ENTRY-ENTRY BARU..JOM JENGUK

Friday, April 18, 2014

Alahai si tenit Khairy!!

 masa ne OTW pg umah mak saya.. mak tolong rescue kejap!! dah 3 hari si tenit khairy demam. masa hari pertama dia demam tue memang seram!! bukan seram apa.. dia melalk non stop dekat sejam lebih..macam masa saya tgh pantang tue.. saya dah start nak trauma.. fobia semua ada.. saya ingat sakit dia datang..sebab malam dia melalak non stop tue badan dia langsung tak panas.. adoiii.. bangun duduk.. berdiri..dodoi..masuk dalam buai..ulang berpuluh2 kali.. sampai sakit belaknag saya.. ini time dah sihat pun sakit belakang.. mcm tue jugakla saya masa pantang tau.. dahla ceser.. lagi hazab.. esok pagi baru badan dia demam betul..

bagi ubat demam pun tak kebah so bawak pg jumpa doktor. doktor kat area sini mmg tak pernah nak bagi khairy antibiotik. saya rasa dengan semua baby practice dia macam tue. lagipun mana elok baby kecik2 makan antibiotikkan? tapi masa bawak jumpa doktor nie..doktor nie cakap khairy masih  panas walau dah 2/3 hari bagi ubat demam.. masuk ubat bontot & doktor terpaksa bagi antibiotik.. tak taula kalau doktor ne risau sbb kami pernah bagitau khairy ada "sakit" tue.. tapi kami dah pernah tanya doc HUKM yg rawat Khairy..khairy boleh makan ubat demam mcm baby2 lain.. tak akan effect  ubat yg memang khairy tgh makan setiap hari tue..

 
si amana suka betul dukung Khairy debab. Khairy tak debab mana tapi dah bestla peluk dia compare masa dia sangat2 tak sihat dulu.. gambar pun gigil2 sebab Amana tak boleh nak dukung lama2 si Khairy
  
 kalau Khairy dah jalan dah nak separuh pinggang Amana kot.. tue Khairy buat muka cemik sebab nak mama peluk dia..biasalah anak omakkkk!!
 
 sibuknye budak tue.. saya kat dapur..diam je si khairy..arief takde.. hari jumaat arief pg tadika cam biasa tapi Amana yg pg sekolah lewat... so aman kejap rumah tanpa arief haha....kalau tidak rumah ne memang kalah pasar malam.. bergaduhhh je.. dia usik dia..dia nangis.. dia marah..dia gaduh..tensen mak gini tau.. saya biar je..sekali saya mengamok tau diam.. tapi kejap je..itu yg sakit ati tue.. hihi.. 

mama..khairy nak buat homework..
 
redo je kakak dia tgok khairy main buku dia.. amanala punya keja masukan khairy dlm container buku dia.. pandai tak saya? sakit mata tgok buku sepah2 ..saya beli container.. so amana campak semua buku dia dlm ne.. bila nak susun buku ikut jadual sekolah dia selongkarlah dlm container ne.. dlm ne letak buku sekolah agama & sekolah kebangsaan.. yang tak paham amana tak nak letak container ne  kat bilik dia.. sangup tue letak dlm stor kat tingkat bawah.. ada bilik tak mo guna pun payah jugak ne..
 
mama!! penatla baca buku.. dukung khairy masuk buai boleh tak?
 
waaaa.. dah penat..tak mo baca buku.. susahla semua buku ne..tak paham.. nak susu!!
 
mualaf!!

 

2 comments:

Rizziela said...

alahai..siannyer si kecik kena buli

norhidana miswan said...

aduhla sian nyer khairy, biasalah tu ila, dulu2 masa aiyan bwh setahun pun kalu dia dmm mmg risau, siap kalu pg kenek biasa tunjuk buku biru yg psl history jantung berlubang dia tuh, n ada doc kanak2 tuh mmg dia biasa rwt bdk ada masalah gitu, n kami kalu dmm mmg akan amik ubat ngn doc tuh n selalu jgk sedut kan kahak aiyan kt situ

skrg nih alhamdulillah aiyan jarang btk n selsema trk...

moga khairy cpt sihat n lbh kuat bdn nyer utk melawan penyakit