ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Thursday, January 3, 2013

marila dengar cerita

salam kawan2 yg dah bosan nak masuk blognne. sorila ye i mmg lembab nak update sekarang. rasanya 2/3 hari barunada update.okla dari 2/3 bln baru update.. ne pun update kat umah.. dah lps isyak tapi lum mandi.. penat..apa yg penat. sedang tak masak pun.. tahla.. dulu takla macam ne.. tp sungguh2 syukur di pejabat masih boleh buat keja walu pun mcm siput haha.. eh takla tadi buat keja tjuk kat big bos tak banyak amend pun. semua info bos paham je haha giler blagak.. dedikasila konon.. sedang dalam hati menaip sambil tutup mulut..mualllll

nak tau tak.. tak nak tau pun baca je.. malu tau. td meting dgn org luar.walau dah biasa tapi malula.. kulit dah merah2 kat tepi bibir.. ubat sapu hilang.. nak jadi bijak letak losen baby jhonson lagi teruk merahnya huwaaaaaa... rasa nak pakai masak h1n1 tue je..kuang kuang kuang..

lagi satu pagi tadi masa gosok baju nak g opis kan.. dalam hati dah terdetik.. baju ne mcm akan koyak je. tapi pakai jugak..  sekalinya masa nak turun keta sampai opis .. "BANGGGGG BAJU B KOYAK. CANER NE...... haha.. gila gedebab..  hokholoh baru nak masuk 3 bulan dah jadi hulk hogan ke.? sori ek baju tue yg reput. l ayat coverrrr.. en papa pun sibuk pinkan baju .. siap komplen apa hal,keronsang awak ne panjang sangat? isk bisingla.. pesenla paham tak apa erti fesyen?hari nie tetiba jeasik pakai kot.. .mmgla macam tue selalunya tapi apa ke he kalau g toilet n solat pun pakai kot haha.. panjang tau koyak baju tue dari bahu ke siku.. havoccccc...

tadi dah bagi tau big big big bos saya prgnant.dgn mata buntang  bos cakap "eh u kata u tak nak prgnant sbb u ada banyak problem masa prgnant" haha jawapan selamba " saya nak 3 anak sebelum 35. kalau lps 35 lagi teruk alahan saya. tuela bos asik tanyabila saya nak prgnant kan dah terpragnant" haha.... senyum je bos.. saya cuba wat keja jugak bos.. tapi kalau ter ter ter.. maaf ye.. insya allah anak ne baik mcm arief blh wat keja opis lagi.. haaa? boy jugak ke? nampak gaya amana masih anak kesayangan en papa :)

kawan2 ... saya sgtbrindu contest sangat rindu menulis. baca blog kawan2 baca fb kawan2 yg asik menang sangat teruja. tapi nak pg beli pop pun tak larat.nak cari borang pun tak larat camana?
saya dgn ini berikrar lepas saya bsalin saya akan join contest banyak2 haha.. nanti sampai masa bsalin.. i busy jaga anak pulak... dasarrrrr....

tapi takapa setiap anak sudah tertulis rezekinya.. dan sebelum anak ini lahir tezekinya  dah tiba dulu... tak sangka... selepas hampir 10 tahun... ingatkan sampai kertu jawatan yg sama haha..  allah maha mengetahui... kita hanya perlu menyerah diri sepenuhnya pada allah..insya allah allah atur yg baik2 utk kita... berdoalah dan merendah diri sujud padanya.. solat saya tidak sempurna mana tapi setiap kali saya sujud saya tahu saya tak punya sapa2 kecuali allah.. aturan allah takkan dapat atasi aturan manusia.. bersyukur dgn segalanya.. kadang2 rasa makin tua bila cakap mcm ne tapi mmg tiba masanya akan jadi mcm tue..lagi satu walau solat kita tak sempurna solatla.. kalau allah tak "nampak"kita macam mana manusia nak "nampak" kita?

mak juga selalu pesan" hati kena bersih pada semua org..kalau hati tak bersih hidup kita tak selamat" seingat saya belum lagi saya rasa dengki dgn kelebihan org.. saya cumakan rasa sakit hati bila org gangu hidup saya tapi lekas2 saya doa banyak2 supaya allah pelihara saya., pastu saya bagitau mak dan mak akan buat solat hajat supaya saya sentiasa selamat.. rindu plak kat mak yg makin berumur.. amana makin besar..makayah pun makin tua... adoiii mak buyong dah mula blues.. dahla nak mandi bye.. tgula entry baru yg entah bila nak muncul..


5 comments:

Gieyana said...

Ila..sy pon x sempat nk bw..kt opai busy sgt..da usha entry kwn giru2 jer but x sempat nk komen...bestnuer ila..cpngrats babeh..nk gk measai moments pregy ni lg but Allah dh tentukan yg tbaik utk kiter...:-)

norhidana miswan said...

heheheh tulah dia, baju tu mereput ek bukan mak yong yg dh tambah berat hehehe... selamat menjalani masa peknen ngn hepi ek

AyuArjuna BiGoshh said...

take care ila....

rindu juga dengan tulisan2 ila di blog.. :)

azhariah zuber said...

mmg kena pk benda bebaik je time peknen ni

Liza said...

Doakan yang terbaik untuk Ila dan baby. Lepas bersalin boleh kuruskan balik n join contest bebanyak. :)