ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Sunday, November 16, 2014

Habatussauda Minsyam / Zaiton Minsyam : Yang mana lebih sesuai untuk Wanita Hamil Dan Wanita Selepas Bersalin?Customer selalu tanya saya.. Kalau preggy boleh makan Habatusauda ke? Zaiton boleh makan ke?
So saya letak jawapannya di sini. Lepas nie kalau customer tanya senang saya bagi je link nie kiki

Saya ambil info nie dari sini


Makanan janin dihasilkan dari darah ibu. Sehingga, apapun yang dimakan dan diminum ibu akan sampai ke janin. Diriwayatkan dari Syaidina Ali kw, "Allah SWT telah memerangkap darah di perut ibu, sehingga menjadi makanan bagi anak."

Juga diriwayatkan dari Imam As-Shadiq, "Apapun yang dimakan, diminum dan dihirup ibu selama masa kehamilan, Allah SWT juga memberikannya kepada anak."

Disini, admin ingin menjelaskan kebaikan menggunakan habbatus sauda dan minyak zaitun
 
HABATUSSAUDA

Awal kehamilan:

Tidak dibenarkan kerana habbatus sauda bersifat panas, dan mungkin akan menyebabkan keguguran tetapi di peringkat akhir kehamilan, digalakkan kerana habbatus sauda mengandungi omega 3,6 dan 9 yang bagus untuk perkembangan otak bayi . Tetapi di ambil dalam kuantiti yang sedikit contohnya sebiji sehari.

Selepas bersalin:


Digalakkan kerana ia boleh mengecutkan rahim dan menyembuhkan luka dalaman dan dapat memanaskan badan.Selain itu ia dapat menambahkan jumlah pengeluaran susu.

 


MINYAK ZAITON

Awal kehamilan:

Digalakkan kerana mengandungi pelbagai vitamin seperti vitamin A, B1,B2, C, polyphenols dan Vitamin E yang bagus untuk ibu mengandung.Ia dapat membantu mengatasi masalah membuang air besar dan mengurangkan regangan atau "strectch marks" pada perut.

Selepas bersalin:

Elok diamalkan kerana ia dapat membantu melancarkan pengedaran darah dan memelihara kecantikan dalaman wanita dan dapat dijadikan sebagai aromatherapy.

  
"LIKE" ramai-ramai ye :)
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK KACIP FATIMAH-UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang EKSTRAK TONGKAT ALI -UTM?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI
  
Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK UTM YANG LAIN?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI


Nak baca pelbagai INFO tentang PRODUK-PRODUK MINSYAM 
(HABATUSAUDA &ZAITUN)?
 Anda boleh pilih pelbagai entry. KLIK SINI

UNTUK FREE CONSULTATION:
msg/call/wasap/telegram: 017-3201998(ilasaleh)

No comments: