ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, January 9, 2013

Teaser : GELORA DI HATI ANA - SIRI ANA SOLEHA. MY FIRST EVER NOVEL!

Taraaaaaaaaaaaaaa!! Comel tak? Comel tak? Wah kembang kuncup saya tengok buku ne? baru-baru ne editor ada emel saya minta saya datang untuk sign aggrement sebab katanya buku saya dah siap print & akan dijual. Saya gatal2 lah goggle rupanya dah hampir sebulan announce kat FB yang buku nie akan diterbitkan. Syukur alhamdulilah.. Hanya Allah yang tahu bila lihat karya sendiri diterbitkan dan bakal dijual dan antaranya akan dijual di MPH.. *lompatbintang* Mestilah saya harapkan jualannya memberangsangkan tapi melihat hasil saya diterbitkan pun dah seronok sebab ia satu rekod peribadi untuk saya. Buku kanak-kanak dan ia akan jadi bacaan tidur Amana&Arief dan pastinya adik mereka yang bakal lahir nanti.'

Sebenarnya buku nie buku kedua tau. Buku pertama saya tak dapat nak google pulak. Tapi editor dah minta ia dipublish jugak di FB. Saya tak pandai nak buat buku cinta..masa tue dah berlalu untuk saya sebab masa saya kini dengan keluarga, anak-anak dan suami yang saya sayangi dan saya sebenarnya agak takut nak buat buku cinta.. *pepahamla ye* lagipun mesti mak saya pun tak suka saya buat buku cinta.. nak2 kalau akhirnya buku tue jadi macam cerita novel yang glamer gile tue  ..difilemkan dan banyak adengan yg keterlaluan pada saya yang dah beranak dua ne.. dan saya terbaca satu komen orang awam di laman portal.  lebih kurang gini komen public tue tentang isu royalti yang sedikit diterima oleh penulis tersebut "tak payah nak sibuk cerita tentang royalti yang sedikit diterima penulis sedangkan kutipan filem tersebut mencecah jutaan ringgit, yang pasti banyak dosa telah ditanggung oleh penulis" sungguh takut....  ia umpama satu peringatan/ledakan petir bila saya nak menaip buku2 love story....... Tapi kalaulah dapat buat buku cinta ala-ala Ayat-Ayat Cinta/ Bila Cinta Bertasbih tue... mmmm best jugakkan? tapi buat masa ne kita buat manuskrip kanak2 & motivasi jelah dulu dik non..............


6 comments:

amirah said...

Congratulations! Sangat kagum dengan orang yang pandai menulis ni. Bahasa mesti teratur dan indah je kalau baca. Keep on writing and enjoy your third pregnancy! :)

Liza said...

Tahniah Ila!!! Semoga penulisan ini memberikan moivasi utk Ila terus berkarya. Support Dalya Zarief!! :)

yumielufya said...

Kagum dengan Kak Ila..hebat!! tahniah akka telah berjaya maju sebagai penulis..tak sabar nak cari kat kedai buku ni..tabik kak ila penulis yang berbakat besar..

My Biz said...

tahniah angah...thumbs upp!! mmg berbakat...proud of u...n tahniah for new baby coming :):)

Ummi Rayyan & Rayees said...

Wowiee hebatnya Ila,congrats yer.Bakat menulis juga satu cabang rezekikan, semoga terus sukses yer.

Nur-nba said...

Tahniah Ila... Moga terus sukses..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget