudung macam mama kita. Cantik! Jawab macam tue.paham?

Errrr..panjangnye..

Eh ye ke? First- amana menang contest princess.dapat doll free lagi. 2nd-amana macam snow white 3.amana nak pkai tudung besar nanti

Ooooo...ok.ok.amana cantik kan mama?

Cantikkkkkkk sangat. Anak mamakan?

Aah.amana tau amana cantik.

Hihi(Perasan pulak)

Jangan jatuhkan keyakinan diri anak kita.besarkan anak kita dengan cita2 yg tak pernah padam. Jangan beri anak2kita mengalah dgn cacian n kutukan org.bantu mereka bina jati diri. Semoga bila kita tak ada mereka msih blh pertahankan diri sendiri.

p/s: cuba carik mana amana?

6 comments:

Liza said...

Hurm.. bla berhadapan dengan dunia luar.. tu yg merisaukan mak ayah. Hope they can survive!!

Gieyana said...

Lamamx dtg sini Ila...betui2 tue..kena build self confidence pd anak2..:-)ma

sal-nurbeena said...

Good mama Amana. tp mmg amana comel pun, kulit putih gebus lagi.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Beri motivasi yang baik utk anak2 kan :D

kinna said...

pandai ila ajar anak beri hujahan balas...sok besar jd loyer ye amana

azelyusoff said...

seriously amana sangat comel dgn rambut kerinting dan senyuman yang cute. you're so lucky ada penyejuk hati yang comel dan bijak.