ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Wednesday, January 30, 2013

nasib org takde phone canggih :)

eh lupalah bagi tau kat sini ke kat fb yg hp saya hilang ..hilang ke kena curik ek? entahla..nasibla ko mak buyong..  anak org lain akikah tapi ko yang tak reti jaga barang sendiri sampai hilang haha.. bukan ko yg berndoi bagai.. kiki..  okla gini mak buat kenduri akikah kat umh mak..umh mak saya ye..bukan mak org lain..  saya masih ingat saya bagi hp tue pada arief yg bijaksana tue.. arief pulangkan balik lepas bosan + dia tgok hp tue ala2 nak mati je bateri tue.. saya pun terus letak hp tue kat kabinet buku2.. pastu buat keja sikit, membuta,berborak etc etc.. kalaulah hp tue dicuri..kalau dicuri ye..  org tue mmg datang umah kami dgn intention nak mencuri sebabnya walau saya letak kat kabinet tapi saya letak di celah2 buku.. kalau org takde niat mencuri mmg tak nampak ye hp S3 saya tue .. sebab kat kabinet tue penuh dgn projek paper adik lelaki saya.. tapi kalau mmg niat mencuri mmg dapat hidulah kan di mana barang berharga tersembunyi .. saya tak rasa amana/arief yg amik sebab diorang tak tau saya letak situ & diorang pun tak main kat situ..amana sibuk melompat kat padang.. arief pulak sibuk mengacau org.. tapi kalau anak2 main tanpa saya sedar idokla saya tahu plak...

saya reda jelah.. malas nak pikir.. tapi kekadang geram sbb dalam tue penuh no tepon pasal keja .. grrrr.. takpe..takpe.. curi hp mak buyong ye..fine.. mak buyong tobat tak mo beli hp canggih..pakai hp yang baling dog..dog pun mati..sapa pun tak mo curi :)

mak saya call..angah nak beli hp baru ke? nape mak nak sponsored ke? kalau mak nak sponsored pun angah takde mood..mak tak yah sponsored sbb angah banyak duit bonus.. cettt berlagak.. masalah sekarang angah takde mooodddddddddddddd...

satu je bila takde hp canggih ne.. hp saya takde bunyi takde wasap haha..aman hidup tau.. hihi..kalau tidak wasap asikla berbunyi..hp asikla berdering.. kiki.. belum lagi msg..

yg tak bestnye saya terkial2 nak call org dgn hp lama hsbd ne.. tapi alah biasa tegal biasa..agi hidup agi gelaban kan? nanti terorlah tue.. saya pun dah tak dapat snap gbr anak..nak pakai camera malas :(

oh hari ne saya takleh tdo dari kul 4 pagi sampai la pg keja.. kepala weng tapi dtg keja sbb esok ada 3 meting.. DIEEEE.... ada benda yg kena followup.. oh anak dalam perut nnti mesti bijak sbb mak tak habis2 attend meting, buat minit ceraian, deal dgn mcm2 org.. sabar ye .. nanti lahir pun penyabar mcm abg arief tapi lately nie arief dah pandai mengamok.. mungkin juga silap mama yg manjakan arief muahah.. eh 4 tahun tak beradik mestilah manjakan? dah besar panjang pun dok atas pangku (en papa dah bising2 suruh arief dok belakang kalau dalam keta sbb tak mo saya sakit perut tahan arief dok atas pangku) .. dah besar panjang pun tdo atas mama (sekarang je tak blh sbb mama dia dah ada perut "tambahan"), besar panjang pun nak tdo celah ketiak..  siapla ada adik nanti ye.. kiki..

eh ne citer arief ke citer takde tepon.. so kengkawan kalau call saya & saya blur2 sapa yg call paham2la bahawasanya no anda tiada dalam hp cikai tapi banyak bjasa tue... :0

16 comments:

Masya said...

lah... hp hilang ker??? haihh sapalah yg panjang tgn tu...

jeBateja said...

Ok...leh masuk team kita lah....tak de HP canggih.....ahakz

Mama Zharfan said...

cian ila ilang s3...saperlah yg jahat curi hp ila tu...

Ummiarissa Mahdi said...

hmmm.kasihan pula bila dengar hp hilang...biasa dah dengar...letak sekejap pun boleh hilang..apatah lagi sorok2...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sabar banyak-banyak Ila.. dugaan tu :D

Kesuma Angsana said...

moga dipermudahkan semuanyer ye

zeqzeq z said...

opps saya terjumpa satu nihhh

Ummu Madihah said...

Salam Ila,

kejadian barang hilang semasa keramaian tu perkara biasa. Cara atasinya - kena simpan semua barang berharga (kalau x gantung kat badan), dalam bilik berkunci. Kunci pula disimpan seorang yang dipercayai. Biasa berlaku masa kenduri kahwin dsbnya, jd sentiasalah beringat2. Angin Arief sebab tahu nak dapat adik tu! Saat terakhir nak bermanja sebelum baby ambil alih.

Ummu Madihah said...

Salam Ila,

Brg hilang semasa keramaian tu biasa. Yg boleh dibuat, simpan semua brg berharga (kalau x gantung kat leher), dalam sebuah bilik berkunci dan kunci disimpan oleh seorg yg dipercayai, insya-Allah selamat! Arief buat manja last minute sebelum baby ambil alih!

sal-nurbeena said...

hp cikai pon ada jugak yg curik tau Ila. kawan sal hp nokia 3310 dia org curik jugak

Nur-nba said...

Tumpang simpati dengan kisah hp Ila yang hilang.. Takpe Ila, tiap yang berlaku itu ada hikmahnya.. Mungkin Allah nak ganti dengan sesuatu yang lebih bermakna dari hp S3 tu.. Lepas ni kena lebih berhati2..

Liza said...

Mesti dlm kelam kabut org buat kja, ada malaun dtg rembat. Sabar je la Ila. Kit baru sama standard skng. Haha. Ada tepon cikai 50 hengget ja. :(

transformed housewife said...

knur pun kehilangan hp masa majlis kawin knur dulu. Letak atas meja solek bilik sendiri (bilik pengantinla). tinggal kejap je tahu2, dah takde. Tak baiklah yg pergi kenduri kemudian pergi mencuri brg kat rumah org yg menjemput.

Izzat Eshak said...

sakit hati kalau hanset hilang.
bersabarlah..

♥ ROS ♥ said...

mungkin ade hikmah tu kak .. jgn isau ros pun pkai nokia 100 ja,..hahhaa :P

Mak Wardah said...

Sabar ajelah...akakpun pakai hp cikai cap ayam